Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Upala uha u trudnoći

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Upala uha u trudnoći

Drage trudnice, danas sam izgleda navukla nekakvu upalicu uha...boli me na dodir i malo mi je začepljeno...zanima me dali je neka od vas to prošla i što mi je najpamentije raditi? Ne ide mi se u doktora, radije bih probala nekim uljima ili nečim sama to zalječiti, jer mi se čini da nije ništa prejako.

Hvala

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jutro'

još se nadam da će mi netko napisati nešto o upali uha...još me drži i boli na dodir...mislim da je začepljeno...uf...a mrzim ići u doktora :/

hvala

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

stvarno ne znam šta bih ti napisala ,to je kao da me pitaš kakvu kuću da sagradiš ili kakve cipele bi ti dobro stajale, a ja te nikada nisam vidjela

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja ću ti reći kako sam ja uspjela riješiti upalu grla u trudnoći i upalu uha nakon poroda (još u rodilištu). postoji jedna tekućina imena "švedska grenčica" spravljena od ljekovitog bilja koja se koristi za svašta. ja sam stavljala obloge na grlo i ispod uha par puta dnevno, pila toplu tekućinu i prošlo bez ikakvih lijekova. probaj, imaš za kupiti u ljekarni.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ŠG je sjajan čarobni napitak, ali se ona uopšte ne preporučuje u trudnoći. Pogledaj sastav biljaka (+alkohol)!
    Mada, možda bi prošla ako bi se dva tri puta sipala u uho?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Poči ču u apoteku i pitat za tu tekučinu, dal je smiju trudnice...al sve mi se ćini da ujutro ipak idem kod dok. 3 dana več ne prolazi.
    Najviše bih si želila zabost štapić za uši u uho i pročačkat dobro!!! Al znam da je to zadnje što se smije...

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Poči ču u apoteku i pitat za tu tekučinu, dal je smiju trudnice...al sve mi se ćini da ujutro ipak idem kod dok. 3 dana več ne prolazi.
    Najviše bih si želila zabost štapić za uši u uho i pročačkat dobro!!! Al znam da je to zadnje što se smije...
    Ovo zadnje nije da se "zadnje smije" nego se NE SMIJE! A znam da si to i mislila . Furaj doktoru, bolovi u ušima (upale itd.) nisu za zezanje, nek ti vidi, pa nek ti kaže da se možeš poigravat sama. Nemoj da ti bude lijeno ići doktoru, naročito sada u ovom osjetljivom periodu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    ŠG je sjajan čarobni napitak, ali se ona uopšte ne preporučuje u trudnoći
    mislila sam na obloge ne da ga pije, a i manja je šteta od tog malog postotka alkohola nego završit na antibioticima.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pa i mislila sam ja na obloge, ali zbog sastojaka, kažem, nisam sigurna da sme. Sve se to kroz kožu, a sluzokožu još više, apsorbuje. Pa zato sam mislila da li je ok. A to da piše da je kontraindikovano u trudnoći, to je sigurno!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uhobolju ce ti zagarantirano rijesiti luk (kapula)

Vrlo sitno narezes 1 luk, stavis u neku tanju pamucnu carapu. Carapu zavezes da ti ne ispada luk. Stisnes carapu da bude vlazna od luka (tekucine). To stavis na uho i drzis cijelo vrijeme dok bol ne ode. NISTA NE SIPAS U UHO!

Nas je spasilo zaista x puta. Totalno je nevjerojatno koliko brzo i ucinkovito djeluje. Probaj (jedino sto ces i ti i kuca ti smrditi k'o da si cevape danima jela )

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Bravo za našu BigAdminicu.
    U kom delu foruma pišu ovakve cake? Ja ih znam dosta, ali za ovo nisam čula

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam to slucajno procitala na jednoj od tema koje uopce nisu bile vezane za upalu uha. To je "trik" od forumasice puhovi obozavaju smokve. Kad nas je zabolilo, ja pokusala (nemas bas sta za izgubiti - osim dobiti smrad luka po cijeloj kuci ) i stvar funkcionira savrseno. Svaki put je bilo ko rukom odneseno

Iskreno, pojma nemam zast taj luk djeluje, no mi svakako za to vrijeme i pazimo da je nos prohodan (kapi stavimo, sterimar itd).

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

U nas u Dubrovniku Kapula je onaj ljubičasti slatkasti luk, a znam da MM kapula zove onaj obični zlatni koji se koristi za točeve itd.

Koji da nasjeckam? Odmah ču to provati, samo mi odgovorite...HVALA!!!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nebitno.. bitno je samo da nije cesnjak

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

evo držim oblog....nego meni ta luk-tekučina ne ulazi u uho, samo je čarapa vlažna i isparava Fuj držim točno na uhu, to sve ok?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Anchie, izgleda da djeluje!!! Prvo jučer dok sam držala nisam baš previše osječala poboljšanje, manje je bolilo, ništa posebno, ali za par sati mi se dosta smirilo, čak sam odsapavala u komadu od 10 - 06!!! To mi se nije dogodilo več tjednima...jutros mi je dosta bolje, normalno otvaram usta, uho ne boli više toliko, malo je još začepljeno i škaklja iznutra kao da če mi se nekakva vodica iscuriti, al mislim da i to bude prošlo...

Hvala!

PS: Jedino što sam stvarno smrdila ko zaprška

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo držim oblog....nego meni ta luk-tekučina ne ulazi u uho,
    tc, tc, tc.. ne citaju se moji postovi

To stavis na uho i drzis cijelo vrijeme dok bol ne ode. NISTA NE SIPAS U UHO!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anchie, izgleda da djeluje!!! Prvo jučer dok sam držala nisam baš previše osječala poboljšanje, manje je bolilo, ništa posebno, ali za par sati mi se dosta smirilo, čak sam odsapavala u komadu od 10 - 06!!! To mi se nije dogodilo več tjednima...jutros mi je dosta bolje, normalno otvaram usta, uho ne boli više toliko, malo je još začepljeno i škaklja iznutra kao da če mi se nekakva vodica iscuriti, al mislim da i to bude prošlo...

Hvala!

PS: Jedino što sam stvarno smrdila ko zaprška
    Drago mi je da je pomoglo. Da, smrad luka je nuzna nuspojava

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •