Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: nije mi jasno?!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    inga_mo

Početno nije mi jasno?!

cao svima.vec dugo citam rodu,ali je ovo prvi put da se javim.

termin poroda mi je za 2dana.prije 7dana sam imala regularne trudove svakih 5min punih 6sati(bol minimalna,kao kad imas mens.)poslje sam prestala brojati.tokom noci me drzalo idalje,bol je bila jaca,mislila sam to je to,ali sam bila totalno izmorena od predhodnog dana i prespavala sam(manje -vise).ujutro je sve prestalo.
    prije 2dana sam bila na pregledu.dr.ica mi je rekla da je grlic materice skroz stanjen i da bi mogl amalo krvariti jer ga je dirnula.krvi nije bilo bas malo,bar z amoj pojam rijeci"malo",ali bitno je to da su kontrakcije opet pocele,svako 5min.i tako cijeli dan i cijelu noc,ali i dalje je bol bila ista kao prije 7dana.
    sinoc mi se desilo isto,pocelo me boliti svake 3ipo-4min,i tako pola sata,zatim je preslo na svakih 5min,pa na 6,pa odjednom na 2min,ali kad zovnem u kliniku u kojoj cu se poroditi one kazu da to nije to ako ne boli jako...nocas,izmorena od jucerasnjeg dana sam spavala,probudio me pokoji trud,jutros opet nista.
    stvarno mi nije jasno?!mislila sam da "sve znam" jer sam jako puno citala i informisala se,ali sto se vise blizi kraj sve mi je jasnije koliko je svako iskustvo individualno i koliko mi niko nemoze reci dali je pocelo ili sta se desava??? :?
    meni se ovo praaaaavo uduljilo....postajem nervozna

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Uh ne znam što bih ti rekla,jer sam ja došla u rađaonu otvorena 4 prsta a da nisam osjetila trudove,odnosno bolila me kičma,ali nije bilo stezanja kao kasnije.
    Mogu ti samo reći da se pokušaš odmoriti i smiriti koliko možeš.Misli o tome da ćeš uskoro u rukama držati najdragocjenije biće na svijetu i bit će sve o.k.
    Držim ti palčeve da sve prođe dobro i da imaš brz i lagan porod.

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I želim ti dobrodošlicu na forum :D

inga_mo

Početno

hvala

i ja se nadam da ovi trudici rade i nesto drugo osim sto me prave nervoznom.
    jedva cekam da krene,ma koliko boljelo jer stavarno jedva cekam da vidim ovu moju mrvicu

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Kod mene je slično... Nešto bolucka, ali premalo da bi bili trudovi i nema nikakve pravilnosti.
    Osim što je kod mene krenula neka sukrvica od prije dva dana kad sam imala amnioskopiju (termin je po ZM bio 21. 06 pa sam morala na pregled).

Isto sam zbunjena, nemam pojma šta bih. Ne da mi se prerano u bolnicu, neću drip :/ , a strah me sjedit doma sama...

inga_mo

Početno

i ja sam sama kod kuce,zivimo u svici i nemam nikog svog.muzic na poslu,zove svako malo,ali me ova "samoca" ubi.dan dug kao godina,i to utjece na nervozu,jer mi izgleda da sve taje duze nego sto jeste.
    nadam se da cemo brzo i ja i ti.i saljem ti jedan

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    Kod mene je slično... Nešto bolucka, ali premalo da bi bili trudovi i nema nikakve pravilnosti.
    Osim što je kod mene krenula neka sukrvica od prije dva dana kad sam imala amnioskopiju (termin je po ZM bio 21. 06 pa sam morala na pregled).

Isto sam zbunjena, nemam pojma šta bih. Ne da mi se prerano u bolnicu, neću drip :/ , a strah me sjedit doma sama...
    Thalia gdje ćeš roditi?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

U Rijeci. Zašto?

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cure drž te se!
    Meni je porod ujedno i najbolnije i najljepše iskustvo u životu!
    Samo hrabro,šaljem vam velike i da što prije ljubite svoje

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Aj cure moje, meni vam je tako vec tjedan dana. Od prije tjedan dana imam tu i tamo te neustaljene trudove koje je nemoguce brojat i koji brzo nestanu. Termin mi je prosao prije 8 dana i vec mi je puna kapa svega. Svaki dan sam skoro u bolnici na pregledima i svaki put mi kazu "Cekaj i vidimo se sutra" ili "dodji za 2 dana opet". Danas ujutro najnoviji nalaz jest taj da mi se vrh cerviksa pomaknuo :? Naime nije mi mogaao napraviti amnio niti provjeriti dal sam se otvorila jer se vrh cerviksa pomaknuo u stranu (prema lijevoj nozi) i ne moze doci do njega. Dal se to kome dogodilo i sto to znaci???

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Grozno, Zlato..., meni je tek dva dana prošao termin po ZM, tako da već silno suosjećam s tobom

Šaljem ti virtualni zagrljaj i vibre da već jednom krene

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A ovo s pomaknutim cerviksom stvarno ne razumijem

:?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala thalia. Nis se ne brini, doci ce to samo po sebi. Tek su ti prosla 2 dana. Mozda se jos veceras obadvijema posreci :D Najgori su konstantni tel. pozivi od robine, kolega, prijatelja... Cim se ne javis, odmah dignu paniku. A i glupa pitanja iritiraju tipa: "pa sto cekas ti?" Kao da se mene pita... Nadam se da ce netko znati nesto o pomicanju vrha cerviksa u stranu?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

he,he nije mi dao vrag mira i isla sam zvati svog privatnog ginica koji mi je vodio trudnocu do 39. tjedna sto znaci pomaknut cerviks. Moram vam reci da je umro od smijeha Kaze da vecu glupost u zivotu nije cuo. Naime doticnom doktoru na sv. duhu se ocito nije dalo raditi i bio je u zurbi - po obicaju, puna cekaonica trudnica koje cekaju po par sati i umjesto da si uzme minutu-dvije da pronadje vrh cerviksa, jednostavnije mu je bilo bubnuti da se pomaknuo, jer mi neuke trudnice ionako svemu vjerujemo!!!! Kaze moj ginic da se nista ne brinem, da cu u ponedjeljak opet ici na normalan pregled i da ce se na tom pregledu "za divno cudo" cerviks vratiti na mjesto. Eto toliko o strucnosti osoblja na sv. duhu!!!!

inga_mo

Početno

drage moje,ja se nadam da cemo mi do ponedjeljka maziti svoje ...
    ja sam pokusala malo smiriti nervozu i porazgovarati sama sa sobom,jer sam pocela govoriti "u silu boga",kad je dao da sve bude ok do sada,nadam se da ce biti tako i ubuduce i sa porodom i kasnije,sad se trudim da uzivam u zadnjim danima sa stomakom i da govorim mojoj mrvici koliko ga volim i koliko jedva cekam da ga vidim.u naredne 2sedmice ce doci sigurno.hehe...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

inga_mo i ja se isto nadam, Thalia se ne javlja, mozda vec mazi svoju mrvicu . Ja idem danas u rodiliste na pregled, pa mozda MOZDA me zadrze s obzirom da je vec proslo 10 dana od termina...

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ma kakvi, tu sam. Samo sam duže spavala danas, tj. ležala u krevetu i znojila se :/.

Kod mene ništa novoga, samo što stravično sluzim. Zvala sam doktoricu i ona kaže da je ok dok nema krvi ili vode. Muči me to se znojim pa se bojim da ne primijetim vodu i to što mi je po ZM taj termin prošao, a sad me vode po uzv terminu pa se bojim da nije kriv termin (iako, ljudi su studirali medicinu i rade već dugo, sumnjam da sam stručnija od njih)... Joj. Najradije bih otišla u rodilište da me prekontroliraju, ali me strah da me ne induciraju jer to ne želim...I tako ukrug. A nestrpljivaaaa...

Jel ima netko taj problem sa sluzi?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako je sluz gusta, kao bjelanjak, možda ti kreće čep.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Je, takva je. Ali traje danima. A dio čepa mi je već ispao. I dio poslije amnioskopije.... Joooooj. Najgore mi je što ne znam šta je. Bojim se za bebu, a opet mi se ne da ići prerano u bolnicu da me ne bi inducirali... I tako, sva u frustraciji na ovoj vrućini čekam i ne znam šta da radim.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

pa ako ti ne odlazi plodna voda, nemaš razloga za žurbu

zna se desiti da čep ode i po 10-ak dana prije nego započne porod, tako da nemaš brige

samo se smiri i ne brigaj; kad bude vrijeme, krenut će

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

[quote]zna se desiti da čep ode i po 10-ak dana prije nego započne porod
    ...osobito nakon amnioskopije!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovak treba:
    zna se desiti da čep ode i po 10-ak dana prije nego započne porod
    ...osobito nakon amnioskopije!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    Citiraj mamazika prvotno napisa
    Je, takva je. Ali traje danima.
    tak je i meni bilo. na kraju su mi trudovi krenuli 11 dana prije termina,sat vremena nakon amnioskopije.u slijedećih 18h sam rodila.
    inače,meni su i predviđali raniji porod,jer je sve izgledalo spremno(mislim na veličinu ploda,izgled plodne vode)

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja sam još uvijek u komadu , sad sam na 40+6, sutra ulazimo u 41. Ako je to bio čep, ja ga imam za bar tri potencijalne rodilje.

Užasno, ali stravično me sve boli od amnioskopije i pregleda, a sutra me čeka sve ispočetka.

inga_mo

Početno

drage moje ,samo da vam javim da sam se porodila na dan termina,nedjelja,25.06. u 12.13h. :D
    prica s poroda ce biti dok se jos malo "ustelim" sa bebom,hehe.sad stvarno nemam vremena
    moj zivot se zove dian,na porodu je bio tezak 3120gr i dug 50cm.
    evo ga budi se.
    saljem vam svima veliki cmok!
    i cujemo se.

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Čestitke mladoj obitelji!!!!! :D :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke