Citiraj snoopygirl prvotno napisa
Ja nisam znala za Rodin SOS, niti za dosta jako važnih savjeta koji su bitni za dojenje. Ja nemam doma comp, ima tata ali ga nisam koristila, nisam ni znala da se nešto posebno trebam pripremati za dojenje, to mi je bilo nešto prirodno.
Kad smo došli doma, zvala sam pedi, lokalnu doktoricu, čak i rodilište da mi kažu u čemu je stvar, da mi pomognu, jer sam vidila da nešto nije uredu. U bolnici su mi rekli, dojite, dojite, a kad smo bili tamo, hranili su ga adaptiranim. Hoću reći, znaju samo reći dojite, morate dojiti, ali nitko nezna dati ikakav savjet ili uputiti na nekoga kao što je SOS. Pa valjda nebih zvala da sve ide kako treba.
Sad svim prijateljicama koje su trudne, printam oko 40 stranica s rodinog portala i dajem linkove, jer me strah da neće nabasati na vas a da će im pomoć trebati.
Da, neki dan sam kupila Lisu 'Moje dijete', jer sam vidil naslov o dojenju.. citiran je članak s Rodinog portala i stavljen link :D
upravo to. ne mora biti br. telefona, ali moze link. ili recenica, dvije naputka. kuzim da nema osoblja i vremena.
(npr. ja sam skoro riknula od dehidracije jer su mi rekli u bolnici da ne smijem nista piti zbog navale mlijeka. puko mi je film kad sam skuzila da pisam jednom dnevno)
ovo sto je pisalo (odnosno prepisano) u "moje dijete" treba pisati i u "bebe" i u "moje sunce"...itd. a o edukaciji osoblja da ne govorim...sve je puno mitova i legendi!