-
andora
u mene je slicna bilo, jedino sto moj mislav ima 4,5 godine....
i kad je vidio da sestra sise siku, htio je i on probati.....naravno da sam rekla ok....
ali, on vise ne zna sisati kako bebe sisu, pa je isto samo liznuo bradavicu i rekao bljak, ovo nije kao mlijeko koje sam ja pio iz sike, ovo je neko slatko,zensko mlijeko....
i ja to pricam bliznjima ko anegdotu.....al moji bliznji su se vise navikli na nase anegdote i situacije s dojenjem, posto sam mislava dojila 39 mjeseci....
kad dojim na plazi ili negdje vani, cesto mi pridju djeca i gledaju sa zanimanjem...meni je to bas slatko pa uvijek pricam s njima kako smo mi sisavci i kako su oni sisali mamu i kako maca sise svoju mamu i tele svoju i lavic svoju...
-
Krivnja je u odraslima, ne u djetetu. Prije svega među onima koji svoje doživljaje projiciraju u namjere djeteta. Bojim se da nisu takvi čistunci prema sebi kakvima su se pokazali prema djetetu. Ja bih izbjegavala takve ljude, a mislim da bih im na licu mjesta i očitala lekciju. S druge strane, roditelji su tu da povlače granice - dijete to ne zna, ali roditelj zna kada neko ponašanje postane neprihvatljivo, neprimjereno za dob, kada treba nastupiti promjena u odnosu. Mislim da majka dječaku (ili djevojčici, svejedno) od 8 godina više ne bi trebala dopustiti takav fizički kontakt, zbog sebe i zbog djeteta. Zar je tako teško reći ne?
-
Moj Daniel ima (zapravo ja sam ga kupila sebi) neki dokumentarac o neandertalcima gdje se spominje da mama doji dijete do 7 godina, pa mu nikako nije jasno zašto i ja njega nisam (btw ima 7 godina i kad stoji kraj mene taman bi mogao dojiti - što nekad i glumata - a ja sam 172 cm visoka - možete misliti prizora...)
Nemam mu neke dobre argumente za pitanje zašto nije tako dugo dojio, ali kad pita zašto 7 godina kažem da se onda pojave trajni zubi. Meni se to čini fiziološko objašnjenje dojenja do te dobi.
-
To ti je Andora zato šta smo mi još uvijek jako primitivna sredina, moj brat je bio jako vezan za mamu i bez obzira šta je imao svoju sobu, uvijek se ( kroz cijelu osnovnu školu, pa malo i kasnije) volio zavući kod mame i tate- više mame, pa su mu se susjedi rugali, on, kako je bio ratoboran odmah bi se posvadio s njima ili bi se ljutio, a sad je izrastao u skroz normalnog momka. / sorry, ako sam odlutala od teme, ali ovo mi se čini nekako slično- susjedi i ruganje/
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma