fakat me zanima
osobito nakon kakanja?
fakat me zanima
osobito nakon kakanja?
Operem ju - izribam WC sanitarom, isplahnem i obrišem suhom krpom.
mene je malo strah tih invanzivnih sredstava tipa sanitar i domestos
ja prvo isperem vodom, pa onda operem s onim musculo za kupatilo (nije toliko jak) i onda jos isperem skroz vrelom vodom, osusim i eto
ja mislim da mozes i detardzentom za sudje...maria71 prvotno napisa
isperem vodom i obrišem wc papirom![]()
par puta mjesečno operem ju s Froschom.
ali moje dijete je pojelo golublje govno nasred cvjetnog, tako da me nemojte slušati.
Blizu prematačice uvijek držim špricu( za cvijeće) s 70% alkoholom, time špricam tutu i onda obrišem rol- salvetom za ruke.Ujedno ovim špricam i prematačicu nakon zadnjeg večernjeg prematanja- špric- špric čas posla, a 70%- ni ubija sve bakterije i nema potrebe za ispiranjem!![]()
Moje nije pojelo govno, ali i ja tak održavam tutuLutonjica prvotno napisa
![]()
Ja sam je nakon svake upotrebe prala s kap Brefa (onaj s alkoholom) dobro isprala i osušila.
Isplahnem vodom, obrišem wc papirom, a operem ju nekim sredstvom (muscolo, proper...) kad perem kupaonu, znači svakih par dana
Ovak i ja, jedino što ja koristim Arf.sandraL prvotno napisa
ja sam radila ko lutonjica.
Mislim da ne treba pretjerivati s ovim ubojicama bakterija.
Lutonjica prvotno napisa
Skrecem s teme, ali pticje govno je opasan izvor zaraze H5N1....Pa nek sljedeci put zaobidje to ili izabere od neke druge zivotinje, ako vec mora...![]()
znači alkohol i ponekad nešto jače
thanks
kupila sam jučer u DM-u vlažne maramice za čišćenje wc daske - to mi se čini kao zgodna opcija za brzinsko čišćenje tute
A meni se to čini kao najgora opcija, osim ako ćeš to nakon brisanja isprati s vodom.Lutonjica prvotno napisa
![]()
ja ih sigurno neću koristiti za tutu - čitaj moj gornji post
Kod nas isto voda i papir, eventualno vlažne maramice, nemam živce za ribanja ni inače, a kamoli još i tutu. Zato sam prekjučer malenoj rekla da od sada piškimo i kakimo samo na zahod. Koja ušteda vremena!
Tuta: isperem s vrelom vodom, onda sa deterdjentom za sudje, onda opet s vrelom vodom.
Djecja daska za WC: ako smo na brzinu, obrisem vlaznim maramicama, inace radim postupak opisan gore.
I nama je bio preporod kad je maleni poceo kakiti u skoljku.
A kahlicu perem antibakterijskim sredstvom za sudje (onaj narancasti). Uvijek drzim na kadi onu obicnu spuzvu za sudje i to sredtsvo. A poslije dobro, dobro isperem vrucom vodom, jer maleni ima jako osjetljivu kozu.
Ovo sto Arijana kaze je tocno da se nakon brisanja vlaznim maramicama treba dobro isprati vodom jer mogu nadraziti kozu.
Iako ja nas WC ne isperem, ali maleni kad na njega sjedi, ima onaj svoj nastavak, kojeg isto perem sredstvom za sudje.
kipuca voda, a svakih nekoliko puta detergent za sudje, arf ili sto mi vec padne pod ruku (kad cistim ostale stvari - lavabo i kadu). mislim da ako mozemo djeci guzu brisati sa onim otrovom od maramica, onda im nece nista biti ako tutu nismo prokuhali i dali na dezinfekciju. osim toga prljaviji je pijesak u parku u kojem svaki dan provodi po nekoliko sati, nego njezina tuta. ne znam, ja sam oko tih stvari dosta opustena
ja nisam tutu ni davala - bilo mi tlaka poslije je čistit![]()
ja sam odmah kupila onaj nastavak za wc dasku
Same here.dalmatinka prvotno napisa
ja sam isto kupila nastavak za wc ali mi se zasad tuta cini prakticnija jer se u nju sama ode popiskit kad joj je sila, a na wc bih je ja morala posjedati. kada ste pocele sa daskom za wc? da stavim neki stolcic pred skoljku da se moze sama popeti? kako ste vi to rjesavale?
Kad je imala 2 godine (prije toga tuta + tuta kod bake i sad). Prije bih isla s njom, sad vec moze sama sjesti.tridesetri prvotno napisa
Ja sam Leonu u Toys'R'Us u Grazu kupila nastavak za WC sa stepenicom. Jos se ne moze sam popeti, ali uskoro ce moci.tridesetri prvotno napisa
(mislim da sam isti vidjela u Quelle katalogu, ali po puno visoj cijeni)
mi smo mrzili tutu
mislim da nije niti jednom uspio kakiti na njoj
imali smo dodatak za dasku i stepicu iz ikee ispred tako da se moze sam popeti i da ima nesto ispod nogu dok sjedi
ida i noa nisu koristili tutu - bar ne u svrhu za koju je namijenjena
direkt na wc. bez ikakvog dodatka za djecu. na veliku skoljku i dasku. nista ekstra nisam prala, osim sto sam generalno skoljku prala nesto malo cesce nego inace...
imaju stepenicu iz ikee za upotrebu lavandina i ta je sluzila da se mogu sami popest na wc.
leo je par mjeseci koristio tutu (preko zime, od kad je poceo sjedit pa dok nije poceo bjezat s nje) tada sam u nju stavljala dva lista wc papira da se na njih pokaka, onda jednostavno sve sklizne u wc i ne treba pratsamo isperem s vodom. ne prevrucom, sto vec izadje iz pipe, i nisam brisala, stavila naopacke na bide da se osusi.
joj sto sam ja lijena po takvim pitanjima![]()