Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: ravni tabani

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno ravni tabani

izvinjavam se moderatoricama, jer ne nadjoh sličnu temu na pretražniku, pa ako ima molim da me upute.

naime, čini mi se da dino ima ravne tabane, a uz to stalno nešto kuka none none, kada ga pitam jel te bole none i gdje te bole pokazuje iznad koljena. Kada mu prepipam noge on ne plače tako da stvarno ne znam od čega je :? može li to biti od ravnih tabana. idemo uskoro na more pa ću ga pusti da hoda po pijesku, ali me interesuje gdje se trebam obratiti zbog ravnih tabana pedijatrici ili ortopedu direktno. Moram naglasiti da pazim na cipelice i sve su mu uglavnom chicco i ciciban. Hvala na sugestijama.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I mene zanima kako prepoznati ima li dijete ravne tabane.
    Moj M. zna ponekad hodati na prstima. Ne često, ali dovoljno da me zabrine.
    Ne žali se da ga bole nogice, ni kad ga pitam.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Googlaj FLAT FEET, dobices dosta informacija, sugestija, slika...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nas je pedijatrica poslala na pregled kod ortopeda negdje s tri godine.

ida ima spustena stopala i lagano joj prsti idu unutra. nosi uloske i dr. kaze da se stanje popravlja.

noa je isto s tri godine dospio do ortopeda (tada mi je rekao da ce i leo kod njega zavrsit jer da se tocno vidi da imaju iste noge - sto je nas zacudilo jer smo mi smatrali da su ful razlicite...). noa vise ne nosi uloske i preporuka je da hoda bos i po neravnom. dok za idu ta preporuka ne vrijedi jer kaze dr. da je to za njene vec "nepravilne" noge poprilican napor koji nicemu nece pomoci. njoj je najbolje da cim vise nosi ulosak (sto kod nas ljeti bas i ne pali jer je ona izrazito osjetljiva na vruce noge i ljeto provodi ili bosa ili u japankama)

inace - kazu da se spusteno stopalo prije tri godine ne moze bas dobro dijagnosticirati zbog buckastih nogica (stopala), pa zdrava noga moze djelovati spusteno. inace, cipele s potpisom i umetnutim uloskom nista nece pomoci nogici koja ima "zapisano u zvijezdama" da se spusti...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ljeto provodi ili bosa ili u japankama
    Zašto joj ne kupiš one sandale ili natikače s anatomskim đonom, moji to vole nositi, a ja, kao urođeni ravnotabanaš, sam se preporodila prije par godina kad sam čisto slučajno klompe zamijenila njima - već su mi počele degenerativne promjene na koljenima, ali od kad ih nosim više nemam problema. Obično trebaš kupiti broj veće nego što inače nosi. Dobra je strana i to što su prsti malo zaštićeni od udaraca tim povišenim rubom.
    U Peku imaš sandalice tog tipa za nekih 69 kn.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa osnovni razlog je vrucina, nema sanse da bi se kuhala u icemu. ima i sandale, one sto imaju na prstima cicak i oko gleznja - eno ih, came na polici, nije ih ni pogledala vec dvadesetak dana...

drugi razlog je sto njoj ne pasu industrijski ulosci, vec bas ulosci koje je dobila od ortopeda. a buduci se oni umecu u cipelu/sandalu, trebala bi joj sandala sa zatvorenom petom i to je opet onaj problem od gore - vruce...

zato je bosa. ili u japankama. al vecinom - bosa... a nista, morat cemo na jesen i preko zime bas inzistirat stalno na uloscima (jer i zimi najradije kucom salabajza bosa, u carapama...)

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mislim da sam cak tu na forumu procitala da do trece godine tabani beba i djecice izgledaju kao da su spusteni, ali da to ne znaci da ce doista biti ravni.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo baš sam i ja već neko vrijeme u nedoumici da li Janko ima spuštena stopala ili je to samo tako jer je zapravo još beba, kao što tvrdi i MM. Nadam se da će se to promjeniti, samo isto tako ne bih htjela da bude kasno. Mislim da ćemo na jesen ipak kod ortopeda!

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sven ima spuštena stopala. Kada ga gledamo odostraga točno se vidi kako mu unutarnji dio tabana "pada" prema unutra. Pedijatrica je to potvrdila i rekla da iskoristimo ljeto za hodanje bosih nogu po neravnoj podlozi i da vježba tako da hoda po prstima, petama i po vanjskoj strani stopala da ojača listove. Ako se ništa ne popravi najesen ćemo do ortopeda.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Zaboravila sam napisati da sam ja kao mala noila ortopedske uloške jer sam imala spuštena stopala. I stalno hodala bosa. Obožavam to. I nedavno a lječničkom mi je dokica rekla da imam spuštene poprečne svodove. Valjda mi se to ije ispravilo baš do kraja :/

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bera, Makka i Ana.M., vaša djeca su premala da bi se to vidjelo. I ja sam se prepala iste stvari - bila sam kod dr. Tiefenbacha i on mi je rekao da to kod male djece tako izgleda, međutim da se svod pravilno razvija. Kod mog M. je ispalo da ima valgus pete, to jest iskrivljenje pete koje nožicu baca prema unutra. Za takvo stanje je potrebno da dijete nosi visoke, u gležnju čvrste cipele, obavezno na vezanje, ne na čičak.

Inače, čudi me da tako maloj djeci liječnici propisuju uloške, jer njihovo stopalo se još razvija, a ulošci smetaju prirodnom razvoju. Meni su i dr. Tiefenbach i dr. Antičević rekli: uložak ne, ne i ne.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I mene je zbunilo to što sam tu na forumu čula djeca nose ortopedske cipelice, već od godine dana.
    Je sam kao dijete imala spuštena stopala, ali nikada nisam nosila uloške, samo puno bila bosa po vani (po savjetu liječnika).
    A ovo što sam napisala da M. ponekad hoda na prstićima...nekad mi se čini da to radi u igri... a nekad... nemam pojma.
    Inače nije bio u hodalici, sam je prohodao bez vodanja za rukice,
    ovo na prstima je počelo nedavno :/ .

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

To uopće nije loše, hodanje na prstima je jedna od vježbica za jačanje svoda stopala.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Zdenka . Umirila si me.

Do sada sam za hodanje na prstima čula samo negativne stvari,
    doduše za manje bebe koje još ne hodaju.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

izvinite što se nejavih ali bili smo malo više bolesni, pa i ja sam imala ravne tabane kao dijete, a kada smo pregledali kukove doktor nam je rekao kontrola kada dijete skroz prohoda, on hoda sasvim dobro nekada čak i na prstima ali time se puno ne zamaram jer to nije stalno, ali i meni je fakat rano da ga vodim ortopedu radi nekih ortopedskih uložaka

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •