Didi prvotno napisa
I naknadu za bolovanje i rodiljnu izračunavaju na osnovi cijene radnog sata koju tvoj poslodavac napiše na onom obrascu (ne mogu se sjetiti broja, ima ga za downloadati na HZZO-u web), pa prema tome dobivaš naknadu koja je u visini tvoje normalne plaće.
ja sam radila na pola radnog vremena za drugih 6 mjeseci života djeteta i onda odmah nastavila na komplikacije u trudnoći i tako je bilo, sa pola plaće za pola radnog vremena naknada je bila u visini cijele plaće, jer radiš pola sati i dobiš pola plaće - cijena sata je ista kao da radiš 8 sati i dobiš cijelu plaću. Oni uzmu cijenu sata i množe ju s brojem radnih sati taj mjesec u državnim i javnim služabama (za sve isto)
Samo se ne daj zbuniti... mene su skoro zakinuli jer nitko prije mene nije imao takav slučaj u našem područnom uredu pa su bili izgubljeni, u županiji govorili jedno, u gradu drugo a ja zvala ZG i rekla da ovi nemaju pojma pa su ih onda oni zvali... sad kad se pojavim teti u HZZO za naknade u očima joj vidim bijes, još uvijek - ali nisam se dala zbuniti i na kraju je ispalo da sam ipak ja u pravu a da bi one trebale bolje proučiti pravilnike.
I da, na tom obrascu moraš imati bar dva zabilježena mjesečna primanja da imaju iz čega izračunati prosjek.