Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 187 od 187

Tema: Što danas kuhate(30. dio)?

  1. #151
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    moram nešto napisati,iako je off topic

    gledala sam jutros na discovery su naučnici koji su proučavali uticaj kakaa(isključivo u formi napitka) došli do zaključka da je to trenutno najefektivniji eliksir mladosti 8)

  2. #152

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Danas krumpir kuhan u ljusci, marokanske tikvice i filetino crispy.
    Sutra faširane šnicle i miješana salata sa fetom i kukuruzom.

  3. #153
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    zapečene tikvice punjene mljevenim mesom i mrkvom i pire krumpir
    sutra vjerojatno carbonara
    (šta ću, crpim ideje iz aktualnih topika )

  4. #154

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ja napokon došla u fazu da mi se niš ne jede pa imam hrabrosti doći na ovaj topic, nakon ohoho dana negledanja
    Jučer sam smazala 8 kg lubenice, par nektarina, jedno pecivo i to je bilo to. Danas su dečki opet kod bake, pa ćemo Ivor i ja samo juhu od prosa. Kako je to finoooooooooo! Navukla me Ivancica i ja sada malo-malo to pravim. I niš mi drugo ne treba.

  5. #155

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Ma dajte...
    Nije me sto godina bilo na topicu i odmah ulovim 100 ideja. Frka mi je jedino što kasno dolazimo doma pa, ili moja mama koja čuva Fabića skuha ono što joj ostavim, ili ja kuham večer prije.

    Nisam kuhala dva dana, a sutra ću ranom zorom kuhati bolonjez jer nemam vremena za nešto bolje. Prošli tjedan sam nakuhala ćufti u nadi da će biti za dvaput al sve smo pojeli. Pohala sam ribe, radila saft i široke rezance, krumpir salatu i šnicle na naglo. Orijentirala sam se skroz na brzinsku klopu, a da je ipak kuhana i domaća.
    Ne sjećam se ni kad sam zadnji put napravila neki desert... Strava.
    U potrazi sam za jelima koja se mogu spremiti kad iza 18 sati dođeš s posla pa večeru iz utjehe nazoveš ručkom.

  6. #156

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    marokanske tikvice
    ?
    volim maroko i volim tikvice...prema tome - pucaj recept!!

  7. #157

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    347

    Početno

    ja danas za večeru kuham žgance sa jogurtom,da se malo očiste crijeva a sutra blitva i riblji štapići.

    p.s.otkrila sam super Kotany začin za povrća na grillu!
    Mrak je a ja ga stavim i na meso

  8. #158
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Danas varivo od mahuna i pečena piletina.


    lola 24 reče:
    p.s.otkrila sam super Kotany začin za povrća na grillu!
    Mrak je a ja ga stavim i na meso
    Ti začini su stvarno dobri ,ali ja uzgojila bosiljak i koristim ga svježeg kao začin. Koja razlika od onog sušenog , jela su njami, njami.
    Htijela bih uzgojiti i vlasac ali kako doći do sjemena ili lukovica ?
    Može odgovor na pp da ne remetimo temu.

  9. #159
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa
    Htijela bih uzgojiti i vlasac ali kako doći do sjemena ili lukovica ?
    Može odgovor na pp da ne remetimo temu.
    Mi smo ga posadili prije nekoliko godina u par grmića i stalno ga koristimo. Kupili sjeme u vrečicama, ali kad ti ocvate možeš spremiti sjeme za drugu godinu i ponovno ga posijati. Mi ga preko zime ne vadimo iz zemlje i jako dugo ga možeš koristit - skoro cijelu godinu.

  10. #160
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    ivory hvala , potražit ću sjeme.

  11. #161

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Anek ja našla recept baš ovdje, na Što kuhate danas.
    Ajde potražit ću link.

  12. #162

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Ispravak - tema su bila jela na žlicu.
    Evo linka:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...kanske+tikvice

  13. #163
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Begova čorba ,bolesni smo pa nismo baš nešto ni raspoloženi za jelo. :/

  14. #164
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Danas je lovački ručak, jedino sam mališi skuhala špinat i pire, a još sam napravila i zapečene palačinke sa sirom.


    Kalimero

    Sjeme vlasca sam ja kupila u Konzumu, a nekakvog jadnog u tegli sam viđala po placu.

  15. #165

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Sutra - paradajz juhica i knedle sa šljivama i marelicama

  16. #166
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Mala Sirena reče:

    Sjeme vlasca sam ja kupila u Konzumu, a nekakvog jadnog u tegli sam viđala po placu.
    , bacam se u potragu.

  17. #167
    Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    792

    Početno

    Danas mahune i bučnica.
    Još samo ne znam hoću li od mahuna napraviti salatu ili čušpajz...

  18. #168
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj Deja2 prvotno napisa
    Danas mahune i bučnica.
    Još samo ne znam hoću li od mahuna napraviti salatu ili čušpajz...
    To je i meni uvijek dilema, ali ne samo s mahunama. Krenem raditi jedno, a završi sasvim drugo

  19. #169

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Postovi
    355

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa
    Mala Sirena reče:

    Sjeme vlasca sam ja kupila u Konzumu, a nekakvog jadnog u tegli sam viđala po placu.
    , bacam se u potragu.
    kalimero, hoces da ti ja posaljem sjemena?

  20. #170
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Prvo ću čestito pogledati u Konzumu ili Bili, ako ne nađem javim se pa se dogovorimo. Baš si ,

  21. #171
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Krem-juha od gljiva.

  22. #172

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    Ispravak - tema su bila jela na žlicu.
    Evo linka:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...kanske+tikvice
    tenks; našla sam, evo ako još nekoga zanima:

    MAROKANSKE TIKVICE

    (iliti cuspajz po naski)

    Potrebno je: 2 tikvice, 2 crvena paradajza, 1 crni luk, 2 čena belog luka, mirođija, so, ulje.Glavicu crnog luka iseći na rebarca i prodinstati da omekša na malo ulja.Dodati oljuštene i na kockice isečene tikvice.Zatim dodati oljušten i na kockice isečen paradajz, iseckan beli luk, posoliti po ukusu i sve dinstati dok tikvice ne omekšaju.
    Dodati na kraju seckanu mirođiju

  23. #173
    Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    792

    Početno

    Još samo ne znam hoću li od mahuna napraviti salatu ili čušpajz...
    Ipak ispao čušpajz!

  24. #174

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Na temu tikvica: moja mama je znala zdinstati naribane tikvice (one velike,žute koje se koriste za bučnicu) na luku, dodati žlicu brašna i na kraju zaliti domaćim sokom od parajadza (na crveno) ili mlijekom (na bijelo).

  25. #175

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Sutra - grašak sa noklicama i kobasama, za desert štrudla sa borovnicama i sa jabukama
    Petak - juha od gljiva, kaneloni sa krumpirom, špinatom i kravljim sirom
    Subota - meksička riža sa piletinom i paradajz salata
    Nedjelja - pohani pureći šnicli, zapečeni krumpir sa buđolom, lukom, vrhnjem i sirom

  26. #176
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    ja niš ne kuham... kikica je na moru... što znači da sam više gladna nego sita... :/


  27. #177
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    jučer proso s porilukom i mrkvom i tempura od puretine, danas rižoto od kelja. i lonac paradajz juhice za mojeg paradajzomanijaka.

    od zanimljivosti s mora spominjem jukatanske škampe sa šurlicama...

  28. #178
    Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    654

    Početno

    a šta mislite o paprikama punjenim povrćem ?

    probali ?

  29. #179
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    paprike prerezane na pola i blanširane, punjene rižom i gljivama i onda pečene u pećnici - fantastično!

  30. #180
    Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    1,076

    Početno

    [quote="anek
    MAROKANSKE TIKVICE

    (iliti cuspajz po naski)

    Potrebno je: 2 tikvice, 2 crvena paradajza, 1 crni luk, 2 čena belog luka, mirođija, so, ulje.Glavicu crnog luka iseći na rebarca i prodinstati da omekša na malo ulja.Dodati oljuštene i na kockice isečene tikvice.Zatim dodati oljušten i na kockice isečen paradajz, iseckan beli luk, posoliti po ukusu i sve dinstati dok tikvice ne omekšaju.
    Dodati na kraju seckanu mirođiju[/quote]

    a tko bi rekao da ja znam kuhat po marokanski, kad ovako kuham već godinama?



    danas:

    puretina u umaku od pome,
    kuhane mahune na salatu,
    pire od tikvica i krumpira,
    salata od pome, krastavca i paprike.

  31. #181
    Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    ispod površine
    Postovi
    2,651

    Početno

    Jucer:
    imali smo u frizideru dva krmenadla, tikvicu, dvije mrkve, jedna rajcica, jedan veci krumpir, cesanj cesnjaka i saka lece. Lecu namocila, ostalo isjeckala na kockice.
    Na maslinovom poprzila krmenadle da se zatvore pore, samo sam ih posolila sa obje strane i posula malo majcine dusice, i izvadila ih van. Na to ulje ubacila tikvice, mrkvu i rajcicu malo prodinstala, dodala ocijedenu lecu, cesnjak i krumpir. Promijesala, na vrh vratila meso i poklopila i pustila da se kuha nekih 30tak minuta.
    I bilo je mljac! MM je sve postrugao iz lonca sve sto je ostalo pa sam odlucila i s vama podijeliti trenutnu inspiraciju.

    Danas cemo lazanje.

  32. #182
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Krpice sa zeljem, a od jučer još ima malo mladog graha na ćušpajz, pa tko voli...

    Desert - voće, voće, voće

  33. #183

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    jukatanske škampe sa šurlicama...
    alo, kako molim?!
    ..prevedi šta je to

  34. #184

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    ajde kad su svi i ja ću danas punjene zapečene tikvice

  35. #185
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    jukatanske škampe sa šurlicama...
    alo, kako molim?!
    ..prevedi šta je to


    na maslinovo (u originalu je ulje od šafrana, pa ga ti nađi) baciti nasjeckan luk, papriku, celerovu stabljiku, češnjak, čili. dinstati, dodati pelato ili passato, zgnječene banane, sol, origano, bijeli i crni papar. neka krčka 10-15 min.

    umiješati repove škampa (ja sam imala friške kozice, mljac) i preliti u vatrostalnu zdjelu. peći u pećnici poklopljeno 10-15 min, pa još toliko otklopljeno. koliko treba da se škampi skuhaju.

    super je kontrast banana i papra/čilija, iako sam ovaj put napravila blago radi andreja.

    obično se jede s rižom, ali imali smo domaće šurlice, slurp...

    anek, znala sam da će ti zapeti za oko!

  36. #186

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    ..očišćene repove, pretpostavljam..?

    mmmm, zvuči superiška, moraću probati

    negoo....šta su ŠURLICE pobogu????

    ?


    makaroni, fuži, njoke.....? ili nešto 4.??

  37. #187
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    očišćene, narafski.

    ostaviti ću te u neznanju glede šurlica i uputiti na krčanku tweety, pa ćeš čuti svoje!

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •