Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Posjeti u Klaicevoj?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Posjeti u Klaicevoj?

Bas smo danas ostavili Vedrana u Klaicevoj na operaciji preponske kile i rekli su nam da su posjeti iskljucivo od 14 do 15h. Obzirom da smo od dosta drugih roditelja culi da su mogli posjecivati svoju djecu cesce (ili cak biti tamo cijeli dan, od jutarnje vizite do vecere) i to ne samo male bebice nego i ovakve decke i cure od 5-6-7 godina zanima me kakva su vasa iskustva.

Pretpostavljam da to ovisi i o odjelu - Vedran je na ABD(ominalnoj) kirurgiji.

Inace, ocekuje se da ce biti u bolnici 5 dana sto mi je malo cudno - na prvom pregledu u Klaicevoj su anm rekli da bi trebao ostati 2-3 dana dok znam da se u nekim drugim bolnicama (ponajvise vani) ta operacija radi ambulantno, s boravkom u bolnici od jutra do kasnog popodneva.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje je dijete u 11 mjesecu prosle godine bio na operaciji spustanja testisa, a usput su mu operirali i kilu jer to vrlo cesto ide jedno s drugim. Na vlastitu odgovornost sam ga izvukla iz bolnice istu vecer i sve pet. Tad je imao 2,5 godine. Do operacije i poslije operacije mogla sam biti s njim samo ja, muža su zamolili da čeka vani jer da je gužva u sobi. Dok se budio iz narkoze bili smo oboje pored njega.

Mislim da je stvarna procedura 5 dana, ali da znaju klince pustiti i ranije ako je sve ok.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma zamisli ti, od 14-15

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bas sam saznao od poznanice da su klinci od njene frendice operirali slicne stvari tamo i da su u dogovoru sa doktorom isli isti dan doma.

Pih, da sam to znao onda bih pitao prije operacije ... mislim da cemo danas na mali razgovorcic sa doktorima!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

kad je imala četiri godine, kćer mi je završila u klaićevoj zbog bolova u predjelu trbušne šupljine kojima nisu mogli naći uzrok. premještali su je s odjela na odjel nekoliko dana. ja se jednostavno nisam htjela maknuti od nje i inzistirala sam na tome da budem cijelo vrijeme s njom. apartman (jedan - koliko znam) koji imaju, zauzet je za djecu s težim dijagnozama. jedva jedvice, nakon što su vidjele da ne kanim kući, neke su mi se doktorice smilovale i dozvolile da spavam na stolcu uz njen krevet pa sam ja spavala na stolcu, glave naslonjene na njen krevet. sva sreća, onda smo im dojadili i pustili su nas na kućnu njegu, s tim da dnevno dolazimo na pretrage.
    inzistirala sam na tome jer je kao beba od dvije godine završila u zaraznoj zbog rota virusa i to je bila takva strašna trauma za nju, da od onda ima fobiju od doktora. da bi joj dali infuziju, vezali su joj ruke i noge, a ona je plakala dva dana bez prestanja, sve dok nismo uzeli dodatno osiguranje i s njom došli u zajedničku sobu. u toj sobi danima je danju i noću držala nekog od nas za ruku, od plača joj je pukao glas, da ne govorim o regresiji u svim smjerovima, noćnim morama i sl.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sad smo bas saznali telefonom da su ga tek odvezli u salu ... znaci, od jutra u 7 sati do podneva je cekao na red i mogu si misliti kako mu je bilo.
    Primili su ih jutros 8 za operacije i izgleda da su vecinu uzeli prije njega iako je on bio medju najmladjima ...

Ah, jucer nakon sto je dogovorena operacija je inace bio ziva nervoza, jedva smo izlazili na kraj sa njime ... bas je to cekanje koma, razvlacila se ta operacija 8 mjeseci i u medjuvremenu je poceo gristi nokte, bile su razne faze agresije ... sigurno to nije sve zbog operacije, ali vjerujem da bi mu bilo puno lakse da nije bilo tog iscekivanja.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dora obavljala neke pretragice pa su je zadržali dva dana(jer se puno pretraga radi ujutro natašte) i ja sam bila s njom od 10 do 19(eventualno 20) na odjelu gastro.Nisu dozvoljavali da je uspavam,ali nije joj to tako teško palo.Zabavljala se cijelu noć paleći i gaseći svjetlo.Držimo fige

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pretpostavljam da je kod klinaca starijih od 5 godina sve stvar politike odjela i dogovora sa sestrama (tatek, nema ti druge, naoružaj se šarmom i u boj!). Malo gdje se vrijeme za posjete baš striktno poštuje, mislim da se bez problema može navući pola sata sim, pola sata tam (sve je to naravno premalo, i za djecu i za nas).
    Držim vam fige da sve dobro prođe i da ste brzo doma!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tatek,želim da vam sve skupa prođe što bezbolnije.
    Ne znam kako stoji stvar na kirurgiji sa većom djecom.Moja prijateljica je uz svoje dijete od 3,5 god. bila od 10-19 h. Ali no je imao respiratorni infekt,pa tako ne znam za kirurgiju.
    Nadam se da ste brzo doma...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bili smo jucer kdo njega 13:45-15:15, dulje nije islo, a zatim sam jos ja skoknuo na 10 minuta predvecer oko 19:30. Nije bilo nikog tamo od roditelja i sestre su me ljubazno zamolile da budem sto krace da ne ometam djecu, a i da se ne osjecaju zakinuto (nije zaista bilo ni jednog roditelja na i oko odjela).

Operacije su se oduzile (pretpostavljam da je bilo nekih izvanrednih dogadjaja) tako da je Vedran dosao na red tek u 12h i izasao van oko 12:30 i kad smo mi dosli prije 14h jos je bio zbunjen od narkoze i naravno placljiv - zedan i gladan (vrucina, a on nataste jos od jucer navecer), a i bolilo ga je dok voltaren cepic nije poceo djelovati. Bilo ga je bas tuzno vidjeti takvog ...
    Onda smo mu malo prekratili vrijeme tako da je bio malo veseliji (no ne i veseo ...), poceo je djelovati i cepic, a sestre su obecale uskoro dati vode.
    (on je inace jos dobro i prosao, drugi stariji klinci su jos u 15h cekali na red, isto tako nataste po toj vrucini ... jao)

Navecer je vec bilo bolje, sjedio je i citao neizbjezne asterikse i mislim da je shvatio da je najgore proslo.

Danas stizemo nesto prije 14h sa vocem i friskim stivom, a danas bi i kirurg trebao biti tamo da cujemo detalje i vidimo koliko dugo ce trebati ostati tamo.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo jedna pusa hrabrom Vedranu

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Danas bili u bolnici, mali bio veseo i pricao sto na sat (jasno, kad inace nema tamo bas kome puno pricati pa puno lista stripove i gleda telku), sutra ce nakon vizite vidjeti da mozda dodje doma - ako ne, onda ce morati ostati tamo do ponedjeljka i vadjenja savova.

Usput, danas nas nisu pustili u sobu do 13:55 (mi smo dosli u 13:40 pa su nas izbacili), a rekli su da moramo ici u 15:05. Ocito se vriojeme posjeta ovdje postiva vrlo striktno ...
    Sad nam to vise nija tako bitno, ali jucer kad je bio onako jadan najradije bi bili cijelo vrijeme uz njega ...

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tatek, imas hrabrog sineka!
    drzim vam fige da ga sutra puste.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

MZ se bas cula sa sestrom u Klaicevoj, Vedran moze doma, no vodit ce se kao da je u bolnici do ponedjeljka kad ide vaditi savove.

Ono sto nam je malo cudno je to sto je sestra rekla da on do skidanja savova ne smije hodati, cak ni do WC-a :? svi koji su obavili takvu operaciju smjeli su hodati vec drugi dan nakon nje i ovo nam bas nije ajsno. Morati cu se detaljno raspitati kad dodjem po njega.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

odlično da ide doma! :D

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jupiii što će doma :D
    Sve je lakše i ljepše kada ste zajedno! Veeelika pusa hrabrom Vedranu

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

super što ide doma :D
    od čiste sreće odmah će sve zacijeliti duplo brže nego u bolnici.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Puse malom hrabrici, a i hrabroj mami i tati.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hvala u Vedranovo ime (i nase) na podrsci!

Vedran je doma (iako se sluzbeno jos vodi kao da je u bolnici - thja, treba nekako popuniti te krevete za zdravstveno ... :/ ) i u ponedjeljak idemo skinuti savove, sto ne bi trebalo biti sokantno, jer se sivalo biorazgradivim koncem pa treba samo postucati krajeve.

Kaj se tice hodanja, bas je onako kako sam pretpostavljao: kazu da ne smije NISTA hodati zato jer da mu se kaze da moze, ali oprezno, za dva dana bi vec jurio uokolo. Ovako je malo glupavo (nosim ga od kauca do stola, na balkon i sl), no makar mu jos nije palo na pamet da jurca.
    Srusili smo i jos jednu barijeru i nabavili DVD/VHS pa smo jucer gledali Wallacea i Gromita i Asterixa,a obzirom da se smije voziti, sutra cemo se malo vozikati uokolo ...

Usput, operirala je dr. Jelena Kasner-Samprec, mladja kirurgica, i nemamo primjedbi na rad ili komunikaciju. Jedino sto nam je malo cudno, malog su onak' usput i obrezali jer mu kozica nije prelazila glavic na pisi,a koliko znamo, to se tretira kao medicinski problem tek nakon sto decki prijedju 10 godina ... no, ajd, ne bi smjelo stetiti (nisam jos citao topic o tome na ovom forumu, mislim da je bio jedan).

Dakle, do ponedjeljka nema hodanja, u ponedjeljak sredujemo savove, nakon toga slijedi 7 dana oporavka (baka ce se malo ukljuciti) uz lagano uhodavanje, a nakon toga, rekla dr, moze sve. Dakle, ceka ga jos tjedan dana vrtica pa onda Ceska, more i Sarajevo.

Eto, drago mi/nam je da se cijela prica blizi kraju ...

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Jedino sto nam je malo cudno, malog su onak' usput i obrezali jer mu kozica nije prelazila glavic na pisi
    MOLIM? Obrezali ili prevukli?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    Citiraj tatek prvotno napisa
    Jedino sto nam je malo cudno, malog su onak' usput i obrezali jer mu kozica nije prelazila glavic na pisi
    MOLIM? Obrezali ili prevukli?
    Sorry, prevukli.
    Htjeli smo to jucer pogledati pred spavanje, no Vedran je rekao da ga smeta pa nismo inzistirali.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Šaljem vibre da se što prije oporavi od svega!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:shock: :shock: :shock:
    ne mogu vjerovati za usputno obrezivanje

sad tek vidim da ste bili na operaciji, puse vedranu

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čitaj još jednom!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aaa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sto to znaci prevukli?
    jesu isto dirali nozem?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sorry, izazvao sam zabunu sa tim "obrezivanjem". Citali smo MZ i ja jedan clanak o obrezivanju ovih dana i pricali o tome pa mi je ostalo u glavi ...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    a sto to znaci prevukli?
    jesu isto dirali nozem?
    E, to bih i ja volio znati, a nisam bas bio u prilici pitati puno detalja ... a ni pogledati doma Vedrana, jer ga je to jucer smetalo.
    Izgleda da su recnuli onaj spoj, fimozu (jel se tako to zove?), koliko sam shvatio iz onih nabacenih nekoliko recenica.

Bili su neki klinci koji su dosli kad i Vedran obaviti taj zahvat, isli su isti dan navecer doma.

korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ajooooj tatek, zao mi je sto je mali mish moraao prolaziti kroz to... ali najvaznije je da je sada doma i sada ga mazite i pazite i ljubite i nadoknadite mu to sto je bio sam i uplasen u bolnici.... Nek je sve dobro proslo... pusa malom miceku...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisu vam dali nikakve upute za pišu? Mi smo morali sami opet prevlačiti i mazati s betrionom da se ne zalijepi natrag. Nemoj se preplašiti, vidjet ćeš ružne ljubičaste fleke na glaviću ali to brzo prođe.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Nisu vam dali nikakve upute za pišu? Mi smo morali sami opet prevlačiti i mazati s betrionom da se ne zalijepi natrag. Nemoj se preplašiti, vidjet ćeš ružne ljubičaste fleke na glaviću ali to brzo prođe.
    Ja sam pitao sto sa time, treba li nesto posebno raditi, pa su rekli da ne treba, da ne prevlacimo to ako malom nije ugodno i da mazemo betrionom ako se upali.
    Pitat cu u ponedjeljak detaljnije, tad je bas nas "termin" i ne upadamo u pola tudjeg pregleda kao jucer.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

potaknuta naslovom a i dijelom priče o Vedranu samo želim napisati par riječi o posjetama u dječjim bolnicama.
    ja sam za to da roditelji budu uz svoje dijete i da na tome inzistiraju.
    evo i zašto.samo zato što sam bila uz sina i uz sreću da sam naišla na poznatog liječnika kojem sam se obratila nakon učinjenog UTZ koji mi je bio sumnjiv(iako nisam med.struke i iako dr koji je radio UTZ nije reagirao na ono što je vidio)moj sin je hitno operiran.bila je operacija slijepog crijeva koje je puklo.
    pitam se što bi bilo da sam čekala vrijeme posjeta.dalje ne bi jer mi se sledi krv u žilama kada se sjetim cijele priče.
    mama i(ili) tata trebaju djetetu.naravno da moramo biti pribrani i ne ometati rad med. osoblja,ali mi smo usredotočeni na svoje dijete i sve vidimo i mislim da možemo biti samo od pomoći.
    ne radi se o klaićevoj bolnici, ali nije bitno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •