Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: visnja

  1. #1
    zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split, Lijepa nasa
    Postovi
    4,633

    Početno visnja

    sto s prekrasnim maraska visnjama?
    rodila visnja koju smo posadili kad se mislav rodio

    ja bi ono slatko sto vidjam po prozorima u teglama , samo ne znam kako se radi

    zna netko?

  2. #2
    snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    1,201

    Početno

    Baš se danas nakupovala domaćih, ali nikako se sjetit kako ide....znam da mama stavi u teglu 2/3 višanja i ostatak šećera, i to stoji u staklenoj tegli na suncu. pa se procjedi kad bude rastopljeno....

  3. #3
    zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split, Lijepa nasa
    Postovi
    4,633

    Početno

    kako zatvori? vakumira ili?

  4. #4
    snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    1,201

    Početno

    samo zatvori običnim poklopcem....a sunce zgrije zrak pa se pottlači

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    438

    Početno

    još s višnjama...ja bi neki džem,pekmez pliizz

  6. #6
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    zrinka, red višanja, red šećera... poklopiš i držiš na suncu.

    a ako ti je draža višnjevača, još zaliješ i lozom.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    skoro na vrhu
    Postovi
    1,304

    Početno

    Ili, umjesto loze, rumom.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    zrinka..pa od višanja možeš napraviti najljepše, najukusnije i najsočnije kolače..Bože, kad se sjetim maminih torti od višanja, pita..mljac..pitat ću je, pa ću ti napisati..

  9. #9
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a možeš ih i ovako jesti, ima li šta bolje?!

  10. #10
    zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split, Lijepa nasa
    Postovi
    4,633

    Početno

    ma jedem ih ovako, al kazem rodila visnja, znaci imamo je jako puno, mislim skoro 20 kg, pa mi zao da propadnu

    nasla jedan recept sa sljivovicom

    kazu mi omjer visnje i secera u tegli 1:1, ja cu malo manje secera....

    a kolaci mljac,m ajde recepte na sunce

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    82

    Početno

    hoćeš prodati koju kilu?

  12. #12
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    nemoj manje šećera - neće biti onako likerovski gusto, već će više biti rakijasto. (doduše, možda si ti "rakijasti" tip).

  13. #13
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    zrinka to se nista ne mora drzati na suncu. moja baka nikad nije visnjevacu stavljala na sunce i uvijek je savrsena.

  14. #14
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ja od višanja pravim sok ( sirup ), pekmez i džem.
    Ispučene višnje pošećerim da puste sok ( na 1 kg višanja 20-30 dkg. šećera ), to stoji na hladnom preko noći , ocjedim

    SOK:Na litru soka iz višnje dodam 1 kg. šećera i limunske kis. po ukusu.
    Kad se šećer otopi sipam u boce.

    PEKMEZ:Odvojene višnje od soka sameljem u multipraktiku , dodam otprilike na 5 kg. višanja 1 kg šećera i kuham dok nebude poprilično gust ( pravim veće količine pa kuham oko 2-3 sata)
    Manja količina u širokoj posudi je prije gotova.

    DŽEM:
    Odvojene višnje od soka isto sameljem, dodam više šećera nego u pekmez i radim sa želinom.
    Kuhanje 15-30 min.

    Koristim više pekmez, jako je fin i ne kvari se.( žerbo šnite su zakon sa tim pekmezom a i palaćinke )

    Višnje meljem zato što se ne mogu raskuhati, ostanu onako skoro čitave.

  15. #15
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Od silnog pisanja zaboravih varijantu da se ispučene višnje spreme u zamrzivač - posebno za ljubitelje schwartzwaldice

  16. #16
    snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    1,201

    Početno

    Sad smo upravo stavili višnje na sunce: 3 kg višanja i 2 kg šećera, poklopit, i kaže mama 2 miseca.
    Kuhati možeš isto za marmeladu ili đem, mi radimo samo sa šećerom i ima 5 godina ne koristimo limunsku kiselinu a želin nismo nikako. to na kraju ispadne ko iz dućana, to su ipak konzervansi.
    Isto smo zamrzli nešto višanja, pa ubacimo koju u pitu ili mama kasnije skuha marmeladu (ljet smo u stisci) ili sl. Višnjevaču nismo probali, ali znam da je mljac.

  17. #17
    Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    792

    Početno

    Imam pitanje, mogu li dodati rakiju/rum u višnje nakon 2 mjeseca stajanja na suncu ili se sve to treba skupa namakati?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •