ne mogu uhvatiti minnie, a pišem pismo jednoj osiguravajućoj kući.
treba mi dio u zakonu o prometu gdje se spominju dječje kacige u vožnji biciklom.
ne mogu uhvatiti minnie, a pišem pismo jednoj osiguravajućoj kući.
treba mi dio u zakonu o prometu gdje se spominju dječje kacige u vožnji biciklom.
Članak 114.
(1) Vozač motocikla ili mopeda i osobe koje se prevoze na tim vozilima moraju, za vrijeme vožnje na cesti, na glavi nositi zaštitnu kacigu. Zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje na cesti, na glavi moraju nositi i vozači bicikla mlađi od 16 godina.
(2) Novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač motocikla ili mopeda i osoba koja se prevozi ako za vrijeme vožnje na cesti na glavi ne nosi zaštitnu kacigu.
(3) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač bicikla ako za vrijeme vožnje na cesti na glavi ne nosi zaštitnu kacigu.
nemrem sad nac zakon o prometu, al imam kod sebe onu knjizicu sa sankcijama di pise :
clanak 114: vozac bicikla mladji od 16 godina ako na glavi za vrijeme voznje na cesti ne nosi zastitnu kacigu- kaznjivo po istom clanku stavku 2- novcana kazna u kunama 300,00
ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA NN 105/04, zaboravila sam
je li to znaci da za voznju na plocniku ne treba kaciga? sto se zakona tice, mislim
a kaj pise di se smije voziti biciklom?
mislim da ne smije po plocniku nego ili po cesti ili biciklistickoj stazi.
a po maksimiru?
da, to je zakon sigurnosti prometa na cestama, pa onda nis o maksicu![]()
e, upravo to mi je problem!
kako nedorečen zakon - kao da treba sudar sa drugim automobilom da bi dijete nastradalo jer ne nosi kacigu...