-
ne želi piti, a ima temperaturu
Danas je J dobio temperaturu koju sam pripisala izbijanju zubi.
Kad je došla do 38,8 dala sam mu Lupocet pa se smanjila ali samo do 37,7. E, i u međuvremenu se pokakao crno-zeleno.
I čim je Lupocet prestao djelovati opet raste.
Meni je sad problem što on ništa ne želi popiti (čaj, sok, vodu) a i usta su mu malo suha već.
Inače ga dojim i jednom dnevno jede voće ili povrće. Zadnjih par dana je jeo tikvice, mrkvu, krušku, jabuku i rižine pahuljice. Nikakvu novu namirnicu nismo uvodili.
Nudim mu da doji, ali totalno me iscicao danas i sad se već navečer ljuti jer ne može potegnuti dosta, ne može mi se tako brzo stvarati mlijeko koliko je on sad odlučio jesti. Očito se vidi da mu je potrebno još tekućine osim mog mlijeka.
Jel se sad moram zabrinuti (ja već paničarim) što mu je stolica zelena i što neće piti ili ne? Da idemo doktoru?
I kako da ga natjeram da nešto popije?
Koliko treba piti da ne dehidrira uz temperaturu?
Stvarno ga ne bih mučila da ga sad vodim doktoru, a stvarno mislim da je ta temperatura od zubića ili nečeg bezopasnog. Opće stanje mu je prilično dobro, jedino se vidi na njemu da je umoran.
-
Zaboravila sam napisati. Star je 6,5 mjeseci.
-
Češće mu nudi dojku i ako ima snage za dojenje, ne bi trebalo biti problema.
Ukoliko misliš da mu ipak nedostaje vode, pokušaj mu dati malo na žličicu ili špricom, ali mislim da je dojenje puno jednostavnije i korisnije.
Nas je dojenje spašavalo i sa 6 mjeseci, i sa 10, i sa 15 i sa 20 ...
-
Toma je samo jednom dosada (s 13 mjeseci) bio bolestan (trodnevna groznica) i 3 dana nije ništa stavio u usta nego je samo cikio, cikio i cikio. Sve prošlo super, dapače, čim smo mu skinuli temperaturu odmah bi se igrao (dok temperatura ne bi opet narasla - onda opet na ciku).
I s 4,5 mjeseca je imao visoku temperaturu kao reakciju na cjepivo, isto je cijelu noć bio na ciki, i do ujutro je sve prošlo.
Ako hoće dojiti, stavljaj ga što više na dojku, mislim da mu je to najbolje i trebalo bi biti dovoljno. Ali ko sto Vrijeska kaže, ako stvarno misliš da mu treba dodatne tekućine, probaj sa špricom.
E da, mi smo malom s 4,5 mj dali lupocet, ali nije mu skidao temperaturu (sat vremena nakon lupoceta temperatura i dalje raste) - "ohladili" smo ga kupanjem (ali po uputama iz onog letka kako djetetu sniziti temeperaturu). Kad je bio bolestan s 13 mjeseci koristili smo panadol baby sirup i on je funkcionirao.
Drž' te se!
-
samo mu nudi što češće da doji; nas je to spasilo od dehidracije kad je salmonela bila u pitanju
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma