Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 118

Tema: lasersko skidanje dioptrije?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Eto, prošlo je 12 dana od kad sam postala žena sa 100%-tnim vidom. Svakome bih preporučila, traje jako kratko i potpuno je bezbolno. Iako je relativno skupo u biti je neprocjenjivo (s čime se taj trošak uopće može uspoređivati?). To da većina oftamologa ne preporuča taj postupak, nije mi previše čudno - konkurencija je to, gadna je stvar imati sve manje potencijalnih pacijenata. Bit ću kratka, čuvam svoje "nove" oči - samo hrabro vi neodlučni!

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kako točno izgleda postupak od a do ž?
    hvala

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Trenutno sam malo u gužvi s nastavom, javim se s detaljima kroz dan-dva. Sve u biti imaš na stranicama Svjetlosti.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hvala ti, znam, ali hocu iz prve ruke

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i ja.
    čekam...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hm, kad već ima zainteresiranih koji čekaju, a ja pauzu od 15 min, dakle: prvi korak - nazvati i naručiti se na pregled - da ustanove jeste li kandidat za operaciju (ja sam na pregled naručena 10-tak dana nakon što sam zvala, dakle, čeka se, ali ne dugo). Taj pregled nije uračunat u cijenu (750,00 kn). Dok čekate daju vam neki letak s objašnjenjima, uputstvima i rizicima i primjerak suglasnosti za operaciju koji ne potpisujete tada, već naknadno, prije same operacije. Popunjavate i anketu o svom zdravstvenom stanju - od kojih bolesti ste bolovali ili bolujete i sl.
    Pregled traje oko sat vremena, idete prvo na tri-četiri aparata razno razna, gledate, žmirite, što već...Nakon toga klasičan pregled - je li bolje ovako ili onako - izmjene stakala...Pa slijedi kapanje za širenje zjenica - nakon toga opet pregled i razgovor s liječnicom. Ona vam onda objasni jeste li kandidat i ako jeste koji su rizici...U biti tu možete pitati sve, ali ja sam se držala one da je nekad bolje i ne znati baš sve detalje.
    Nakon toga su me naručili na operaciju za tjedan dana. Prije operacije ide još jedan kratak pregled, pa sama operacija - najkraći dio postupka - kapi u oči (lokalna anestezija) - štipaljka na oko da ne trepćeš (ništa od toga nisam osjetila kao bolno ili neugodno. Na svakom oku radi se oko 2-3 minute, dok rade pričaju s tobom i zaista nema boli ni neugode, osim onih deset sekundi kada kažu da će ti nestati svjetlo (e sad kada znaš zašto je nestalo, jer su jedan dio odmakli da bi mogli raditi -samo to je samo po sebi neugodno, ne fizički već je normalno da tada skužiš u što si se uvalio! ali brzo prođe). malo tapkanja nakon toga po oku - vraćaju sve na mjesto i to je to. Kod drugog oka ista priča, samo sad već znaš što slijedi pa je lakše. Provjere ti puls (za mene se čudila doktorica što sam tako kul i jesam li uvijek i kako me to nije strah, navodno se neki muškarčine i ruše tamo kod njih...). Dobiješ uputstava za ponašanje i kapi za kapanje, jednu tabletu protiv boli i jednu za smirenje i to je to - do drugog dana kada ti je kontrola. Nakon prestanka djelovanja anestezije moguće je da nekoga oči žuljaju, svrbe da bude i malo bolno, ja od toga nisam ništa osjetila, to ovisi o toleranciji na bol i sl. Nakon operacije treba odmarati (spavati po mogućnosti par sati, vani nositi naočale za sunce). Na kontroli ti provjere kako vidiš (prvi dan vidiš sve kao kroz vodu, povremeno mutno, kapci su umorni i osjetljivi). Negdje točno 24 h nakon operacije vidjela sam kristalno jasno. Druga kontrola je za 5-7 dana, a treća 1-2 mjeseca, na njoj još nisam bila. Na drugoj opet provjeravaju kako je "zaraslo" (- meni je rekla odmah drugi dan da se rez ne vidi uopće) i kako vidiš.

ovo su tehnikalije - a ono što je MM-a zadivilo je da na blagajni imaju brojač novaca (koliko tamo dnevno obrnu to ni oni ne znaju),
    neke popuste daju po ne znam kojoj osnovi (dok sam čekala odgovoarala je ljudima sestra na telefon, meni nisu dali niti na gotovinu (to je jedino što me razočaralo), inače može se platiti i na american 12 rata brz kamata.
    Koliko je to već rutinski - ne da ne operira sam Gabrić, već ni specijalist - mene je operirala draga doktorica koja je specijalizant (možda to ovisi o "težini" slučaja, odnosno dioptriji - što veća to je već rizik, otprilike tako nekako sam ja shvatila... Sada brišem, pitajete ako vas još to zanima.
    da, kapa se tri dana tri vrste kapi, dva tjedna dvije, a mjesec dana jednu vrstu tj. umjetne suze, e to ću ja morati malo duže jer su mi oči i inače bile "suhe".

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

joj riječanka super si ovo opisala.
    i drago mi je što sad vidiš ko sokol :D

ja sam nedavno bila na sistematskom i kod očne doktorice baš pitala za ovu korekciju vida i šta ona misli jesam li ja kandidat. i tu me dotukla skroz. doduše, tzrebalo bi otići direktno na kliniku dr. gabrića pa čut i njihovo mišljenje, ali ova mi je doktorica doslovno rekla kako kod mene operacija ne bi ništa popravila.
    po njenom ja imam zdravu rožnicu i da je samo to u pitanju i da samo o tome ovisi operacija ne bi bilo problema. po njoj je meni oštećen živac koji iz oka "vodi" sliku u mozak. i tu se ne može ništa napravit.
    inače, imam astigmatizam i strabizam.

za strabizam desnog oka znam od kad znam za sebe, ali po njoj mi i lijevo oko malo bježi. :? u mojih 37 godina obišla sam popriličan broj "očnjaka", lijepili mi flastere malo na jedno malo na drugo oko, zatvarali rukama oči na pregledima, morala sam gledat pravo u njihove noseve malo lijevim malo desnim okom i nikad nitko nije primjetio da mi bježi lijevo oko :?
    e sad: mene je ona malo izbedirala, ali se opet mislim pa nije moguće da su svi dosadašnji doktori bili polučoravi i vidili problem samo na jednom oku.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala, Riječanko
    koliko dođe operacija?

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj japanka prvotno napisa
    koliko dođe operacija?
    8000 - 10000 kuna. Po oku. Ovisno o tome koja se dioptrija skida.
    http://www.svjetlost.hr/default.aspx?id=42

A tu možeš vidjeti jesi li uopće kandidat za takvu operaciju
    http://www.svjetlost.hr/default.aspx?id=23

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

razmišljam već godinama o tome...nikako se odlučiti
    previše mi je to love, a nitko mi ne garantira da se dioptrija neće vratiti za par mjeseci/godina.
    kad sam već dugo ćorava, mogu čekati još koju godinu, kada se postupak usavrši i cijene padnu.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala, lucij@

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa
    Koliko je to već rutinski - ne da ne operira sam Gabrić, već ni specijalist - mene je operirala draga doktorica koja je specijalizant .
    :shock: :shock:
    je li moguće da si nešto krivo razumijela?
    u državnim bolnicama ne čeprkaju tj. operiraju po oku specijalizanti , a u privatluku..?
    baš mi je to razočarenje ako je istina.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Bravo riječanko, puno ti hvala!
    Najviše me muči može li silan THE STRAH ometati postupak, tipa žmirkanje... 8)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam platila 10.000 po oku.
    I sigurna sam da me operirala specijalizantica, imam njenu vizitku, a i nije neka tajna, žena ime ime i prezime i na listi je njihovih liječnika, malo sam i proguglala, pa saznah i da je dobivala neke nagrade kao najbolji student itd. Naravno da je i moja reakcija u prvi mah bila nevjerica, ali onda sam malo bolje razmislila i zaključila da je to argument u prilog tome da je operacija rutinska - barem za moj slučaj, ne vjerujem da operira i one "teže" - više dioptrije, dodatne komplikacije...Pa sam malo odvrtila one američke serije u kojima su specijalizanti zapravo ti koji najviše "grizu" i trude se...Pa mislim neće u Svjetlosti baš svatko dobiti specijalizaciju...Tamo je ljudi kao na traci - ulaze i izlaze s operacije svakih par minuta (kaže MM da ne stigne Gabrić operirati, on sad samo broji novac, a onda je vidio spomenuti brojač pa je zaključio da možda i nešto pametnije radi . Ja sam u nju imala potpuno povjerenje, a vjerujem i da je bilo opravdano. Možda nije u redu da se pri reklamiraju i u prvi plan stavlja samo Gabrića, ali odgovaraju za njegovu ruku kao i za njenu. Da operira samo Gabrić, operacija bi se čekala tko zna koliko. Nije da ih branim, samo objašnjavam kako sam sama sa sobom prije operacije prošla tu činjenicu da će mi, iako izuzetno simpatična, operaciju izvesti specijalizantica.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hoće li ikad to biti moguće u općoj anesteziji 8)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Loryblue, žao mi je ako zaista nisi kandidat, ali u svakom slučaju bi bilo dobro da odeš kod njih da to provjere.

Kate, hajde, da se i gore stvari pregrmiti. Ako je sam strah problem, da se to riješiti.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moram počet skupljat novac
    dosta mi cvika

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

u državnim bolnicama ne čeprkaju tj. operiraju po oku specijalizanti
    Imaš krivu informaciju. Pa kako misliš da se nauče poslu?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj mamanatali prvotno napisa
    u državnim bolnicama ne čeprkaju tj. operiraju po oku specijalizanti
    Imaš krivu informaciju. Pa kako misliš da se nauče poslu?
    naprotiv imam točnu informaciju,operiraju uz nadzor specijaliste (i zakon tako nalaže).

phenola

Početno

Puno ti hvala Riječanka, tvoji su me postovi ohrabrili u operaciji....

Ja sam prije tjedan dana operirala desno oko -7.5 i lijevo -8.0, sad vidim 100%. Mene je u Svjetlosti operirala dr. Maja Bohač- mislim da je to mlada doktorica o kojoj pričate i ona je izvrsna... Puno ugodnija osoba (barem meni) od Gabrića i ostalih, a i najviše se trudi.

Ovaj najnoviji laser sa kojim su mene operirali je 12000 kn po oku i doktorica mi je rekla da je gotovo potpuno nautomatiziran ta operacija te da je najveća pogreška koja se može dogoditi da oni krivo procijene jel netko za operaciju a da je ostalo sve rutina...

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Je netko cuo za akciju dva oka za cijenu jednoga? Moja mama je cula na radiju, ali ne zna kod koga je i na kojem radiju, jedino je upamtila da je neki povratnik iz Njemacke.

srodesh

Početno

To ti je bilo na Anteni Zagreb. Radi se o poliklinici ŠTAMBUK. Googlaj za podatke.
    Inače na web stranicama im nema detalja oko te akcije, ali nazovi i pitaj. Kod njih je inače cijena jednog oka 12 000 - 15 000 kn, a sad (preko ljeta 2009) je to cijena oba oka. koliko sam čula izuzetno su kvalitetni pa vrijedi probati. Moj suprug je u fazi premišljanja, pa ćemo vidjeti.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tražila sam nešto drugo, kad je ovaj topic izronio. Čini mi se tako davno, kao da je to bilo u nekom drugom životu. Drago mi je ako sam nekoga ohrabrila i potaknula na ovu odluku, za koju mogu reći da je sigurno u top 10 mojih dobrih odluka u životu. Još malo pa će biti 2. godišnjica od moje operacije i dalje vidim odlično, a potaknulo me i na neke druge odluke. Kako sam se i prijetila, odluka da mi je i viška kila dosta - tako da sada i skoro 10 kg manje brojim a kraj se još ne nazire, dakle, tko može a dvoumi se, samo hrabro...

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa
    Još malo pa će biti 2. godišnjica od moje operacije
    misliš prva godišnjica?
    ja sam nekako skužila da si bila na operaciji krajem veljače ove godine.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da, da, 1. godišnjica. Bila sam ufurana u razmišljanje koje su još druge dobre odluke tog tipa...Na operaciji sam bila 26.02.2008. (2. godišnjica je da sam počela voziti, a to spada u te o kojima sam razmišljala).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

eto, kad te neće, neće..opet sam pogriješila, ove godine u veljači, ne 2008.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

sigurno ti je rekao i kad si izlazio iz sale da nabaciš smješak da se drugi koji čekaju ne uplaše...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja vec neko vrijeme razmisljam o laserskom skidanju dioptrije, a jucer mi stiglo pismo od banke da mogu uzeti mali nenamjenski kredit ako se nacrtam na salteru sljedecih dana

sad bi naravno u par dana donijela ovu odluku i trebam vase savjete

ne zelim vise nositi naocale samo zato jer mi uopce ne pomazu, s njima, bez njih, ja jednostavno ne vidim

imam plus (1,75 // 3.75), astigmatizam
    nemam neke bolesti ociju

sto trebam sljedece?
    sto ako dignem kredit, dodjem na pregled, ovi mi kazu - ne mozemo vas operirati LOL

kako izgleda taj proces?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nisam išla ja nego muž.
    prvo odi i za oko 700 ili ono 900 kuna obavi pregled je li u tvom slučaju moguća operacija.
    dakle, ne onaj pregled za dioptriju od 300 kuna, nego sveobuhvatni da se vidi jesi li ti kandidat.
    onda digni kredit.
    makar, imaš često akcija, jedno platiš, drugo oko gratis
    možda da to pričekaš ili vidiš je li u tijeku?
    a možeš platiti i karticom na rate, možda može na puno rata, najbolje da njih nazoveš i vidiš.
    ovo pričam za svjetlost prije 4, 5 godina

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako izgleda proces - mislila sam na to narucivanje, operacija
    ne sam proces mrdanja po oku (to bi prespavala u opcoj, ako se moze LOL)

ima li netko kod koga je prvi pregled u cijeni operacije?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja ću ti reć šta znam dok ne dodje netko friskiji.
    Danas nazoves i narucis se za pregled. Odmah kažeš da želiš skidati dioptriju pa će te staviti kod točno odredjenih doktora, nije svejedno.
    Ako se pokaže da možeš na op, mm su naručili za oko 3 tjedna. To ovisi o slobodnim terminima, onda je bila ta akcija pa mozda zato gužva. Prije operacije placas, priprema za op je oko pola sata, zahvat traje 5 minuta i to je to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala cure
    problem mi je da nemam tih ekstra 750 kuna u zivotu za taj prvi pregled ako ne dignem kredit, ja bi nekako sve odma platila

drugi je problem da u ovom trenutku ne mogu planirati raspored ozujka jer mi je hektican period na poslu

a moram i zelim ovo realizirati dok se ne ohladim od ideje

ako mi kazu da nisam kandidatkinja, ne znam sto cu
    ja stvarno ne vidim i ocale mi ne mogu pomoci

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ovo piše na njihovim stranicama:
    Dakle, svaki pacijent koji ima dioptriju unutar ovog raspona ( 0 - +5 ), ima više od 18 godina i stabilnu dioptriju, može biti pogodan kandidat za lasersko skidanje dioptrije, ali je potreban detaljan oftalmološki pregled.

Osobe koji nisu dobri kandidati za lasersku korekciju vida su osobe sa bolestima rožnice, suhim okom, glaukomom, mrenom, trudnice, osobe sa imunološkom bolesti u akutnoj fazi te imunokompromitirane osobe.

A imaš i kalkulator za izračunavanje pogodnosti za operaciju : http://www.svjetlost.hr/pocetna

Osim laserske operacije, kod njih je i mogućnost ugradnje leća.
    Uglavnom, ako stvarno ne vidiš dobro sa naočalama i lećama koje imaš do sada, tvoj vid itekako vrijedi 750 kuna koliko ćeš dati za pregled, kojim ćeš najvjerojatnije otkriti i ukloniti uzrok lošeg vida.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 19.02.2014. at 17:21

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve sam guglala, ali vaznija su mi iskustva

netko mi je nekad spomenuo ovo da neki ne naplacuju taj prvi pregled ali ne znam ni tko ni koji neki....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    ne zelim vise nositi naocale samo zato jer mi uopce ne pomazu, s njima, bez njih, ja jednostavno ne vidim

ne vidiš oduvijek ili samo sad kad si zašla u godine?

inače tvoja dioptrija nije nekaj puno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne vidim oduvijek i nikad mi naocale nisu pomagale (slabovidnost)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad mislim da ti ni ovo ne bi baš pomoglo, ako ti nisu naočale spasile vid. Slabovidnost je itekako oćna bolest.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hvala cure
    problem mi je da nemam tih ekstra 750 kuna u zivotu za taj prvi pregled ako ne dignem kredit, ja bi nekako sve odma platila

drugi je problem da u ovom trenutku ne mogu planirati raspored ozujka jer mi je hektican period na poslu
    Cuj, to je operacija. Nije bas da ides po vid u ducan, pa je vazniji problem placanje nego zdravlje.
    Mozda jesi mozda nisi kandidat. Moras naci tih 700kn i otici na pregled.

Ja sam bila prije 4 god u svjetlosti (-5 oba oka, astigmatizam). Prvo ide pregled (valjda 700kn, vise se ne sjecam tocno), pa za par dana dogovoris operaciju (moja je bila 12000kn).
    MM je isto htio skinuti dioptriju (-8), ali nije bio kandidat iako na papiru ima manje ocnih dijagnoza od mene. Dakle, moras ici u kliniku i vidjeti.
    Meni je svjetlost dobra klinika, ja zadovoljna. Ali ima i drugih. Svi s kojima sam razgovarala a skidali su dioptriju su zadovoljni doktorima u klinikama gdje su bili (u ZG, ne znam imena napamet...googlaj).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    sad mislim da ti ni ovo ne bi baš pomoglo, ako ti nisu naočale spasile vid. Slabovidnost je itekako oćna bolest.

ma to je moja dijagnoza lol

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

ne vidim oduvijek i nikad mi naocale nisu pomagale (slabovidnost)
    Ja sam, izmedju ostalog, na jedno oko slabovidna, i zbog toga nisam kandidat za operaciju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma to je moja dijagnoza lol
    nisam skužila ti misliš da si slabovidna, a tio u stvari nisi , jel tak. otiđi ti na neki dobri pregled i kod dobrog optičara.

inače kad sam bila mlada htjela sam nositi leće, sve složila i počela nositi u jesensko vrijeme, svaki put kad bi puhnuo vjetar mene je kao nosilo, a tad sam odlučila da više neću ništ u svezi toga. Naočale su mi ok, čak i spavam s njima.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da te podsjetim da taj period, od prvog pregleda do operacije, možeš premostiti kreditnom karticom.
    dok ti tih 700 kn za mjesec dana dođe na naplatu, već ćeš zbaviti i kredit i operaciju.
    jedino ako napraviš pregled, a operacija ne dođe u obzir... onda je malo banana, ali to je tako

ako se odlučiš, sretno sa svime!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad me frka da nisam za operaciju, a nekako sam se zadnjih deset godina mislila da mi je to jedina sansa da jednom progledam
    nista, cekam da mi se jave, klikla sam na njihov obrazac (svjetlost)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

sad me frka da nisam za operaciju, a nekako sam se zadnjih deset godina mislila da mi je to jedina sansa da jednom progledam
    nista, cekam da mi se jave, klikla sam na njihov obrazac (svjetlost)
    Prije operacije radi se kompletna dijagnostika, da vide ima li kakav drugi problem, s očnom pozadinom i slično... A možda se problem može riješiti i na neki drugi način (štajaznam injekcije avastina - sad lupam jer to je ono što znam da postoji, a možda ima i drugih metoda, ovisno o dijagnozi). Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u ponedjeljak znam na cemu sam

Mia and me avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ivarica, i ja planiram taj zahvat.. nemam ništa protiv ni jedne poliklinike al ja osobno taj zahvat planiram u očnoj poliklinici - opto centra.
    Njihova sam pacijentica skoro 15 god (pregledi, naočale, leće) i ima samo riječi hvale svi su vrlo ljubazno i najvažnije, izrazito stručni!
    Zvala sam ih danas da vidim za predoperativni pregled kažu da bi termin bio za 2 tjedna. Imaju trenutno i neku promociju akciju. Možda ti ju priznaju ak se sad naručiš.
    Evo ti linkovi pa vidi.
    http://www.ocni-centar.hr/cijene-i-m...lacanja-1.aspx
    http://www.opto-centar.hr/operativni-zahvati.html

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ivarica, ma slavit ćeš ti kroz koji tjedan laser poput čarobnog štapića, a gabrića kao dobru vilu!
    preporodit ćeš se, vidjet ćeš. mm je imao astigmatizam koji mu je baš život zagorčavao, posebno pri vožnji, a puno vozi.
    već tog trenutka kad izađeš iz svjetlosti i budeš vidjela što sve vidiš, mislit ćeš da sanjaš.
    dobit ćeš upute da puno kapaš umjetnim suzama još dugo poslije zahvata, a u prvom tjednu još i neke masti i tako, dobit ćeš sve upute, naravno.
    oči budu jako crvene, ali već sutradan se to crvenilo 70% povuče, za dan - dva, ko rukom!
    ma bit ćeš presretna, vidjet ćeš!

jedino, sad se sjećam da su nama spomenuli tamo, u ono vrijeme su postojala 2 lasera s kojima se radila ista operacija.
    s jednim je oporavak bio brži, gotovo preko noći (mm je uzeo taj), a s drugim je trajalo jedno desetak dana ili malo više.
    naravno, i cijena ovog prvog je bila nešto skuplja. da ne lupam gluposti, morala bi pitati muža sjeća li se on, ali oko 1500 kuna skuplja.
    eto, da i to znaš. možda sad više ni ne nude obje opcije, vjerojatno rade na tom "boljem".

Dilek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

I ja sam operirala oci prije 5 godina, ovdje u Istanbulu (bilo je tad puno povoljnije nego danas i mnogo jeftinije nego u Hrvatskoj). Nikakvih problema nemam, preporodila sam se.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nisu to akcije, svi imaju uvijek iste cijene, uvijek istiih 50% popusta
    tako svatko misli da je ubo akciju lol

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke