Citiraj Sandrij2 prvotno napisa
E sad, zanima me da li se moram još nešto posebno pripremiti, moram li uzeti sa sobom npr. ogrtač :? ? Kad ću biti gotova? Kad ću doma? Mogu li raditi sljedeći dan?
Svaka info mi je dobrodošla... Hvala!
Na RTG HSG sam bila pred dvije godine i to je onda izgledalo ovako:
sa sobom sam donesla sve nalaze (moji su bili friški pa ne znam jel ti moraš svoje ponavljati), bila sam natašte i imala sam sve potrebno za prenoćiti.
Javila sam se sestri Miri, mislim negdje oko 7 i 30. Dala mi je neki papir i išla sam se prijaviti na ulaz u prijemni. Nakon toga su me smjestili u sobu. Nakon što su završili s folikulometrijama i sl. izvršili su klasični ginekološki pregled. Zatim sam se vratila u sobu i čekala dosta dugo. Znam da su mi već donesli i ručak u sobu (koji nisam smjela jesti) kad sam tek odvedena (odšetala) na RTG. Samo snimanje trajalo je kratko 10-tak min (barem se meni tako činilo). Meni je bolilo onako malo jače ali kratko kao da sam vadila zub. Nakon postupka sam uz pomoć sestre Mire odšetala natrag do sobe. Popila sam jedan analgetik i odspavala jedno dva sata (bol je bila kao da imam M).
Sutradan nakon vizite su me pustili kući.
Ja nisam išla raditi sutradan jer je bio petak tako da sam spojila s vikendom. Malo izležavanja mi je dobro došlo iako nije bilo i nužno.
Ne znam jel važno, meni je HSG radila docentica S.

I još nešto, savjetovali su me ako nemam redovitu stolicu da bi bilo dobro da kupim čepiće za pražnjenje crijeva i da to obavim ujutro prije nego što dođem u bolnicu.