u kojoj ustanovi se vadi domovnica i da li mora biti u mjestu rodjenja
u kojoj ustanovi se vadi domovnica i da li mora biti u mjestu rodjenja
mi smo je dobili u maticnom uredu, u mjestu rodjenja
Probaj nazvati matični ured u mjestu rođenja, ali se nemoj začuditi ako to nije pravo mjesto. Ja sam već jednom pisala da je to s domovnicama kod nas prava katastrofa.
MM je rođen i oduvijek živi u Varaždinu. Pa ipak domovnicu mora vaditi u Bednji zato jer je tamo rođen njegov otac (koji je isto živio u Varaždinu većinu života). Ja sam rođena u Zagrebu i iako sam tamo živjela samo 5 mjeseci i nitko od mojih nije rođen u Zagrebu (osim mene), moram vaditi domovnicu u Zagrebu. Fora je da rodni list moram vaditi na jednom mjestu, a domovnicu na drugom (prema općini rođenja).
Hvala bogu da postoji telefon, pa nazivanjem možeš saznati pravu adresu, a dokumente onda naručujem i plaćam poštom.
Domovnica se vadi u matičnom uredu i to onom gdje si upisan u maticu rođenih. Dakle, tamo gdje si upisan u matičnu knjigu rođenih vadiš domovnicu.
Domovnicu vadis u maticnom uredu mjesta rodjenja, no mozes prebaciti da ju se vadi u mjestu boravka.
Ja npr. za E rodni list moram vaditi u Puli (ili slati taksene marke da mi ga posalju kuci), no domovnicu smo prebacili u maticni ured mjesta boravka.
A kak prebaciš domovnicu? Kakav je postupak, kaj moraš napraviti? I ja i MM bi rado vadili domovnicu u VŽ, a ne da se mučimo s poštom i da danima čekamo domovnicu?Elly prvotno napisa
Najbolje da pitas u maticnom uredu, ne sjecam se za sebe (prebacila sam ju 1992.) a za E je to napravio MM, tako da se ne sjecam detalja :/.brigita2 prvotno napisa
Zvala sam matični ured.
Treba donijeti original u matični ured prema općini prebivališta i oni sve dalje obave. Ovdje je popis matičnih
http://www.uprava.hr/index.cgi?A=P&S=U&IDZ=21&P=index