iz vrećice ili ???Romina prvotno napisa
recept?
iz vrećice ili ???Romina prvotno napisa
recept?
integralni fussili i umak od povrća s Dukatovim bešamelom.
salata?
jede mi se kupus, al mi se ne da ribati. pa ću kombinaciju krastavca i kukuruza.
http://www.coolinarika.com/recepti/g...uha_od_gljiva/
nikako da je isprobam...... danas radim iz vrećice![]()
Suho meseko u poriluku s jecmenom kasom (iliti ricet).
joj ovo je mrak, ja u to stavim jogurt => znam salatu za sutraapricot prvotno napisa
i juhu (za sutra ili prekosutra)
Na malo ulja dinstaš gljive (jedna vrsta ili više - bukovače, vrganji....) isjeckane na komadiće, dodaš malo Vegete, i pustištako da se kuha poklopljeno 10-15 minuta. Dodaš 1-2 žlice brašna, promiješaš i dodaješ polako hladne vode i miješaš da se ne stvore grudice. Dodaš malo sjeckanog peršinovog lista, pustiš da voda zakuha i ukuhaš noklice.Mirta30 prvotno napisa
Poslužiti sa kiselim vrhnjem po želji.
jučer: pržene srdelice i krompir salata (s mladim lukom)
danas: juha od povrča s rižicom, pečeni pileći zabatci i riža i paradajz na salatu
Maneštra: leća, ječam, tikvice, pomidor, pašta.
Juha od karfiola s noklicama, punjene zapečene palačinke (slane), zelena salata.
Desert trešnje.![]()
Jučer sam radila složenac od krumpira, jaja i luka zaliven vrhnjem i zapečen u rolu, uz to salata od zelja.
Danas su zelene tagliatelle s umakom od piletine, luka, mrkvice i vrhnja s curryem, uz to neka salata.
Danas nam prijatelji dolaze na veceru pa se trudimo oko jelovnika:
Proljetna juha s korabicom i rotkivom
Janjeci but u pivi, peceni krumpirici s ruzmarinom, mlaka salata od tikvica i patlidzana, mlade mahune
Rozata s ukrasena s pinjolima i slagom
Irish coffee i jagode u Lindtovoj cokoladi
A jooooooj, tko ce sutra prati sudje![]()
kus kus sa sjeckanim paradajzom, bosiljkom i origanom, pileći file na gril tavi
Danas: sojine polpete i umak od gljiva s vrhnjem, zelena salata
Sutra: nesto s kupusom (rado bih salatu ali mi se ne da ribati, pa ce mozda biti kupus s paradajzom, eventualno zapecen u pecnici s mozzarellom).
kuhinja mi je toliko zametana od pečenja kolača i torte (lexine beze mi nisu baš najbolje ispale) da nemam gdje skuhati ručak.
dakle,danas jedemo sendviće
kako se zove slavljenik?
Napravila brudet od skuša (po nečijem receptu, malo niže...), žgance, štrudl od sira.
Goveđa juha, pire krumpir, grašak, pohana teletina, zelena salata sa češnjakom i maslinovim uljem, štrudl od sira.
Mrak!
Uh, Deja i tekako mrak![]()
Kod mene danas djetno ričet (iliti kaša) s povrčem
Pileća juha, rižoto od gljiva i salata.![]()
jučer:krmići u komadu sa mladim krumpiru,fila i matovilac
danas:sataraš sa tjesteninom i juha od povrća
DANAS GULAŠ
ja danas kupus juhu jer idem na dijetu..za mm bob s manistrom i suvim mesom
danas ćemo povrtno-mesnu gustu juhu + domaće rezance sa sirom i vrhnjem zapečene u pećnici.
MM je kuci, pa radi rostilj: kobasice i cevapcici; prilog salata od krastavaca i luka s vrhnjem.
Piletina zapečena sa povrćem i pire krumpir
hobotnica. pitam Vida nakon ručka:
- hoćeš kolača?
- ne. šoš obaće! (još hobotnice!)![]()
Jučer je sveki kuhala, pa sam ja jela sendvič, a mališi napravila rižoto s povrćem i popečke od karfiola i brokule.
Danas je bilo zelje s paradajzom i pire-krumpir.
Danas radim pizzu,a jučer sam umjesto piletine sa povrćem radila piletinu sa mozarelom i paradajzom
rizibizi i pohane bukovače
MalaSirena prvotno napisa
Nisi ti ni luda, sigurno je sigurno.
Evo i ja malo da se pridružim prijedlogom za današnji ručak. Punjene lignje, krompir i sve zapečeno u vatrostalnoj, a za salatu rotkvice i mladi luk. 8)
I ja sam mislila danas puniti lignje, ali kad sam ih izvadila iz zamrzivača skužila sam da su narezanepa moram raditi rižoto.
Upravo razmisljam da li da se zaletimo u kineski, ili da napravimo tjesteninu sa umakom od tunjevine i paradajza, i uz to kupus-salatu... Ako E ne zaspe u slijedecih 15 minuta, idemo u kineski.
teleće šnicle,kelj na lešo i tortu od jagoda i kokosa.
Pohane tikvice i patliđane, zapečeno povrće (krumpir, mrkvica i karfiol) s vrhnjem, zelje na salatu. Desert - nula![]()
Spaghettini sa umakom od dimljenog lososa, gljiva i vrhnja, zelena salata
ciganski i matovilac
Zapečeno povrće (paprika ,paradajz,brdo luka,poriliuk,tikvice)sa krmićima koje sam prethodno bacila na naglo sa senfom,a onda sam h bućnula u povrće
Pileće batke premazat ću mješavinom senfa, slatke crvene paprike, vegete, papra i ulja i pripremit ih u pećnici sa krumpirom... (ajme, otkako sam trudna ne smijem dolaziti na ove recepte jer me počne boliti od gladi. Idem nešto "doručkovati")![]()
Jučer ćufte u sosu od paradajza i palentu, a danas repriza ćufti i pire-krumpir.
Pileći batkovi na roštilju, krumpir i mješana salata .
Kolač s jogurtom i višnjama.
šufigane tikvice i popečci od soje koje mm upravo peče.![]()
i juha od brokule i mrkve s prosom koju će andrej jesti za večeru.
i muffini, jasno!
Danas sam radila škampe na buzaricu :D a mm je jeo sendvič