Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 76

Tema: savjet pedijatrice

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno savjet pedijatrice

Danas sam bila na redovnom pregledu s Dorom i u čekaoni kooonačno sretnem mamu-dojilicu s bebom od 4.5 mj. Iznenadila sam se kada mi je rekla da ima samo toliko jer mi je izgledala kao da ima najmanje 6.5 mj.
    Kad je rekla da doji i da je tako narasla od njezinog mlijeka, rascvala sam se od sreće, ali onda mi kaže kako je morala ukinuti "samo cicu" jer je mala previše dobivala na težini i sada pije puno čaja te ima samo 3 ozbiljnija obroka na cici.
    Pedijatrica joj je rekla da ju mora staviti na dijetu i da joj ne smije dati cicu svaki put kad traži :shock:

Njoj je ovo prvo dijete pa je odmah poslušala savjet pedijatrice iako je svjesna da radi krivo....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cula sam vec za takav savjet, mama koja ga je dobila je nakon toga promijenila pedijatricu. caj nije dala.

djecak koji je po misljenju pedijatrice bio predebeo, danas je slatki deckic cija mama povremeno zdvaja kako je mrsav.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    cula sam vec za takav savjet, mama koja ga je dobila je nakon toga promijenila pedijatricu
    nadam se da joj je i odrzala lekciju zasto ju mjenja za drugu pedijatricu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e to ne znam.

spooky, ajde mi pliz pp-aj ime te doktorice. samo da znam. ak je ista kao i ova spomenuta, da se ponadam da je jedina takva.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

frendici na beba je isto bila stvarno debela od njenog mlijeka, smijale smo se da izgleda kao da je na adaptiranom,slatkica mala... stvarno,jedva joj je nalazila bodice koji ju ne bi stezali oko nogica...
    a pedijatrica,koja i nije nesto prodojeca, joj nikad nije nikakvu dijetu savjetovala i rekla je da ce se, kad pocne puzati i hodati tezina sama od sebe regulirati... da to ne bi garantirala da je na adaptiranom ali za dojene je tako... i istina:njena 1 i pol godisnjakinja je sad sasvim 'normalne' tezine a po majcinoj procjeni cak i malo pre mrsava ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaleb je mali pajcek (7300 s 3 mjeseca), ali da mi pedica provali takvu bljezgariju promijenila bih je i dala bih joj do znanja zašto je mijenjam. Sramota!

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prestrasno, nadam se da je rijec o istoj pedijatrici

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ivana, napiši tu ako je ista pedijatrica tak da znamo. Ne moraš napisati ime, naravno.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

za pedijatricu.
    Rio je u početku dobivao po dvije kile. Doktor se divio njegovom napretku, a kad smo jednom naletili na njegovu kćer, ona je rekla da je predebeo i da mu dajem po noći čaj. Da, baš ću se ustajati po noći i kuhati nekakav čaj kraj mog mlijeka :loool:
    Uglavnom, to njegovo "debljanje" je trajalo oko 4 mjeseca, nakon čega je jednostavno stao. Sa 3,5 mjeseca je imao 9300 g, a sa 8 mjeseci na kontroli je imao 11040 g. Naravno da nisam poslušala doktoricu.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pedijatricu na lomaču

Moja Leona je isto bila pravo malo prase kao beba, otac joj je zdvajao da nema niš od manekenske karijere i kako ćemo mi živjeti ako je tako buckastu nećemo moć udat za nekog nogometaša i osigurat si budućnost

A sad se počela tako tanjiti da je baka već počela zvrndat kako joj jadnoj sigurno niš ne damo za jest

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nazalost, nije ista.

dakle, sad znam vec dvije takve nebulozne pedijatrice. a bojim se da nisu usamljen slucaj.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Najgore mi je od svega to što je Vrbovec takva sredina gdje ljudi uvijek idu linijom manjeg otpora .
    Npr. ova mlada mama kaže da je svugdje pročitala da bebi do 6. mj. ne treba ništa osim maminog mlijeka, ali da je ipak poslušala pedijatricu jer joj se ne slušaju njezine kritike. :/

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Stvarno mi nisu jasni takvi blentavi savjeti. Ne kuzim kak beba moze biti debela i mora ic na dijetu. Pa sve bebice su malo buckaste..to tak treba biti,a to je i tako slatko. Obozavam male slatke buckaste podbratke!

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zanima me sto takvi pedijatri komentiraju kad je dijete na adaptiranom bucmasto. da prestanu jesti?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Upravo čula još jedan biser
    Pedijatar je savjetovao mami čija bebica je na prsima i stara je mjesec dana da sa 4 mjeseca počne davati noćnu kašicu s bananom i čokoladom jer neće moći proizvesti toliko mlijeka a i beba je bucmasta (rođena je s 4 kg).

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ivana, ako hoćeš šaljem na pp ime doktora.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

salji. slazem crnu listu.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno evo

Sad sam skužila da si odgovorila.
    Negdje na Trešnjevci.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Upravo čula još jedan biser
    Pedijatar je savjetovao mami čija bebica je na prsima i stara je mjesec dana da sa 4 mjeseca počne davati noćnu kašicu s bananom i čokoladom jer neće moći proizvesti toliko mlijeka a i beba je bucmasta (rođena je s 4 kg).
    Ma da. Čista dijetna hrana. Možda djeluje tako da izazove proljev zbog nepodnošljivosti...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

auuuuuuuuuu. je li ikako ikako moguce da joj to nije rekao pedijatar nego da je ona sama dosla na to?

mislim, ne poznajem doticnoga, nego sam nekako imala misljenje da je potkovaniji u pitanjima dojenja

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Njen muž mi je kolega i tako mi je rekao. Rekao je da je isto tako bilo i sa sinom prije 5 godina. Samo kolega u tome ne vidi ništa loše.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj dorena prvotno napisa
    zanima me sto takvi pedijatri komentiraju kad je dijete na adaptiranom bucmasto. da prestanu jesti?
    Od susjede mala je na adaptiranom, 9 mjeseci i 13 kg. Stvarno je sva velika. Kad je imala 3 mjeseca pedijatar je rekao da mora na dijetu, da joj ukine barem jednu bočicu. Mala je bila sva nervozna i plakala pa su odustali od toga.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

salji. slazem crnu listu.
    crnu listu? zanimljivo...

hoce li biti objavljena jednog dana?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne vjerujem.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Banana i cokolada??? U soku sam totalno! :shock:

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ne vjerujem.
    bilo bi dobro da se napravi neka crna lista, tj. da se osmisli nekakva anketa za pedijatre koje bi oni ispunili, javno objavili i na temelju kojih bi se roditelji mogli opredjeliti kod kojih bi radije isli.
    jel ideja losa?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To je najbolje da svatko sam za sebe ispita i sazna pedijatrova/ičina stajališta i na osnovu toga odluči.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

To je najbolje da svatko sam za sebe ispita i sazna pedijatrova/ičina stajališta i na osnovu toga odluči.
    da. ali ne bi bilo lose javno objaviti opredjeljenja pojedinih pedijatara. ja bi to recimo voljela, nego da godinama mucim svoju djecu i sebe dok ne nadjemo pravoga. zasto da na mojoj djeci experimentiraju?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nije, ali to je san, bojim se.

a ova moja crna lista temelji se na iskustvima mama koje poznajem ili u RL ili samo virtualno, nema nacina provjere informacija itd. pa stvarno nema smisla objavljivati.

jedino ako hoces i ti pm.

ili ako te zanima neki odredjeni pedijatar, pitaj na forumu o konkretnim iskustvima. netko moze biti izvrstan dijagnosticar, izvrstan lijecnik, ali needuciran o dojenju, a opet, kad mama ima problema, uputi ju na sos telefon ili sl. drugi pak moze izletjeti s ovako nebuloznim savjetom... stvarno ima svega.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ili ako te zanima neki odredjeni pedijatar, pitaj na forumu o konkretnim iskustvima. netko moze biti izvrstan dijagnosticar, izvrstan lijecnik, ali needuciran o dojenju, a opet, kad mama ima problema, uputi ju na sos telefon ili sl. drugi pak moze izletjeti s ovako nebuloznim savjetom... stvarno ima svega.
    da. mozda. ali bi htjela znati koji to lijecnici podrzavaju dojenje a koji ne

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ivana, jesu li tu i liječnici iz Splita?

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Šta ako jedan veliki otok kao Brač pokriva samo jedna pedijatrica?
    Žena je stvarno ok, mi (Bogu hvala) nismo imali nikakvih ozbiljnih problema tako da nebih znala kako to funkcionira. Znam da je prodojena, jer je vikala na mene što ne dojim, ali me isto tako nije uputila na sos. možda se onda nešto i dalo učiniti. :/

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam i ja sličan slučaj - Fiona je rođena s 4000 g i dobivala je oko kg mjesečno. Već sa četiri mjeseca smo, prema našoj pedijatrici, trebali početi nadohranu, jer je "prevelika i može početi jesti". Ja nisam ništa rekla, jer se nisam htjela natezati, ali naravno da nismo počeli prije napunjenog 6. mjeseca.

I evo i zgodan biser. S nekih pet mjeseci (dakle, prije nego što je probala mrvicu nečeg što nije bilo mlijeko) kaže meni pedijatrica "sad joj već možete početi davati pudingiće od vanilije i čokolade, jedan prijepodne, drugi popodne, za gablec". Nisam joj ništa htjela reći, nego sam ju ozbiljne face pitala "s izdojenim mlijekom ili adaptiranim", na što se ona ful zbunila i neodlučno rekla "pa, ovaj, s adaptiranim".

Konačno, kad me je s osam-devet mjeseci pitala kaj mala već jede, nabrojala sam joj točno što je do tada probala i otvoreno joj rekla kad sam počela s nadohranom. Od tada me baš ne voli.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa Sanja, kako da te voli kad joj ne daješ pudingiće!?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja svojoj pedijatrici redovito muljam ...još od kad je Pia imala 4-5 mj.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa
    da. ali ne bi bilo lose javno objaviti opredjeljenja pojedinih pedijatara. ja bi to recimo voljela, nego da godinama mucim svoju djecu i sebe dok ne nadjemo pravoga. zasto da na mojoj djeci experimentiraju?
    slažem se s cokolinom, a osim toga, čula sam da je bilo slučajeva u Zadru kad pedijatrica nije htjela preuzeti pacijenta od drugog pedijatra jer joj je ovaj kolega i "to nije u redu". Da sam znala što sada znam, ne bih izabrala pedijatra kod kojeg jesam iako je na izvrsnom glasu. Nadam se da ću se uspjeti prebaciti kod koga želim, ali i da ću biti zadovoljna odabirom.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja se pitam cemu uopce sluze ambulantni pedijatri?
    Ne znam za vas, ali ja bih stvarno mogla i bez nase ili bilo koje druge pedijatrice/pedijatra.
    Izvagati i izmjeriti dijete mogu i sama.
    Savjete oko njege i prehrane mogu dobiti iz drugih, boljih izvora.
    Ako mi se dijete nedajboze razboli idem direkt u bolnicu.
    Ah, da, cijepljenje! Ali to ionako odgadjamo....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bez svojega ne mogu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mamasita prvotno napisa
    Ja se pitam cemu uopce sluze ambulantni pedijatri?
    Ne znam za vas, ali ja bih stvarno mogla i bez nase ili bilo koje druge pedijatrice/pedijatra.
    Izvagati i izmjeriti dijete mogu i sama.
    Savjete oko njege i prehrane mogu dobiti iz drugih, boljih izvora.
    Ako mi se dijete nedajboze razboli idem direkt u bolnicu.
    Ah, da, cijepljenje! Ali to ionako odgadjamo....
    Ja bih ovo potpisala jedno milijardu i osamsto puta, jer sam i sama došla do ovakvog zaključka. Uredno sam preskočila kontrolni pregled s 3 mjeseca, a mislim da ću i one koji slijede. Bar se neću morati natezati oko cjepiva.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Da sam barem i ja malo ranije dosla do tog zakljucka i izbjegla 5u1!
    Mi smo na zadnjem pregledu bili sa 6 mjeseci.
    I ne znam kad ce nas ponovo vidjeti.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Svašta, ja da sam pročitala i naučila milijardu i osamsto puta više od ovog što sad znam, ne bi mi palo napamet glumit pedijatra svom djetetu.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja ne glumim pedijatra svom djetetu.
    Moje dijete nije bolesno pa mu stoga pedijatar ne treba.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nisam ni mislila na tvoje "veliko" dijete.
    Ne odlazit na kontrolne preglede s jako malom bebom, ma koliko ona djelovala zdravo, ... :/

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

malo off topic, ali je u vezi pedijatara
    neki dan sam s h. išla po potvrdu za vrtić i u čekaonici naletila na scenu zbog koje se i danas ježim. iz wc-a izlazi jedna mama, nosi maloga, oko tri godine starog, cijeli ispovraćan, blijed i žut... ona sva ispovraćana i totalno izbezumljena i očajna. taman prolazi njihova doktorica (ne i naša, hvala bogu) i mama joj govori "doktorice, molim vas dajte ga pogledajte, on stalno povraća", a ova se onako u hodu, ni ne pogledavši je, izdere, "a šta ja mogu što povraća, vidite da imam gužvu!". :shock:
    ne znam jel čula moj komentar ili je ipak sama shvatila da se ponijela ko zadnje g.... i nečovjek, pa se malo ipak korigirala, kao pogledat će ga kad se ispovraća...
    odvratna baba.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Nisam ni mislila na tvoje "veliko" dijete.
    Ne odlazit na kontrolne preglede s jako malom bebom, ma koliko ona djelovala zdravo, ... :/
    potpisujem

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Pa evo vam jedan primjer mog odlaska na redovni pregled s 4 mjeseca:
    Bebacu je malo curio nos, a ona mu prepisala antibiotik.
    Pitam ja nju sta je njemu i zasto mora piti antibiotik, a ona meni da je to najvjerovatnije obicna prehlada, a antibiotik mu je samo onako, preventiva, za svaki slucaj. Ja ostala :shock:
    Naravno da mu nisam dala taj antibiotik, i da je sve proslo za par dana s malo ispiranja fizioloskom.
    A ona nije jedina losa pedijatrica...pogledajte samo malo tu po forumu koliko se cura zali na pedijatre.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali ima i obrnutih primjera. znam za slucaj kad je pedijatar kod male male bebe (tri tjedna) posumnjao na uroinfekt i poslao ga u bolnicu. otamo su ih htjeli otpraviti bez ikakve obrade jer se na prvi pogled dijete nije doimalo bolesnim, roditeljima je samo djelovalo vise uspavano i manje zainteresirano za hranjenje.

tek kad su vidjeli koji ih je pedijatar poslao, pristali su zadrzati dijete. naravno, teski uroinfekt, umalo sepsa.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mamasita, ja mislim da je super biti informiran jer onda ćeš znat razgovarat s pedijatrom, znat što pitati, za što tražiti objašnjenje...
    Isto tako mislim da je roditeljska odgovornost u tome da nađe dobrog pedijatra, a ne da ga izbjegava ili radi sve kontra.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Meni se cini da su takvi primjeri puno rijedi.
    Ne znam da li sam ovdije naisla na dva ili tri posta u kojima netko hvali svog pedijatra.
    Hm, moze biti da se tako samo cini jer su ljudi cesce skloni dijeliti negativna iskustva. :/

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Mamasita prvotno napisa
    Hm, moze biti da se tako samo cini jer su ljudi cesce skloni dijeliti negativna iskustva.
    Upravo to sam htjela napisati.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •