Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 104

Tema: kad je dijete žrtva zbog dugog dojenja

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno kad je dijete žrtva zbog dugog dojenja

stariji sin mi ima 8 godina i dojila sam ga 17 mjeseci. naravno za to vrijeme da se razvila naša bliskost i njegova ljubav prema mojim cicama.
    srećom (!?) ljubav prema njima izražavao je samo unutar kuće.... eh, sve do neki dan na vikendici kod mojih.
    super mi je da je s njima po ljeti jer ima puno djece (rođaka), idu na more, igraju se. i sad, po prirodi dosta povučen osjetio se slobodan i rekao je da ooobožava mamine sike i da sam mu nedavno dopustila da ih lizne.
    na to se digla graja i jedan od rođaka odlatio mami i rekao joj. uglavnom ispalo je ko da se (oslobodi bože) mali seksa s menom. pusto prenemaganje, isčuđavanje.... osuda, ruganje (samo u kući tih rođaka).
    normalno - moj plače, ne želi ići više dole.

p.s. naravno da me mali gleda po cijele dane i kako mu brata dojim.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

o joj, kakav nesporazum...

lidac2004

Početno

pa ako on nece ici dolje ni nemojte ici.
    mada, i meni bi bilo cudno da mi dijete koje jos malo ulazi u pubertet lizne dojku.

naravno, pod tim ne mislim nista slicno onome sto su ti tvoji rodjaci rekli.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Pa sad sto reci..on je ipak vec 8 god.znaci 2.razred skole i meni je to ponasanje isto malo cudno( nemoj se uvrijediti).Nekako mi se cini da si mu trebala objasniti da on vise nije za to,a ne dozvoljavati mu da i dalje gaji "ljubav"prema grudima.po meni ipak postoji granica...

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

to je bio prvi i zadnji put otkad je prestao dojit

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni je baš super što mali gaji "ljubav" prema maminim grudima. Sjeća se da mu je tamo bilo lijepo, sjeća se ljubavi. Nadam se da će i za svoje dijete željeti i podržavati isto od svoje žene.
    I uopće mi nije čudno što je htio probati mlijeko ili liznuti ili štaveć. Vaši muževi koji su to isto htjeli, činili su to zbog radoznalosti ili zbog seksa?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Baš mi je žao tvog klinca Andora, jer je neugodnost koju je doživio očito bila vrlo jaka i tko zna šta on sad sve proživljava u svojoj glavi..
    Razgovaraj s njim, ne bi bilo loše da porazgovaraš i s tom mamom rođaka, objasniš joj kako je to glupo ispalo i kako može imati posljedice na njega i njegovu sigurnost
    ako ideš tamo, objasni i ti tim klincima kako je normalna radoznalost dobra, razlike, nešto o dojenju..nemoj filozofirat, nego pojednostavljeno svima sve u glavu i ponašaj se nakon toga skroz normalno, ako ne shvate iščuđavaj im se..

ljubi klinca i nek zna da nije učinio ništa loše, dapače

sjetila sam se kako je moj mlađi brat obožavao našu susjedu koja je iamla stvarno velike cicke-uvijek bi se ugnijezdio ili je dirao..mi smo ga čak zadirkivali, a on bi nam se samo isceria
    sad kad je momak svaki put zaceni od smija na to, malo mu je neugodno, a malo drago jer je odma zna šta valja :D

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Cemu iscudjavanje?
    Kako je zena lijepo rekla, malac je svjedok svakodnevnog dojenja od strane gospodina buraza...Pa se sjetio...pa pozelio refreshirati...

:D

Drzati i sebe i djecu dalje od zluradih primitivaca pa da su mi 100 puta rodbina.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Grudi su za dojenje, ljudi to često ne znaju ili zaboravljaju.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re:

Cuj, stvarno je cudno da mali od 8g lizne maminu dojku. Razumjela bi da je dijete od 3,4 g radoznalo kada gleda mladje kako ga mama doji, ali 8g je vec stvarno veliko dijete.

Naravno, to ne mora znaciti nista lose, ali kako ti ocekujes razumijevanje od tih rodjaka, i ti bi trebala imati razumijevanja kada okolina tako reagira.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sta je cudno Daedi? Zasto svi govore da je cudno, a niko da kaze zasto?
    Jel i tebi budi neke seksualne aluzije? :? Meni ne.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re:

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Cuj, stvarno je cudno da mali od 8g lizne maminu dojku. Razumjela bi da je dijete od 3,4 g radoznalo kada gleda mladje kako ga mama doji, ali 8g je vec stvarno veliko dijete.

Naravno, to ne mora znaciti nista lose, ali kako ti ocekujes razumijevanje od tih rodjaka, i ti bi trebala imati razumijevanja kada okolina tako reagira.
    stvarno deaedi, čemu čuđenje ?!

baš bi sa 8 godina trebalo bit radoznalije, jer može više toga vidjeti, shvatiti, stvara sebe..

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re:

Ne znam, jednostavno mi je cudno. Bila sam iskrena. Da, cudno mi.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pa moram priznat da je to i meni čudno... iz jednostavnog razloga što djeca od 8 godina uglavnom više ne lickaju mamine sise, koliko god im one drage bile... 8)
    mislim, neš ti velikog zla ili problema od tog što je to jednom napravio. ali ipak mislim da bi mu trebalo objasnit da je vrijeme njegovog dojenja daaavno daaaaavno prošlo, i da mamine sike više nisu za njega.

i ne vidim čemu toliko zgražanje i čuđenje nad začuđenim reakcijama okoline...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni meni nije cudno da dijete od 8 godina hoce probati liznuti siku.
    ali me ni ne cudi da se redom zgrazaju mame sa zimskih i proljetnih beba (ovo ne znaci nuzno da je beba rodjena u to GD , to je moj vec uvrijezen izraz za jednu posebnu kategoriju mama). prvo beba treba narasti u puzavca pa da shvatis da ces i ti pustati svoju da puze po nesteriliziranom podu. dotad se zgrazas.
    onda puzavac mora narasti do gegavca pa da shvatis da ce i on uzimati drugima iz ruke igracke. dotad se zgrazas. onda gegavac naraste do predskolca....itd.
    to su roditelji koji rastu sa svojom djecom.
    a ima i onih drugih. pa ce se takvi uvijek zgrazati.
    ali andora, ne obaziri se na takve.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj ninni prvotno napisa
    i ne vidim čemu toliko zgražanje i čuđenje nad začuđenim reakcijama okoline...
    Da, već smo se na to trebali naviknuti... :/

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Hvala ninni, i ja tako mislim

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Samo jedno pitanje za zacudjene....Da li bi stvar bila manje cudna da je rijec o djevojcici?
    (Ili bi bila jos cudnija, uzevsi istospolnost u obzir????)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Citiraj ninet prvotno napisa
    Sta je cudno Daedi? Zasto svi govore da je cudno, a niko da kaze zasto?
    Jel i tebi budi neke seksualne aluzije? :? Meni ne.
    Ne, ne budi mi. Ali razumijem ako je nekima to cudno. Samo sam to rekla. I gotovo.

Meni je cudno u smoslu kako je to ninni napisala, da ne ponavljam.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni bi bila podjednako čudna....
    a jedno protupitanje - da li bi stvar bila jednako "nezačuđujuća" da je riječ o 13-ogodišnjaku? jer, ne vidim bitnu razliku između 8 i 13 godišnjaka kad je dojenje i lizanje maminih sika u pitanju...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

pa nije nitko ni rekao da će sad lizat po cili dan mamine cicke !

prema tome vama je čudna njegova radoznalost, što mene još više čudi od vas..

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Samo jedno pitanje za zacudjene....Da li bi stvar bila manje cudna da je rijec o djevojcici?
    (Ili bi bila jos cudnija, uzevsi istospolnost u obzir????)
    Hm.....da razmislim...jednako...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

meni bi bila podjednako čudna....
    a jedno protupitanje - da li bi stvar bila jednako "nezačuđujuća" da je riječ o 13-ogodišnjaku? jer, ne vidim bitnu razliku između 8 i 13 godišnjaka kad je dojenje i lizanje maminih sika u pitanju...
    razlika između 8 i 13-godišnjaka je u tome dušo što 13-ak može već biti i muškarac-tata

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

da li bi stvar bila jednako "nezačuđujuća" da je riječ o 13-ogodišnjaku? jer, ne vidim bitnu razliku između 8 i 13 godišnjaka kad je dojenje i lizanje maminih sika u pitanju...
    Ne vidim ni ja, osobito kad uspoređujem s radoznalim muževima. Govorimo o sikama kao hranilicama a ne kao erogenoj zoni.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    Grudi su za dojenje, ljudi to često ne znaju ili zaboravljaju.
    E iz ovog razloga i je cudno

Potpuno podrzavam tu tezu, ali drustvo u kojem zivimo ju ne razumije. Kako god, mi zivimo u tom drustvu, i htjeli mi to ili ne, ono nas oblikuje i kod nekog vise, a kod nekog manje, formira nase poglede na svijet.
    Dijete od 8 godina je vec tomu podlozno, i meni (osobno) je tu jedino cudno sto mu je mama dopustila da lizne dojku i dodje u opasnost biti izrugivan. A time je ucinjena veca steta od one lizanja dojke.
    Da je meni cudno, je, ali samo zato sto sam takodjer podlezna drustvenim utjecajima, da osudjujem, ne, ali jedino ne shvacam zasto Andora nisi razmisljala o takvim posljedicama :?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ja se dobro sjecam da sam kao rana osnovnoskolka s vremena na vrijeme kad uhvatim mamu "u sisama" kofol "potezala".
    A kunem se da me nikad nije seksualno privlacila. Ni ja nju.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re:

Joj, uvijek ja ispadnem neka rospija, a sigurna sam da kad bi se provela naketa medju sirom populacijom o ovoj temi (ne na Rodi, jer nije reprezentativan uzorak) da bi vecina mislila kao ja i ninni.

Jer stvar je ovdje u prvom postu bila reakcija okoline, a ne postupak djeteta od 8g koji je sigurno bio samo radoznao.

Ali sa 8g vec bi trebao imati i neke granice i u radoznalosti.

Dakle, hocu samo reci: reakcija okoline nije bila cudna, barem ja tako mislim. Posebno razumijem drugu djecu kojoj je to neobicno i zato su ga ismijala.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    jedino ne shvacam zasto Andora nisi razmisljala o takvim posljedicama :?
    Znači li to da bi mame vrtićara dojilaca trebale prestati dojiti zato da njihova djeca ne bi bila izrugivana u vrtiću o strane druge djece?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Dijete od 8g vise ne ide u vrtic i dani dojenja su davno iza njega. Nemojmo skretati diskusiju i provocirati raspravu o onome sto nije tema Andorinog pitanja, ajmo njoj pomoci sa svojim misljenjima, kako je i trazila od nas, zar ne?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i meni je cudno

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Deaedi, ti znas sto rade i sto traze djeca od 8 godina?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pa ajmo. Zašto bi dijete od 8 godina trebalo imati granicu i ne liznuti maminu siku da vidi kako je to kad si beba koja doji?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj mala anica prvotno napisa
    i meni je cudno

Naravno da je.....Ti padas u nesvijest kad se kaze vaspitac....osmogodisnjak koji doji ti je vjerovatno izazvao srcani.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni moje sise služe za dojenje, dakle hrana od izuzetne važnosti za bebu, utjeha i umirenje za neartikuliranu bebu, kako dijete raste tako mi je normalno da ga svojim odgojem, majčinskom ljubavlju, razgovorom, pažnjom, brigom, zagrljajima ... učinim djetetom kojem nije potrebno maziti, grliti, ljubiti, lizati sisu da bi bilo sretno i zadovoljno i znalo da ga mama puno voli i da je uvijek tu.
    Dojila sam 20 mjeseci, prestali dojit bez ikakvih trauma, danas ima 4,5 godine i gleda kako joj dojim brata. Nije pokazala želju da bi i ona sisala.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re:

Znam da ne idu vise u vrtic i ne doje, barem vecina, zar ne?

Pokusavam se sjetiti kakva sam ja bila u toj dobi, kakav je bio moj brat....

OK, nisam kompetentna....Ali opet ponavljam. Andora je pitala da je njoj cudna reakcija okoline. Ja sam rekla da meni nije cudno da su tako reagirali- ismijavanjem. I gotovo.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kad malo bolje pogledam....Andora nije nista pitala....

Uzalud nam trud sviracice

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: RE:

Dijete od 8g vise ne ide u vrtic i dani dojenja su davno iza njega.
    Pa sad, baš tako davno možda i ne...
    Kad pogledaš da je ljudska vrsta biološki predodređena da doji od 2,5 do 7 godina, onda za dijete od 8 godina to i ne bi bilo tako davno.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

OK, ja sam njezin posta shvatila kao da zeli nase misljenje. Ne znam zasto bi netko otvarao topic ako ne zeli reakciju???

Pokazala sam raspravu MM i on je zacudjen da bi dijete s 8g poliznulo maminu sisu.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trebaš li možda još materijala za čuđenje za njega?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: RE:

OK, ja sam njezin posta shvatila kao da zeli nase misljenje. Ne znam zasto bi netko otvarao topic ako ne zeli reakciju???

Pokazala sam raspravu MM i on je zacudjen da bi dijete s 8g poliznulo maminu sisu.
    onda očito tvoj muž nije radoznao kao npr. moj..

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

MM kaze da su oni u 2 razredu slatali curice i njih hvatali....

Ma sve OK cure, shvacam vase argumente. I one kojima je cudno i onima kojima nije.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    Trebaš li možda još materijala za čuđenje za njega?
    Pa pitala sam ga jer je on jednom bio dijete od 8g. Da budem objektivnija.

lidac2004

Početno

deadi, slazem se sa tobom, dijete od 8 godina vise ne ide u vrtic i vec bi trebalo imati neke granice u znatizelji.
    i definitivno nisi rospija jer nas ocito ima vise koji mislimo da je to cudno.

i ne vidim razlog zasto bi se mi morali opravdavati zbog toga.

vec sam napisala da dijete od 8 godina nije daleko od puberteta pa zato i mislim da ne bi trebalo to raditi, bilo da je rijec o djevojcici ili djecaku .

lidac2004

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Meni moje sise služe za dojenje, dakle hrana od izuzetne važnosti za bebu, utjeha i umirenje za neartikuliranu bebu, kako dijete raste tako mi je normalno da ga svojim odgojem, majčinskom ljubavlju, razgovorom, pažnjom, brigom, zagrljajima ... učinim djetetom kojem nije potrebno maziti, grliti, ljubiti, lizati sisu da bi bilo sretno i zadovoljno i znalo da ga mama puno voli i da je uvijek tu.
    lijepo si to napisala.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    i ne vidim razlog zasto bi se mi morali opravdavati zbog toga.
    Mislim da iznošenje argumenata za neku tvrdnju (ono što ti zoveš "opravdavanje") jest smisao i srž rasprave.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja mislim da osoba koja (negdje) napise da joj se zeludac okrece pri pogledu na majku koja doji dijete, definitivno nije kompetentna govoriti o dojenju...

lidac2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    a ja mislim da osoba koja (negdje) napise da joj se zeludac okrece pri pogledu na majku koja doji dijete, definitivno nije kompetentna govoriti o dojenju...
    a gdje je neko to napisao?
    mozes li mi citirati, molim te?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Re:

Andora je pitala da je njoj cudna reakcija okoline. Ja sam rekla da meni nije cudno da su tako reagirali- ismijavanjem. I gotovo.
    Ja bih rekla: nazalost da nije cudna reakcija okoline.
    Ali je definitivno zalosna.
    Mnoge od nas i jesu ovdje da se "bore" protiv, nazvat cu ih, drustvenih stereotipa.
    Ali ne "preko ledja" nase djece.
    Ovo mi je vrlo slicno onom pitanju: Treba li u prijavi za vrtic napisati da je dijete dojeno.
    Mozda sam se nezgrapno izrazila, jer sam htjela biti kratka, ali skuzile ste sto mislim

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se ne sjećam kako je išla cijela priča u mojoj kući, no.......sjećam se da se jedne prilike kad sam vidjela mamine cice razvio razgovor o dojenju i kako mi je mama rekla da sam papala siku dok sam bila beba.
    ja joj nisam vjerovala (možda čudno, ali nismo oko sebe imali beba, bar ne onih koje doje)...i sad se opet ne sjećam jesam li ja nju pitala dal mogu opet probati, ili kako je došli do toga da sam ja rekla da bi probala, pa je ona rekla da mogu, ali sam ja onda rekla da ipak neću.

malo je zbrkana priča, ali kuži se point. ja sam tad već išla u školu (drugi treći razred, sjećam se vremena zbog namještaja koje mi je u sjećanju). inače, nisam dugo dojila, svega par mjeseci. i nikad mi mama nije bila idol ili prijateljica, dapače bila sam čak više vezana uz tatu.

da je malac rekao da je probao papati siku, vjerojatno se nitko ne bi zgrozio, kad je rekao da ju je liznuo..................proradili su naši "veliki prljavi" mozgići.

ja bi baš namjerno otišla s djetetom u tu ekipu (naravno nakon razgovora, nakon kojeg bi bio siguran da nije učinio ništa loše) i pomogla mu da se ponosan i bez srama pojavi pred primitivcima. on je taj koji nije učinio ništa loše i njih treba biti sram pred njim a ne obrnuto.

P.S. i ne meni nije isto kad osmogodišnjak ili trinaestogodišnjak kažu da su liznuli mami siku. vjerojatno ni desetogodišnjak ne bi rekao da ju je liznuo već bi se drukčije izrazio, ako bi se uopće išao izjašnjavati po tom pitanju.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re:

Citiraj Mony prvotno napisa
    Andora je pitala da je njoj cudna reakcija okoline. Ja sam rekla da meni nije cudno da su tako reagirali- ismijavanjem. I gotovo.
    Ja bih rekla: nazalost da nije cudna reakcija okoline.
    Ali je definitivno zalosna.
    Mnoge od nas i jesu ovdje da se "bore" protiv, nazvat cu ih, drustvenih stereotipa.
    Ali ne "preko ledja" nase djece.
    Ovo mi je vrlo slicno onom pitanju: Treba li u prijavi za vrtic napisati da je dijete dojeno.
    Mozda sam se nezgrapno izrazila, jer sam htjela biti kratka, ali skuzile ste sto mislim
    moni sve si super napisala, za razliku od mene koja se nisam mogla suzdržati pa sam spomenula primitivce.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •