Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
Senderos,
Uf...pretpostavljam kako vam je, pogotovo ako je vas dojam da nije autentican nego sugestibilan i pod utjecajem drugih.

Posve je drugi feeling kad je netko oduvijek bio drugaciji i "znao" to odavno od onoga kad kao roditelj osjecas da je dijete pod utjecajem raznoraznih on line ovih onih grupa.

Jel bi pomogao vas razgovor s psihologicom da joj kazete da ga navede u samopreispitivanje a ne da bude samo afirmativna?

Saljem zagrljaj!
Hvala Vam na podrsci. A ja sam rekao psihologici da ga pokusa navesti da se preispita, ne znam je li i koliko pokusala, kao tezak je.

Puno je čudnih stvari s tim online utjecajem, no trenutno je on to bas uvrtio u glavu, nasi pokusaji da ga odvratimo su samo pogorsali situaciju. Prije nije bilo nikakvih znakova, iako on sad nesto izmislja. No iskreno prije 2 godine smo primjetili da se nesto zainteresirao za tu temu, imao je jednog trans prijatelja, tu je nekako počelo ovako kad se vraćamo unazad. No onda dugo ništa, i sad je počeo izlaziti s tim. Pod velikim je utjecajem jedne trans osobe iz USA, nekoliko godina starije, a ne znamo kako to prekinuti.

Moje osobno mišljenje je da nije stvarno transrodan, no nekako je uvrtio to u glavu. Cekamo psihijatra i psihoterapiju za više odgovora.

Nevjerovatno koliko je to mladjim generacijama, barem jednom dijelu, prihvatljivo i cool. Razumijem da postoje i uvijek su postojale transrodne osobe koje pate zbog toga, i da se ta patnja uglavnom rjesava tranzicijom, no to je uvijek bilo rijetko, i nije bas neki identitet za pozeljeti, dok recimo nas kao da se ponosi s tim. Ali eto bar zasad ne inzistira na hormonima.