Pina prvotno napisa
![]()
Mijenjaj pedijatricu. Samo tako dati kortikosteroide....smile8 prvotno napisa
![]()
Samo da zahvalim onom ko je dao prijedlog za termalnu vodu!
Sinoc kupila, 2x samo naprskala i jutros nema nikakvog osipa na ledjima
nama djeluje kao carobni stapic :D
:D :D :D
Drago mi je da sam pomogla
svima.
Nama je termalna voda pomogla da se riješimo osipa po prsima i leđima, ali na guzi tj. više prema struku ima grozan osip koji se skoro pretvorio u veliku crvenu fleku sa sitnim bijelim prištičima. Jeli to znači da je došlo do infekcije ili što![]()
cure, termalna voda je stvarno blagotvorna i čudotvorna. imala sam doma vichy termalnu vodu i nakon jednog dana stanje gotovo kao prije osipa. a lada pritom uživa i samo se namješta za špricanje i traži "oš".
Očito jedino nama ne pomaže - moji su i dalje osipani a špricaju se stalno - to im je fora.
Al sutra idemo na more, pa će se koža valjda oporaviti
i kod nas ovakopinocchio prvotno napisa
jutros cim je ustao trazio je "ps ps"![]()
Niti nama ne pomaze. Stalno ju spricam sa termalnom i jucer i danas i isto je mozda cak i gore.Ruke su joj pune puncate, sve crvene od ramena do prstica ( ali tu se u opce ne svrbi ), svrbi je jedino glava i sad je pocela i po celu. I sad mi je fakat dosta pa sam joj cijelu glavu namazala bepanthenom :/ .
kod nas je taj osip vise povezan s hranom, a znoj ga samo pogorsa. otkad sam pocela jesti sve ovo sezonsko voce i povrce ( pomadore kukumare tresnje pipun,...) ona se svaki dan osipala sve vise po glavi vratu i stomku. prije 3 dana sam prestala to jesti i povuklo se. kupala sam je u obicnoj vodi. osip je izgledao kao male crvene pufice bez vrha (bijelog) lici na alerg. reakciju. a malena je tih dana imala i problema sa stolicom i probavom, bila je dosta nervozna :/
Idi kod doktora. Možda je alergija, tako je nama bilo. Osip od vrućine, pa odjednom crvenilo nakoži, sitni prištići i češe li ga češe. Prije 2 mjeseca je završila na injekciji. Otad svaki drugi dan vodimamalu doktoru da vidi je li osip ili alergija...smile8 prvotno napisa
Posjetili smo 4 doktora u 2 tj. Proslo je, vise se ne svrbi. Bez tih kremica ne bi ni proslo.
kod osima od vrucine i znoja super je melem s hrastovom korom
Potaknuta dobrim iskustvima s ovog topica, i ja sam kupila jučer termalnu vodu, špricala ga dvaput popodne i jednom jutros, ali i dalje je prištav po prsima i leđima (a malo i po rukama i licu).
Da još malo pričekam, ili da ipak idemo doktoru? Ne bih ga baš mazala svim i svačim, a osim toga, ne čoha se, ne smeta ga, naprotiv, baš je dobre volje. Samo što je pun crvenih fleka.
tanja_b prvotno napisa
tanja, ja farisa naspricam navece poslije kupanja i preko noci se smiri.
danju kad ga spricam, ne vidim nikavog efekta.
Joj cure!! Pa kako nisam ušla na ovaj topic!!! Probati ću večeras sa termalnom vodom!
I hvala Njojza za savjet, kada špricati...![]()
ja sam kupila mustelinu stelatopiu, i otkad je mažem nema alergije, tj. dermatitisa, ali joj je koža i dalje hrapava, i još uvijek puna osipa.
Ima li neke veze ili znate kako kombinirati stelatopiu sa termalnom vodom. Mogu li je navečer prije spavanja poprskati pa onda namazati ili ne?
Samo da vam potvrdim da je termalna voda super :D
Marko je jedan dan imao malo osipa po donjem dijelu leđa, gdje je pasica od pelene
Skinuli smo pelenu kod kuće, tuširali se... išla sam kupiti termalnu, ali u apoteci nemaju.
Navečer sam mu poslije kupanja špricnula sa Sterimarom, mislim si, morska voda... pa ne može naštetiti. Ujutro sve pet, ni traga osipu![]()
Nakon tri dana špricanja termalnom vodom - koža mu je super!!! Osip se povukao! :D
Živio forum! Nikad mi inače ne bi palo na pamet da to probam.
Podižem hop hop!
Nama nažalost termalna voda ne pomaže baš.
Pedijatrica savjetuje fenistil kapi ukoliko se osip počne pojačavati i širiti.
Da li je netko davao djeci te kapi?
Lea je mršavica al se jako znoji jer je STALNO u pokretu.
Zazirem od bilo kakvih lijekova ako se stvari mogu rješiti nekim prirodnijim putem, al kako idemo uskoro na more voljela bi imati sve sa sobom, nedaj Bože.
Mi smo davali Emi Fenistil po preporuci pedijatrice, ali zbog sumnje na laringitis.