-
Osip od znoja
Evo svake godine isto.
Čim dođe ljeto i prestanem nositi potkošulje dobijem užasan osip od znoja po trbuhu, ispod pupka, odnosno na dijelu gdje je rub hlača.
Užasno svrbi pa se onda je češkam po tome, pa je sve gore i gore....
To mi se znalo pojavljivati i na ruci ispod sata pa ga sad vrlo malo nosim.
Jedno vrijeme sam to znala riješavati tekućim puderom ali to više ne pali.
Nisam baš neka od nošenja haljina (jer jedino u tom slučaju nema dodira robe sa kožom) i luda sam od tog svraba.
Da li netko ima iskustva sa tim ili neku ideju čime to ublažiti?
Hvala unaprijed!
-
Ja dobijem tako,a onda sam otkrila i zasto.nije stvar u hlacama nego u gumbu u kojem ima nikla.Sad nosim tajice,trenirke i kratke hlace bez gumba-problem nestao.
-
ja imam isto s tim problema i nemam nikakvog lijeka, na žalost :/
kod mene nije stvar ni u gumbu ni u remenu ni u bilo čemu vezano uz nikal ili sl., jer mi se to pojavljuje i na mjestima gdje nema ničeg takvog; npr., na nožnom zglobu, na vratu... itd.
-
Izgleda mi kao da znoj nagrize kožu tamo gdje je ona u dodiru sa robom, bez obzira na materijal....
Užas, poiskakali su mi plikovi i sve me više svrbi.... A ovo vrijeme nikako ne pomaže...
-
to je nekakva vrsta kontaktnog dermatitisa(tak mi se čini prema opisu).
kratkoročno će pomoći neka kortikosteroidna krema(koja se može dobiti tek po preporuci liječnika)-tek toliko da se ublaže simptomi,a za dalje je najvažnije otkriti uzrok
-
Nataša, već danima mislim otvoriti ovakav topic ali jednostavno nisam znala kako ga sročiti. Tnx
meni su ruke (bile) katastrofalne, čohala sam se iz dana u dan i situacija je sve gora i gora.
Jučer sam našla doma Bepanten kremu (ne mast, nego kremu) , namazala sam nekoliko puta i čini mi se da se situacija popravlja.
probaj, nije skupa pa...
-
Pokusaj s termalnom vodom, ako pali kod beba, mozda upali i kod odraslih.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma