eto mene, ja sam vec na izmaku snaga. moj toncek -17 mj, ne da me ne slusa vec i ....ne slusa. kaa god radi nesto sto je opasno ili ne smije od videa,penjanja na police, vesmasine,ladice u kuhinji na moje molbe i pokusaje da ga maknem reagira galamom, vriskom,mlati me i sl i naravno ne poslusa. iz dana u dan je sve mastovitija a ja na izmaku, i ne zbam sto cu. onda se ulovim kad poludim ili od straha ili od iznenadjenja sto sve moze smisliti da dreknem iz petnih zila i da dobije po peleni sto sam svima zabranila i rekla sebi da to se nece raditi-i dobije-npr. prije par dana nekoliko lit vode iz ovlazivaca je u mojioj spavacoj sobi i pod krevetom i ko zna sto ce se desiti s podom. jednostavno ne uspijevam uvesti red. pokusavam polako,gledanje u oci, objasnjavanje, odmicanje bez rijeci, ne reagiranje na njegovo deranje,napade bijesa, kada se mlati po glavi ili pokusa glavom u pod.ne mogu mu obijasniti da to nije uredu. i da ne grize sve oko sebe i ne udara i sl. od danas sam rekla da nema vise po peleni,i da sam tu napravila najvecu gresku sto sam to napravila par puta,pa makar ne znam sto napravio,ali jednostavno ne znam kako da doprem do njega![]()