Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 68

Tema: Bez odjeka ploda 6+5

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Bez odjeka ploda 6+5

Bok svima, ja sam nova a pratim vas već duže vrijeme i svašta sam naučila baš čitajući po forumu pa se nadam da ću dobiti i neke odgovore na pitanja..
    Naime. po računu sam trudna 6+6, dakle 7. tjedan i jučer sam bila prvi puta na ultrazvuku (vaginalnom) 6+5, ali se nije vidio plod . U nalazu piše da se zapaža gastacijska vrećica sa odjekom žumanjčane vrećice, momentalno bez odjeka ploda. Ginekologica me pitala koliki su mi ciklusi pa sam ja rekla 33 dana(31-33) pa je ona rekla da je vjerojatno mlađa trudnoća od računa. u ponedjeljak opet na uzv.
    bila sam se jako rastužila, jer sam vidjela i čitala i čula nažalost o slučajevima blighted ovuma, pa me zanima je li to stvarno jako često i mogu li se nadati da će se u pon vidjeti malo zrnce ?
    Hvala

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Draga Novel,

s obzirom na duljinu tvojih ciklusa moguće je da je još prerano da bi se plod vidio kako ti je rekal ginićka, nekima od cura je upravo tako bilo. Sigurno će ti se javiti cure sa sličnim iskustvima, a do tad možeš preko pretraživača pronaći još o tome.

vibram za malenu bebicu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

tako je bilo i kod mene,i eto malo zrno sutra slavi prvi ročkas.Vjerujem da će tako bit i kod tebe

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Sa 6+2 nije bilo odjeka, a ciklus 27 dana. Sa 8+2 je kucalo k'o veliko!!!
    Bez panike i

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala vam curke...Ja se iskreno tome nadam.
    Nadam se da ću se u ponedjeljak razveseliti ...
    Pusa

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ali meni moja gin nije dala da idem ne UZV dok ne prođu još barem 2 tjedna, jer mi je rekla da ću se samo uzrujavati ako nije u redu, a kiretaža i tako ne dolazi u obzir prije 9-10 tjedana (naravno ako ne krene samo od sebe).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Novel, vibram za srčeko! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Ali meni moja gin nije dala da idem ne UZV dok ne prođu još barem 2 tjedna, jer mi je rekla da ću se samo uzrujavati ako nije u redu, a kiretaža i tako ne dolazi u obzir prije 9-10 tjedana (naravno ako ne krene samo od sebe).
    Ma i meni je malo čudno zakaj već za tjedan dana, tj 6. Mislim,ja jesam nestrpljiva ali se ne bih htjela razočarati. Mama mi je baš rekla da ak niš ne bude u pon, da ćemo se za tjedan dana naručiti kod jedne privatne ginićke, koja ima super ultrazvuke... Ali ja se nadam da će meni i ovaj u zajčevoj pokazati bebu pa nadam se i

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ista se stvar dogodila mojoj prijateljici, duuugo je cekala tu trudnocu i ode na pregled, a vrati se sva zbunjena, nista se ne vidi. isto ju je doc narucio za tjedan dana, i vidjelo se sve sto se trebalo vidjeti. to i tebi zelim.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hvala ti ivana , tome se jako nadam...

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni se ništa nije vidjelo sa 5 tjedana pa čak ni gestacijska tako da nemaš frke. Ma grozno je to kada tako rano odeš kod ginekologa pa se samo isfrkiraš i nanerviraš. Ja sam to već dva puta prošla Samo optimistično i navijam da se idući puta vidi mala bebica

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Novel, ja sam imala blighted ovum, u tom slučaju nema ni žumanjčane vrećice ni ploda, već samo prazna gestacijska vrećica. Ako je kod tebe vidljiva žumanjčana vrećica to je već jako dobar znak.
    Probaj se ne nervirati i malo se strpi do idućeg pregleda.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Novel, meni je gin. rekao isto što i tebi (vaginalna sonda, solidan uzv) čak je i dodao - ništa od ove trudnoće, onda me MM u istom danu, pola sata nakon ovog pregleda "odvukao" u privatnika sa vrhunskim uzv-om i plod se vidio. Sad taj "plod" od 7 mjeseci blaženo pajki u sobi .
    Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

arijana, mozda je taj prvi doc isti kao ovaj moje frendice, u istom ste gradu

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Taj je na Medarevu, nije socijalni..., jer ovaj na Domu zdravlja ne bi vidio ni sa 9 tjedana

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

novel, vibram ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    drugi put kad budes trudna, ne idi tako rano na uzv

ldugandz

Početno

Vibram da sve bude ok i da se u ponedjeljak vidi ama baš sve

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

evo ljudi, ja odo sutra na uzv ujutro!!! nadam se da će biti sve u redu... :/
    držite mi fige, Pusa

melani25

Početno

ma sve je ok....meni se plod vidio sa 7+4 i to ga je trazila 10 minuta, jos je bio i neki student pa mu je objasnjavala kako je to malo nezgodno kad se dode na prvi ultrazvuk tako rano....nista nebrini...

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

~~~~~~~

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Držim fige

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

cekamo dobre vesti....

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Novel držim ti fige! Javi što prije!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dobre vijesti!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nadam se da je sve ok

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~vibramo za srčeko

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ovako: nisam baš zadovoljna, ali krenut ću redom

U nalazu uzv-a piše:

U uterusu GV(GM) sa odjekom za ŽV promjera 3,8mm, sa najinicijalnijim odjekom za plod, momentalno bez jasno vidljive cirkulacije. UZV kontrola za tjedan dana.

Meni je rekla da nazire nešto što bi mogla nazvati plodom, ali da je sve sičušno pa da se ne vidi dobro. Umanjila mi je trudnoću za tjedan dana, pa piše 7+4/ 7, inaće bi pisala /8, jer ja si i računam da je negdje zapravo 6+5 tek sada, ako ne i malo manje.

Možda se u čet/pet podvrgnem jopš jednom docu na uzv koji je malo sofisticiraniji.

Ne znam kaj da mislim ali možda sam malkice mirnija nego prošli put, ali sam još jako uznemirena. Rekla je da sigurno nije slučaj blighted ovuma, nego da bi u slučaju da se plod prestane razvijati mogao biti samo missed abortion. Nadam se da neće. Rekla je da nećemo nigdje žuriti pošto je željena trudnoća. To mi je malo ružno zvučalo, kao da me tješi a da bi zapravo napravila nešto drugo da nije željena.

Više ne znam što da mislim... kaj vi mislite
    :?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Novel, prije sveg čestitam na trudnoći! I pričekaj 7-10 dana. Ništa se neće desiti, osim što će mala ribica malo više narasti i bolje će se vidjeti!

Za sada se opusti i uživaj u svakom sekundu svoje trudnoće! Tvojoj ribica treba tvoj optimizam i sreća!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

To je sve ok. . .na slijedecm UZV ces vec vidjeti maliog crvica. Ja sam prvi put imala blighted ovum. . . zato sam kod druge trudnoce brzo trcala doktoru pa je isto bilo jako rano i nis se nije vidjelo. . . ali, na slijedecem, kao sto sam ti rekla. . bio je vidljiv mali crvic. . .

Bit ce sve ok, samo se nemoj puno zivcirati i uzivaj u trudnoci

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

:D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Novel, žao mi je što sve to prolaziš, vjerujem da ti nije lako. Nemoj krivo shvaćati doktoricu, samo ti je htjela reći, budući da je žaljena trudnoća, vrijedi pričekati još tjedan dana. Tako će ti gotovo svaki doktor reći. Ja sam sa Lovrom čekala tjedan dana i bila sam čak uvjerena da neće bit niš od toga, a kad je doktor rekao "kucka" nisam mogla vjerovati. A već sam bila primljena u bolnicu na kiretažu. Da doktor nije rekao "ajmo pričekati tjedan dana jer je željena trudnoća"....
    Šaljem vibre!~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Novel , meni ti je isto tak bilo , bilo je njima 7-8 tj a meni se činilo manje , pa su mi rekli da je vanmaternična , pa da se plod ne razvija a samo je malo trebao pričekati da se moj bebač pokaže , jer bila je manja trudnoća nego što se mislilo. Sačekaj tjedan dana i mislim i nadam se da će sve bit ok! Puse ti šaljemo moj bebač i ja!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala vam svima na podršci i dobrim željama. Ja se isto nadam da će biti u redu, da sam malo posebniji slučaj, tj.da se moja bebica još skriva,a li da je tu i da će napredovati.
    Pusa

melani25

Početno

najvazije je da se ne brines i ne sekiras, tvoja bebica(meni je i plod vec bebica... ) iako skroz sitna, osjeca kako se ti osjecas...zato misli na nju i razmisljaj skroz pozitivno....
    stretno..

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Novel, meni ti je slična stvar, jučer sam bila na pregledu nakon pozitivnog testa. Prvo se ova dr. u laboratoriju čudila zašto sam došla. Pa sam joj rekla da mi je bio pozitivan test. Ona opet čudi se i onda, nakon minutu je rekla, da, evo pozitivno je. A na UZV se isto čudila, kaže, da ništa ona ne vidi... :?

Rekao mi je doc da dođem 17.7. tj. za deset dana...

Ali, ja znam da je mrvica tu. Čak mi je bilo užasno žao što je taj pregled bio takav, nekako mi je nasilno to ulaženje u bebin prostor...znam da se to mora ali nije mi bilo ugodno. Drugi put ćemo se bolje psihički pripremiti za pregled.
    Malo mi je bed zbog tog UZV a opet želim se uvjeriti da je sve ok. ovo mi je prva trudnoća.

Kao što si rekla, skrivaju se od tog stroja tj UZV!

Drž se, mazi tibicu i sve je ok.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ma ne znam više što da mislim , ipak nadam se da će biti sve u redu. U ponedjeljak ću saznati, nadam se, nešto više... i to dobrih vijesti... :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Držim fige , javi sutra!

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

čekamo...

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

gdje si...

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

i ja čekam

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala svima na dobrim željama, nemam puno snage pa kopiram s drugog foruma! Pusa

Prije dva i pol sata sam kiretirana, jer na uzv-u se ništa nije ni pomaklo od prošloga puta.kako je doktorica prijateljica moje sestre, vjerujem joj sve i rekla je kako je bolje da se to dogodilo sada, nego da se rodi bolesno dijete, downovac ili slično. akže da su ovakovi slučajevi više od 70% slučajnost i da se događa jednom, zbog nekakve kariotipske greške, koja vjerojatno je na plodu ili slično.

Ne trebam ni pričati što sam danas proživljavala, od suza su mi natekle oči, ali nekako mi je draže da je ta kiretaža bila danas nego da se mučim još danima. Bila sam pod općom anestezijom, smetalo me samo kad me dokror pregledavao i prao nekako je bilo grubo dok još nisam zaspala. Ostalo ok, brzo je trajalo, znam da su me pljuskali da se probudim, i da sam se odmah počela plakati kao ljuta godina. Ali tu je bila moja mama, zaručnik i njegovi roditelji. evo prije 20 min došla kući. ne znam više što da kažem osim da se osjećam prazno kao olupina.

Nisam sigurna koliku pauzu moram raditi, dr mi je rekla 3,4 mjeseca, a moja sestra 6, kaj vi znate? Pa se nadam da ću vrzo u nove pobjede.Taman nakon svadbe koja je 16.9. pa negdje 10,11 mjesec.

Jedva čekam da sve prođe, ovo je tako ružno...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Jako mi je žao što ovaj put nisi uspjela. Odmori se i skupi snage pa nam se ponovo pridruži s lijepim vijestima za nekoliko mjeseci

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Baš si me rasplakala Žao mi je što si to prošla jer znam kako je to pošto se i meni dogodilo. I ja sam bila na kiretaži i sve ovo što sada pišeš mi je poznato, ali vjeruj mi da će brzo proći.

U akciju možeš krenuti čak i odmah jer sam ja ciklus poslije mislila kako sam ponovno trudna i moj je ginekolog rekao da to nije ni najmanji problem. Baš se danas o tome pisalo na zimskim trudnicama pa si pogledaj. Najbitnije je da ti psihički budeš spremna.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Obično kažu da treba pričekati 3-6 mjeseci ako je rađena kiretaža, da se maternica (i pogotovo cerviks) oporave.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Znam kako ti je....
    Šaljem ti jedan veeeliki zagrljaj.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu