punjena paprika, muffini sa srcem od čokolade![]()
sutra mahune cušpajz i kolač s jabukama, pudingom i šlagom.
prekosutra kćer i ja na izletu na Brijunima, dečki će jest što im nona skuha :D
punjena paprika, muffini sa srcem od čokolade![]()
sutra mahune cušpajz i kolač s jabukama, pudingom i šlagom.
prekosutra kćer i ja na izletu na Brijunima, dečki će jest što im nona skuha :D
romina, zašto muž nije dobio škampe?
aleta, ženski provod, jeee!
mi danas imamo hladnu salatu od tjestenine i povrća (tikvice na pari, paradajzi, krastavci) s preljevom od jogurta, parmezana i začina (osim limuna kojeg je andrej bacio iza frižidera i pronašao kad je već bilo kasno).
popodne ćemo složiti štrudl od jabuka.
Ili take-away iz sicilijanskog restorana, ili Shepherd's Pie i salata od kupusa.
Nemam pojma kaj skuhat kad dođem s posla...pa škicam tu tražeći inspiraciju![]()
Kolače imamo jer sam imala babinjak rođkas i ostalo kokos i hole kocki...možda da se pravim da je to ručak![]()
hladnu salatu od piletine, tjestenine, povrća i vrhnja
za desert, kupovne kolače :D
Moja je bila slična, ali od tunjevine, tjestenine, povrća, vrhnja, senfa... Bila je za prste oblizati.andrea prvotno napisa
![]()
Danas ću vjerojatno odmrznuti pašticadu - uvijek je skuham više i zamrznem, a uz to ću pripremiti njoke... mmmmmm
i u našoj kući danas hladna salata: slanutak, pašta, krastavci, vrhnje, majoneza. nemam pojma hoće li klinci to htjeti jesti.
aleta, JA bih to s guštom pojela.![]()
mi ćemo sutra pizzu s grahom, paradajzom i lukom. neku juhicu i kolač od rogača.
prošli put kad sam im nudila slanutak (na maneštru) kao najeli su se i onda utrpali u sebe: Eva Marija 5 a Vid 4 palačinke. :shock:ms. ivy prvotno napisa
tako da mislim da i danas moram imati neku pripomoć.
palačinke s filom od slanutka, krastavaca, vrhnja i majoneze?![]()
![]()
je, izvadili bi nadjev i smazali ono okolo!
Radim ćušpajz od mahuna s koprom, možda ću unutra malo prodinstati svinjetine (mojima gdje nema mesa nije hranjivo), a za desert neko voće (upravo sam bicilirala do placa i dovukla lubenice, dinje, borovnice, trešnje i breskve pa će se nešto naći)
Radim i baklavu, ali kao za sutrašnji praznik pa se prije sutra ne može jesti![]()
poznato je da je baklava pravi antifašistički kolač!MalaSirena prvotno napisa
![]()
ja pravim kolace za jednu svdbu pa mi i je navrh glave.
jel ima tko kakav dobar recept za neke sitne kolace s cokoladom? jel se sjeca tko ima li kakvih na onom bozicnom topicu?
trebali bi biti peceni. to mi je jedini uvjet.
danas krumpir salata(samo za mm) i oslić meni kuhan a mužu pohani!!!
Zelena salata i to je to!
Sutra neko varivo sa puno povrća a u nedjelju roštilj....jedva čekam :D
Jucer juha od povrca na gusto. Glavno jelo veliki tanjur salate (zelena, paradajz, luk, kukuruz, tuna, maslinovo, aceto, zlica senfa i malo soli)
Danas MM kuha meso u saftu i fuzi, i hrpa mlade zelene salate (kolega donio iz svog vrta)
Salata s neobičnim umakom i ostaci od jučerašnjeg roštilja![]()
ja sanas nemam inspiraciju![]()
Mislim da će biti kelj varivo i hrenovka!!!
Danas ću skuhati piletinu i napraviti hladnu salatu za sutra za gablec a i za ručak!
Punjene tikvice u umaku od kopra.
Desert ribizle.
pašta i gulaš. nisam kupila salatu.![]()
danas samo juha od rajčice sa noklicama!!!!
mm eventualno sendvić(i njemu je slab apetit)!!!
Repovi od skampa na pariski na salati od rige i neki ljuti umak za 'tunkanje' ...
to bih i ja!!!!!Maxime prvotno napisa
![]()
Obožavam škampe!A gdje nabaviš repove?Koja cijena?
Ja danas kuham poriluk varivo.
Sutra na poslu gabec:lignje,večera samo salata!MM jede kod mame :D
Tortelini sa sirom i spinatom.
Hrpa zelene salate!
lola24, skampe kupujemo u Zg u Metrou ili na Dolcu (cijena ovisi o velicini obicno izmedju 80 - 240 kn) ali ovaj puta nam je prijatelj koji je ribar poklonio kilu![]()
prava sam domacica i kuharica!!
tjesteninacca 20dkg samo za mene sa umakom od maslina iz kupovne teglice![]()
Salata od krastavaca s vrhnjem i kukuruzom i ... neznam šta još.
Ak ko ima kakav prijedlog za nešto lagani i ukusno uz to nek predloži![]()
Prekjučer su bile dinstane mahune i uz to pečena pileća prsa i krastavci s vrhnjem na salatu. Desert - palačinke s ribanom čokoladom.
Jučer varivo od mahuna.
Danas varivo poriluk.
Što mi je jelovnik ovaj tjedan ludnica![]()
razno povrće na lešo i preko toga trakice od pilećeg filea. krastavci salata.
Pikantna salsa od tikvica i paradajza, kuhane mahune, peceni pileci file-i s krumpiricima s ruzmarinom ...
Peceno pile (ostaci od jucer) i mahune na salatu
Moram nekako iskombinarati blitvu i tikvice
Nemam pojma kako
anchi pp, napravi Quiche Lorraine s blitvom i tikvicama, Quiche za 'zahvalna 'zrtva' za bilu koju kombinaciju povrca![]()
Pada mi na pamet ... prepolovis tikvice, izdubis u ladice, napunis sjeckanom blitvom i svjezim sirom i zapeces
![]()
Hvala cure na prijedlozima. Nešto od toga će morati završiti pohano ili u popečcima od od onog drugog će biti neki prilog.
Možda neće morat ćevape.
Inače obožavam raditi lazanje od blitve i špinata (on uglavnom pokupi onu masnu koricu od sira s vrha).
Quiche Lorraine nisam nikada radila, ide li tijesto kao za pizzu?
Kako bi to Maxime napravila?
mislim da za quiche lorraine ide prhko tijesto.
ja za sebe dinstam sataraš,a za ostatak femili kelj varivo.
anchi pp, ako imam vremena i volje radim Quiche sa prhkim tjestom a kad mi se zuri (najcesce) kupim Ledo lisnato tjesto, razvucem i s tim pokrijem kalup (majstorica sam 'varanja' u kuhinji) Poprzim hrpu povrca, moze i sunke ili/i malo panceta, slozim na tjesto, zalijem s vrhnjem. Stucem bjelanjke s malo soli, umutim zumanjke, umjesam naribanog Ementhalera i s tim zalijem povrce. Za kraj moze mrvicu bosiljka za dodatno ukusa i pecem oko 45 min u zagrijanoj pecnici na 175°C. Mjesana salata kao prilog i gotova parada :D
Bilo je ovako - pohane tikvice i blitva s krumpirom.
Ima još blitve. Ovaj Quiche bi mogao danas pasti.
Jučer bolonjez i penne,danas mahune dinstane sa vrhnjem i svinjska šnicla na naglo!
burek s mesom (da riječ nisam čula) i cikla salata.
aleta-kupovni ili tvojih ruku djelo :?![]()
moj, moj, ja izmislila. fini - tena tijesto za savijače, mljeveno meso, povrće, zaliveno jajem+vrhnjem. odličan je bio!
nadam se da ovo nije bila provokacija, nego te stvarno zanima... 8)
apricot, izdrži, izdrži, šutjeti je zlato!![]()
ličke šnicle,pomfrit i dinstani grah s kukuruzom.
Nista.
Kupila burek sa sirom, jogurt i paradajz, i to smo papali.
mi ćemo sutra za predjelo grah od jučer, a onda gulaš od puretine, pire krumpir ili rižu, i salatu..a onda voće ko desert.
jaja sa vratinom za mm a za mene tikvice,sutra faširanci i krumpir salata,u subotu fusili sa satarašom