Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: zdravstveno osiguranje

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno zdravstveno osiguranje

Pozdrav svima.
    Nadam se da moja poruka pripada u pravna pitanja jer ja ne znam gdje drugdje postaviti ovo pitanje.
    Ja sam redovna studentica u 8.mj.trudnoće, prošli mjesec sam se udala. Do sad sam bila osigurana preko mame i sad se bojim da pošto sam udana više nemam pravo na osiguranje preko roditelja. Zvala sam u zdravstveno i rekli su mi da se mogu osigurati na osnovu redovnog studija i da više ne mogu preko mame, a mama je zvala u slav.brod (ja sam iz slav.broda) u zdravstveno i njoj su rekli da i dalje mogu biti osigurana preko nje! Tko je sad u pravu i što da radim, porod mi je blizu, šta ako mi zdravstvena postane nevažeća? :? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je jedna socijalna radnica rekla da svaka trudnica ( bez obzira na
    bračni - školski -radni odnos) ima pravo na zdravstveno osiguranje
    do navršene godine dana starosti djeteta.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

znači, ja dođem u bolnicu sa starom zdravstvenom- koja glasi na moje djevojačko prezime, neću imati nikakvih problema? primiti će me?

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ako ne radiš, javiš se na zavod za nezaposlene i ostvaruješ nekakva prava na zdrastveno. ja sam istu stvar napravila.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Vlasta, nemoj ići nigdje sa starom zdravstvenom, riješi to odmah, moglo bi ti se dogoditi da ti bolnica ispostavi račun (ne šalim se, retroaktivno ti ukinu zdravstveno na datum udaje i ako se dogodi da si u bolnici u vrijeme koje ti ne pokriva nikakva prijava, tražiti ćete da platiš bolnicu). Ne možeš nakon udaje biti osigurana preko roditelja, nikako.

Dalmatinka, trudnicama to rješava CZSS u slučajevima kad nemaju nikakvo drugo zdravstveno, ali ništa nije automatski, odnosno to treba zatražiti.

Na biro ne ideš jer ti si redovita studentica i kao redovita studentica imaš pravo na z.o. Javi se referadi fakulteta oko rješavanja prijave.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ok. puno vam hvala svima, puno ste mi pomogle!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

sad sam se još nečega sjetila, nadam se da ne gnjavim:/, na stranicama od hzzo-a nisam našla, a zanima me sad kad ću praviti novu zdravstvenu ovdje u zg jel se trebam odjaviti iz slav. broda iz zdravstvenog ili sam automatski odjavljena s tim što sam se udala? :?
    žao mi je ako sam dosadna, ali što se tiče ovih stvari nemam pojma, a ne znma koga da pitam.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nisi automatski odjavljena: tvoje trenutno (nevažeće) osiguranje je preko mame. Odjava tvog zdravstvenog sa mame kao nosioca osiguranja biti će vjerojatno u Sl.Brodu, vjerojatno ti je tamo prijavljena mama. Novo zdravstveno ćeš napraviti u Zagrebu, pretpostavljam da imaš prijavljeno boravište ili prebivalište u Zagrebu.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Imam prijavljeno boravište u zg. Minnie, spasila si me. hvala puno,puno.

ivana88

Početno

Ovako...molim vas za pomoć jer nemam pojma šta trebam napraviti...
    Iz Rijeke sam,prošle godine sam se upisala na fax,išla samo na zimski semestar jer sam ljetni zamrzla zbog trudnoće..a u međuvremenu sam se i udala.Trebala sam opet sada upisati godinu i nastaviti porodiljni ali sam se zbog nekih komplikacija na faxu ispisala prije par dana...
    Do sad sam za zdravstveno bila prijavljena na tatu (koji je penzioner) ,a sada bi se prijavila preko muža...neznam šta treba riješit za to od papirologije..i moram li se prije toga prijavit na zavod za zapošlajvanje???
    Termin poroda je za 3 tjedna,tako da to moram sve brzinski obavit dok još mogu lutat okolo po gradu...

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o prijavi s osnove član obitelji osiguranika - http://www.hzzo-net.hr/03_01_01.php#3

dokumenti - vjenčani list ne stariji od 6 mjeseci, osobna iskaznica ili potvrda mup-a o prebivalištu, tiskanica t-3 (tiskanicu imaš i na netu - http://www.hzzo-net.hr/dload/tiskanice/ObvUpl_Tisk3.pdf

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

zanima me ovo zdravsttveno osiguranje preko centra za soc.skrb. za nezaposlenu rodilju.Da li netko zna kako se može ostvariti i do kada traje.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ramona007 prvotno napisa
    zanima me ovo zdravsttveno osiguranje preko centra za soc.skrb. za nezaposlenu rodilju.Da li netko zna kako se može ostvariti i do kada traje.
    Ramona007, ovdje ti je popis svih osiguranih osoba u zavodu, a ovdje sve o prijavi na HZZO.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

evo da javim da je prija dobila rješenje na obvezno zdravstveno osiguranje od ureda za poslove socijalne skrbi kao nezaposlena majka koja ne može ostvariti osiguranje po drugoj osnovi.Osiguranje joj vrijedi do djetetovih navršenih 6 mjeseci.Molim vas, šta nakon toga, postoji li mogućnost da bude osigurana do djetetovih 12 mjeseci,i kako, pa bih nakon toga tražila zaposlenje, jer stvarno nema kome ostaviti dijete.

Unaprijed zahvaljujem,

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •