Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Smrde mi pelene :-/

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Smrde mi pelene :-/

Kao što naslov kaže, smrde i popišane i oprane, zašto??

Možda griješim što ih ne stavim u kantu s vodom i octom ili čime već, nekako sam mislila da je to za pokakane pelene koje će se oprati za 2-3 dana.
    Ja perem bijelu i šarenu robu svaki dan, pa tako i pelene. Najčešće (mimo preporuke) ih perem na 95°C. Sva roba koje se prala s njima kad se osuši ima neki čudan miris po popišanim gačicama.
    N. kaka jednom dnevno i to čvrsto, pa govance samo uklonim maramicom, a na ulošku ostane mali mrljavi trag.
    Danas mu je pelena koja je na njemu bila 1 h (valjda se samo jednom popiškio) užasno smrdila na amonijak. Da li je to do pelene ili do problema s mjehurom :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Možda stavljaš previše detergenta pa urin reagira u doticaju s njim?

Moje ne smrde uopće :/

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne stavljam previše, koristim onaj šugavi Persil sensitiv tekući, inače mi loše pere, ali opet da ostavi takav smrad?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tekuci detergenti cesce ostavljaju smrdljive pelene od onih u prahu. u mom iskustvu...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni kad prepunim masinu, ostanu fleke, pa od tada stavljam polupunu ili skoro pa punu i sve ok...i detergent u prahu...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

MM kupio u prahu ali Ariel i sad su na sušilu i ne smrde, vidjet ćemo što će bit kad se osuše.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja preporuka-peri ih odvojeno neko vrijeme, pokušaj ih dva-tri puta oprati SAMO s vodom i eventualno malo sode ili calgona, i dalje nastavi prati sa trećinom mjerice deterdženta za punu mašinu.
    izbjegavaj ariel i persil, jeftiniji deterdženti su bolji za pelene

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam ih morala staviti na kratko ispiranje prije pranja kad mi se to dogadalo.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ajde nek se još nekome to događalo, ja sam mislila da smo samo mi "smrdljivci".

A recite mi odakle taj jaki miris amonijaka, jeste li to ikad osjetili? Osim ove Almatheine teorije, ima li još koja? Praška nikad ne stavljam previše, a kad mi se učini da mi se omaklo onda isperem još jednom.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pelene perem odvojeno od druge robe i to na 60oC. Prašak (kojega stavljam manje i od najminimalnije preporuke) koristim izmjenično: Ariel, Persil Sensitive-tekući. Ispirem dva puta, nekad stavim malo alkoholnog osta, a nekad ne. Suše se na suncu (na istim meridijanima i paralelama kao i Arianine) i nikad nista ne smrdi. I da, šporke ne držim u posebnim otopinama, tek malo hladne vode.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jutros mirišu :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam neko vrijeme imala slican problem, dok slucajno nisam primjetila da mi je m. pritisnula onaj gumbic koji programira masinu da pere sve u hladnoj vodi

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja preporuka je nikada više od 2/3 napuniti bubanj, jer se ni ne operu ni ne isperu.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Platnene pelene su mi već pomalo daleko iskustvo 8) Sve probleme s njima rješavao sam pomoću običnog sapuna, koji se pokazao odličan u borbi protiv fleka, smrada i svega ostalog. Prane su isključivo na 60, nikada iskuhavane, a "tatino zlato" se na mokro natrljalo sapunom prije pranja i sve 5.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    pomoću običnog sapuna,
    Što ti spada pod obični sapun -onaj za ruke ili onaj za robu (koji mi smrdi sam po sebi).

Btw. radi li tvoja žena išta

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Najobičniji za ruke. Oni za robu su zapravo isto što i deterđenti, samo su komprimirani u oblik sapuna.
    MŽ radi što može, a gdje god je potreban vid tu ja uskačem.

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Davore, jesam li dobro razumela:

Pelene nartljas sapunom, ubacis u masinu i peres na 60 bez deterdzenta?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja mislim kako ja radim isto što i Davor; zakakano mjesto napeleni natrljam dječjim toaletnim sapunom i pelenu ubacim u mašinu /punjenje od gore, pa nije potrebno iamti kantu ili vreću - ravno u njezine veličanstvene ralje/

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Deterđent uobičajeno, samo na kritična mjesta sapun.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa i ja natrljam običnim sapunom za ruke kad je baš jako nakakana, inače kaka tvrdo pa i ne bude ostataka koje treba trljat. Ali to mi opet nije pomoglo kod smrada. Kod fleka jest, a vjerovatno i pranje na 95

Davore, oprosti, nisam znala, osjećam se ko zadnji kreten

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Deterđent uobičajeno, samo na kritična mjesta sapun.
    Hvala na objasnjenju. Pozdrav i sve najbolje!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Arijana, ja pelene sad spremam u kantu bez vode i perem svako dva dana.
    Uopće ne smrdi.
    Promijenila sam detergent, prije sam koristila tekući Ariel koji je zaista dobar ali su mi onda rekli da oni testiraju na životinjama pa sam uzela "prijateljski" od DM u tabletama (bila skroz skeptična) i ispalo je da je odličan.
    Baš sam sad stavila sušiti uložak koji je bio totalno us.an (stvarno to nije imalo veze s kakom) i super se oprao.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •