-
Osoblje foruma
bol u zglobu vilice?
Počelo me boljeti prije par dana pri jačem zijevanju, a danas mogu otvoriti usta tek toliko da ubacim žličicu jer inače boli ko sam vrag negdje ispod desne ušne resice, gdje je taj vilični zglob. Kad su mi usta zatvorena - ništa. Sigurno nema veze sa zubima ili uhom.
Dr. mi je jučer otperjala na more i kratko mi rekla da sam vjerojatno "nešto tvrdo grizla" :?
Zna li netko nešto o tome? Da li je to neka upala, koliko traje?
-
-
-
To meni lici na temperomandibularni poremecaj. Dosta ljudi to ima i radi se o boli u vilicnom zglobu (mogu bolit i misici) a ima puno razloga zbog kojeg taj poremecaj moze nastat (ukljucujuci i stres zbog cega ja i znam za ovo jer je u domeni moje struke). Nemoj zvakati, probaj jesti tekuce i vrlo mekano par dana (npr tonu sladoleda
) i uzmi nesto ala ibuprofen. Ako se bol ne smiri za 2-3 dana, idi kod lijecnika.
-
Možeš se probati posavjetovati sa svojim stomatologom, to je i njihovo područje. Mnogi znaju i namjestiti vilicu ako je iskočila.
-
čokolada, boli li te baš vilica ili se "izvalila"-iskače djelomično iz zgloba
kod mene je došlo do subluksacije i vilica se spontano vraća ali nema boli o kojoj pričaš samo osjećaj iznimne nelagode
u svakom slučaju, mislim da bi trbala ići kod maksijalnofacijalnog kirurga
-
Moja mama je imala upalu tog "viličnog" zgloba i dobivala je injekcije (u zglob brrrrrrrrrrrrrrr). Simptomi su bili takvi kao tvoji.
-
Osoblje foruma
-
Ina, i ja sam primala te injekcije u zglob vilice i gledajuci unatrag milsim da mi je to najgori bol koji sam dozivjela tijekom i par dana nakon injekcije. Uzas :shock: . Jadna mama.
-
Da, nadajmo se da je "čokici" ipak nešto drugo.
-
Mene je to jednom boljelo, mislila sam prvo da je uho. Cijela ta strana me boljela. Onda je otorinac pogledao, rekao da uhu nije ništa, da me valjda propuhalo - taj zglob vilice. I nek popijem nešto kao za reumu. Ja popila jedan Ketonal i to prošlo zauvijek.
Isto tako ako me boli dio glave, a glava me boli skoro nikad, prvo pomislim na migrenu, smaknem šumeći aspirin, on ne pomogne, zaključim da me propuhalo i popijem jedan Ketonal, Knavon i to bude riješeno.
Ja doduše ne pijem iste za bolnu menstruaciju (jer nije bolna) kao što znam da mnogi rade pa nisam ni oguglala na taj lijek. Ovo s glavom možda jednom godišnje, a zglob vilice jednom u životu!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma