Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 104 od 104

Tema: kad je dijete žrtva zbog dugog dojenja

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

andora
    u mene je slicna bilo, jedino sto moj mislav ima 4,5 godine....
    i kad je vidio da sestra sise siku, htio je i on probati.....naravno da sam rekla ok....
    ali, on vise ne zna sisati kako bebe sisu, pa je isto samo liznuo bradavicu i rekao bljak, ovo nije kao mlijeko koje sam ja pio iz sike, ovo je neko slatko,zensko mlijeko....

i ja to pricam bliznjima ko anegdotu.....al moji bliznji su se vise navikli na nase anegdote i situacije s dojenjem, posto sam mislava dojila 39 mjeseci....

kad dojim na plazi ili negdje vani, cesto mi pridju djeca i gledaju sa zanimanjem...meni je to bas slatko pa uvijek pricam s njima kako smo mi sisavci i kako su oni sisali mamu i kako maca sise svoju mamu i tele svoju i lavic svoju...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Krivnja je u odraslima, ne u djetetu. Prije svega među onima koji svoje doživljaje projiciraju u namjere djeteta. Bojim se da nisu takvi čistunci prema sebi kakvima su se pokazali prema djetetu. Ja bih izbjegavala takve ljude, a mislim da bih im na licu mjesta i očitala lekciju. S druge strane, roditelji su tu da povlače granice - dijete to ne zna, ali roditelj zna kada neko ponašanje postane neprihvatljivo, neprimjereno za dob, kada treba nastupiti promjena u odnosu. Mislim da majka dječaku (ili djevojčici, svejedno) od 8 godina više ne bi trebala dopustiti takav fizički kontakt, zbog sebe i zbog djeteta. Zar je tako teško reći ne?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moj Daniel ima (zapravo ja sam ga kupila sebi) neki dokumentarac o neandertalcima gdje se spominje da mama doji dijete do 7 godina, pa mu nikako nije jasno zašto i ja njega nisam (btw ima 7 godina i kad stoji kraj mene taman bi mogao dojiti - što nekad i glumata - a ja sam 172 cm visoka - možete misliti prizora...)
    Nemam mu neke dobre argumente za pitanje zašto nije tako dugo dojio, ali kad pita zašto 7 godina kažem da se onda pojave trajni zubi. Meni se to čini fiziološko objašnjenje dojenja do te dobi.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

To ti je Andora zato šta smo mi još uvijek jako primitivna sredina, moj brat je bio jako vezan za mamu i bez obzira šta je imao svoju sobu, uvijek se ( kroz cijelu osnovnu školu, pa malo i kasnije) volio zavući kod mame i tate- više mame, pa su mu se susjedi rugali, on, kako je bio ratoboran odmah bi se posvadio s njima ili bi se ljutio, a sad je izrastao u skroz normalnog momka. / sorry, ako sam odlutala od teme, ali ovo mi se čini nekako slično- susjedi i ruganje/

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •