Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: bol u zglobu vilice?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno bol u zglobu vilice?

Počelo me boljeti prije par dana pri jačem zijevanju, a danas mogu otvoriti usta tek toliko da ubacim žličicu jer inače boli ko sam vrag negdje ispod desne ušne resice, gdje je taj vilični zglob. Kad su mi usta zatvorena - ništa. Sigurno nema veze sa zubima ili uhom.
    Dr. mi je jučer otperjala na more i kratko mi rekla da sam vjerojatno "nešto tvrdo grizla" :?
    Zna li netko nešto o tome? Da li je to neka upala, koliko traje?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da ti ne raste umnjak?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Svi su na broju .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To meni lici na temperomandibularni poremecaj. Dosta ljudi to ima i radi se o boli u vilicnom zglobu (mogu bolit i misici) a ima puno razloga zbog kojeg taj poremecaj moze nastat (ukljucujuci i stres zbog cega ja i znam za ovo jer je u domeni moje struke). Nemoj zvakati, probaj jesti tekuce i vrlo mekano par dana (npr tonu sladoleda ) i uzmi nesto ala ibuprofen. Ako se bol ne smiri za 2-3 dana, idi kod lijecnika.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možeš se probati posavjetovati sa svojim stomatologom, to je i njihovo područje. Mnogi znaju i namjestiti vilicu ako je iskočila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čokolada, boli li te baš vilica ili se "izvalila"-iskače djelomično iz zgloba
    kod mene je došlo do subluksacije i vilica se spontano vraća ali nema boli o kojoj pričaš samo osjećaj iznimne nelagode
    u svakom slučaju, mislim da bi trbala ići kod maksijalnofacijalnog kirurga

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Moja mama je imala upalu tog "viličnog" zgloba i dobivala je injekcije (u zglob brrrrrrrrrrrrrrr). Simptomi su bili takvi kao tvoji.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Vilica me s desne strane dosta boli baš pri zijevanju, a ne znam kako bi trebalo boliti ako zglob iskoči, pod prstima ne osjećam nikakvu razliku u usporedbi s lijevom stranom...idem danas ponovo dokici da joj kažem da nije prošlo nakon 2-3 dana , kako je obećala .
    Puno hvala na odgovorima!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ina, i ja sam primala te injekcije u zglob vilice i gledajuci unatrag milsim da mi je to najgori bol koji sam dozivjela tijekom i par dana nakon injekcije. Uzas :shock: . Jadna mama.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Da, nadajmo se da je "čokici" ipak nešto drugo.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mene je to jednom boljelo, mislila sam prvo da je uho. Cijela ta strana me boljela. Onda je otorinac pogledao, rekao da uhu nije ništa, da me valjda propuhalo - taj zglob vilice. I nek popijem nešto kao za reumu. Ja popila jedan Ketonal i to prošlo zauvijek.

Isto tako ako me boli dio glave, a glava me boli skoro nikad, prvo pomislim na migrenu, smaknem šumeći aspirin, on ne pomogne, zaključim da me propuhalo i popijem jedan Ketonal, Knavon i to bude riješeno.
    Ja doduše ne pijem iste za bolnu menstruaciju (jer nije bolna) kao što znam da mnogi rade pa nisam ni oguglala na taj lijek. Ovo s glavom možda jednom godišnje, a zglob vilice jednom u životu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •