Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: prijava na novu adresu (novokupljenog stana)?

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno prijava na novu adresu (novokupljenog stana)?

Da li se prijava može obaviti na osnovu kupovnog ugovora ili je potreban dokaz vlasnistva (vl. list ili nesto drugo)?

naime...Da bi se mogla zatraziti porezna olaksica na promet nekretnina potrebno je prijaviti se na novu adresu u roku od 30 dana od dana sklapanja kupovnog ugovora, a to nije dovoljno vremena da se upiše vlasnistvo zbog kredita.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mislim da se ne moraš prijaviti najkasnije 30 dana od kupnje stana radi porezne olakšice. MM i ja smo bili totalno lijeni po tom pitanju i prijavili se par dana prije nego je on predao poreznu prijavu (nekih godinu dana nakon kupnje stana) i uredno dobili povrat poreza.A zaista ne znam je li potreban vlasnički list kod prijave. Da zovneš i pitaš?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vlasnički list treba, sto posto. ja se nisam mogla prijaviti dok nismo tražili požurnicu za vlasnički list (tri godine nakon kupovine stana još nije bio gotov).

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vlasnik stana (ili u našem slučaju agencija) uzima rodne listove djece, sve domovnice, potrdu o prebivalištu, za djecu uvjerenje o prebivalištu i s tim se ide osloboditi se od poreza - mi smo to prošli prije 20-ak dana

ti moraš imati potvrdu da si vlasnik stana, odjavu sa stare adrese, domovnice za sve ukućane i rodne listove za djecu kod prijave novog prebivališta
    za odrasle se radi osobna iskaznica a za djecu uvjerenje o prebivalištu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi nismo imali potvrdu o prebivalistu. zahtjev smo podnijeli bez toga. naknadno smo odnijeli potvrdu kad smo se uspjeli prijaviti.

ionako je taj proces trajaooooo

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Treba ti samo kupoprodajni ugovor ovjeren kod javnog biljeznika. Ja sebe prijavila isto zbog oslobođenja od poreza.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

E ovo je zadnja informacija iz Petrinjske:

Za prijavu nije dovoljan kupoprodajni ugovor ukoliko nemate i dokaz da ste podmirili sve isplate prema prodavacu (to moze biti ovjerena izjava kod javnog biljeznika) ili naravno dovoljan je vlasnički list na svoje ime..

Sto se tice poreza, mora se po zakonu prijaviti porez u roku od 30 dana od dana potpisivanja kupoprodajnog ugovora,a ako se nema i prijava na novu adresu mora se imati ovjerena izjava kod j.b. da cete se prijaviti na tu adresu cim budete imali vlasnički list (ili neke druge uvjete za prijavu)
    Primjerak takve izjave moze se dobiti u poreznoj upravi av.dubrovnik 33

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    vlasnički list treba, sto posto. ja se nisam mogla prijaviti dok nismo tražili požurnicu za vlasnički list (tri godine nakon kupovine stana još nije bio gotov).
    Nama je bio dovoljna kupoprodajni ugovor da se prijavimo, nitko nas nije pitao za vlasnički list!

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    Nama je bio dovoljna kupoprodajni ugovor da se prijavimo, nitko nas nije pitao za vlasnički list!
    nAS je tražilo i vlasnički list i potvrdu o podmirenju svih dugova prema investitoru- prodavaču stana

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

brane pa zar vlasnički list na tvoje ime nije dokaz vlasništva sam za sebe?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •