Dali Profertila pomaze kod azoosperije? Hvala unaprijed. Ako iko zna sta mozemo pomoci kod azoosperija neka mi kaze vise sam gotov poludila trazeni lijeka
Dali Profertila pomaze kod azoosperije? Hvala unaprijed. Ako iko zna sta mozemo pomoci kod azoosperija neka mi kaze vise sam gotov poludila trazeni lijeka
evo mene....
MM pije 4 tablete na dan, dva BioAstin Supreme i dva Profertila. Budući da je MM kompliciran, odlučila sam ga šopati Profertilom koji u sebi ima sve šta bi inače stalo u 7-10 tableta (cink, selen, vitamin E, L-karnitin, l-arginin, koenzim Q10 itd...ima toga još)
Ja mislim da je OK kombinirati sve te sastojke, te ako su Vaši muževi manje komplicirani od mogai pristaju na sve te pilseve, zašto ne.
Moj prvi IVF se definitivno odgađa jer je MM lud od alergije i stanje mu nije sjajno. To se srećom popravi od sredine 10. mjeseca, u 11. je kao nov. Nadam se da će liječnici na humanoj u Rijeci imat razumijevanja za nas.
Kako se dogovara termin za IVF - pa ovisi od klinike do klinike, u Rijeci dođete na razgovor, doktor vam da preporuku za nalaze koje trebate donijeti, pa mu donesete te nalaze, pa vam preporuči inseminaciju ili IVF. Moje iskustvo što se tiče KBC-a Rijeka je jako dobro i ljudi su ljubazni, dragi i izlaze u susret pacijentima. Naravno da treba razumijet i njih, da su često u gužvi i da se ne mogu baš svakome ponaosob posvetiti, ali kad dođete pred doktora imate svojih 10-ak minuta i tada im je pažnja zaokupljena samo vama i vašom situacijom. Moj doktor Vlastelić je osoba koja nam je dala najviše nade i optimizma u ovim teškim trunucima i jako sam mu zahvalna. Još da nam bebača smiksa i dić ču mu spomenik![]()
pozdrav
zanima me da li je netko od vas probao ovaj proizvod?
http://www.vigshop-hr.com/semenax.php
naime kako navode...povečava količinu i kvalitetu spermija...a pošto sam ja mm već lagano otrovala s raznoraznim preparatima, čajevima i inim...žao mi ga već
eto ako imate kakvu informaciju bila bi vam zahvalna))
mishica zg tek sam sad vidjela tvoj post. Pročitala sam malo na linku koji si poslala i osim moje urođene skepse prema ičem američkom, sastav ima potencijala. Aminokiseline koje navode, L-arginin i L-karnitin zaista pomažu u proizvodnji sperme, onda ima dosta cinka i to kombiniranog sa aminokiselinama (da se bolje apsorbira) tako da je i to jako dobro za spemu. Eh poslije toga se spominju neke trave za koje nisam nikad čula (osim mace koja je također potvrđeno dobra za mušku plodnost i libido) pa neznam šta bih ti rekla. Po meni proizvod ima potencijala, ali ne vidim vitamine u njemu...navikla sam na drugi pristup kod dodataka prehrani za mušku plodnost. Jesi li čitala knjigu od dr. Marilyn Glenville "Kako povećati plodnost prirodnim putem"? Ako nisi toplo preporučam, zaista je informativna. U njoj se spominju svi elementi važni za proizv. sperme i prijedlozi kombinacija vitamina. Ja sebi naručila Fertility plus for woman preko neta i tek počela piti.
MM je prije tri godine popravio nalaz spermiograma sa preparatima koje tu navodite (isto preko rode), sve je uzimao posebno, izračunali smo doze. (l-arginin, l-carnitin, selen, cink i spirulina). Sa samo 3% normalnih je došao na 38%, a pokretljivost s 25% na 44%, usto je nasreću broj spermija dosta veći od potrebnog. Koristio je to 6 mjeseci.
Tek sad nakon tri godine počinjemo radit na trudnoći i nadamo se da su spremiji i dalje živi i zdravi, baš sad gledam taj stari nalaz... nekako nam se nije dalo opet radit spermiogram, tili smo probat prvo ovako pa vidit jel ide, a ne opterećivat se unaprijed.
Mislila sam napravit bar onaj recept s medom i sjemenkama i orašastim plodovima, a spirulinu povremeno uzima i inače.
Da malo podignem temu....
U 9 mjesecu sam bila na ICSI-u i pričala s biologicom u svezi spermiograma. Ona je mišljenja da se to ne može nešto specijalno poboljšati, naravno da vitamini ne odmažu..
Mi smo pili bioastin nekih 5 mjeseci i poslije njega nam je spermiogram bio najgori ikada... Prestao ga je piti i sad je na kapsulama ForMen, od njih nam se maloooo poboljšao... Jedemo pelud, med, pijemo propolis, C vitamin..... Probat ću sada nabaviti ovaj Profertil!!!
Bok,
Da li mi možete reći gdje se može nabaviti Profertil? Unaprijed hvala!
Urolog je i mm-u preporucio da pije Profertil (nakon terapije za lijecenje kronicnog prostatitisa koju mora u siječnju početi).
U ljekarni su nam rekli da ga oni mogu iz Austije naruciti i da cemo cekati 3 tjedna. Probaj tako i ti. Uz profertil mu je preporučio Padutin i Proviron-sve zajedno da pije 3 mjeseca. Probaćemo pa što bude. Rekao je da je cijena sva tri preparata za 3 mj. oko 500 eura. Skupo jeste, ali ako pomogne-isplati se.
Jedno pitanje, zašto dr preporučuju profertil kad mi ga nijedna ljekarna neće naručiti??? Jel netko zna tko u Osijeku naručuje te tablete?
kriistina, naruči si preko interneta, to ti je najbolje.
kod nas u zg pretpostavljam da bi ti ljekarna Frebel na Dolcu.
možda da ih nazoveš i pitaš, imaš kontakt na netu.
al im moraš kaparu ostaviti, ne znam koliko ti je to zgodno...
za Osijek fakat nemam pojima. zato velim-napravi to online![]()
Hvala Štrumfeta! Tako ću onda, već ga naručujem sto godoina, a nikako da naručim..
Poz cure,
naletih na temu koja je vezana za problem s kojim se ja i MM borimo pa evo biti ću "kratka":
MM je u početku imao normozoospermia da bi potom došao preko oligoteratozoospermia na oligoasthenoteratozoospermia sa smanjenim volumenom ejakulata, sve skupa loš nalaz traje već 9 mjeseci. Ovu dijagnozu smo pokušavali popraviti na razne načine, pio je razne biljne čajeve (ne mogu navesti kako se zovu jer su to čajevi od tzv. travara namijenjeni za ovu svrhu), vitamine, bolje rečeno šaku vitamina svaki dan (bioastin, E, cink, maca potent, koenzim Q10, a trenutno koristi tribestan tablete i goji bobice-preporuka biologa iz Poliklinike IVF), inače vodi uredan sportski život, ne pije, ne puši, umjereno se bavi tjelesnom aktivnošću, ali mu je posao jako stresan, i to baš od perioda kad mu se nalaz pogoršao.
Novi spermiogram će raditi u ožujku pa ćemo vidjeti. Inače, negdje pročitah, cjeli proces spermatogeneze traje 72 dana, što će reći da se nalazi rade minimalno s tim odmakom, odnosno ta 72 dana treba uvijek dodati na terapiju ako "želimo" dati prostora da se njen rezultat i pokaže...
Svima vam želim normozoospermiu![]()
Cure ispricavam se jer znam da je ovo vec negdje napisano ali ja to nikako ne mogu naci.
Dakle radi se o onom receptu, mislim da se radi o kuglicama, koje sadrze sjemenke i jos
Svasta nesto za popravljanje spermiograma
krojachica mozda mislis na "moje" superzdrave kekse?
http://www.coolinarika.com/recept/superzdravi-keksi/
[QUOTE=bubekica;2328037]krojachica mozda mislis na "moje" superzdrave kekse?
[url]http://www.coolinarika.com/recept/supe
Hvala ti. Nisam sigurna da li su to ti kolacici. Mislim da je tamo isao i sezam,u kojem ima selena,
Med i mislim neslane bucine sjemenke (cink +) ....
Uglavnom, mislim da i ove tvoje mogu pomoci jer su definitivno zdravi
Pozdrav, zna netko koje su normalne vrijednosti cinka (spermiogram)? Tražim, tražim i nemogu naći![]()
U knjizi Povećajte plodnost savjetuju sljedeće:
Hranjiva tvar Ž M
Folna kiselina 400 mcg
Cink 30 mg 30 mg
Selen 100 mcg 100 mcg
Laneno ulje ili 1000 mg 1000 mg
GLA i 150 mg 150 mg
EPA 300 mg 300 mg
Vitamin B6 do 50 mg do 50 mg
Vitamin B12 do 50 mcg do 50 mcg
Vitamin E 300-400 iu 300-400 iu
Vitamin A do 2500 iu _
Mangan 5 mg 5 mg
Željezo ako je potrebno _
L-arginin _ 1000 mg
L-karnitin _ 100 mg
MM ima dijagnozu: asthenoteratozoospermia. Pio je cink, selen, Vitamin B6 i B12 i Bioastin. S tom kombinacijom mu se spermiogram poboljšao. Doduše, nikad nije promijenjena dijagnoza, ali ipak ...
Zatim mu je androlog na VV preporučio Sexovit Forte (koji je usput rečeno preporučila i dr Pavan-Jukić sa VV) jer kao on nije baš naklonjen Bioastinu, ali nije naveo razlog zašto. Nažalost sa Sexovit Forte nismo primjetili neko poboljšanje.
pogledaj ovdje
http://www.poliklinika-harni.hr/Defa...fraStranica=56