Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: zamrzavanje mesa

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno zamrzavanje mesa

Putujem na mjesec dana na kampiranje gdje nemam prave uvjete za kuhanje, mogu ali bolje ne, pa me zanima slijedece:

1. da li je bolje smrznuti sirovo meso, teletina i piletina, pa onda smrznuto skuhati, ili da sve skuham, usitnim i onda po porcijicama zamrznem?

2. Da li znate neki izvor bar malo prirodne teletine ili piletine, mislim za tele da nije bas prepuno antibiotika, steroida, itd, a piletina kostane mase, ribljih kostiju ili kaja znam s cim vec hrane uzgojene pilice? Svojevremeno je netko spomenuo mesnicu Ivan u Palmoticevoje, znate li da li to jos vrijedi?

E da, klinac ima 10 mjesec 1 i pol zub, tak da sve jos usitnjavamo.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja bih u ovom slucaju radije izabrala kupovne kasice.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Odlazimo na more i izabrali smo hotelski, a ne smještaj u apartmanima (M me nagovorio da se ne zezam s kuhanjem za bebu, već malo odahnem) i odlučila sam se na kupovne kašice na tjedan dana. Mislim da je bolje nego da kemijam po sobi, putnom fridžu, mini-baru, putnom kuhalu ...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Goaspodin klinac obozavaju kupovne vocne kasice (a ja mu ipak sjeckam i ribam i dodajem mljevene pahuljice i bla), ali za povrtne+mesne se ponasa ko da sam mu otprilike dala usmrdjeni otrov. To doma mogu podrzavati ali ipak smo na moru skoro 40 dana, tak da upravo imamo i ubrzani tecaj navikavanja na bioteletinu s povrcem ili puricu ili bilo sto dr (kršitelj koda)a. Lako za povrce, povrce sam vec posmrzavala. Meni je nekako sto sam starija meso manje fino, tak da ni njemu nisam bas sklona davati, ali je pedijatar rekao da moramo zbog zeljeza koje ljudski organizam iskoristi puno bolje iz mesa nego iz povrca. U svakom slucaju puno hvala cure, nekako cemo se snaci.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno zamrzavanje mesa

E, u vezi toga i ja imam jedno pitanje. Da li bebe smiju jesti zamrznuto meso? Pitam zato je ja imam prilike kupovati totalno bio meso (teletina, piletina) sa sela, ali je problem sto ne mozes kupiti 1 kg mesa, nego vecu kolicinu, npr. 5 kg. Ja tako uvijek uzimam pa zamrznem (za mene i MM). Jel to bolje ili svako dan kupovati svjeze meso u mesnicama za koje ne znam porijeklo?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koliko sam ja tu na forumu citala, smrzavanje nije bas idealna stvar, ali je to ipak puuno bolje nego svjeze a puno kemije. Cak je negdje pisalo da je smrzavanje hrane i na jedan dan puno bolji nacin cuvanja hrane nego da odmrznuto cuvas u frizideru, npr kad jedan dan skuhas pa ne pojede sve nego ostane za drugi dan. Prosurfaj malo jos , mslim da je to pisalo u rubrici: Kako pripremiti domacu hranu za bebe. Tu bi nam vjerujem Davor mogao puno pomoci, on sigurno zna tocno. Samo da nam slucajno nabasa na topic, samo da nabasa, mantram, mantram

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

A meni su na poklon donjeli meso kunića koje sam sirovo u malim porcijama zamrzla. Ipak ga neće biti kad mi počnemo dohranu a to meso je eko. Meni su one kašice s mesom i šta ja znam s čim, fuj!
    Inače kupujemo mladu ovčetinu, koja pase po divljini, i zamrzavamo je na manje porcije. Nisam je kuhala zamrznutu, nego je izvučem iz zamrzivača i pustim da se polako odmrzne.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja isto kupujem domaću janjetinu i teletinu na kila, zamrzavam male porcije.. to mi se ipak čini puno bolje nego davati svježe sve i svašta.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U MPG-i piše da se djeci ne smije davati smrznuta hrana (a pravila su tu da se krše)...jednom će sigurno i kod mene tako biti.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi zamrzavamo samo meso, ribu (da se nađe kad prođe sezona, ali se jede uglavnom friška), domaće rajčice i paprike. Ostalo ne zamrzavamo, pogotovo ne gotovu hranu, a u frizu su samo namazi. Sada je na dnu i krema za guzu .

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Mamasita prvotno napisa
    Ja bih u ovom slucaju radije izabrala kupovne kasice.
    Potpisujem.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni je uvijek bolji izbor domaće, provjereno, smrznuto nego nešto što stoji u teglici na polici.... Nikada, ama baš nikada nismo kupili kupovnu mesno/povrtnu kašicu. Ja mislim da bih umrla da mene netko natjera da to pojedem :/
    Isto ne smrzavam gotovu hranu, tek tu i tamo ako nešto ostane....

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Meni je uvijek bolji izbor domaće, provjereno, smrznuto nego nešto što stoji u teglici na polici.... Nikada, ama baš nikada nismo kupili kupovnu mesno/povrtnu kašicu. Ja mislim da bih umrla da mene netko natjera da to pojedem :/
    Isto ne smrzavam gotovu hranu, tek tu i tamo ako nešto ostane....
    I meni je uvijek bolje domace, provjereno, smrznuto, ali ako kao Ruzica ides mjesec dana kampirati kako to meso cuvati zamrznuto i odmrzavati na pravilan nacin?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa nemam pojma... i ja sam se malo zamislila, ali sam pretpostavila da ima uvjete kada pita za zamrzavanje... Napisala je da nema uvjete za kuhanje, a ne za zamrzavanje....
    Možda će kampirati pored neke vikse ili sl.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

he, pa jasno kad ja sve zbrda zdola pisem da pojasnim, kampiranje u sumi u satoru, i velika zajednicka kuhinja sa skrinjom za zamrzavanje i friziderom, itd, i u kuhinji kuha kuhar...sad, iz friza mi je lako vaditi, to je zacas gotovo..i mogu jednom dvaput dnevno oprat u vrucoj vodi dude i sudje itd.....al da mu se vrzmam po kuhinji svaki dan, a covjek kuha za 30 ljudi....a recimo jednom dvaput tjedno mogu i to potrpit.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pa možda da središ nekekvo mini kuhalo, da brzinski skuhaš rižu, nekakvo povrće, a to sve možeš svesti na jedan kuhani obrok dnevno, a ostatak voće, žitarice, povrće, jogurt.... Središ si samo dobar produžni kabel i kuhalo smjestiš negdje vani. Mi smo tako kuhali za doma kad je prevruće. Ja bi radije tako nego one razno razne kupovne, jednom sam imala prilike pomirisati kašicu s karfiolom i želudac mi se digao..nebi baš da to moje dijete jede :/

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma tako i tako mi ne gine povremeno kuhanje, naravno, ne moze zivjeti samo na pahuljicama, moram nekada i rizu i palentu skuhati, a i meljem sama zitarice i to kuham 2 minute..samo sam htjela izbjeci kuhanje mesa koje traje ipak duze

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ako nabaviš mladu janjetinu (znam da je sad ima), skratit ćeš kuhanje na 40 min, a i manje ako su komadići.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

..a da, a sto se tice kupovnih povrtno mesnih kasica, sve sam ih probala i odgovorno tvrdim da tak nesto smrdljivo ne bi trebalo opce postojati...i sasvim razumijem djecu da su im odurne

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa draga draga snoopy girl, gdje da u zg nabavim mladu janjetinu!? mislim, neku domacu?? vjerojatno ima po mesnicama, ali ko zna kakvi su to janjci

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Sorry, nisam misla, kod nas skaču na sve strane . Eto da se slati može ja bi ti poslala

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Ružica prvotno napisa
    samo sam htjela izbjeci kuhanje mesa koje traje ipak duze
    Kuhaj u expres loncu.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Citiraj Ružica prvotno napisa
    samo sam htjela izbjeci kuhanje mesa koje traje ipak duze
    Kuhaj u expres loncu.
    ...na plazi u Makarskoj....
    hihihihihi.....

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

:? Pa rekla je da će kuhat meso, valjda..

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da si uzivo vidjela kako doticni lonac pishti nasadjen na plinsku bocu na sred plaze u Makarskoj....sve bi ti bilo jasno.
    Sala...sala...nego se ja uvijek sjetim prizora cim neko spomene expres lonac.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja sam si dočarala...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

o da, super, express lonac! jos da mi je neki zapremine oko litrice..sta mislite, postoji to?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •