Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: prekid dojenja na 3 dana

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno prekid dojenja na 3 dana

Ima li netko iskustva? Kad Nikola bude 5.5 mjeseci star, morat ću na put od cca 3 dana. On sad ima 3.5 mjeseca i isključivo je dojen. Pretpostavljam da ću za jedno mjesec dana početi s privikavanjem na bočicu (izdojeno mlijeko, a kad me ne bude formula) i kad budem na putu morat ću se izdajati. Ima li tko kakav savjet, kako da nam to olakšam?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Možda bi bilo dobro da malo mlijeka zamrzneš dok si na putu tako da izbjegneš formulu.Nadam se da će se javit netko sa sličnom situacijom

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Koliko dugo može stajati u zamrzivaču?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Pogledaj malo ovaj tekst sa portala
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=235&Show=1453

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hvala!
    Ima li netko iskustvo sa privikavanjem na bočicu?

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne mora piti na bočicu
    može iz čaše ili šalice (što je manja, to lakše)
    ili na žličicu

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evo tu imaš o hranjenju šalicom, ali i drugih korisnih savjeta

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Zamrznuto mlijeko u dubokom zamrzavanju može stajati 3 mj.
    Ja mlijeko zamrzavam od prvog dana. Za ono "zlu ne trebalo" kao se kaže. Svaki dan izdojim 80-150 ml, kako koji dan. . . .
    Od kad je stara 1mj svaki dan joj dajem jedan obrok (ili manje, ovisno o paketu) mojeg mlijeka na bocu skupa s D vitaminom. i to onog najstarijeg iz skrinje, a ovo frisko izdojeno zamrznem tako da stalno odrzavam istu kolicinu u "zalihi". Nakon boce obavezno ide jos malo cike
    Prvo je bilo svega, naravno, ali nakon par dana je skuzila kako to funkcionira. Dva su razloga iz kojih smo ju htjeli priviknuti na bocu, prvi je taj D vitamin, a drugi bas ovo, da mogu otici mirno nekuda nesto obaviti i ostaviti ju mami sa bocom mlijeka, a ne da moram zurirti i stalno misliti jel' gladna ili zedna.
    Isprobla sam vise proizvodjaca i najbolji mi se pokazao (kršitelj koda).
    Sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne kužim zašto joj daješ obavezno jedan obrok izdojenog :?
    Mislim da bi beba, kada tebe nema, bez problema pojela taj jedan obrok, a vitamin D možeš dati i na žličicu. Jan je uz D3 kapi pio i pola Plivita C i pedijatrica nam jer rekla da to otopimo u par kapi vode, nikako u mlijeku. Samo se ne sjećam da li radi vitamina C ili D....

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Samo se ne sjećam da li radi vitamina C ili D....
    Radi C vitamina. Znas da se mlijeko zgrusa u dodiru s C vitaminom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E viš - to je to...
    Opet, mislim da nema razloga da pije na bočicu radi vitamina D.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Dajem joj zato da potrošim izdojeno jer bi se pokvarilo, predragocjeno je da bih to dozvolila.
    Bolje da je ona meni naviknuta na bočicu, nema u tome nista loše, nego da se moja mama muči s njom i bočicom. Moj "posao" je da ju naučim , a bakin je da uživa u prvoj unučici .
    Nisam takva da samo "uvalim" dijete mami ili mužu bez da sam sigurna da će mi dijete biti sito. To mi je u krajnjoj liniji bezobrazno.
    Taj D vitamin je tako odvratan da nema šanse da ga uzme na žlicu, probali smo . Iskreno ni ja ga ne bih pila, bljak!
    Ovako smo se polako i bezbolno naučili na bočicu; ona dobije opet moje mlijeko umjesto vode, a u njemu i vitamina koliko joj treba bez da ju tlačim sa odvratnim okusima.
    To je naravno, moj pristup, svatko ima svoje načine. Ovaj je za mene, a pogotovo za bebu "najbezbolniji".

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma ne mislim ja da je to nešto loše. Jan je isto jeo izdojeno kada mene nije bilo, ali ga nisam morala učiti na to. Jednostavno je jeo izdojeno ako mene nije bilo, a od mene nije htio bočicu i to mi je bilo preeeslatko!
    Inače, mlijeko u dubokom zamrzivaču može stajati 6 mjeseci!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi smo se malo morali boriti, od zahliktavanja, pljuvanja i razljevanja i tako to. . . . Da to sam cula da bebe nece bočicu od mame. Meni je mlijeko pocelo curiti kada je Ema prvi put pila na bocu. . . bilo mi je koma. Ko' da joj dajem ne znam kaj a ne isto moje mlijeko samo iz drugog "pakiranja". Poslije je bilo ok. . . .
    Što se tiče tog stajanja mlijeka u škriji svugdje piše drugačije, u uputama od (kršitelj koda)-ove izdajalice piše 3 mjeseca.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

htjela bisamonapomenuti sto se d3 kapi tice: rekli su mi da se one nikako ne bi trebale stavljati u bocicu (ako ju uopce koristimo) jer da ce sve ostati na stijenkama bocice i dude tak da beba na kraju nece nista dobiti...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ovo s kapima možda ovisi o proizvodjacu?
    Nama nitko nije ništa o tome rekao. Imamo Plivine koje su navodno bolje od nekih njemačkih. Ako je tako onda bi ostale i na žlici. . . malo sam tu zbunjena :?
    Ma saznat ću ja, imam tri farmaceuta oko sebe koje mogu pitati. Javim kad saznam. . . .

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Razlika u pripravcima D3 kapi je da li sadrzavaju kolekalciferol (D3) u uljnoj ili vodenoj otopini. Plivit D3 ga sadrzavaju u vodenoj otopini.

Ako malo bolje pogledate zlicicu nakon sto beba popije kapi, vidjeti cete da je malo ostalo (masno pod dodirom). Kako se vit D3 daje u dozama od svega nekoliko kapi, ja ga osobno ne bih davala u bocici (sto ako beba popije samo pola sadrzaja bocice). Mogu se davati s mlijekom (ja bih stavila malo mlijeka i kapi u zlicicu i Ivan se nije bunio).

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni su to rekli u hrv. i koliko mi je bilo jasno radilo se o plivinim D3 kapima...
    plivine za sad koristim i ovdje...
    otisle smo off topic...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da. . . malo smo ga zabrazdile.
    Nama D vit sa zlicom nije islo. Ima djece koja to prihvate. . . Ja spremam po 80-120 ml tako da popije sve upravo zbog toga da ne bacam svoje mlijeko koje tako vrijedno skupljam
    Moj odgovor na postavljeno pitanje je: beba je prihvatila bočicu i mama ili MM me uspješno zamjene u hranjenju ako trebam negdje otići. Svi zadovoljni

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Super
    Ja sam samo htjela naglasiti da nije potrebno svakodnevno hranjenje na bočicu da bi se dijete naviklo da pije izdojeno ako mama nije u blizini! I da često beba neće piti iz bočice ako osjeti da je mama tu!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo sutra putujem, držite fige! Nikola lijepo prihvaća bočicu (na šalicu mu curi sa strane, a sad valjda nema više opasnosti od nipple confusiona!) Čuvat će ga moja sestra, nakon što je sveki koja ga je trebala čuvati najavila da će mu ona davati grah i juhu kad bude pod njenim režimom! :shock:
    Daklem, držite fige Nikoli i mojoj sestri (meni će sigurno bit super na putu)!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    Evo sutra putujem, držite fige! Nikola lijepo prihvaća bočicu (na šalicu mu curi sa strane, a sad valjda nema više opasnosti od nipple confusiona!) Čuvat će ga moja sestra, nakon što je sveki koja ga je trebala čuvati najavila da će mu ona davati grah i juhu kad bude pod njenim režimom! :shock:
    Daklem, držite fige Nikoli i mojoj sestri (meni će sigurno bit super na putu)!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Jednom sam šogorici čuvala petomjesečnu isključivo dojenu curicu i kad je ova ogladnila a mame nema.............ajme mene.Ostavila nam ova mlijeka ali curica neće pa neće.Jedva smo dočekale da se mama vrati. Zato sam i Doru učila na flašicu osim cike,nikad nije imala problema ostati sa bakom ili tatom.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

da, to je moj problem, ne zna piti ni iz bočice, ni iz čaše. bočicu grize, iz čaše se zagrcne pa odustaje.
    trebala sam ići na par sati, nisam, iz straha... šta ako ne popije iz čaše ni gutljaj...
    muž me uvjerava da će, kad bude gladan, popiti iz čaše, ali ja se bojim da neće.
    i zato ja nigdje ne idem duže od 3 sata.
    a bilo je puno situacija kad sam trebala.
    i što sad?

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Vratila se s puta. Nikola pametnjaković odmah prihvatio bočicu, i za dnevno i za noćno hranjenje. :D Tako da je sve super prošlo. Spooky hvala na vibrama, upalilo!!!! Meni je bilo super osim što sam nekaj zeznula na (kršitelj koda)ovoj izdajalici pa sam se morala ručno izdajati, što je živa gnjavaža. A naročito u javnom wcu kad je bila frka a hotel daleko... koja je to bila poplava !!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •