Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 148

Tema: Klima u stanu-da ili ne?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam za klimu ali pametno ju koristiti.
    Ne raditi preveliku razliku i da ne puše direktno na "glave"!
    Meni je spavaća soba u potkrovlju i mislim da bi umrli bez nje!!!
    Ali izbjegavam da puše cijelu noć,stavim ju do 2-3 ujutro i onda napravim propuh ako je to moguće sobzirom da od vjetra ni V.
    Meni osobno isto smeta klima(na poslu nam rade 4 jer nam je velika prostorija,i vidim da me boli glava ).

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zanima me uz koju temperaturu mozete koliko-toliko ugodno zivjeti u stanu.
    Meni je to recimo 30 stupnjeva, mozda jos 1-2 preko, a idealna bi bila recimo oko 25-27 ljeti, zimi 23-24 ...
    Znam da je to individualna stvar i da je vecini vas tih 30 pretoplo pa me bas zato zanima sto vi smatrate kao idealnu, a sto kao podnosljivu temperaturu.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam zimogrozna i meni toplina odgovara, ali volim klimu jer me ubija ova vlaga. Meni je dobro na 27-28, uz uvijet da radi klima na odvlaživanju. Podnosim i 30, ali BEZ vodurine u zraku.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni je dobro na 28 stupnjeva, tako i klimu drzimo i doma i na poslu ... inace mogu izdrzati i vece temperature samo da nema vlage ... npr. u Egiptu smo bez poteskoca setali na 35 i nije nam bilo vruce jer je vlaga valjda 0%

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ne znam kako vi u vašim potkrovljima ali mi bi u svome umrli bez klime...
    radi i po noći, inače spavamo sa mokrim ručnicima

treba u svemu imati mjere pa i u ovom, (e da još to mogu objasniti i MM-u)

evo danas sam je držala na 27 (vani 34) i postavila je na low, puše iz boravka prema hodniku i spavaćoj sobi, dakle ne puše direktno u nas..
    meni ne smeta, dapače

na radnom mjestu je nemamo, (škola) ove godine je bilo o.k. jer nije bilo tako velikih vrućina, ali sjećam se jedne godine su klinci teturali i rušili se po učionici od vrućine, jedan dan je jedna mala skinula majicu i ostala u gornjem dijelu kupaćeg- zamolila sam je da odjene majicu, a u glavi sam si mislila da barem mogu i ja

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Meni je to recimo 30 stupnjeva, mozda jos 1-2 preko, a idealna bi bila recimo oko 25-27 ljeti, zimi 23-24 ...
    Znam da je to individualna stvar i da je vecini vas tih 30 pretoplo pa me bas zato zanima sto vi smatrate kao idealnu, a sto kao podnosljivu temperaturu.
    Meni paše doma temperatura oko 28 stupnjeva (tak mi je obično naštimana klima) ljeti, a zimi oko 22-23 stupnja.

Trudim se klimu uključivati samo kad je sparno i nesnosno, nije mi bed da se oznojim (često se znojim i uz klimu jer je ne stavim na prehladno), par puta sam je ostavila i noću jer zraka nije bilo niotkud, a ostavila sam je na 25 stupnjeva i bilo nam je ugodno svježe (doduše, nama je klima u boravku koji je odmah do naše sobe).

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam danas doslovno poludila u jednom dućanu, temp. je bila valjda 40 C, vrata zatvorena, prozora nema a klima uredno ugašena.
    Kad smo nas nekoliko mušterija rekli trgovkinji da zašto ne upali klimu kad je već ima, rekla je da je njoj ledeno od klime!!! Za poluditi! Ja kažem, pa ženo temperirajte, ne mora biti 20!
    Ja je imam doma i što da kažem, divota.
    Na poslu će mi ugraditi ovih dana i eto tako

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ovdje je proslo ljeto prosjek bio 98 stupnjeva Fahrenheita, klima radi 24 h. Istopili bi se bez, a jos dok se kuha: neizdrzivo.

Sjecam se balkanskog ljeta. MILINA, kakvo hladjenje!!!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Sto se tice generalnog stava prema klimi u stanu, to je kao i prema masini za pranje sudja: ne, hvala.
    Pobogu, zašto mašina za suđe? , osim ako ti pereš ručno i pri tom uživaš !
    I za masinu moras sve rucno barem ugrubo isprati inace ostanu zalijepljeni komadici hrane (iskustva nasih prijatelja s masinama za sudje) , trosi se vise vode s masinom nego kod rucnog pranja, trosi se i struja i sve zajedno traje duze nego kad ja perem na ruke. (a nezanemarivo, zauzima i prostor u kuhinji)
    Obzirom da ja i tako perem 90% sudja i ne pada mi tesko onda zaista nemamo potrebe za masinom. A tko voli nek izvoli, nemamo nista protiv.
    Oftopik
    Tatek,širiš krive informacije. :?
    Perilice suđa,suprotno mišljenjima mase, štede vodu.Nikada ne ispirem suđe prije no što ga stavim u perilicu i savršeno je čisto.

Ontopik
    A što se tiče klime,imamo ju i ne znam kak bi ovih dana izdurali bez nje."Praši" cijeli dan na 24 i super nam je. :D

BTW-zašto neki ljudi ne prihvaćaju ono što donosi progres ?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ne mora mi biti idealna, samo podnošljiva; a to je nekakvih 26, 27 stupnjeva valjda i to samo za spavanje

ja kad sam na moru, ako imam u apartmanu klimu, upalim je samo da možemo zaspati normalno, inače ne

i ne podnosim, po ljeti, biti u potpuno zatvorenom prostoru preko dana, to mi je grozan osjećaj, naročito iz razloga što imam mali stan, tako da bi klimu koristila samo za ovo što sam rekla

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa
    ne znači svaki "progres" i poboljšanje.

u ovom slučaju, klima uređaj HOĆE rashladiti, ali još više HOĆE i uništiti (prirodu, sluznicu nosa i očiju)...

dakle, tehnološki napredak, ali ekološki nazadak.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj Mondu prvotno napisa
    ne znači svaki "progres" i poboljšanje.

u ovom slučaju, klima uređaj HOĆE rashladiti, ali još više HOĆE i uništiti (prirodu, sluznicu nosa i očiju)...

dakle, tehnološki napredak, ali ekološki nazadak.
    Eto, apricot je rekla i ja takodjer potpisujem.
    Mi u kuci prihvacamo progres vrlo rado, ali selektivno, samo ono sto nam pase i sto trebamo. Ono sto nam ne treba (masina za pranje sudja - koja zaista trosi VISE vode prema egzaktnim strucnim mjerenjima - ili pak ADSL, filteri za vodu ili barem zasad video/DVD/kucno kino/plazma TV) ili sto nam ne pase (klima u stanu) to ni ne nabavljamo.
    Ono sto nam treba (klima u autu) ili nam pase (puno knjiga, CDova, troskovi za izlete i putovanja, oprema za kampiranje i planinarenje ...) to imamo i to kvalitetno (recimo, ne volim piratske CDove).
    Naravno, drugi ljudi imaju druge afinitete i potrebe pa oni onda nabavljaju ono sto njima treba i pase i to je sasvim OK, i nama, a vjerojatno i vama.
    Kazem, klima je OK stvar kad se rabi s mjerom i kad je poterbna. Kod nas doma zasad nije potrebna, u autu jest.
    Masina za pranje sudja - potrebna nam nije, a priznajem da donosi odredjeni komfor u zivotu po cijenu izvjesnog ekoloskog troska (voda, struja) no kod nas je pretegla strana "nije nam potrebno, a zelimo i sacuvati prirodu" pa ju zato nemamo. Mozda cu misliti drugacije sa 70 godina i isijasom , no zasad je tako.

No, da se vratim na temu: upravo stigoh iz Klaiceve gdje smo ostavili Vedrana - tamo je ugodna temperatura u sobama i klima im definitivno ne treba (efekat debelih zidova). Zatim sam bio u Dioni (zagusljivo, treba im klima, no nemaju je), pa Konzumu (ledana, pretjeruju sa klimom, a prodavacice ne mogu podesavati jer je "hardkodirano" pa nose pulovere), vrticu ostaviti Zrinku (sparno do boga, dobro bi dosla klima) i napokon sad na poslu (klima radi, malo mi je zima pa oblacim pulover).
    U prosjeku je tak-tak, no bojim se da i kod nas prevladava azijski sindrom - kad sam bio u KIni, Hong Kongu, Tajlandu, maleziji, Singaporu ... nasmrzavao sam se kao nikad dosad jer je klima bila svugdje namjestena na beskonacno (nekad cak i ispod +20),a vani je bilo 35-40 ... i ajd ti onda ostani zdrav. A da i ne govorim kolika je to potrosnja struje ... :shock:

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nekako mi se do sada najviše sviđa tatekovo protiv, možda iz razloga što je i on protiv suđerice kao i mi. Mada ja mrzim prati suđe ali zato imam MM-a koji isto zna oprati suđe, pa ne moram to uvijek raditi ja.
    A kaj se klime tiče, nekako sam nakon svega više protiv, jer stvarno ova dva mjeseca vrućina nije za neizdržati...Jedino što nemamo klimu u autu i što smo sami sebi obečali da će idući auto biti s klimom i to samo radi dijece...
    Tatek :D

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

imamo klimu, ljeti hladi na 28, zimi grije na 21 i super nam je.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

potpisujem inu

enna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam za klimu!!!
    Danas dolazi majistor da vidi kako će je ugraditi!
    Mislim da je to stvar potrebe kao imaš malo dijete
    koje po noći viće da mu je vruće i kad ga moraš
    kupati u 3 ujutro jer je sav mokar i osuo se od znoja.
    Baka ga čuva kod sebe doma i moji imaju klimu a
    kad dođemo po njega samo viće ne u vruće
    Jadničak moj, nekidan smo prespavali kod bake
    i pošteno se naspavali.
    Nikako nisam za ventilatore, samo me boli kičma i bubrezi
    a ništa ne pomaže po ovoj vručini.

Poštujem sva mišljenje ali kličem tri put hura klimi.
    HURA, HURA, HURA!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tatek, a americki sindrom? citav studij sam provela u majci dugih rukava.
    vjerojatno mi danas zato klima ne smeta, upravo suprotno, zakacena sam na nju :/ .

u svakom slucaju, evo nas iz pedice i prvo pitanje je bilo klima i beba, koliko dugo i koja temperatura. odgovor je bio vrlo sirok - koliko god traju vrucine preko 30 jer pregrijano dijete je nervozno dijete. a klima nocu? ako vidimo da se dijete znoji, upaliti klimu na xy temperaturu, a kad klima radi, ako je dijete suho i toplo, rucice i nadlaktice dok spava nisu hladne, to je optimalna temperatura za dijete. znaci nekome ce odgovarati 20 a nekome 28, ovisi o velicini stana i klime, gdje se klima nalazi i osobnom osjecaju ugode. jos mi je rekla da je djeci ljeti uvijek toplije nego mamama (nije spomenila tate ). nisam pitala zasto je bebama toplije, mozda brzi metabolizma :? sto je u suprotnosti s onim "pravilom" da beba treba nositi jedan sloj vise nego odrasli.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto, ja non stop spominjem bebu jer sam se pogubila po podforumima, mislila sam da sam na 0-1 jer se i tamo postavlja slicno pitanje. vjerojatno ovo za bebe i klime vazi i za vecu djecu s bitnom razlikom da veca djeca mogu komunicirati da li im temperatura odgovara ili ne.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Timmy prvotno napisa
    jos mi je rekla da je djeci ljeti uvijek toplije nego mamama (nije spomenila tate ). nisam pitala zasto je bebama toplije, mozda brzi metabolizma :?
    Možda je "htjela reći" da se mame boje da je djeci hladno pa pretjeruju u oblačenju beba.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I mi smo na klimi. . .poludjeli bi svi troje, pogotovo dijete po ovoj vrucini. Siroce malo sva bude mokra od glave do pete, nis joj ne pase, gdje god da ju polegnem vristi od muke, samo bi se nosila, a ne zna se kojoj je bolje vruce, meni ili njoj. Tata ne dolazi u obzir za nosenje, jer je sav usijan od vrucine i kad ju primi mala podivlja :/
    U stanu nam zna biti i do 35 stupnjeva, na 5-om smo katu, a zgrada ima 6, no kako je zgrada debilno građena, samo nam iznad spavace sobe nema gornjih susjeda i za spavanje je nemoguce. Vani nema daska vjetra, a i da ima, sigurno ne bih stavila dijete spavati na propuhu.
    Klimu stavimo na 26, ima neki sleep mode bas za noc i super je. Uopce me ne zanima koliko cu struje potrositi, kad vec imam frizider, komp, televizor, masinu za ves i za sudje. . . .Zivjela klima! :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

DA, ali uz pravilnu upotrebu, odnosno umjereno

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Ne, ne i ne.
    Evo citiram samu sebe i dodajem da sam kapitulirala pred vrućinom
    MM upravo traži klimu i meštra za ugradit je, ne mogu više gledat mog malog kako se nervira. Dok sisa užasno se preznojava, pa onda čupa kosu i trlja znojavo lice i plače, grozno...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo, bas otvorih iskonov portal kad tamo :

Klima-uređaji debljaju

Kada se nalazimo u prostoriji s uključenom klimom, naše je tijelo u tzv. termoneutralnoj zoni. A kada smo izvan te zone, trošimo energiju i smanjujemo njene zalihe. Što znači da reduciramo masno tkivo.

Istraživanje američkih znanstvenika sa Sveučilišta u Alabami sugerira da klima-uređaji mogu pomoći pri skupljanju suvišnih kilograma, prenosi portal PLIVAzdravlje.

Znanstvenici objašnjavaju kako nam uključeni klima-uređaji pomažu da ostanemo u tzv. termoneutralnoj zoni, odnosno u temperaturnom rasponu u kojem ne moramo dodatno regulirati temperaturu svog organizma.

Kada je naš organizam izvan ove zone, dolazi do povećane potrošnje energije i smanjenja njenih zaliha, odnosno do reduciranja masnog tkiva.

Znanstvenici dodaju kako korijen problema pretilosti i dalje predstavljaju preveliki unos kalorija i pomanjkanje fizičke aktivnosti.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mi je nafrljimo kad smo vani, tako da nas dočeka ugodna teperatura, a ostatak na odvlaživanju i dijete mi zaspe u toj sobi jer je u spavaćoj presparno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi stalno imamo ukljucenu klimu ali zato sto smo na zadnjem katu, a svi smo jako osjetljivi na vrucinu. uskoro se selimo i nadam se da cemo u novom stanu stvar uspjevat rjesavat spustanjem roletna i sl. a klimu minimalno koristiti. premda evo recimo ovh dana je zaista neizdrzivo vruce. i to je toliko nezdravo i ta vlaga u zraku da stvarno bolje upaliti klimu nego se patiti. isto i u autu...

enna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Samo da se pohvalim, jučer smo ugradili klumu!!!
    Sinoć sam je malo izgasila oko 12 i u 3 je opet upalila!
    Mislim da će pičit non-stop jer čim je ugasim koma!
    Klinac se oduševio!
    Ja i MM preporodili!
    Još samo da nagovorim šefa da mi i u ured stavi klimu!
    Mislim da to bude malo teže!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jeste citale jucer da je zbog sve veceg broja klima uredjaja potrosnja struje porasla za 18% :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vidi sad nje kako zachatava!

čini mi se da je tatek dobio dovoljno mišljenja da može odlučiti, a vama?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bit cu neposlusna:

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    vidi sad nje kako zachatava!

čini mi se da je tatek dobio dovoljno mišljenja da može odlučiti, a vama?
    Nisam ja otvorio ovu temu nego ana.m ! (a mi doma, zna se, podrzavamo ne-klimatiziranu varijantu dokle god ide)
    Zaista mislim da se vec sve reklo ... cak sam i ja odustao od daljnjih priloga na temu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ajoj tatek, oprosti!

nisam ni gledala prvu stranicu, odmah sam pomislila da je ovo "tvoja" tema. naj zamerit!

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemamo je i ne zelimo je u kuci.
    Ne bih mogla zamisliti da zatvorim prozore i ne uzivam u vrucem ljetnom povjetarcu. Ili ocekivanju povjetarca, kad ga nema.

Na poslu je povremeno koristim, ali ne pretjerano.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Citiraj apricot prvotno napisa
    kod nas klima radi dok nismo kod kuće.
    tako nam ne smeta direktno djelovanje, a ipak ne umiremo od vrućine.
    Isto tako i kod nas. Izadjemo, rasladimo i tako par puta dnevno.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Trebam savjet.
    Sparno je i M se koma znoji.
    Jel u redu da boravi u klimatiziranom? Naime, nastimam klimu na 30 i stavim eko rad (stedi struju i ekoloskije je). No pitam se - hoce li se ikad priviknuti na sparine onda i stetim li joj time? Naime, puno joj je ugodnije kad se prostor osvjezi. Imam jako dobru klimu s inverterom, ne puse skoro uopce.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo je u medjuvremenu nabavili, ali iskljucivo za zagrijavanje prostora zimi jer nam je, o apsurda, najjeftinija varijanta (bila.. ne znam sto ce biti nakon poskupljenja).
    Proslo ljeto (ugradili smo je zimi 2007. kad nam je termo pec kapitulirala) smo je mozda ukupno 3x ukljucili na odvlazivanje dok sam peglala i umirala od vrucine.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ina prvotno napisa
    Imam klimu, a da je nemam kupila bi je pa da košta 10 000nečega. Staviti je u prostor u kojem se generalno ne boravi-tipa hodnik, otvoriti sva vrata i uživati! Ako niš drugo uključiti je ponoći i koooooooooooooooonačno se naspavati. A kad uđeš u stan koji je stručno klimatiziran, to ti je kao da si došao iz tropskog monsuna na fini planinski proplanak za toplog proljetnog popodneva.
    X

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je nezamislivo po noći bez otvorenog prozora :/
    prozori su mi na sjever i istok, pa i da imam klimu uključila bih je par puta godišnje

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

inače najbolje iskustvo s klimom mi je iz ljetovanja u hotelu pred par godina - rashladili bi malo navečer i isključili. Taman toliko da bude ugodno

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi imamo klimu vec godinama i meni nije uopce upitno treba li je imati niti mi je to neko novo otkrice. Korištenje klime za MM i mene je neki životni standard kao i korištenje ves masine ili tople vode. Zanima me samo moze li stetiti bebi od 8 mjeseci ako je preko dana stalno u klimatiziranom za vrijeme ovih monsunskih vrucina. Vjerojatno ne moze ali ipak pitam. Budem pitala na DS 0-1.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lucija Ellen, ja bih se rukovodila time je li meni ugodno... ako je dovoljan protok zraka da nije zagušljivo a da nije propuh - ne vjerujem da može biti štetno za bebu

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Imamo klimu i u stanu i u autu.
    Prošle godine nismo imali ni jedno ni drugo, no nisam svom djetetu htjela priuštiti više nijednu znojnu noć ili vožnju u autu u goloj vodi.
    Koristimo je umjereno, ne puše u nas, pazimo na razliku od 5-7 stupnjeva od vanjske i voila.
    Imam klimu i na poslu, ta pak zna raditi prejako no ja ju ne mogu u potpunosti kontrolirati, pa koliko mogu utječem.

Uglavnom, meni je klima spas, pogotovo zbog vlage u zraku koja mi stravično smeta.
    Iako ja podnosim vrućinu i mogla bi živjeti kao i do sad bez klime, ipak sam sretna što smo se potpuno klimatizirali. :D

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi ju imamo i ne znam kako bi živjeli bez nje. Čak ni mlađa kći, koja je jako osjetljiva i ima problema sa alergijama i respiratornim sistemom općenito, nema nikakvih nuspojava.
    Oboljeti od klime možete jedino ako ju ne upotrebljavate kako treba. Nakon 8 godina staža življenja u paklenim dijelovima kugle zemaljske, naučila sam se kako pravilno koristiti klimu i u stanu i u autu. A da sam prošla školu (grozna prehlada zbog klime, završila u bolnici na arespiratoru) - jesam, ali samo jednom!

Život bez klime (pogotovo kad su mala djeca u pitanju)

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Ria prvotno napisa
    Imamo klimu i u stanu i u autu.
    Prošle godine nismo imali ni jedno ni drugo, no nisam svom djetetu htjela priuštiti više nijednu znojnu noć ili vožnju u autu u goloj vodi.
    Koristimo je umjereno, ne puše u nas, pazimo na razliku od 5-7 stupnjeva od vanjske i voila.
    Imam klimu i na poslu, ta pak zna raditi prejako no ja ju ne mogu u potpunosti kontrolirati, pa koliko mogu utječem.

Uglavnom, meni je klima spas, pogotovo zbog vlage u zraku koja mi stravično smeta.
    Iako ja podnosim vrućinu i mogla bi živjeti kao i do sad bez klime, ipak sam sretna što smo se potpuno klimatizirali. :D
    točno ovako

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

u stanu od 50 kvadrata imamo 2 klime. Stan nam je dugačak 16m i stavili smo 1 u sobu a 1 u boravak,ova u sobi radi po danu tj kada smo u boravku a ova u boravku radipo noći. Nikad nam temp nije ispod 25 al ona vlaga ubija i zato je koristimo, i nikad nije upaljena u prostoru ako je karlo tu.

I sretni smo da je imamo :D :D

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

klima je zakon. grijemo se i hladimo na klimu i super mi je. djeca ok podnose.

neko reče da se troši 18 posto više struje - je li netko spomenuo i da auti troše više goriva dok klima radi? ne bi o postocima.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj sunca prvotno napisa
    klima je zakon. grijemo se i hladimo na klimu i super mi je. djeca ok podnose.

neko reče da se troši 18 posto više struje - je li netko spomenuo i da auti troše više goriva dok klima radi? ne bi o postocima.
    još malo pa ćemo autima ključ u bravu a na utičnice ćemo stavit ljepljivu traku...
    vozit ćemo se na bicikle i romobile, koristit ćemo šterike a peglat na žar iz peći na drva kojom ćemo se grijat... (ovo s obzirom na današnje naslovnice + jedva čekam drugi utorak )

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

auto je staklenik na kotačima i bez klime se ne može... bolje se manje voziti nego se kuhati unutra

stan, kuća - ovisi o položaju, katu, količini asfalta u okolici... nekom treba više, nekom manje, netko može sasvim fino i bez

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Korištenje klima-uređaja ovisi i o prostoru. Svakako, ključna riječ je umjerenost, ali i prilagođenost prostoru. U bivšem stanu nismo trebali klima-uređaj, jer je bio nisko, u sjeni, vrlo visokih stropova i imao je izvrsnu mikroklimu. Novi stan je visoko i sunčan je, tako da ne bismo mogli proći bez klima-uređaja. Zanimljivo, u donjem dijelu stana klima-uređaj nije potreban, jer se sva toplina diže na kat, tako da se taj donji kat sam ventilira. Hladimo gornji dio stana, umjereno i ne po čitav dan. Sobe se hlade neizravno, iz hodnika. Ja isto volim vrućinu, a smeta mi vlaga, pa mi bude dovoljno da se zrak malo posuši. Ponekad ostavim i neki prozor otvoren, na sjenovitoj strani.
    Klima-uređaj u autu smatram jednim od uvjeta sigurnosti na cesti.

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    auto je staklenik na kotačima i bez klime se ne može... bolje se manje voziti nego se kuhati unutra

ma da, moš si mislit - voljela bi i ja klimu u autu, ali nemam para za to i vozim se normalno okolo.
    isto tako bi mogla i u stanu, ali eto imam je i u njoj uživam i ne mislim ništa loše o njoj (dok ne dođem do ekipe koja se hladi na 15 stupnjeva).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ajoj sunca sad sam ja ispala zagovornik klime
    sto ljudi sto ćudi čini se, ko i u svemu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •