Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Zelena plodna voda

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Zelena plodna voda

Ja sam na prvom porodu zavrsila na indukciji zato sto je plodna voda bila zelena. Prokinuli su mi vodenjak i odmah uvalili drip. Bilo je uzasno hladno, bilo mi je lose, povracala sam nekoliko puta, i na kraju zavrsila na CR.
    E, sad, zanima me sta se inace radi u slucaju da mi se ponovo desi da je plodna voda zelena? Da li se mora na indukciju? Da li postoji mogucnost da se prokine vodenjak pa da se sacekaju prirodni trudovi bez infuzije? Da li postoje razlike izmedju blago zelene i jako zelene vode sto se tice opasnosti za bebu?
    Namam se da mi se nece ponovo desiti ista stvar, ali nikad se ne zna.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Meni je doc prokinuo vodenjak i ja sam vidila da je zelena, i rekla da to nije dobro, a rekao je da je to normalno...to je bilo negdje 5 sati prije izgona i D je završio modar na kisiku i izmučili su ga i vakuumom.
    Mislim da on nije nikog ni obavjestio koja je situacija, jer me prgledala cila bolnica a porađali opet drugi grrrrrrrr, sad kad se sjetim ljuta sam ko pas!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kod mene je bila jako, jako zelena voda, skoro pa crna. ili je meni to bar tako djelovalo. Srecom, ja sam dosla u rodiliste pod trudovima izmedju kojih skoro uopste nije bilo razmaka. Dr. mi je prokinuo vodenjak i kad je potekla voda , vidjela sam da mu nije svejedno, cak je nesto promrmljao o carskom, ali je poslije rekao da nema vremena. Mislim da je preveliki rizik za bebu da cekaju prirodne trudove, ali opet sve ovisi o tome koliko si otvorena i da li vec imas svoje trudove. Ja sam rodila bukvalno u tri napona, par minuta nakon prokidanja vodenjaka i ukljucivanja dripa, ali sam ja vec dosla sa svojim konstantnim trudovima, skoro pa bez ikakvog razmaka.
    I da, razumijem tvoj strah, iako je kod mene sve proslo dobro, i slobodno mogu reci da sam imala bezbolan i brz porod, ipak ne mogu da ne pomislim a sta da nisam dobila trudove i da nisam otisla u bolnicu, vec tek sutradan na zakazani pregled.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja plodna voda je bila zelena i sama naglo istekla nakon što je meni tlak naglo skočio pa je od pritiska došlo do pucanja vodenjaka. Koliko ja znam zelena plodna voda ne znači dobro i znak je da bebi nije dobro. Moja je bila zelena jer se beba u nju pokakala od mog silnog tlaka. Zato je doktor rekao da hitno moram na carski jer se nema vremena čekati prirodne trudove, jer je bebi loše u takvim uvjetima, navodno se može i ugušiti. Nemoj se već sada opterećivati s tim. I ja čekam drugu bebu i nadam se da će ovaj put sve dobro proći.

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Andi prvotno napisa
    Moja plodna voda je bila zelena i sama naglo istekla nakon što je meni tlak naglo skočio pa je od pritiska došlo do pucanja vodenjaka. Koliko ja znam zelena plodna voda ne znači dobro i znak je da bebi nije dobro. Moja je bila zelena jer se beba u nju pokakala od mog silnog tlaka. Zato je doktor rekao da hitno moram na carski jer se nema vremena čekati prirodne trudove, jer je bebi loše u takvim uvjetima, navodno se može i ugušiti. Nemoj se već sada opterećivati s tim. I ja čekam drugu bebu i nadam se da će ovaj put sve dobro proći.
    Koliki ti je bio tlak? Je li visok tlak otkriven na pregledu ili si se ti loše osjećala?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tlak mi je u tu ponoć kad sam došla u rodilište bio 180/120, a inače sam na pregledima imala maksimalno 110/70, a par dana uoći poroda sam imala 140/90 što je za mene bilo visoko, i taman sam za to jutro kad sam rodila imala zakazan pregled u trudničkoj ambulanti. Doktorica me poslije našpotavala da sam trebala odmah u bolnicu kad sam primijetila tlak, a bio je Božić i nisam mislila da je to visoki tlak 140/90. Taj 140/90 sam čak i osjećala kao nekakvo lupanje srca. Tu noć kad me produbilo isticanje plodne vode i kad sam otišla u rodilište nisam mogla vjerovati kad je sestra rekla da mi je tlak 180/120 jer ga uopće nisam osjećala. Dijete mi se skoro ugušilo, jer je patilo, ali očito se sama izborila za sebe kad je izgurala tu mekonijsku plodnu vodu van i dala znak da joj nije dobro. Oduvijek je fajterica. Hvala Bogu da je dežurni doktor odmah naredio buđenje cijele ekipe i carski rez, spasio nas je, rekao je da nema vremena za čekanje trudova. To mu nikad neću zaboraviti, bio je to dr. Podobnik u Merkuru. Prije toga me nikad nije vidio u životu. poslije me došao obići u sobi i rekao mi da drugi puta moram bolje paziti. Sad čekam drugu bebu i nadam se da će sve biti ok. Rekli su mi da ako primijetim da bi mi tlak porasao od uobičajenog da se istog trena javim. Što je bilo kod tebe, ti si morala čekati trudove ?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sorry anchi, htjela sam lunas pitati što je bilo kod nje

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam totalni ziheraš i danas sam nabavila tlakomjer. Tlak mi je oko 110/60. U slučaju povišenja, kada se zabrinuti?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni je svaki put kod gin tlak 130/90, ona kaže da je to još ok ako ne ide "donji" tlak preko 95. Kupila sam tlakomjer i s vremena na vrijeme provjerim tlak, i uvijek je oko 110/70.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Andi, meni se desilo to da sam prenijela - inducirali su me 3 tjedna nakon termina. Ja sam sama htjela cekati prirodne trudove, nisam htjela na indukciju. Ali kad su mi rekli da je voda zelena, prepustila sam se njima. Sad kad se probam sjetiti, nikako si ne mogu docarati da je voda koja je curila bila zelena. Nekako mi se cini da mi je Dr. rekao da je zelena voda, samo da bi me se rjesili, jer sam bila na patologiji vec par dana.
    Uglavnom, na kraju sam i dobila trudove za tiskanje, ali je Dr. konstatirao da mali nije najbolje namjesten, i da je prevelik, pa su mi napravili hitni CR. Jos uvijek ne znam da li im zahvaliti sto smo zivi i zdravi, ili biti ljuta na njih sto nisam imala moj prirodni porod.
    Kako ti pricas, ocigledno da moja voda i nije bila toliko zelena kad su mogli cekati trudove, ne?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Lunas, iz tvoje priče mislim da su te ipak oni spasili, ako si prenjela i mali nije bio dobro namješten i još k tome velik, u tom slučaju mislim da je bolje da su napravili CR. Očito ako je voda i bila malo zamučena nije bilo strašno. Ja sam svoju vidjela kad mi je isticala i fakat je bila zelenkasta i odmah me malo uhvatila panika jer sam se sjetila partonažne s trudničkog tečaja kad nam je govorila, ako je voda i malo drugačija nego prozirna onda nešto nije u redu.

Anchi, ako inače imaš niži tlak, onda bi već i 130/90 mogao biti alarm. Najbolje da pitaš svog doc. do koje granice možeš biti mirna.

Mislim da se mi kaj već imamo iskustva s tim tlakom ne smijemo već sad opterećivati s tim, da nam već sad ne naraste. I treba ga stalno mjeriti doma, tak da je dobro da ste si kupile tlakomjere. JA bi trebala napraviti isto, pa mi recite jeste kupile obični na pumpu ili digitalni, gdje i koliko ste love uložile. Meni se osobno digitalni ne sviđa, svaki put mi pokaže drugu vrijednost.

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam tlakomjer maznula svekrvi! Digitalni je i stavlja se na ručni zglob. Ona ga je kupila u Njemačkoj. Ne znam koliko je pouzdan, ali to me puno ne brine. Moja mama je doktorica i ima tlakomjer doma pa je ja često 'iskoristim' za kontrolu.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Da vam i ja ispričam svoje iskustvo.
    Moj me je ginekolog poslao u bolnicu 10 dana prije termina baš radi visokog tlaka,koji imam i inače a u trudnoći mi je još porastao.I imala sam puno vode u tijelu,sva sam bila natečena.
    A kaj se tiče toga koliko su me oni kontrolirali u bolnici mogla sam komotno biti i doma.Jedino kaj su mi mjerili tlak svaki dan 100 puta i bila sam na neslanoj dijeti.Tako sam i spustila tlak.A opet sam kad sam stigla u rađaonu imala visok tlak.
    A plodnu vodu su trebali gledati svaki dan,jer me zato ginekolog i poslao u bolnicu.Normalno da nisu.
    I onda sam jednu noć osjetila da mi se malac mrda jače nego inače i to nekako grčevito.Bilo je puno nekih naglih pokreta i imala sam skroz osjećaj da nešto ne štima.To sam i rekla ujutro na viziti,pa su me poslali na pregled i zaključili da nisam otvorena i dalje čekamo.A plodnu vodu su mi pregledali prije dva dana pa ne moraju opet !
    Tu večer su se takvi isti pokreti ponovili i već sam bila prilično u strahu,malo sam drijemala i oko 1 iza ponoći me nešto štrecne u leđima,ja se dignem iz kreveta a ono počelo curit iz mene.Kad je sestra došla odmah je viknula pa voda je zelena,brzo kontrola otkucaja bebinog srca,i hvala Bogu sve u redu.
    Pa dalje sve po redu,drip jaki da se što prije otvorim jer nisam imala trudove i nisam bila otvorena i za 3 sata sam rodila.
    Sve je ispalo dobro,malom nije bilo ništa jer nije udahnuo zelenu vodu već se samo nagutao.A moglo je biti svašta zbog njihove lijenosti.A ja sam im govorila i osjećala da nešto s bebom ne valja.I tako je i bilo,nije mu bilo dobro i htio je van.
    Zato ću drugi put znat bolje i bit glasnija.Ovo mi je bilo prvi put i mislila sam da umišljam i nisam htjela dizat paniku bezveze ali sad vidim da se treba borit koliko god možeš.
    I treba slušat svoju bebu i svoje tijelo,intuicija nas mame nikada ne vara kad su naše bebe u pitanju.To sada znam.Tako i vi slušajte svoje bebe i prije nego se rode i nemojte zanemarivat neke znakove koje vam šalju.To je sigurnije od slušanja doktora!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bobaibeba, jel se smije znati u kojoj bolnici si doživjela ovo iskustvo ?

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Tek sam sada vidjela pitanje.
    U karlovačkoj bolnici,smije se znati naravno!
    Čini mi se da tamo sve rade po nekoj inerciji,a ne da svakoj trudnici pristupaju kao posebnoj osobi,sa specifičnim problemima.
    I tako one koje stalno nešto kukaju,obično bezveze,stalno pregledavaju,a one koje kažu tek kad je nešto zaozbiljno uopće ne shvaćaju ozbiljno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •