Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Kako je to kad ti tek rođenu bebu stave na kožu?

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kako je to kad ti tek rođenu bebu stave na kožu?

Prošlo je već više od 2 godine od mog poroda, a ja još dan danas patim.
    Patim jer nisam vidjela kako su joj prerezali pupkovinu, jer se to desilo odmah i to na stolu ispod mojih nogu.
    Patim jer sam je nakon tog glupog kupanja i vaganja dobila doslovce na 30 sekundi u ruke i onda su je odnijeli i vidjela sam je tek sljedeće jutro.
    Patim jer ne znam što je bilo s njom prvih sat vremena po porodu, a čula sam da su bebe tad budne i promatraju svijet oko sebe.

Cure koje ste dobile tek rođenu bebu na kožu, kakav je to bio osjećaj?
    Što je beba radila u prvih sat vremena?
    Da li je spavala i bila umorna ili je papala i gledala?
    Da li je plakala?

(Iz ovog se vidi da me puknula želja za drugim djetetom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je maloga muz docekao i donio na prsa a babica ga je samo malo pobrisala tj pokrila mene i njega sa dekom , pokazala kako cu ga drzat da bi on znao uhvatiti bradavicu tako da sam ga gledala dok doji dok mi je tjelo jos bilo u grcu i radjalo posteljicu.
    osjecaj...... ma nema tih rici kojima se to moze opisatali nama je cili porod protekao tako da smo ja i muz bili sami u sobi a babica je sa vrimena na vrime dolazila nas posjetiti i vidjeti kako nam je. u tom periodu prije adrianovog rodenja ja i njegov tata smo uspili ispuniti cilu sobu do zadnje mrve sa ljubavlju i kad se adrian rodio dosao je u prostor ispunjenom zeljom i dobrodoslicom pa zato i nije puno plakao vec se odma sa tolikim povjerenjem od kojeg ti dodu suze privije uz tebe i onako ka mali mis skilji da vidi svoje "starce " kad se rodio odmah nakon rodenja posteljice babica nam je donila sokove i sendvice i pustila nas skoro 2 sata da se upoznajemo ( tek poslije je mjerila duzinu i tezinu)
    svaki put kad citam vase porode nakon kojih ste satima bile razdvojene od beba a i one koje ste kroz porod morale proci same meni je stvarno zao jer ste ostale zakinute za nesto sta se cili zivot pamti i ne mogu ni zamisliti kako vam je .

zaboravila sam rec da je tata presjekao pupkovinu i da se prvi put okupao tek 11-i dan od rodenja.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Forte, tako sam sretna zbog tebe, Karla i vašeg malog anđela, da ste se upoznali na toliko divan način

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je žao što je nisam duže gledala kad se rodila.
    Vidjela sam njene otvorene oči i kako gleda u mene, a onda su je brzo odnijeli na kupanje i dobila sam je za 5 minuta okupanu i umotanu.

Drugo ništa nisam vidjela (niti da su u tom trenutku prerezali pupkovinu, niti da je krvava i sluzava, niti krv oko sebe, niti muža, niti liječnike). Bila sam hipnotizirana njenim pogledom. Još me onako odozdola gledala naopačke. I te njene velike mutne plave okice. Čim ih je otvorila, pogledala je u mene. Ta slika mi je i danas pred očima.

I kako sam je dobila nismo se odvajale. Prvih sat vremena je spavala i malo kenjkala. I niš drugo!

Jedva čekam drugi put!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam, nakon sto je glavica izasla, sama docekala svoju bebu- pruzila sam ruke i uz zadnju kontrakciju primila svog andjela u njih. Babica ju je samo pridrzavala i onda malo obrisala nakon sto sam ju stavila na grudi. Onda joj je stavila kapicu na glavu, pa nas obje pokrila. Kad sam okrenula glavu ugledala sam - prvi put u zivotu - MM svog u suzama... On je prerezao i pupkovinu. Dojila je nisam prvi sat, jer sam imala problema s posteljicom (jednostavno 50 minuta nakon poroda nisam dobijala zadnju kontrakciju koja je trebala da "oslobodi" posteljicu ), ali odmah nakon sto je posteljica izasla, bebica je pocela da sisa kao luda! Tu smo ostali jos sat vremena, nas troje - potpuno nova mala obitelj i mislim da se nikad MM i ja nismo osjecali vise vezanim jedno za drugo kao tad... Meni je onda u jednom momentu bilo tako ZAO te bebe, tako sicusne i bespomocne, da sam citavom sobom obecala samoj sebi da cu da je zastitim od svih zala ovoga svijeta. To malo bice na mojim grudima, tako nevino i na neki cudan nacin tako "cisto"...
    Sad znam da se nista na svijetu ne moze mjeriti s osjecajem postajanja roditeljem!

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prekrasno!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Masha, dojenje potiče kontrakcije - možda bi ti posteljica i brže izašla.
    Inače, pretpostavljam da nisi morala ležati kao žene tu kod nas.
    A ja vam svima zavidim - moja bilanca je dva carska u općoj anesteziji , a drugo dijete sam vidjela tek 1 ili 2 dana poslije...evo bila sam tako u komi da ni danas ne znam kad su mi ga prvi put donijeli. Trebalo mi je dugo da ga počnem prepoznavati, jer sam stalno očekivala bebu kakav je bio moj prvi (tamna kosa,velika glava, a mlađi uska glava i malo svijetle kose). Totalna koma.
    Ali što se tiče povezivanja mislim da to nije imalo veze, drugom djetetu pristupala sam instinktivno a prvom studiozno
    Naravno da je instinktivni pristup milijun puta bolji. Ali za njega nije nužno vidjeti dijete one sekunde kad dođe na svijet. Iako je to sigurno neponovljivo iskustvo. I svaki put različito.

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad se rodila,odmah su mi je stavili na prsi, ali jako kratko. gledala me je otvorenih ociju, meni se cinilo kao da se pita ko je sad ta zenska sto je gleda, ja je od suza nisam dobro ni vidjela, uzela sam joj rucicu, a ona me je uhvatila za prst. MM nije bio s nama brzo su mi je odnijeli jer joj je trebalo ispumpat mekonij kojeg se nagutala, ponovno su mi je donijeli tek nakon 11 sati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Fidji potpisujem te milijun posto i razumijem i znam kako ti je!!!
    ¨Masha, Fortuna blago vam se!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam svoga sina dobila u naručje nakon što je nekoliko minuta plivao u vodi ispred mm-a i mene i gledao nas širom otvorenih okica. Taj osjećaj nikada neću zaboraviti. Rasplakala sam se od sreće i uzbuđenja. Tata je prerezao pupkovinu a sestra ga je onda pokrila s plahticom i još smo tako neko vrijeme uživali, i samo se smješkali. Onda su ga izvagali i izjerili i to sve u prostoriji gdje sam i rodila. Za to vrijeme sam ja izašla iz kade i sjela na stol da se porodi posteljica. Nisam to gotovo ni osjetila jer sam samo gledala svoga mm-a kako drži u naručju Frana i zaljubljeno ga gleda.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Eh, sta ti je biti zena! Fortuna i masha vi ste sigurno sretne sto ste zene! Ja sam iz Srbije, u mom gradu porodiliste je navodno baby friendly, a na porodjaju muz ne sme biti, epi je takodje obavezna (moja je bila ooogromna i to zato jer je babica bila neiskusna i nije znala bebinu glavu dobro prihvatiti i rotirati je da se oslobode ramena vec je isekla kolko je mogla a doktorica skoro sela mi na stomak da bi malac sto pre izleteo-a ja mislila da sam sretna sto je bila doktorica a ne doktor-kao zena je pa ce razumeti- ) pupcanik seku momentalno kad beba izadje, prvo je brisu pa tek onda stave na grudi. E a meni ga je babica prinela i htela spustiti na spavacicu! Ja sam to uocila na vreme i dok ga je spustala, rastvorila sam spavacicu sa obe ruke da mi ga spusti na kozu i skoro je poderala a ona rece "pa umazacete, sav je krvav" ko da je to bitno! Kako je do tad plakao, ja sam mu rekla "ne placi Djuro, ja sam tvoja mama" i on je prestao i gledao me onako odozdo, mutnim okicama ko sto napisa Matilda. Taj pogled mi se urezao u pamcenje Sorry, cure bilo je off topic al nemogu se setiti samo lepih stvari iz tog dana!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvi nas susret bio je u trnutku kad je tek izasla glavica i kad sam od truda zatvorene oci otvorila i ugledala tu smezuranu lopticu koja je otvorila oci i djelovalo mi je kao da me to bice tako promatra da mi vidi sve skrivene tajne , kad se porodila dobila sam je sluzavu na kozu ali ne na dojenje jer je bila prumorna i zaspala je...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Neopisiv osjećaj kad ugledaš glavicu kako izlazi , još uz to kako je izlazila vidiš da otvara okice. Neopisivo. Predivno više ne osjećaš ni bol ni umor, a kad su je polegli meni na grudi , cijelokupni porod bio je iza mene kao da je sto godina prošlo. Ona je ležala na prsima držala se čvrsto, a ja sam bila ponosna nova mama koja je gledala i mazila svoju malenu.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja bih na ovu temu mogla prilozit samo prigodne slikice koje bi same za sebe govorile..Da!Ali kad bih znala kako :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Osjećaj je PREDIVAN!!! Ja sam samo rekla : Kako je lijep!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Rasplakale ste me
    Za dva mjeseca cu imati i ja tu srecu da postanem mama malom
    Odoh se umiti

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj gloria prvotno napisa
    Ja bih na ovu temu mogla prilozit samo prigodne slikice koje bi same za sebe govorile..Da!Ali kad bih znala kako :/
    Znam ja, pa zato evo slika, pretpostavljam da si i ti htjela ovu staviti :

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Glupacha stavila link na site, ne na sliku - naravno da ne radi
    Evo je opet zato:

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A ja mislila da sam ja imala lijepo iskustvo, ali prema nekim vašima...
    cure sa sjevera, kako vam zavidim. Ma odmah bih se preselila u Nizozemsku, Dansku, Švedsku samo radi takvih stvari...
    Ja sam dobila Leu u krilo odmah po porodu,samo ju je babica malo zamotala, nije je prala. prekrasan osjećaj je bio u tome što je plakala i kad sam je primila i počela joj pričati prestala je i privila se uz mene. Valjda nam je prepoznala glasove (MM je isto bio) jer smo joj puno pričali prije. Ponudila sam joj papati, ali nije htjela. onda su je naravno, uzeli i vratili je tek za par sati

NOINAmama

Početno

Meni su bebicu stavili na stomak i vidjela sam mu samo tjeme, ali sam osjetila kako se miče. Međutim, zato je moj muž prerezao pupčanu vrpcu i čim su dijete izvagali dali su mu ga u naručje pa ga je on nosio i tješio dok su mene šivali...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I ja se radi ovakvih stvari poželim seliti na sjever...
    MM-a potjerali van zadnjih 5 minuta, tako da ga nije vidio taj čas kad se rodio, nisam vidjela kad su mu prerezali pupčanu vrpcu, vidjela sam ga kad je izašao van, njegovo malo, izmučeno tijelo. Vidjela sam ga kad su ga kupali i vagali i nda su mi ga nakon sveg toga položili na prsa, ali samo da ga malo pridržim i onda su ga odnjeli. Rodila sam ga u 20.15, a na dojenje sam ga dobila tek ujuto u 6 !

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    I ja se radi ovakvih stvari poželim seliti na sjever...
    Ma ne treba se seliti na sjever - treba ostati ovdje i boriti se da sve mame mogu imati to prekrasno iskustvo! Na našoj priči s poroda sam ispričala detalje naše "borbe" i samo mogu reći da je iskustvo vrijedilo uloženog truda! Ideja da mi netko uzme to mekano bespomoćno biće čim izađe iz mog trbuha i smjesti ga u tzv. dječju sobu na nekoliko sati mi se činila monstruoznom. Njegovo mjesto je bilo sa mnom i njegovim tatom, što smo osoblju bolnice vrlo jasno (i glasno) dali na znanje.
    A osjećaj te mekane kože na mojoj je neopisiv, riječi su preslabe. Prvo što je na ovom svijetu dotaknuo je bila mama puna ljubavi - voljela bih da sva djeca imaju to iskustvo...

korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Frana su babice umotale u pelenu i stavile mi na prsa odmah po porodu... bili smo ludi od srece i ja i moj muz koji je sve to slikao, sjecam se da su me preplavili vrlo jaki osjecaji kao da sam na nekim teskim drogama
    cudila sam se kako je cvrst i tezak a ocekivala sam neku pahuljicu
    sjecam se da sam se pitala kako je moguce da sam nesto tako prekrasno imala u busi
    i tako sam par minuta lezala s njim na prsima sva blazena a onda su mi ga na brzaka uzeli i odnijeli, sutnuli muza van iz radjaone i donijeli infuziju, jer su mi naime caknuli venu pri epiziotomiji pa su se ustrtali da cu im iskrvariti :shock:
    svejedno nikad necu zaboraviti nas prvi dodir, moju srecicu kako se umirio na maminim grudima kao da je odahnuo jer je najzad na sigurnom nakon traume od poroda... ljudi ja sam se bojala disat, da mi ne izleti srce iz grudnog kosa od srece

Početno

Meni su je stavili na trbuh odmah nakon poroda. Bila je sva krvava, okrenuta leđima... Ne mogu to opisati, jedino što sam mogla u tom trenutku bilo je maziti je po leđima i plakati...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kad su mi bebu prvi put stavili na prsa,onako mokar (porod je bio kratak,pola sata),čistog lica,malih očiju uperenih u mene...Plako je,ja sam mu samo rekla-bebo mala nemoj plakat.Utom trenu zatvorio je okice i zaspo.Ta če mi slika bit pred očima cijelog života.I sad kad ga gledam dok spava sjetim se te slike.Moj mali

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ponovno sam pročitala ovu moju staru temu, ovaj puta stvarno sa suzama u očima jer porod me čeka za 15-tak dana.

Stvarno ne znam kaj da radim.
    Razgovarala sam s babicom i nažalost veli mi da se nije puno promijenilo niti 3 i pol godine nakon mog prvog poroda.

Sad navodno stave nakratko bebu na mamu dok je još vezana pupkovinom (tog prije nije bilo), ali onda odmah ide standardno kupanje već u rađaoni (meni je to tak nehumano, tek rođenu bebu staviti po mlaz vode iz pipe).

Ovo je moja Ema Helena:

http://www.freewebs.com/emahelena/video2.jpg

Onda bebu obrišu u onu grubu zelenu sto puta prekuhanu pamučnu krpu i daju je mami na 3 i pol sekunde.

http://www.freewebs.com/emahelena/image013.jpg

Babica veli da je razlog što bebu odmah odnesu što nemaju nikakvih toplih dekica, pelenica i slično i da se beba jako podhlađuje, ali ja se s tim ne moru pomiriti. Ne mogu!

U što vanu umotaju bebu kad se rodi, a kad je ne kupaju odmah?
    Znam da je moja frendica u Bjelovarskom rodilištu imala bebu 2 sata sa sobom u rađaoni na sebi, umotanu samo u običnu tetra pelenu

Cure koje ste u zadnje vrijeme rodile u Merkuru. Da li su još uvijek imaju one iste bijele spavačice s V-izrezom. Mislim kako je uopće u njoj moguć kontakt koža na kožu? Nikako.

Što da radim? Da uzmem od doma tetra pelene i tražim da bebu pokriju?
    Ja definitivno želim svoje dijete bar par minuta imati uz sebe. Da je pomirišim, da joj vidim oke, da joj barem kažem: Bok, ja sam tvoja mama.
    A da ne pričam o želji da joj bar dam da proba uhvatiti dojku.

Drage moje, Emu sam prvu put vidjela tek nakon više od 12 sati!!! Rodila sam u 17 h, u sobi sam bila oko 20 h, a dojila sam je tek ujutro. (A Merkur inače ima rooming in i od tada se nismo odvajale.)
    Užasno mi se vrtilo i nisam mogla hodati. Ja sam se valjda trebala odmoriti od poroda, ali ja nisam uopće bila umorna. Cijelu noć sam probdjela, slušala kišu kako pada, osjećala strašno pozitvno uzbuđenje i sreću, ali istovremeno takvu neku beskrajnu prazninu.

Sorry na patetici, trudna sam. [/img]

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Fidji, samo da ti kažem da ti želim lijep porod i da ti zaviiidim, uskoro ćeš držati svoju drugu bebicu.
    Ja sam rodila na Sv. Duhu 2003. i stavili su mi bebu odmah nakon poroda na prsa i sjećam se da je babica rekla "Vidi kako se umirila kod mame". Neopisivo nešto, vanzemaljski osjećaj kad me pogledala svojim tamnim okicama, ko da se sto godina znamo... Ali brzo su je odnijeli i donijeli negdje oko 18h (ja rodila u 12h).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Fidji, moje nedavno iskustvo je kao tvoje s Emom Helenom, identično ... i ne mogu se još s tim pomirit
    Držim ti fige da drugi put bude bolje i da uskoro to bude uobičajena praksa

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

totalno sam tužna i bijesna kad čitam ovo o odvajanju djece od mama u rooming-in bolnicama ...
    ja i moj J. kad smo se ugledali nismo se odvojili niti na sekundu u rodilištu ta tri dana. jest da su mu odmah prekinuli pupčanu vrpcu, ali je ležao na meni koji 5, 10 minuta, preda mnom su ga oprali izmjerili i zamotali, te ona dva sata koja sam provela na "promatranju" (groznog li izaza, kao da sam poremećena!) on ležao kraj mene u onoj plastičnoj kolijevci ili šta je već. i nikad, nikad neću zaboraviti kako je gledao oko sebe cijele to vrijeme i sisao zglob ispod palca na ručici.ni suze nije pustio! a ja sam ga dragala po glavici i plakala.... bitno je reći da meni J. nisu odnijeli ni na 5 minuta iz moje sobe, u rađaoni su sve radili pred mojim očima, iz rađaone zajedno u sobu, u sobi su pregledavali i njega i mene,...
    jedva čekam drugi put!
    10 bodova za rooming-in u VŽ-u!
    o porodu negdje drugdje...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Kako je to kad ti tek rođenu bebu stave na kožu?

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Cure koje ste dobile tek rođenu bebu na kožu, kakav je to bio osjećaj?
    Najbolji na svijetu Lezala mi je onako gola na mom trbuhu, ja sam ju gladila po ledjima i pricali smo joj oboje, a ona nas je samo gledala tim plavim okicama...
    Što je beba radila u prvih sat vremena?
    Da li je spavala i bila umorna ili je papala i gledala?
    Da li je plakala?
    Papala i promatrala nas, mahala rucicama kad je prestala papati.

To nam je stvarno jedan od najljepsih trenutaka u zivotu.

Zaista nije fer da si za to bila zakinuta!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo na porod išli s planom poroda (zvali smo ga popis želja), što je rezultiralo velikom sjdeljkom glavonja na SD i odobrilo nam.
    Kako to izgleda? Malac se sam uzvere do mjesta ugode, prišteka se i zadovoljno sisa. Za ne shvatit.
    Inače sam pronašao da je ovakav kontakt strašno važan za uspješnu bakterijsku kolonizaciju, a time i snažan imunitet. Mamine bakterije su izuzetno povoljne za bebu jer ju štite od svih ostalih

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

fidji, zelim ti da se izboris za to da tvoju bebu ne odvajaju od tebe.
    jer ti su prvi sati predivni i posebni. i za bebu i za roditelje.

ja ti ne bih sada dodavala sol na ranu iskustvima iz bijelog svijeta, ali ne mogu ne primjetiti da mi je ta prica sa pothladivanjem potpuno nesuvisla.

prvo logicki, jer da je tome tako, onda bi priroda uz bebu "isporucila" i nekakve grijace. a nije, jer je najboli grijac tvoje tijelo.
    drugo iskustveno, jer tu u becu nitko ne spominje nekakvo pothladivanje, nego se bebicu lijepo polegne u tvoje krilo, pokrijes je pamucnom dekicom ili necim slicnim i ona ciki ili spava ili se gledate, gugucete, ili sto vam se vec svida.

moju inu nisu ni prali, samo su je mm i babica malo obrisali nekvom krpom i onda hop u moje krilo. i onda smo nas troje tako lezali sljedeca dva sata, dok nas nisu odveli u sobu. naravno sve troje zajedno.

mozda da ti dones nekakvu pamucnu dekicu ili slicno i "milom ili silom" uvjeris osoblje da je bebi mjesto u tvom zagrljaju.

ne bih zeljela da moje zgrazanje zvuci nepristojno, ali sto oni pobogu rade sa bebom 12 sati?
    odvojiti mamu i bebu, opcenito, a pogotovo tako dugo meni izgleda zaista barbarski.
    drzim ti fige i sretno!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da, a našao sam i rezultate istraživanja kojime su pokazali da pranje bebe nema baš nikakvog utjecaja na bekterijsku kolonizaciju. Jednostavno je nepotrebna praksa. Rekao bih čak i barbarska.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Kako to izgleda? Malac se sam uzvere do mjesta ugode, prišteka se i zadovoljno sisa. Za ne shvatit.
    to je stvarno fascinantno. ja i nisam bas neki "prirodni, spontani tip" (mada me je moja curica poprilicno toga naucila) i zato sam bila totalno fascinirana kada je ina izasla van, babica ju je nekako okrenula (vise ne pamtim sve detalje) i polu polegla na moj trbuh i beba se stvarano nekako uspentrala do cike. nevjerovatno i predivno. to mi se je zaista totalno usjeklo u sjecanje, da beba koja zapravo jos ne puzi, ni nista slicno, nekako pronade siku. i da uopce ne place, nego te nekako gleda i spavucka....
    poslije je mm prerezao vrpcu, izvagali su i obrisali bebu i ponovo je vratili meni.
    dovedi pojacanje, lobiraj i ne daj da ti uzmu bebu!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da, a našao sam i rezultate istraživanja kojime su pokazali da pranje bebe nema baš nikakvog utjecaja na bekterijsku kolonizaciju. Jednostavno je nepotrebna praksa. Rekao bih čak i barbarska.
    apsolutno se slazem sa ovim i ja sam o tome citala.
    osim toga niti jedno sjecanje s poroda mi nije strasnije od toga kad su mi bebicu tek izaslu kupali, to je tako jedan barbarski i grub cin! a beba vristi, boji se, hladno joj je...a ti je zelis primiti, a ne mozes...

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Davore u potpunosti se slažem. Možeš misliti kojim se beba bakterijama kolonizira kad je odmah odnesu na bolnički odjel.

Uz to nisam mogla vjerovati da bebu nasapunaju s nekim tekućim sapunom.
    (Čisto sumnjam da je neki super blagi dječji, izgleda mi kao onaj medicinski, rozi, za dezinfekciju.)
    Možeš misliti kako je bebi, tek je došla na svijet, a već je dobila agresivnu dobrodošlicu u obliku pjene u oči i jakog mlaza vode po tijelu.

Nedavno sam na forumu vidjela jedne slike s poroda u kojoj su golu bebu stavili direktno na onu metalnu, hladnu vagu. Moju su Emu barem stavili na krpu.
    A onda briju o podhlađivanju bebe u majčinom naručju.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Joj, ne znam što bih ti rekla. Ja sam dobila Leu, ali ne koža na kožu već umotanu, a ja s spavaćici. međutim, meni je i to bilo super jer je prestala plakati isti tren kad sam joj počela pričati

Samo si kupljam bilješke za plan poroda

Btw. prekrasno ime. Slaže se s prvim. nisam znala da je cura

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Joj, ne znam što bih ti rekla. Ja sam dobila Leu, ali ne koža na kožu već umotanu, a ja s spavaćici. međutim, meni je i to bilo super jer je prestala plakati isti tren kad sam joj počela pričati

Samo si kupljam bilješke za plan poroda

Btw. prekrasno ime. Slaže se s prvim. nisam znala da je cura
    Hvala, MM je zaslužan za dupla imena. (Curke mi se mogu prijaviti za meksičke sapunice. )

Branka i mene muči to sa spavačicom koja se na Merkuru ne može nekako odvezati ili slično pa da ti bebu stave na trbuh, već je obična samo s dubljim V-izrezom.
    Sad si mislim gdje da ja nabavim takvu koja se može otvoriti, pa da budem u svojoj.
    Ne da mi se baš biti skroz gola.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fidji, kakva ti treba spavacica? ja bas nudim dvije ljetnim trudnicama. pamucne, kratkih rukava, na kopcanje duboko, taman za dojenje.

ako ti pase, javi se

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam spavaćicu samo povukla gore tj. primalje i na prvom i na drugom porodu.

Benu su odmah presjekli pup. vrpcu i puknuli ga pod pipu, i tek onda meni na prsa. Plakao je cijelo vrijeme , kad ga je babica stavila na prsa samo se umirio, škicao jednim okom i dopuzao do cice, predragocjeno. Odnjeli ga za 15 min.

Timi je samo nekako doskliznuo meni u naručje, obrisali ga malo i pokrili nas dekicom. Gledao me okicama, malo kmeknuo i uživali smo svi troje slijedeća tri sata. Pup. vrpcu tata presjekao kad je prestala pulsirati, a Tim je bio meni u naručju.
    Kad smo se preselili na krevet odmah je školski dojio, i da cijelo vrijeme je bio budan.
    Kako sam imala jedan šav, dok su me šivali, tata ga je nosio i pričao prvu priču.

Fidji, želim ti da uspiješ u svim svojim zahtjevima.

Tata je izabrao opet super ime

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    fidji, kakva ti treba spavacica? ja bas nudim dvije ljetnim trudnicama. pamucne, kratkih rukava, na kopcanje duboko, taman za dojenje.

ako ti pase, javi se
    Hvala, ali ja sam si zamislila neku na preklop koja se može otvoriti.

Nika, onda ja isto spavačicu zafrknem do vrata i briga me.

S kakvom dekicom su pokrili Timija na ta 3 sata koje ste proveli skupa?

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo ju zafrkni i reci tu molim!

Obicna deka. Pošaljem ti fotku da vidiš.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i ja patin (carski)

mora bit da je neopisivo...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nika, pošalji i meni sliku.

Fidji, ne znam, ja sam prije prvog poroda kupila u Aniti neku spavaćicu s preklopima za dojenje. jest da je baš nisam ni koristila, nekako mi je bilo žao u bolnici kak je bila sva neka fina , pa sam imala samo one njihove
    Ili negdje nabaviš običnu s gumbima ili drukerima. Valjda ih ima negdje

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Branka i mene muči to sa spavačicom koja se na Merkuru ne može nekako odvezati ili slično pa da ti bebu stave na trbuh, već je obična samo s dubljim V-izrezom.
    Sad si mislim gdje da ja nabavim takvu koja se može otvoriti, pa da budem u svojoj.
    Ne da mi se baš biti skroz gola.
    moram prizant da se ne sjecam ali meni je beba bila na kozi, nekako su te spavacice ogromne i meni je taj v izrez dosao do pupka pa nije problem potpuno rastvoriti spavacicu, a moze biti i da sam je povukla gore, ali sigurna sam da mi je beba bila na kozi (doduse tri sekunde) i prekrasan je taj osjecaj kad isti cas prestane plakati i pogleda te onim prodornim okicama htjedoh reci, neka vas ne brinu spavacice, to je najmanji problem...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Toliko tulim na ovaj topic da to nije normalno.
    Nas je zeznula gužva i zaostala posteljica. Dobila sam ga na golu kožu, stisnuo se uz moju ciku i zaspao, baš sam dobila dojam da se osjeća sigurno. Taj veličanstveni trenutak prekinula je strka oko te šugave zaostale posteljice i onda su ga brzo odnijeli, a MD istjerali van...Sljedeći put sam ga vidjela za nešto manje od 5 sati i dan danas sam uvjerena da je bruh kojeg ima posljedica plakanja nakon poroda jer je bio sam.

A shit, sad opet tulim...

Fidji, držim fige da ti porod ostane u lijepom sjećanju.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja sam u neznanju totalno imala više sreće nego... nisam imala pojma o tim procedurama, ali zato sam imala super tim. pa su mi stavili malu mokru ribicu na prsa, nešto najmekše i najnježnije što postoji, i onda su mu presjekli pupkovinu. žao mi je da to nije učinio mm, ali sve se nekako odigralo bez plana. i tako smo bili neko vrijeme, ali morala sam van iz kade, pa su ga uzeli, obukli i vratili mi ga na još neko vrijeme... ma ja sam zadovoljna skroz! s obzirom da nisam ništa tražila, puno sam i dobila. to tek sad vidim.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Toliko tulim na ovaj topic da to nije normalno.
    Nas je zeznula gužva i zaostala posteljica. Dobila sam ga na golu kožu, stisnuo se uz moju ciku i zaspao, baš sam dobila dojam da se osjeća sigurno. Taj veličanstveni trenutak prekinula je strka oko te šugave zaostale posteljice i onda su ga brzo odnijeli, a MD istjerali van...Sljedeći put sam ga vidjela za nešto manje od 5 sati i dan danas sam uvjerena da je bruh kojeg ima posljedica plakanja nakon poroda jer je bio sam.

A shit, sad opet tulim...

Fidji, držim fige da ti porod ostane u lijepom sjećanju.

Luna, nisi jedina koja tuli............

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

joj kako ljepo...nisam ni znala da to tako možja sam rodila na vakum, kad su ga izvukli stavili su ga na mene, par sek i prerezali pupkovinu, i odjurili s njim modrim....donjeli su ga nako 10 min umotanog, modrog, izmučenog, nije ni plakao samo me gledao okicama, uf evo isad sam se naježila....zato na drugi porod ide tata koji će rezat pupkovinu tek nakon što prestane pulsirati i kupanja nema dok ja svoje djete ne primim u ruke, cika ide odmah usta, a najjjviše želim napipati svoje djete kako se rađa.... mislim da će plan poroda bit podug, ali ne odustajem , pa sad putovala miljama do tražene bolnice...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Dugo me nešto nije jako rasplakalo kao ovo, ja to nemam, carski u općoj a., grozno, drugi su vidjeli i držali moje zlato prije mene, rodila sam u podne, vidjela ga na par sekundi(bez dodira) u dva sata, i onda opet sljedeći dan...grozno...mislim da to nikada neću preživjeti, često se toga sjetim kad ga gledam, pitam se kako mu je bilo bez mame i plačem i grlim ga, to je jedan od glavnih razloga zašto ću dati sve od sebe da više ne bude carski, ne mogu ovo preboljeti!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •