Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 104

Tema: kad je dijete žrtva zbog dugog dojenja

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

a koliko čuđenja brate, pa osnovna karakteristika čovjeka je između ostalog i radoznalost

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa

ja bi baš namjerno otišla s djetetom u tu ekipu (naravno nakon razgovora, nakon kojeg bi bio siguran da nije učinio ništa loše) i pomogla mu da se ponosan i bez srama pojavi pred primitivcima. on je taj koji nije učinio ništa loše i njih treba biti sram pred njim a ne obrnuto.
    :D

I možda još reći da to djete vjerojatno nikada ne bi zatražilo liznuti ciku da odjednom s bratom ne djeli mamu i cike koje su do tada bile samo njegove.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Tweety, i ti si ovo super napisala:

ja bi baš namjerno otišla s djetetom u tu ekipu (naravno nakon razgovora, nakon kojeg bi bio siguran da nije učinio ništa loše) i pomogla mu da se ponosan i bez srama pojavi pred primitivcima. on je taj koji nije učinio ništa loše i njih treba biti sram pred njim a ne obrnuto.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mogu potvrditi suprotno od ovog sto yaya pise

doduse, mom je sest i nesto ali tu je to

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je najtuznije da se dijete sad osjeca kao neki cudak ili netko tko je napravio (ili pomislio) nesto ruzno i nedopustivo

Deaedi (napisa):
    Dijete od 8g vise ne ide u vrtic i dani dojenja su davno iza njega.
    ako mama doji malog brata, onda mu dojenje sigurno nije tako jaaaako daleko, vec vrlo blisko i svakodnevno

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa

:D

I možda još reći da to djete vjerojatno nikada ne bi zatražilo liznuti ciku da odjednom s bratom ne djeli mamu i cike koje su do tada bile samo njegove.
    yaya, čak ni to ne mora značiti. ja sam bila mlađe dijete, najmlađa od bratića i sestrični i nisam vidjela dijete koje doji, pa eto situacije koju sam opisala u prvom postu.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

yaya, čak ni to ne mora značiti. ja sam bila mlađe dijete, najmlađa od bratića i sestrični i nisam vidjela dijete koje doji, pa eto situacije koju sam opisala u prvom postu.
    Hmmmm, točno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    Hmmmm, točno.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja bih se samo osvrnula na sami naslov: "Kad je dijete zrtva dugog dojenja"...
    Mislim da situacija koja vam se desila nema nikakve veze s dugim, tj. produzenim dojenjem.
    Ja sam dojena samo 9 mjeseci, pa sam sa 6-7 godina kada sam negdje vidjela bebu koja doji pitala mamu da li mogu i ja. Kad mi je mama odgovorila da sam ja vec velika i da ona vise nema mlijeka, ja sam svejedno htjela probati, i naravno mama mi je dala. Uvjerila sam se da vise nema mlijeka, pa nikad vise nisam ni trazila.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    Grudi su za dojenje, ljudi to često ne znaju ili zaboravljaju.
    Potpisujem.
    Reakcija okoline je nažalost očekivana, ali mislim da se ni mama ni dijete ne moraju osjećati "prljavo" zbog toga.

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

naravno i ja sam kad je lana stigla ponudila mojima ako zele oni probati sta to ona jede... nisu zelili ali da je t. od 5 godina i provao ne vidim neki problem...
    slazem se da je rijec "liznuo" ovdi problem, skupa sa tim rodjacima....

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je posljedica ovdije navedenih negativnih razmišljanja nepoznavanje svakodnevnice dugodojene dijece koje imaju sasvim drugačiji stav o dojkama svoje mame nego djeca koja su zaboravila da su dojila.
    U vrijeme ljeta kad je garderoba skoz oskudna moraju se i ta djeca priviknuti na novu situaciju kao i hvala bogu odrasli. To da su dojke vidljive, njen obris, dekolte samo s jednom malom razlikom, a to su sjećanja na bliskost s mamom i opuštajuće djelovanje mlijeka na probavu pa i na kompletan organizam djeteta. To se ne smije zaboraviti.

Nakon nekog vremena stvar će biti skroz normalna i svaka mama to zna koja je dugo dojila da dijete kad vidi dojke uvijek isto reagira.

Cure zato koje to ne znate učite od starijih primjećivati te stvari.

Ja imam šestogodišnjakinju koja diskutira o tim filmovima i ja sam od nje puno naučila. Seksualnost odraslih je neuporediva sa seksualnošću djece koja je sigurno već odavno startala. Međutim ona je više "naivnog" karaktera.

I slažem se u potpunosti s Ivaricom. Postoje zgodne knjige o dugodojećoj djeci, a i ono ne napisano. Okolici nije za zamjeriti, a djetetu treba objasniti da su ona nešto posebno i da nerazumjevanje okolice dolazi iz neznanja.

Osmogodišnjak se ni u kojem slučaju ne može usporediti s četrnestogosišnjakom. Bap kao ni trogodišnjak sa petogodišnjakom. Razlika je definitivno jaka.
    Četrnestogodišnjaku ovakva stvar ne bi pala napamet, dok osmogodišnjaku je to skroz prirodno.

Cure samo bez straha dojite svoju djecu i znajte da frke nema. Ona nastaje samo iz neznanja onih koji ne znaju što je dugo dojenje, a o njemu se ne piše u svakodnevnom štivu i ne priča na televiziji svaki dan.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

uh, lijepo je kad vidim da ima žena koje ne misla da sam napravila nešto strašno ili neprikladno.
    mali nije niti posisao, liti lascivno lizao sisu, samo ju je okrznuo jezikom. već mjesecima to želi napravit i govorila sam mu da je njegovo vrijeme sise prošlo, da je to bratova hrana..... jednom sam mu ipak dopustila i zbilja nisam očekivala toliko unutarnje oduševljenje da je podijelio sa rođacima koji su opet posebna priča.

roditeljstvo nije iz kalupa napravljeno - iz dana u dan čovjek radi stvari koje nije ni sanjao i ruši svoje predrasude.

uglavnom - neće više dirat siku, pričali smo i smirio se. ono što boli je kad je rekao: zar sam ja zbilja čudak?

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ono sta je meni totalno bez veze je da si mu dala mlijeka izdojenog u casu i da je to pricao bilo bi ok.....ovako ambalaza nije "prikladna" za tu dob
    steta sta se mis mali uzruja radi toga

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Grudi su za dojenje, ljudi to često ne znaju ili zaboravljaju.
    Grudi su i seksualni objekt. Možda je netko od djece-rođaka već u pubertetu i kad je Andorin sin spomenuo "lizanje cike", rođaci su pomislili na druge stvari.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Andora moja Anna će u 9. mjesecu imati 7 godina. Ona i dan danas ima potrebu pomaziti se i sisa još tu i tamo svaka tri tjedna. To je za nju normalno jer ona s tim živi i gledala je brata koji ima sada tri i pol godine kako siše i dan danas.

Samo ti razgovaraj s njim i pusti ga da te dodirne, a nemoj ako ti to ne paše. On je drago malo biće koje ti je zahvalno do groba što je smjelo tu toplinu dugo osjetiti, a ne neki čudak. Njemu je bitno što ti misliš o to,e jer on te voli i ti si njegova mama. Ti se opusti i objasni mu i svoju nedoumicu i problem, oni to razumiju.

Hvala ti što si to podjelila s nama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim, bezveze mi toliko iscudjavanje.

To i je isto kao i nekadasnja rasprava dal se tusirati tj kupati zajedno, dal se presvlaciti pred djecom, dal spavati s djecom i do koje godine.................
    Djeca su radoznala i hoce sve znati i to je sasvim normalno.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Trilian prvotno napisa
    Grudi su i seksualni objekt.
    Ouch.
    Osmogodišnjacima sigurno nisu, osim ako ih odrasli već do te dobi nisu uspjeli naučiti da jedan dio tijela žene gledaju izdvojeno od cijelog ljudskog bića i po mogućnosti jednog dana zarađuju na istom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa

Postoje zgodne knjige o dugodojećoj djeci, a i ono ne napisano. Okolici nije za zamjeriti, a djetetu treba objasniti da su ona nešto posebno i da nerazumjevanje okolice dolazi iz neznanja.
    mda, razmišljam kako napisati komentar na ovo a da ne izgleda hladno na ovom hladnom internetskom papiru.
    uglavnom, ja dugodojećoj, produženo dojećoj ili bilo kako dojećoj djeci ne bi rekla da su posebni. ne zato jer to nisu, svako je dijete posebno ma kakvo bilo, već zato jer bi se u nekom trenutku zbog nekog vanjskog inputa moglo protumačiti kao posebno=čudno umjesto posebno=divno.

Andora, ja mislim da ta tema ne bi trebala biti završena dok god on misli da je čudak.on je normalan da normalniji ne može biti, a tebi, njihovoj mami, su on i beba posebniji da posebniji ne mogu biti.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

u svemu sto se dogodilo ne nalazim nista cudno.
    malac od 8 godina bio je ili samo radoznao, ili je zeleo da se u jednom trenutku poistoveti sa mladjim bratom (na koga je mozda malcice i ljubomoran). sve prirodne i normalne reakcije nad kojima se nema sta iscudjavati.
    i moje devojcice virkaju u kupatilu kad se mm i ja kupamo. izrazile su i zelju da me dodirnu po grudima , pa sam im dozvolila. na svako pitanje o anatomiji damo odgovor primeren uzrastu. i to sve racunam u normalnu deciju radoznalost, mozda cak i sa dozom seksualnosti, ali bez ikakvih lascivnih primisli, kako neko rece, bas decije.
    na zalost, nije mi cudno ni sto se okolina zgrozila. zgrazaju se ikada vide dojilju na javnom mestu sa bebom u krilu, ovo im je vise nego too much.
    ali, andora, zatucanci su svuda i uvek i protiv njih se ne mozes boriti. pobrini se samo da tvoje dete ne pokupi traumu zbog jednog sasvim bezazlenog gesta. neka iz ovog dogadjaja ponese pouku da nije on reagovao neprimereno, vec druga strana. a sa drugom stranom; ako mislis da ima svrhe, pokusaj da im objasnis, a ako ne bas te briga, svako cudo za tri dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ouch.
    Osmogodišnjacima sigurno nisu, osim ako ih odrasli već do te dobi nisu uspjeli naučiti da jedan dio tijela žene gledaju izdvojeno od cijelog ljudskog bića i po mogućnosti jednog dana zarađuju na istom.
    potpis!
    ja sam u sedmom razredu čitala lastana i nije mi bilo jasno zašto cijelo vrijeme pišu orgazam, kad se kaže organizam, dok je moja prijateljica u to vrijeme već imala dečka srednjoškolca...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ouch.
    Možda netko od rođaka ima više od 8 godina. I nemoj mi reći da dečkima u pubertetu grudi nisu zanimljive... i da u ženama gledaju ljepotu duše...

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma da, razumijem tvoj point.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

gore htjedoh napisati: u svim ženama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dok su se mali rođaci čudili, gdje su bile njihove mame da im objasne kako je to normalno.
    koliko mi se čini tu je i andora bila na stupu srama a ne samo malac

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Deaedi (napisa):
    ninet (napisa):
    Kad malo bolje pogledam....Andora nije nista pitala....

Uzalud nam trud sviracice

OK, ja sam njezin posta shvatila kao da zeli nase misljenje. Ne znam zasto bi netko otvarao topic ako ne zeli reakciju???

Pokazala sam raspravu MM i on je zacudjen da bi dijete s 8g poliznulo maminu sisu.

onda očito tvoj muž nije radoznao kao npr. moj..
    A gdje nam je lucky day?

Ja mislim kao i yaya da dijete možda uopće ne bi to tražilo da nema kraj sebe mlađe dijete koje doji i ponovno se prisjetilo svega.
    A možda i bi.

U svakom slučaju, koliko sam ja shvatila to nije bilo nikakvo dojenje ili ako hoće ovi malo više moralistički nastrojeni, lizanje i ne znam što, već samo trenutak, samo mala potreba da se sjeti da je i on jednom bio mamina beba.

I mislim da bi gore napravila da mu nije dala jer bi tada o tome nastavio razmišljati, možda se i osjećao odbačeno, a ovako, da su bile normalne okolnosti i da nije izbio skandal, dijete bi to već odavno zaboravilo i možda nikad više zatražilo.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo da se malo nasmijemo svijetu oko sebe:

http://www.thecowgoddess.com/?p=399

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super su mi ovi stripići :D

a ova je prigodna temi:
    http://www.thecowgoddess.com/?p=374

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ot, VV jel znas Secret?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mrzim kad mi pojede pol posta. dakle, VV jel znas zasto bas Victorias Secret?

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne. Misliš da je prigodno?

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aha, vidim.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O da, itekako, nedavno su nekoj mami koja je dojila rekli da izadje iz ducana, pa su fasovali prosvjede i masovno dojenje.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja imam žensko dijete od 12 godina. otkad sam trudna i grudi su mi narasle, njen interes za njih se povećao, stalno ona to pipa jel će biti mlijeka, zeza se s njima i na temu njih. jednom me je tražila da proba kak je to dojiti jer se ne sjeća, ja sam joj rekla da može, ona je to probala staviti u usta, nije joj se dopalo i rekla je da je to fakat za bebe.
    njoj samoj već rastu cike i mi ih volimo, mažemo hranjivim kremicama i svaka cika ima svoje ime. ne srami se toga već ih svako malo ponosno pokazuje i meni i mm. u našoj obitelji mislili smo da smo normalni ljudi koji se ne srame svog tijela i od niti jednog dijela tijela ne prave tabu. sada se pitam - jesmo li i mi malo čudni

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

AnaDelVito, meni je zalosno sto je sve ljudima cudno i bolesno.
    Neki dan je moj L gol hodao po terasi, kad su naisli neki klinci koji su tu na ljetovanju. Upirali su u njega prstom i pokusavali ga ismijati. Falabogu pa je premali i preveseli i prenormalni da bi ga to diralo.

VV:
    http://abcnews.go.com/US/Health/story?id=1378087

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Andora, hoces li da te svi posjetimo i izvadimo sise?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ana i Andora, pazite da si ne navučete socijalnu službu za vrat

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja ovdje mogu samo potpisati od prvog do zadnjeg posta moju dragu tweety

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za tweety pojašnjenje:
    "posebni" su jer im se dozvolilo da dugo doje pa su im i stavovi o dojenju posebni jer im je i dojenačko iskustvo malo duže... kužiš...
    ...to ne znači da svako dijete nije posebno za sebe..., ali u smislu dojenja i stavova o njemu, te sjećanja u vezi dojenja su dugodoječa djeca posebnija od druge posebne djece...

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno mazenje s cicama

Moja cura od 4 fodine koja nema mladjeg brata/sestru isto ima zelju pomaziti se ponekad s maminom cicom, bas kao kad je bila mala. Ja joj kazem da to velika djeca ne rade, ali ju ne odgurnem jer mi je to nekako previse okrutno i onda ona uglavnom provede svoje. nekako mi se cini da ce ju proci samo od sebe. Isto je s ljubljenjem u usta, uvijek pokusava tatu uciniti ljubomornim, sva sreca da jos nije skuzila onaj dio s jezikom. I da, sve ju to nekako lovi na faze pa onda zaboravi ...

Kako vi reagirate u ovakvim situacijama? Ili bi reagirali da vam se dogadjaju?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    Za tweety pojašnjenje:
    "posebni" su jer im se dozvolilo da dugo doje pa su im i stavovi o dojenju posebni jer im je i dojenačko iskustvo malo duže... kužiš...
    ...to ne znači da svako dijete nije posebno za sebe..., ali u smislu dojenja i stavova o njemu, te sjećanja u vezi dojenja su dugodoječa djeca posebnija od druge posebne djece...
    kužim, i bez posebnog pojašnjenja, zbog mog uvoda kod osvrta na tvoj post mislila sam da ćeš i ti skužiti da ja kužim.
    osvrnula sam se na njega samo zato jer ne znam da li bi možda dijete koje je pomislilo da je čudak, moglo pomisliti da je i to što je poseban=čudak, mislila sam da možda u tom trenu želi čuti da je isti kao i svi ostali.
    ali ovo je toliko osjetljivo ovako bez izraza lica i intonacije tako da je možda bolje da i nisam isticala ovu rečenico. no nije sad ni bitno.

kužim, to je bitno

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj AnaDelVito prvotno napisa
    ja imam žensko dijete od 12 godina. otkad sam trudna i grudi su mi narasle, njen interes za njih se povećao, stalno ona to pipa jel će biti mlijeka, zeza se s njima i na temu njih. jednom me je tražila da proba kak je to dojiti jer se ne sjeća, ja sam joj rekla da može, ona je to probala staviti u usta, nije joj se dopalo i rekla je da je to fakat za bebe.
    njoj samoj već rastu cike i mi ih volimo, mažemo hranjivim kremicama i svaka cika ima svoje ime. ne srami se toga već ih svako malo ponosno pokazuje i meni i mm. u našoj obitelji mislili smo da smo normalni ljudi koji se ne srame svog tijela i od niti jednog dijela tijela ne prave tabu. sada se pitam - jesmo li i mi malo čudni
    ja se nadam da će i naša mala obitelj tako funkcionirati

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jučer čitam ovaj topic i mislim-pa stvarno ima dosta ljudi koji žive u neznanju.meni ništa,ama baš ništa, u tom cijelom događaju nije čudno.
    čudne su mi jedino, i smiješne, reakcije rođaka i okoline.
    žao mi je jedino malog jer se osjeća tako krivim sad, a ni zbog čega.
    netko je napisao da starija djeca moraju imati neke granice u radoznalosti.
    ja to uopće ne mislim,osmogodišnjak je malo dijete i naravno da je htio probati maminu cicu koja sad hrani i njegovog bracu.
    pričam to danas i MMu,njegova je reakcija bila-koji kr.t.ni!(odnosi se na okolinu,naravno)

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma šta je tu čudno?? Bože dragi, ja se sjećam sebe kad se moja sestra rodila. Isto smo razlike 7 godina. Mama je nije mogla dojiti iz nekih razloga, ali ama baš sve što je moja sestra probala, osjetila, tražila, morala sam i ja!! Bila sam luda od radoznalosti.
    A uspoređivat dijete od 8 i 13 godina je suludo. Najveća razlika je da djetetu sa 8 ne "prorade hormoni" i skroz drugačije gleda svijet.
    Ljubi ti maloga miša i reci mu da oni pojma nemaju i da je to sasvim normalno. I dovedi ga opet među njih. I ako opet netko nešto spomene,reagiraj!

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Andora, tebi i malom ! Nisi ništa pogriješila.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re:

Citiraj Mony prvotno napisa
    Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Andora je pitala da je njoj cudna reakcija okoline. Ja sam rekla da meni nije cudno da su tako reagirali- ismijavanjem. I gotovo.
    Ja bih rekla: nazalost da nije cudna reakcija okoline.
    Ali je definitivno zalosna.
    Mnoge od nas i jesu ovdje da se "bore" protiv, nazvat cu ih, drustvenih stereotipa.
    Ali ne "preko ledja" nase djece.
    potpisujem mony!

i to sto se ne cudim reakciji okoline uopce nemam potrebu opravdavati tu reakciju...dapace...
    ono sto mi se cini bitno za dijete je pokusati to sto kulerskije rijesiti... sa dozom njeznosti ali i humora... i zivot ide dalje...
    a o ogranicavanju znatizelje u djeteta - e pa vecu glupost nisam cula vec dugo... pa znatizelja je jedan od najjacih driveova za razvoj djeteta a na roditeljima je da na dijete paze u tom procesu...

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slazem se sa tweety..rijec liznuo je najvise utjecala na to neodobravanje i zgrazanje..a ja se zgrazam same pomisli sto to kod nekih budi seksualne insinuacije. sigurna sam da djete od 8 smatra siku hranilicom a da je sasvim normalno da je znatizeljan, POGOTOVO zato sto mu mama upravo doji drugu bebu i s tim je suocen svaki dan
    pa i moj muz je htio probati mlijeko kad sam dojila Karla...a ta znatizelja bila je naravno totalno razlicita od one druge, znate vec koje.....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Imam nekoliko frendica koje niti u ludilu ne žele da im muž prisustvuje porodu jer se boje da ih nakon toga nikad neće pogledati. Ovo mi je jednako bolesno. I nemojmo to stavljati pod naše probleme, to su njihovi problemi i neka se oni bore sa svojim bolesnim primislima. Uostalom, tko su oni da ih fermamo?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Moj djed je do 7 godina dojio(on veli za desert),čak se i sjeća kako je nosio mali stolac mami na polje i nitko se nije zgražao niti mu se rugao jer su tada to radili mnogi.Danas je eto drugačija situacija i što se nekad smatralo poželjno i normalno danas je čuđenje u svijetu :/ . Meni osobno nije čudno da je dojenje malog brata izazvalo zanimanje kod jednog osmogodišnjaka i smatram da bih postupila jednako.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •