Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Potvrda o prestanku radnog odnosa..

Mnema

Početno Potvrda o prestanku radnog odnosa..

Možete li mi reći gdje se diže potvrda o prestanku radnog odnosa i da li mi treba ta potvrda ( za porodiljnu naknadu) jer je zadnji radni odnos bio u 3.mjesecu 2005. a termin poroda mi je 9.mj.2006.I naravno gdje se ti svi dokumenti nose na uvid.Unaprijed zahvalna.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Rjesenje o prekidu radnog odnosa dobijes od poslodavca i odes na zavod za zaposljavanje u roku od 30 dana po prestanku radnog odnosa.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj narednica prvotno napisa
    Rjesenje o prekidu radnog odnosa dobijes od poslodavca i odes na zavod za zaposljavanje u roku od 30 dana po prestanku radnog odnosa.
    Ma sad sam tek vidjela da je u pitanju prosla godina.

Nezaposlene majke imaju pravo na rodiljni dopust ako ispunjavaju sljedeće uvjete:

imaju hrvatsko državljanstvo,
    imaju neprekidno prebivalište u Republici Hrvatskoj najmanje tri godine prije podnošenja zahtjeva za priznanje prava na rodiljni dopust,
    zdravstveno su osigurane u Zavodu,
    vode se u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje najmanje 12 mjeseci koji prethode porođaju djeteta za koje se ostvaruje odnosno pravo ili da su se u roku od 90 dana nakon završenog redovitog školovanja, odnosno u roku od 30 dana nakon prestanka radnog odnosa, službe ili obavljanja samostalne djelatnosti prijavile u evidenciju nezaposlenih pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje,
    radni odnos ili služba nije im prestala zbog toga što su otkazale ugovor o radu, odnosno službu, osim u slučaju izvanrednog otkaza ugovora o radu prouzročenog ponašanjem poslodavca, odnosno da im radni odnos nije prestao pisanim sporazumom o prestanku radnog odnosa, odnosno službe.

Mnema

Početno re

Ja nisam sigurna sto je pisalo u prestanku ugovora o radu,poslodavac mi je dao samo odjavu sa zdravstvenog.Ako mi je radni odnos prestao sporazumnim raskidom ali prije vise od godinu dana hocu li imati pravo na porodiljni sa biroa?Gdje mogu to provjeriti?Unaprijed zahvalna

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ovdje ti pise tko ostvaruje pravo:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=173&Show=1461

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •