Hajde, dajte mi neki predlog za neku finu vecceru, ali da ne bude previse komplikovano. Dolaze nam veceras prijatelji iz daleka, i htela bih nesto posebno, ali da ne iziskuje puno vremena. (bez ribe i plodova mora, toga imaju na pretek)
Hajde, dajte mi neki predlog za neku finu vecceru, ali da ne bude previse komplikovano. Dolaze nam veceras prijatelji iz daleka, i htela bih nesto posebno, ali da ne iziskuje puno vremena. (bez ribe i plodova mora, toga imaju na pretek)
Ja danas rižoto od piletine (ja jedem samo rižu).
Nelzi nemam pojma,možda palačinke punjene mljevenim mesom pa zapečene-meni je to jako fino!
Ili mesna štruca sa mladim krumpirima i salata!
Ili pileća prsa na rezance pohana u sezamu,riža i umak od kopra!
:D
mesna rolada sa šampinjonima,odojak,krumpir i grah salata.
meni je to desert.apricot prvotno napisa
![]()
mislim, dok moji jedu desert nakon ručka, ja jedem to.aleta prvotno napisa
Pureći file u umaku od tikvica i mrkve, mladi krupmir s peršinom, miješana salata.
Hvala na predlozima. Ali mislim da necu imati hrabrosti ukljucivati rernu na 30C. Verovatno cu udinstati neko meso, i pored toga napraviti sos od sampinjona, pa neka budu spageti po izboru. I puuuuno, puno parmezana, pavlake i kajmaka.
Akcenat je na torti.(osnova je kao za grcki sladoled, s tim da cu kombinovati maline za jedan sloj, i cokoladu za drugi)
Danas za ručak varivo od mladih mahuna - olovčica (mahune, krumpir i mrkva =mljac)
Kako svi nešto fino kuhate, meni se ništa ne da, sad sam nam napravila tople sendviče u preklopnom tosteru, spremila blitvu ubranu iz vrta do sutra u friđ. Mooožda napravim juhu od rajčice i neko povrće s kus-kusom na hladno da mm ne umre od gladi kad dođe s posla.
ja danas poriluk, zelje i mrkvu na čušpajz; poslije ću probat ispeći jannockine browniese :D
Veeeeeliku lončinu punjene paprike pa se toplo nadam da će biti barem za 3 puta![]()
mljaaaaaaaaaaaaaaccccccccccc 8)MalaSirena prvotno napisa
ma daj...imam goste na večeri,a s obzirom da će nas biti oko 35,to mi je najjednostavnije.anchi pp prvotno napisa
Jučer - pizza
danas - maneštra od bobići + zlevka bez kukuruznog brašna (smjesa za palačinke pečena u pečnici kao pogača)
sutra - punjene tikvice i krumpir pire
nedjelja - juhica, Gavelino, mlinci i krastavci na salatu
Jucer: pizza sa mozzarellom, parmezanom, paradajzom, lukom i maslinama
Danas rucak (by MM): riba pod poklopcem, salata od mladog krumpira, salata od krastavaca sa lukom i vrhnjem, za desert sladoled
Danas vecera: izlazimo van
Sutra rucak: Tacos
doručak: par komadića pancete i malo kruha
ručak: 2 purisove hrenovke, i malo kruha
večera: nemam pojma![]()
jasno vam je da kikice nema doma![]()
![]()
Za ručak su jučer bile punjene paprike, a danas ću vjerojatno raditi jednostavan recept koji sam ovdje negdje pokupila i pokazao se brzim i jaaaaako finim: pileći file u tepsiji s budžolom i sirom.... mmmmmm
maneštra i uz to popečci od tikvica.
ručak ajme..hrenovke, jaja, salata..ali..večera mljac..jeli školjke vani, stađun im je i bile su stvarno famozne..uz to vruće pogačice, sir i masline..
aaaahhhhhhhhh...
danas još ne znam, a večeru moramo preskočit![]()
danas: goveđa juha, pohana teletina (zara ju je pohala) i rizibizi
sutra: poriluk s krumpirom na gusto i faširane šnicle
preksutra: pizza negdje vani jer ne mogu kuhati 3 dana zaredom![]()
Tortellini sa ricottom i spinatom, zacinjeni samo extra vergine maslinovim uljem
Danas piletina na saft i mislila sam napraviti nešto s tikvicama, popečk ili sl..
Na kraju ispale super fine palačinke s naribanim tikvicama (pola s bijelim pola s kukuruznim brašnom)
To mi je, zapravo, super ideja kad dijete neće jesti - podvalitimu takvu palačinku. Samo da ne traži Nutellu unutra
Već sam radila s mrkvom, a vjerojatno se može i s nekim drugim povrćem
branka1, u mojoj domovini (NL) su supermastoviti s palacinkama (neki bi ljudi rekli da smo nastrani). Radi se deblje tjesto za palacinke, stavljaju se napr. jabuke koje se posipaju sa cimentom i staubcukerom, isto vrijedi za ananas sa suhim grozdjem. Oni hrabriji si narucuju palacinke sa sunkom, sirom / sirom i lukom / s raguom, kombinacije su neogranicene i mastovite. Pa tko voli neka izvoli :D
palačinke su potencijal veći i od, usuđujem se reći, samih muffina. em im u smjesu možeš dodati sve i sva (razno naribano ili zgnječeno voće, kakao, sir, naribano povrće) em ih onda možeš filati svakakvim divotama, pa onda još i pohati ili zapeći. neki dan mi je palo na pamet da bi bilo zgodno znati točan broj koliko sam to do sad u životu ispekla palačinki...
:shock: Nemojte sad pretjerivati. Pa ne govorim ja o kalorijskim bombama. već o "zdravim "palačinkamamoš mislit, spečene na ulju kak su zdrave
Ma super, dajte onda koji konkretniji recept
Ja palačinke ne pečem na ulju nego na teflonskoj tavi bez ulja i super su !!!![]()
D, čula sam za to, ali nisam probala. Namjeravam si kupiti takvu tavu pa probam.
Imate kakvu ideju šta napraviti uz popečke od blitve? Nemam inspiracije danas.
Ja palacinke isto ne pecem na ulju. Pecem ih na teflonskoj tavi a u tjesto stavim mrvicu rastopljenog maslaca, mljac!
ja pod prvu stavim žličicu ulja, a pod ostale ne. i uvijek smažem tu prvu, masnu, s guštom!![]()
moja djeca najviše vole slatku varijantu s naribanim jabukama (puno jabuka) tako da više liče na popečke nego na palačinke. stavljala sam i zgnječenu bananu.
kad mi se ne da puno stajati nad tavom napravim malo gušće tijesto s vanilij-šećerom pa ispečem samo svakom po jednu, ali debelu palačinku. takvu onda ne frčem, nego je prelijem medom i režem kao pizzu.
od slanih varijanti u tijestu isprobala sam tikvice i mrkvu. ovo s raguom od maxime mi zvuči izazovno.
Danas sam napravila kus kus sa pečenim patlidžanima i tikvicama u umaku od maslinovog ulja, bosiljka i pinjola.
Mljac.
Danas nam dolaze prijatelji, pomoći preseliti namještaj jer u pon. kreće renovacija pa zato danas kuham:
Proljetna juha sa griz noklicama (grašak, mrkvica)
odojak sa pečenim krumpirom
zelena salata, grah salata, paradajz, krastavci, paprika
za desert - sladoled (zupa inglese, vanilija, jagoda, višnja) i dinja
:D
Nadam se da će ručak biti nakon obavljenog posla: s ovakvim jelovnikom... čovjek je spreman jedino za - krevet!
Je li može pomoć što napraviti sa mljevenim mesom, a da nije bolognese ?
Nemam inspiracijeeeeee
Za MM pale samo lazanje...pale prvotno napisa
![]()
Mogu se napuniti tikvice i/ili patlidžani...
Ili musaka...
Mi danas kod mame na janjetini!
ovo ti je sa tikvicama super recept..
izdinstaš na kapuli mljeveno, pred kraj dodaš unutrašnjost tikvica koje si izdubila, pomi i začine
s tom smjesom puniš tikvice koje su po dužini prerezane po pola i izdubljene, staviš u tepsiju, naribaš sira i zapečeš..uz to ti dobro ide pire krumpir
danas: gavelino plus krumpir, tikvice i buđola zapečeni u pečnici plus salata od paradajza, paprike i luka
ja danas napravila svoju povrtnu juhu, sicilijansku zapečenu rižu s patliđanima, zelenu salatu.
jučer su bile pržene trlje, blitva, krumpir, juha, salata zelena i paradajz.
Danas za ručak salata sa svim kaj imam u frižideru, a za desert pita od borovnica.
Mrkac s krumpirom u rolu i velika zdjela domace zelene salate je danas na nasem jelovniku ...
mi ćemo danas teletinu lešo s hrpom kuhanog povrća, zaliveno maslinovim uljem...mljac, i juha od toga svega, ofkors.
pohanu piletinu u pećnici,krastavce sa vrhnjem,i pečenu papriku
Ovo obožavam kuhati!!Anvi prvotno napisa
![]()
Mi ćemo špagete bolonjez i salatu, lubenica desert.
supu od pradajza,piletinu sa roštilja i kuhani krompir sa maslinovim uljem i začinskim biljem
desert:san od malina![]()
mmmmmmmmmmmmmm