Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: zubici: izrasle jedinice a sad izbija cetvorka!?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno zubici: izrasle jedinice a sad izbija cetvorka!?

trazim po pretrazniku i ovdje sve u nadi da cu naci slucaj slican lukinom... nista...
    dakle, jutros se valjamo po krevetu i on se onako grohotom nasmije... pogledam mu u usta-gore i imam sta vidjeti: izbila mu gornja cetvorka desno! :shock:
    problem jeu tome sto su njemu tek narasle jedinice... prvi zubic mu je izbio sa 8 mj. a poslijednji, cetvrti prije jedno 2-3 tj.. ne brine me sto mu tako kasno i sporo rastu zubici ali, koliko mi je poznato, oni izbijaju po odredjenom redoslijedu a ne kako se koji sjeti...

idem sutra kod pedica zbog lukinih stopala - da ga pitam za taj zub ili to nije tak nenormalno? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ništa čudno , mojim klincima ( pa čak i nećakinji) je nakon donjih
    jedinica izrasla gornja desna trojka

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

puff... hvala ti,dalmatinka...
    olaknulo mi malo (vec sam si neke bijesne scenarije slozila o kojima bolje necu)...

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    puff... hvala ti,dalmatinka...
    olaknulo mi malo (vec sam si neke bijesne scenarije slozila o kojima bolje necu)...
    Joj Lucky legenda si. Mada nisam ni ja bolja. Ja sam pedijatra zvala kuci oko osam navecer jer je Mejra sa 6 mj imala vec 6 zuba. Zena mi se nasmijala i fino objasnila da je to sasvim normalno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lucky, sinu moje najbolje frendice su prvo izrasle trojke, zvali smo ga vampiric .

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

aj dobro,necu se onda sramotit pred pedijatrom sutra...

a za vampirica-jooj to mora da je preslatko izgledalo...
    meni su prvasici kad im pocnu ispadati mlijecni zubici pa se onako krezubo-vampirski nasmijese

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

naš redosljed je bio ovakav:

1. gornje jedinice (sa 3 mjeseca)
    2.donje jedinice oko 5. mjeseca
    3. gornje dvojke oko 7. mjeseca
    4. sve četvorke oko 10. mjeseca
    5. donje dvojke oko 11. mjesca
    6. i gornje trojke oko 13. mjeseca

sada čekamo donje trojke, već se naziru

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I ja sam se jučer šokirala zbog zubi!
    Vidjela sam da su Lovri izbila dva gornja zuba koja bi po 'rasporedu' trebala biti četvorke ali su jaaako daleko u odnosu na dvojke. Valjda je to samo moj dojam...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

moj toni je poceo s 8 mj dobivati zube,prvo jedinice, pa sve okolu daleko unitra pa popunjavanje naprijed a sada je pun zubi-hi hi i kada pokusam izbrojiti dobro me izgrize i ne uspijem mamin

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

gore sam napisala da je izbila cetvorka ali to moze biti i petica (!) koliko mi se daleko cini...
    no, citajuci vasa iskustva vise uopce ne brigam i ustvari sam sretna sto mu je zubic izbio i sto mu izbija bez nekih problema ili bolova (za sad) :D

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

tonci nije imao frku s bolovima ni temperaturom, malisa malo jace slini kada izbija koji pa lici na malog buldoga i svi smo sretni i balavi i to je to. mazala sam mu desni s gelom u pocetku a sada nista i sve je ok :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lucky, maleni ti je tad imao oko godinu dana, jel tako?

Kalebu je izbilo NEŠTO što izgleda kao očnjak (?!), ali je na mjestu gornje lijeve petice. Inače su mu zubi rasli skroz suludim tempom - prvo je s 5-6 mjeseci dobio donje jedinice, pa su mu mjesec dana kasnije izbile gornje jedinice i odmah zatim dvojke. Tih 6 zubića izbilo je do sredine 11. mjeseca prošle godine (on je tada imao nešto manje od 8 mjeseci) i onda je sad do polovice trećeg - dakle 4 mjeseca!! - bilo zatišje, da bi mu prošlog tjedna izbile donje dvojke (skroz bezbolno), a danas i taj zub koji ga je već dugo mučio (već preko mjesec dana gura prstiće u usta baš na to mjesto).

Dakle, definitivno je na mjestu petice, jako je otečeno, ali me buni što izbija bočno na mesu, kao da je sa strane? :? Ima li tko takvo bizarno iskustvo?

Trojkice i četvorke se ne naziru, ni gornje ni donje.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Luna, mozda su ipak cetvorke. Evo bas i kod nas na ljetnim 2005. izbijaju daleki zubici, i to deci koja imaju samo jedinice, pa izgleda jos dalje.
    Inace po redosledu idu prvo cetvorke pa trojke.
    To su bas veliki zubi, tako da ce probijanje da krene sa raznih strana, a i treba vremena da izraste skroz.
    A i da su petice, nije nikakva frka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš sam mislila otvoriti ovakav topic ...
    Prijava: gore ima jedinice i dvojke, a dolje dvije jedinice već nekoliko mjeseci i večeras napipam donju desnu četvorku! Nije niti dvojka, niti trojka, nego baš četvorka s dva mala rožića i jako udaljena od jedinice!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: zubici: izrasle jedinice a sad izbija cetvorka!?

Citiraj lucky day prvotno napisa
    ali, koliko mi je poznato, oni izbijaju po odredjenom redoslijedu a ne kako se koji sjeti...

moja prijateljica ortodontica (dr sci dr spec ort) je prešla 50 kilometara - da vidi kikičine zubiće ...

prvo mi je telefonom rekla da valjda ONA zna kojim redosljedom rastu zubi, i da nek njoj ne pričam gluposti... pa kad sam ja ostala kod svoje priče - rekla je da sljedeći dan dolazi na kavu...

i došla žena... gleda, gleda, šuti , šuti, i .... :shock: :shock:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •