Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 148

Tema: Klima u stanu-da ili ne?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Klima u stanu-da ili ne?

Već 3,5 godine od kada smo kupil stan razmišljamo u ugradnji klime i nikako da se konačno na to odlučimo a prošle godine, iliti Jankovo prvo ljeto kad smo kod moga brata koji ima klimu skužili da Janku klima smeta (jako suzne i crvene okice) bili smo u još većoj dilemi. Doduše, moram priznati da od klime mene boli glava. Pa si onda mislim, vručine traju svega dva mjeseca, a nije nam baš tako neizdrživo. I sada ni sama ne znam kaj je bolje. Kaj vi mislite o tome?
    Zašto da ili zašto ne?
    p.s. iskreno nisam baš detaljno potražila da li ima slična tema onako na brazaka nisam našla, pa se ispričavam ako ima.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne, ne i ne.
    Idu mi na živce i zimi i ljeti. Suše zrak i užasno me glava zaboli.
    Mi imamo kuću i čekam da se dovrši kat (fali još ploča), a na taracu ćemo staviti nekakvu odrinu tako da će, nadam se, biti podnošljivo.
    Evo sad trenutno je 31,5 i uopće ne čeznem za klimom
    Kad je ljeto vruće je, i to je to, a klima sigurno nije zdrava za djecu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja isto imam zazor prema klimi, pogotovo zato što smo svi osjetljivi na sinuse. mm kaže da skupe klime nisu loše. bez nekog posebnog argumenta nekako sam oko toga konzervativna iako svako ljeto žalim zbog toga.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kod nas klima radi dok nismo kod kuće.
    tako nam ne smeta direktno djelovanje, a ipak ne umiremo od vrućine.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi je imamo, u zadnjih par dana i noći radi bez prestanka i nemamo nikakvih problema zbog nje.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo i mi se ovih dana spremamo na kupovinu klime.Ja mislim da je ok,ukoliko se "normalno" koristi, tj. max do 7 stupnjeva razlike od vanjske temperature, i da ne puše direktno na nas.Smjestit ćemo je u neutralni dio kuće,jer je zbilja nepodnošljivo bit u kući na 30 stupnjeva,a posebno za dijete.Kako apricot piše,super je i opcija da ona radi kad mi nismo u kući.Al naravno,to je samo moje mišljenje...

lidac2004

Početno

Citiraj stella prvotno napisa
    Ja mislim da je ok,ukoliko se "normalno" koristi, tj. max do 7 stupnjeva razlike od vanjske temperature, i da ne puše direktno na nas.Smjestit ćemo je u neutralni dio kuće,jer je zbilja nepodnošljivo bit u kući na 30 stupnjeva,a posebno za dijete.
    evo ovako, klima nikako ne smije puhati direktno po vama (pogotovo ne po djetetu), i ne smije biti prevelika razlika u temperaturi.

mi imamo klimu u hodniku i otvorimo vrata od sobe da se rashladi a kada je Jasmina doma onda su vrata zatvorena ili klima uopce ne radi.

ja bez klime ne bi mogla spavati niti jednu noc po ovoj vrucini.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne.

ne znam tocno zasto ali ne osjecam se dobro u klimatiziranim prostorijama... ne 'vibraju' mi dobro...
    ok za kratko vrijeme ali ne bi mogla zivjeti u 'toj vrsti zraka'...
    zvucim si k'o neka baba

venitlatori su mi ok,iako ni njih jos nemamo... planiramo nabaviti pa postaviti negdje da 'mijesa' zrak a ne puse direktno...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam prije za ventilator nego za klimu. od klime dobivam upale sinusa, i nastojim ne boraviti u klimatiziranim prostorima.

u uredu su me cijeli prošli tjedan čudno gledali, jer sam napravila propuh na onoj vrućini - samo zato da mi ne puše klima. svi su imali "toplotne udare" kad su ulazili u moju sobu - ali meni je bilo dobro .

sad se kolegica vratila sa godišnjeg... ajoj.... :/

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

klima uvijek...mi smo se spasili od kako imamo klimu...

a kako mislite voditi djecu u trgovačke centre ili u bilo koji zatvoreni prostor???danas je sve klimatizirano :?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj brane prvotno napisa
    a kako mislite voditi djecu u trgovačke centre ili u bilo koji zatvoreni prostor???danas je sve klimatizirano :?
    u trgovackim centrima ne boravim dulje nego sto mi treba da obavim kupovinu...
    napisala samdane bimogla ZIVJETI u klimatiziranom prostoru (a mislim da ni raditi)...
    a primjetila sam da mi je i grozno kad sam ljeti po gradu pa ulazim-izlazim izposta,ducanu u-name-it - pa kad mi te promjene toplo-hladno naprave da mi se tijelo jos vise muci i kao da se jos teze privikavam na vrucinu...

a za one sklonije prirodnijim metodama hladjenja (iako nikad tako efikasnim niti instant kao klima):
    znate sto mojoj baki pomaze kad je vruce? vlazna gaza na kozi (celo,oko vrata,na prsima) - tamo gdje vam pase...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se (jos uvijek) kunem da necu u klimatizirano.
    niti doma niti na poslu. tamo mi se cude sto je ne palim, jer ima je. upalila sam je svega par puta kad su temperature bile preko 37-38, a zrak tezak.
    a zato jer mislim da je bolje da ja izdrzim tih par naleta vrucine nego da stetim okolisu na mnoge nacine. da ne pricam kako se tijelo navikne pa onda slusamo price kako nikad nije bilo tako vruce.

mozda mi je lakse jer sam od onih koje podnose propuh, neka je sve otvoreno i neka odasvud puse, meni to nista ne smeta.
    osim kad puse iz ventilatora, ali morala sam malo popustiti mm.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

crkavam od vrućine,sad sam otvorila vrata od frižidera pa se hladim....

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi je nemamo, al jedva čekam da ju ugradimo, iako to neće biti ove godine :/

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

imamo ju i s njom nema frka
    ali klima u auto ju veće zlo

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imamo, umjereno koristimo i uživamo. U podkrovlju smo, gledamo na jug i bez nje ne bi preživjeli.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemamo je, niti je mislimo imati
    mozda jednog dana

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi se i grijemo i hladimo na klimu. imam ju i u uredu. u stanu bi možda ljeti i preživjela bez nje, ali u uredu stvarno ne znam kako bi. znam mnoge kojima klima smeta, ali meni je nezamisliv život bez klime.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

DA

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Imamo, umjereno koristimo i uživamo. U podkrovlju smo, gledamo na jug i bez nje ne bi preživjeli.
    I mi tako.

Imamo ju podešenu na 28oC - bez nje bi nam bilo 35oC i više! Ova potkrovlja su stvarno koma :/

Nikad ju ne koristimo tako da puše amo-tamo nego imamo usmjerenu cirkulaciju zraka u jednom smjeru - puše uz strop tako da niti ne osjetimo puhanje.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

DA

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

imam je al je još nisam upalila. malo se patimo, al kombiniram otvaranje vrata i prozora.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

imamo ju i prilicno umjereno koristimo!!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I mi je imamo, mislim da bih crkla bez nje. Imamo je od prije 3-4 godine, a godinama prije toga sam umirala svako ljeto od vrućine, ne bih mogla normalno spavati, budili smo se svi troje noću preznojeni i znali se u 3 ujutro tuširati i onda polumokri leći, ne bi li se tako bar malo rashladili. Zbog propuha bi mi se ukočio vrat, MM-u kičma, ventilatori su nas isto tako ubijali, ma užas.

Na poslu, dok nismo dobili klimu, išla sam u WC svakih petnaest minuta hladiti ruke pod špinu. Niti sam normalno radila niti živjela.

Ne radi nam klima stalno, nema potrebe i tada bi vjerojatno više štetila nego koristila. Kao kod Apri, radi uglavnom kad nismo doma, a jedino baš u najveće vrućine radi dok smo i mi u stanu. Krilca su uvijek tako podešena da ne puše u nikog i uvijek, ali baš uvijek je otvoren neki prozor dok klima radi, tako da mi je temp. u stanu taman toliko manja od vanjske da se ne moramo znojiti.

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I kod nas je povremeno ukljucena na 27 stupnjeva.
    A sto se tice na poslu, tamo te i tako nitko ne pita hoces ju ili neces, ali ovih proslih par dana kada nam na poslu nije radila nisam uopce mogla razmisljati nego ko pomahnitala muvala se okolo :/
    Da nije zdrava nije ali da bez nje ne bih mogla i to je isto tocno

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mi je rijetko palimo kada smo doma, uglavnom kada jakov spava.
    većinu vremena je tempiramo pa da radi do određenog vremena kada se vraćamo doma.
    meni je klima jako bitna jer izvlači vlagu iz zraka i nemaš osjećaj kao da ćeš se ugušiti.
    a ventilator mi dođe kao fen koji puše mlako, potpuno beskorisno.
    i mi smo u potkrovlju.

lidac2004

Početno

ja ne kuzim kako propuh moze biti zdraviji od klime? moze li mi neko to objasniti :? .

a vrucine vise ne traju kratko, ljeto pocinje sve ranije i ranije, evo ove godine je pocelo u 6. mjesecu i to su temperature i 35 stupnjeva, a trajat ce izgleda, i citav 9. mjesec.

meni je klima spas 8) .

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    ja ne kuzim kako propuh moze biti zdraviji od klime? moze li mi neko to objasniti :?
    Ne mogu baš objasniti znanstveno, ali čini mi se da ljetni "propuh" nije isto što i propuh zimi kad ozebeš pa ti oslabi imunitet.

Meni su u kući svi prozori i vrata otvoreni i moja cura (ovo joj je već 5. ljeto) nikad, ali baš nikad nije bila prehlađena ljeti niti imala temperaturu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ugradili neki dan i preporodili se.

MD i ja bi i ovo ljeto preživjeli bez klime, kao i sva prije, no zbog K. smo nabavili klimu navrat-nanos - naime, uspavljujem ga na rukama i onda bi se oboje slijepili jedno za drugo, on bi bio čangrizav i nervozan zbog vrućine i tako cijeli dan.

Koristimo je na već više puta spomenuti način - ne puše izravno, nije upaljena kad je K. u prostoriji, temperatura je maksimalno 8 stupnjeva niža nego vani (u stvari je i manja razlika, nikad ne spuštamo ispod 27 stupnjeva i uglavnom nam koristi za izvlačenje vlage iz zraka).

Mene sad muči što je nemamo u autu, pa ćemo u subotu krenuti na more u 3 ujutro...Neki dan smo morali silom prilika ići autom popodne i iako sam Kalebu na sjedalici napravila zaklon sa svih strana tetrama, otvorila prozor sa svoje strane i obukla mu samo bodić, siroče je pošizilo od vrućine i skroz se slijepio za autosjedalicu.

I ja kažem, živjela klima, a to što u dućanima klimu drže na 20, pa svakim ulaskom i izlaskom na +40 riskiramo srčani udar, već je druga priča.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemamo ju u stanu, i jos nam ne treba
    ali auto :/

danas, relacija cca 20 km (vecinom auto put pa otpada otvaranje prozora), auto prije toga bio u hladu, P.samo u bodiju, zaspala je pa smo ju mokrom gazom po celu hladili i hladili "lepezom"...i kad smo izasli iz auta, ona je bila crvena, mokra, topla. Mislim da bi dozivjela toplotni udar da je ostala jos par minuta u autu. Odmah smo na netu gledali aute...(ali kad puno kostaju oni koji nam se svidjaju)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Citiraj Brunda prvotno napisa
    I mi tako.

Imamo ju podešenu na 28oC - bez nje bi nam bilo 35oC i više! Ova potkrovlja su stvarno koma :/

Nikad ju ne koristimo tako da puše amo-tamo nego imamo usmjerenu cirkulaciju zraka u jednom smjeru - puše uz strop tako da niti ne osjetimo puhanje.
    I mi smo u potkrovlju ali moram priznati evo već treće ljeto i nije tako strašno. Navučem zavjese na prozore (na krovnim prozorima imam tamne kao zastore pa to radi hlad i bavučem rolete na normalnim prozorima i zatvorim prozore da toplina ne ulazi u stan i da nije propuh. Otvoren je samo prozor u jednoj sobi da ima zraka. I imamo ventilator koji puše stalno ali ne direktno u nas. Na poslu imamo klimu koja zna biti i na 20 što je stvrno koma ali s obzirom da moramo biti u sakou i nije tako strašno, tek kad izađem van doživim toplotni udar, što isto nije dobro ni zdravo!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi imamo klimu odavno (imali smo još i kod staraca, a i sebi smo ugradili prije useljenja) i nemamo nikakvih problema zbog toga... Pa krepali bi od vrućine da je nemamo, i nama i djeci je ugodnije, nismo nervozni, znojni i lakše se diše... Ja sam za klimu, a ni mojim curama ne smeta- obje su od rođenja u klimi i nemaju problema zbog toga (nisam primjetila ni crvene oči, ni preladu, ni sinuse)

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo na zadnjem katu, pod pločom i nemoguće je biti u stanu a da nas nešto ne hladi.
    Odmah smo ugradili klimu, čim smo se uselili, i upravo čekam majstore da mi stave jaču jedinicu kako bi klimatizaciju proširili na cijeli stan (imali smo hlađenje samo u dnevnom boravku, kuhinji, blagovaonici i do pola hodnika, dalje hladan zrak nije išao).
    Klima je u kutu, puše u prvacu gdje nitko ne sjedi, ne prolazi, na 27 stupnjeva, nemamo nikakvih poteškoća, već smo navikli. Radi cijeli dan (od poal 8 ujutro do 11 navečer), nekada uključim timer pa se pali i gasi.

Sad mislimo staviti još jednu u drugi dio hodnika koji će hladiti našu i dječju sobu. Bit će u hodniku i opet neće na nikoga direktno puhati, a hladan zrak će dopirati do soba.

A i dobro nam dođe za grijanje dok toplana ne uključi radijatore.

A

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ugradili smo je prošlo ljeto i to prije onih kiša, tako da je tad radila samo par dana, ali zato ovo ljeto radi, ali samo kao što su neki naglasili kad BeBe spava ili kad smo vani, namještena je na 23 stupnja ali budući da su sva vrata u stanu otvorena ohladi max na 25-26 u to u blizini klime.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam klimu u kući , na poslu i u autu.
    Uopće mi ne smeta. Ne znam kako bi živila bez nje.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam klimu doma i u autu
    ne radim pa ju na poslu nemam
    meni je klima super

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imamo klimu godinama i ne mogu bez nje. Ovih par dana nam je upaljena citavu noc jer je nepodnosljivo iako zivimo u kamenoj kuci sa visokim stropovima. Klima radi u boravku i uspije rashladiti sobu a ja i L se svejedno probudimo oznojene unatoc klimi. Cesto napravimo propuh radi izmjene zraka. Ne mogu vise ostavljati L kod bake i dide jer imaju neku staru kantu od klime koja jedva puse (ja kazem da izdise) pa se L uzasno muci zaspat kad je kod njih, bude mokra od glave do pete. E sad, koliko je stetna, vjerojatno da idem trazit po internetu ili se raspitivat, nasla bih 101 razlog za i protiv. Ali kad izvazes pluseve i minuseve, ja sam za klimu 100% i ne vise toliko radi sebe vec radi L koja vidno popravi raspolozenje kad vruceg udjemo u klimatizirane prostorije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    Imam klimu u kući , na poslu i u autu.
    Uopće mi ne smeta. Ne znam kako bi živila bez nje.
    potpisujem

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Doma nemamo klimu i necemo ju ni ugradjivati (osim mozda radi grijanja - sjetite se onih hladnoca prije par tjedana, smrzavali smo se na +17 i svi poobolijevali). Stan je, hvala bogu, pametno projektiran tako da gledamo na jug, ali svejedno nam temperatura ne prelazi 28-29 stupnjeva, a to je OK i za zivjeti i za spavati uz sirom otvorene prozore.

Sto se tice generalnog stava prema klimi u stanu, to je kao i prema masini za pranje sudja: ne, hvala.

Klima na poslu: da, imam je i ne mogu je iskljuciti :/ Zato sad sjedim u puloveru, a nosim i carape samo za posao.

Klima u autu: da, imamo je i obilno je koristimo. Mi odrasli bi jos i mogli bez nje, no s klincima bi bilo tesko.

Inace i ja, a i klinci imamo problema sa sinusima (ja najvise, jer po meni klima puse i na poslu, a i u autu dobijem najjacu struju zraka) tako ad ne volimo klimu i zbog tog stalnog puhanja ... a i generalno ne smatramo da nam je potrebna.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Sto se tice generalnog stava prema klimi u stanu, to je kao i prema masini za pranje sudja: ne, hvala.
    Pobogu, zašto mašina za suđe? , osim ako ti pereš ručno i pri tom uživaš !

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Pobogu, zašto mašina za suđe? , osim ako ti pereš ručno i pri tom uživaš !
    I za masinu moras sve rucno barem ugrubo isprati inace ostanu zalijepljeni komadici hrane (iskustva nasih prijatelja s masinama za sudje) , trosi se vise vode s masinom nego kod rucnog pranja, trosi se i struja i sve zajedno traje duze nego kad ja perem na ruke. (a nezanemarivo, zauzima i prostor u kuhinji)
    Obzirom da ja i tako perem 90% sudja i ne pada mi tesko onda zaista nemamo potrebe za masinom. A tko voli nek izvoli, nemamo nista protiv.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni su klima i suđerica dvije najdraže stvari u kući

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj studena prvotno napisa
    Takodjer :D

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    Citiraj studena prvotno napisa
    Takodjer :D
    Eto, ukusi se razlikuju.
    No, ajde da vratimo raspravu na temu ...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa

Razumijem ja jade moderatorske ... a moram i skrenut rijeku nazad u korito kad sam vec izazvao "izlijevanje" svojom opaskom o "sudjerici".

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nemojte sad o vodostaju

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    nemojte sad o vodostaju
    :smajlic s flasterom na ustima:

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Mi je imamo, u zadnjih par dana i noći radi bez prestanka i nemamo nikakvih problema zbog nje.
    Mislim da ima puno veze gdje je postavljena i na koliku je temp. namjestiš. Ne treba pretjerivati npr. ako je vani +34 , u prostoriji ti ne smije biti hladnije od 27 stupnjeva.
    Ako ne želiš da ti hladi, namjestiš samo odvlaživanje zraka, a to ti puuuuno pomaže u ovim sparnim danima.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Imam klimu, a da je nemam kupila bi je pa da košta 10 000nečega. Staviti je u prostor u kojem se generalno ne boravi-tipa hodnik, otvoriti sva vrata i uživati! Ako niš drugo uključiti je ponoći i koooooooooooooooonačno se naspavati. A kad uđeš u stan koji je stručno klimatiziran, to ti je kao da si došao iz tropskog monsuna na fini planinski proplanak za toplog proljetnog popodneva.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •