Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Koju autosjedalicu kupiti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Koju autosjedalicu kupiti?

Mali mi ima 2.g. i 13 kg. Imamo onu groznu autosjedalicu od Brevija kojoj je izgleda istekao rok trajanja, a i da nije, ne moze se nikako cvrsto fiksirati i opcenito je losa, tako da smo odlucili kupiti novu. E, sad, gledala sam u Beba centru imaju neke koje su 9-18 kg i imaju pojas u 5 tocaka, a kasnije kad dijete poraste, moze se skinuti gornji dio, pa bude samo ona podloga za guzu, sto je do 25 kg.
    Da li ima smisla to kupovati ili da kupim onu klasicnu autosjedalicu 9-18 od npr. maxi cosija? Nekako imam osjecaj da je 2 u 1 manje kvalitetno nego da kupim posebno.
    Nevezano za ovo da pitam da li ce onu oznaku 04 morati imati sjedalice koje se prodaju od tog datuma (jel bio 30.06.06.?), ili samo one proizvedene od tada?

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bilo koju sjedalicu da kupujes obavezno je prvo probaj u autu pa tek onda odaberi
    moja prijateljica je trenutno na istim mukama kao i ti
    na vašem mjestu bi uzela npr. bebe confort 9-36kg
    jer...tom sjedalicom dobivaš u biti 2u1 kako si ti rekla
    jako kvalitetna i čvrsta sjedalica

koliko sam informirana sjedalice Romer su najbolje ocjenjene na svim testovima...

maxi cosi je u omjeru cijene i kvalitete skroz ok...mi imamo maxi cosi xp 9-18kg...skroz smo zadovoljni

ali u svakom slučaju...mogu ja ovako do sutra nabrajati sjedalice...ali...onu pravu ipak morate odabrati vi probajući je u vašem autu i prilagođavajući je vašim potrebama

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Koju autosjedalicu kupiti?

Citiraj lunas prvotno napisa
    Nevezano za ovo da pitam da li ce onu oznaku 04 morati imati sjedalice koje se prodaju od tog datuma (jel bio 30.06.06.?), ili samo one proizvedene od tada?
    Samo one proizvedene nakon tog datuma.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo kupili isto novu sjedalicu(umjesto cam-ove) koja se isto katastrofalno teško fiksirala(nismo niti mogli bez H kopče). Nakon mog opsežnog proučavanja uzeli smo na kraju maxi cosi priori xp od 9-18 kg. F. je sad 13 kg i dosta je tanak na svoju visinu pa mu ona sjedalica od bebe conforta 3in1 nikako nije pasala. Predaleko mu je utor za kopčanje pojaseva među nogicama i čini mi se da bi mu leđa uvijek bila malo pogrbljena. Mislim da je bolja za malo deblju djecu.

A i pazi, nemoj računati da ćeš ju moći koristiti do 36 kg jer će ti to dijete vjerojatno imati sa 10-tak godina a tada je rok trajanja sjedalice već prošao. 8)

Sjedalica od bebe conforta 9-18 kg je isto ok, ima iste ocjene kao i m.cosi. Romer je meni bio preskup s obzirom da nam je ovo već 2. sjedalica i da uskoro isto moram kupiti i onu od 0-13 novu(stara isto smeće-cam-ova).

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    A i pazi, nemoj računati da ćeš ju moći koristiti do 36 kg jer će ti to dijete vjerojatno imati sa 10-tak godina a tada je rok trajanja sjedalice već prošao. 8)
    Ovo prvo treba provjeriti s proizvodacem. Mozda ova sjedalica ima dulji rok trajanja. Al treba provjeriti.

U svakom slucaju izdrzati ce dugo godina.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mi smo kupili romer king i montirali je,izgleda mi ok,čekamo pregled u ri dam nam ju pregledaju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, a gdje ima jos za pogledati u Istri? Bila sam u Beba centru i u turbo limachu u Puli. Nisam naletila na Romerovu.
    Mozda skocim do Rijeke!

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj brane prvotno napisa
    bilo koju sjedalicu da kupujes obavezno je prvo probaj u autu pa tek onda odaberi
    vidim da se cesto spominje da neke sjedalice ne odgovaraju za neka auta. mene zanima koje su to sjedalice i s kojim autima su nespojive. bilo bi zgodno kad bi cure koje postavljaju sjedalice rekle npr. ta i ta sjedalica nikako ne ide u to i to auto jer mu je zadnja klupa ravna/neravna itd. znam da je to komplicirano, ali netko bi se sigurno mogao naci u tome i lakse odabrati sjedalicu.
    problem je sto i rijetko koji ducan dopusta prvo montiranje, a onda kupnju iste.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mi smo romerovu kupili u TL

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lara26 prvotno napisa
    Citiraj brane prvotno napisa
    vidim da se cesto spominje da neke sjedalice ne odgovaraju za neka auta. mene zanima koje su to sjedalice i s kojim autima su nespojive. bilo bi zgodno kad bi cure koje postavljaju sjedalice rekle npr. ta i ta sjedalica nikako ne ide u to i to auto jer mu je zadnja klupa ravna/neravna itd. znam da je to komplicirano, ali netko bi se sigurno mogao naci u tome i lakse odabrati sjedalicu.
    problem je sto i rijetko koji ducan dopusta prvo montiranje, a onda kupnju iste.
    Nazalost, u Rodi nemamo kapaciteta niti mogucnosti i previse je komplicirano (a mozda i neizvedivo na prihvatljiv nacin) da ovako nesto napravimo.

Puno je efektivnije da potrosaci inzistiraju na svojem pravu da sjedalicu probaju postaviti u auto kada sjedalicu kupuju.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da se i ja utrpam s pitanjem. meni bi trebao konkretan savjet koju sjedalicu da kupim, jer mi je trenutno malo prevruce za neko mirno sopingiranje. mali ima malo manje od 5mjeseci, 8+kg, i sjedalica 0-9 mu postaje premalena.

znaci pitanje da li kupiti:

1. kosara sjedalicu od 0-13

ili

2. one neke sta idu od 0 do 18 kg a mogu se montirati u oba smjera?

Dajte i marku preporucite.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anybody?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imas Brevi koji se montira u oba smjera (ali samo do 10 kg unazad, ili mozda cak samo do 9 kg) i tog ne bih preporucila.

Ima i Chicco koji se montira u oba smjera, mislim da ima ovdje na forumu nekoliko zadovoljnih korisnika. Al vidi do kad se dijete moze u njemu voziti unazad (jel do 10 ili do 13 kg).

Ima Concord koji je navodno dosta dobar (ali i dosta skup) koji se montira u oba smjera a mislim da i on dost dobro sjeda u twinga (ti si imala twinga, ne?) di su kopce pojasa vozila u sjedalu. Mozda je skup al ak racunas da ce ti trajati dok bebac ne dogura do cca 4 godine, mozda se isplati. Al i kod njega vidi do kad se dijete moze u njemu voziti unazad (jel do 10 ili do 13 kg).

Ove sjedalice 0-13 kg, mislim da su Graco, Maxi-Cosi i Roemer, mozda jos i Bebe Confort. Sve su OK. Ona ce ti izdrzat do negdje godinu dana a onda moras traziti novu, za 9-18 kg.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ova Concordova sjedalica je model Ultimax i koliko sam skuzila kosta oko 200 eura. To mi se cini cisto u redu.

A sad opet pitanje, gdje ja to mogu kupiti u Hrvatskoj, ako se uopce prodaju kod nas? I zna li tko gdje bi se mogla kupiti u Mariboru?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Ova Concordova sjedalica je model Ultimax i koliko sam skuzila kosta oko 200 eura. To mi se cini cisto u redu.
    Jer ako moram kupiti dvije, opet dodjem na isto.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad kad malo bolje razmislim, ipak bi mi bolje odgovarala ona sjedalica 0-13kg, jer povremeno mijenjam auto i tu manju mi je ipak lakse montirati od ovih vecih...

sad sam tek u dilemi...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi smo danas u TL kupili Maxi cosi cabrio fix i planiramo za nju kupiti i isofix.

Razmišljali smo o Romeru, a navodno oni uopće nemaju tako male, tek one srednje, a sad na ljetnim trudnicama saznam da imaju u Baby centru u Brežicama

Uglavnom, poslije Romera maxi cosi mi je bio drugi izbor

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Košta 900,00 kn, a to je novi model, a neki stari modeli koštaju 1300,00 kn :?

Plus ako se želi još isofix, još 1000,00 kn

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa

Sad kad malo bolje razmislim, ipak bi mi bolje odgovarala ona sjedalica 0-13kg, jer povremeno mijenjam auto i tu manju mi je ipak lakse montirati od ovih vecih...
    Ne mora biti. Nek ti jave cure koje imaju concorda kolko je komplicirano montirat ga unazad. Al u principu ne bi trebalo biti kompliciranije, jedino sto su glomaznije za seljakat (pa ti nije bas da recimo hodas preko cijelog grada s njom preko ramena).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Necu ju bas nosikati na ramenu po gradu, nego imamo Twingo i Kangoo s jednim kliznim vratima. I kad ides stavljat sjedalicu kroz vrata od vozaca u Kangoo malo je usko, a ako ides kroz klizna onda se ubijes preko Lovrinog sica. Zato si mislim da bi mi ova manja bolje pasala.

Branka, vidim na webu da se neki modeli Maxicosi cabrio u tl mogu kupiti za 700kn. To je cisto fora u navlakama. Jos se nisam odlucila.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marta, al kaj neces imati taj problem opet za par mjeseci kad ces ionako trebat veliku sjedalicu? ili te imate dvije pa neces morat seljakat?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sta vrucina radi ljudima od mozga.... Uglavnom sto bi moj caca rekao, dotad ko ziv ko mrtav, a cijena ista....

Jedino, da li je taj Concord doista toliko bolji?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma neznam jeli bolji, dobro, bolji je od brevija, odnosno cvrsce se namjesta. al drugo nis nemrem garantirat. imas i chicco-a, al mozda ti je i OK opcija kupiti ovu za novorodence, samo do 13 kg, pa kad je preraste, prodas je i time potpomognes kupovinu nove velike.

na engleskom se veli - six of one, half a dozen of the other

moras si ti sama poslozit kaj ti vise pase.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo chicco i super nam je bila, 0-18 kg
    ova
    http://www.babysitio.com/babycompra/...e/ch68059m.jpg

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    mi imamo chicco i super nam je bila, 0-18 kg
    ova
    http://www.babysitio.com/babycompra/...e/ch68059m.jpg
    Pratim ovu temu jer mi i N. ima više od 10 kg, a još ga vozim u "jaju"
    Nego, Zrinka zašto kad stavljaš link "ukoso", onda ga nikad ne mogu pogledat direktno, nego moram ići na quote, pa brisati ono [i] pa onda na Pregledajte, evo ovaj put sam stisla i Pošaljite

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislis pala na guzu ili pala ala zapalila se?

Koja ekstravaganca! Ono kaj me najvise zanima je kaj ce mu onaj prozorcic gore?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koji kich, marta

ma ta ti je premala, radje kupi onu od 0-18 kg....

arijana, ja to po straom, bilo je da ne stavljamo direktne linkove, pa mi ostalo

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

o ukusima se ne raspravlja,ali meni je jaaako ružna

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da je kič, i to Apsolutni. Kad sam vidjela tu sjedalicu sjetila sam se jedne epizode Absolutely fabulous, koja se odvija u Marrakeshu (ne znam jeste li skuzili, sjedalica ima kodno ime Marrakesh) i totalno sam precrkla od smijeha.
    Ancice, prozorcic su stavili da mogu negdje nakalemiti one trakice za vezanje, kuzis, bez masne to jednostavno nije TO.

Na kraju sam kupila Maxi Cosi Cabrio 0-13 kg u TL, za 700kn jer je design navlake proslogodisnji. Usput sam lagano popi...la koliko prodavacice pojma nemaju sta prodaju. Naime, ja pitam jedno, ona odgovara nesto deseto. I tako par pitanja za redom. Podsjetilo me jednu gospodju koja je gluha, a cesto svraca tamo gdje radim, pa nam se ponekad dogodi ovakav razgovor:
    Ja: Kako ste?
    Ona: I drugi put.

Znaci za par mjeseci sam opet ovdje pitati za sljedecu stolicu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Na kraju sam kupila Maxi Cosi Cabrio 0-13 kg u TL, za 700kn jer je design navlake proslogodisnji. Usput sam lagano popi...la koliko prodavacice pojma nemaju sta prodaju. Naime, ja pitam jedno, ona odgovara nesto deseto
    Ja nisam vidjela takve za 700,00 kn. U tl U king crossu prošlogodišnji modeli koštaju 1400,00 :?

inače moram pohvaliti super prodavačicu otamo. Puno se kuži, sve mi je objasnila 3 puta (2x uživo, jednom preko telefona) i jako je ljubazna

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •