Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: sama otkopča pojas!?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno sama otkopča pojas!?

Od moje šogorice curica ( za 2 mj. će imati 2g ) sama otkopča pojas i ne želi biti vezana .
    Meni se čini da je sjedalica neispravna jer mi nekako nezamislivo da curica od 2g. može sama otkopčati pojas.
    Jesam li upravu ili je to stvarno moguće?

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fran uspije otkopčati sve što naumi, ali pojas od sjedalice nije nikad uspio.
    definitivno ne valja ili kopča, ili kako je bebina mama zakopča.

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ma ima razlicith kopci. moji mogu otkpocati na jednoj a ne mogu na drugoj stolici....ali ne mogu ni jednu ni drugu sami zakopcati...

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

istina je da ima različitih kopči i različite djece. možda su se baš potrefili 'pravi'
    kopče bi trebale biti, i uglavnom jesu, teško otkopčive (ajme izraza) djetetu.
    jedno je sigurno, ako je pojas autosjedalice dobro zategnut, da između njega i djetetove prsne kost ne može stati više od jednog prsta, kopču pojasa je teže otkopčati.

ako djete ipak uspije otkopčati pojas, uputa je, stati na prvom mogućem mjestu, zakopčati djete, objasniti mu da to nesmije raditi jer tako nije sigurno.
    da je sjedalica njegova i da ga štiti da ne bi ispao i lupio se o nešto....
    kad god se ulovi prilika pokazati djetetu da su i drugi vezani te ako mu / joj išta znače formula / rally vozači pokazati da su i oni jako dobro vezani i da je to baš super.
    obavezno djetetu pružiti primjer i SVAKI put se vezati gdje god da sjedili (naprijed ili nazad) i od svih koji se voze u automobilu zahtjevati isto.

to je potrebno ponavljati i ponavljati i .... dok ne uspije.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa
    istina je da ima različitih kopči i različite djece. možda su se baš potrefili 'pravi'
    kopče bi trebale biti, i uglavnom jesu, teško otkopčive (ajme izraza) djetetu.
    jedno je sigurno, ako je pojas autosjedalice dobro zategnut, da između njega i djetetove prsne kost ne može stati više od jednog prsta, kopču pojasa je teže otkopčati.

ako djete ipak uspije otkopčati pojas, uputa je, stati na prvom mogućem mjestu, zakopčati djete, objasniti mu da to nesmije raditi jer tako nije sigurno.
    da je sjedalica njegova i da ga štiti da ne bi ispao i lupio se o nešto....
    kad god se ulovi prilika pokazati djetetu da su i drugi vezani te ako mu / joj išta znače formula / rally vozači pokazati da su i oni jako dobro vezani i da je to baš super.
    obavezno djetetu pružiti primjer i SVAKI put se vezati gdje god da sjedili (naprijed ili nazad) i od svih koji se voze u automobilu zahtjevati isto.

to je potrebno ponavljati i ponavljati i .... dok ne uspije.
    Drago mi je što si to lijepo objasnila, ali kad bi bar to netko mogao utuviti mojoj šogi u glavu...
    mala se otkopčava jer ju niti nisu svaki put vezali...uvijek ja solim pamet i kompliciram...uh

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: sama otkopča pojas!?

Citiraj spooky prvotno napisa
    Meni se čini da je sjedalica neispravna jer mi nekako nezamislivo da curica od 2g. može sama otkopčati pojas.
    kako to mislis da ne moze? m. je s nekih 18 mjeseci znala bez greske otkopcavati sve pojaseve redom, na autosjedalici, na kolicima itd.
    mislim da je najnormalnije da curica od dvije godine otkopcava, to nema veze sa ispravnoscu sjedalice.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: sama otkopča pojas!?

[quote="tridesetri"]
    Citiraj spooky prvotno napisa

kako to mislis da ne moze? m. je s nekih 18 mjeseci znala bez greske otkopcavati sve pojaseve redom, na autosjedalici, na kolicima itd.
    mislim da je najnormalnije da curica od dvije godine otkopcava, to nema veze sa ispravnoscu sjedalice.
    Meni se čini da treba baš jako stisnuti da se kopča otkopča...zato sam i pitala

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa treba dosta stisnuti ali cini mi se da vecina djece ima tu sposobnost i prije drugog rodjendana. druga je stvar sto istovrmeno s tim dolazi i sposobnost da se sami i zakopcaju, a takodjer i da shvate da moraju biti zakopcani i cemu sve to sluzi...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj trogodisnjak ne moze otkopcati kopcu na svojoj sjedalici, ali ga otkopca brat. no tek kad stanemo i izlazimo.

a ako je netko smislio nacin utuvljivanja u glavu o vaznosti vezanja u sjedalici rodjacima i sogijima i slicnima, hitno molim recept.

moj je plan kad sljedeci put moju djecu potrpaju u auto i odvezu bez sjedalice zvati policiju i optuziti za otmicu. do sad su to napravili jednom, drugi put sam stigla u zadnji cas.

ZUDIM za policijom koja ce kaznjavati nevezanje djeteta u sjedalici. ali njihovo se dijete vec barem tri godine ne vozi u sjedalici (ima tek 4 ) i nikad ih nitko nista nije pitao. sjedalicu niti ne posjeduju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da ipak dvogodisnjak/inja ne bi trebao moci otkopcati kopcu :/ .
    Hocu rec, kuzim da je ZNA otkopcat ali nasu treba toliko jako stisnuti da se ja namucim.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivana, nisi valjda dovoljno rospija kao ja.
    Nisam doduše našla sistem utuvljivanja u glavu, ali amabašnitko se ne usudi moje dijete staviti u auto bez sjedalice jer svi znaju da bi im glavu otkinula.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj šmučka prvotno napisa
    Mislim da ipak dvogodisnjak/inja ne bi trebao moci otkopcati kopcu :/ .
    Hocu rec, kuzim da je ZNA otkopcat ali nasu treba toliko jako stisnuti da se ja namucim.
    kako koji...kao sto sam napisala moja m. otkopcava sve kopce, ne samo na autosjedalici, nego i kolica i ostalo. e da mi je vidjeti tu kopcu koju ona ne i znala otkopcati...ali to nema veze jer nije ni smisao autosjedalice u toj dobi da "zarobi" dijete, i mi odrasli se vozimo vezani, a znamo otkopcati kopcu. hocu reci da se djetetu tog uzrasta moze objasniti da mora i zasto mora biti vezano.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

curke probat ću vas riješiti dvojbe.
    ima kopči i ima dijece koji ih mogu otkopčati. puno ovisi o dijetetu (a i o kopči ha, ha)

jedno je sigurno. ako je pojas dobro zategnut teže je otkopčati kopču pa vodite računa o tome. ja, recimo, prvo petri olabavim pojas onda je otkopčavam i vadim. u suprutnom mi ide puno teže. tako je i klincima.

inače dijeca nas mogu sa puno toga iznenaditi
    moja P se pentra na svašta što joj padne na pamet i često kad je netko drugi gleda će reći da se tamo ne može popeti ili se ne može popeti a da pri tom ne padne. svakoko ih zezne. no tu sad do izražaja dolazi kakovo je dijete. na televizor bi se (sa svojim sposobnostima) bez problema mogla popeti ali nikad nije niti probala (ne zato kaj sam joj ja nešto branila, špotala itd već nije pokazala interes - sam da nisam nekaj ucoprala)
    isto i za kopču. nemam pojima da li ju može otkopčati. sigurno ju neću tražiti da proba. ona za to nema interes. fino se sjedne u sjedalicu, sad si je već i pojaseve počela sama stavljati, ja ju zavežem, skopčam, zategnem i krećemo...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa upravo o tome i ja govorim...naravno da dijete od dvije godine vec zna vecinu stvari kao sto je otkopcavanje kopci i sl. ali takodjer je vec dovoljno sposobno shvatiti i prihvatiti jednostavne dogovore kao sto je taj da se kopca na autosjedalici ne smije otkopcavati...

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jedan od razloga zašto sam promijenila sjedalicu je bio taj što je F. sam otkopčavao kopču. Doduše ne tijekom vožnje jer se boji kao samog vraga voziti bez sjedalice ili nevezan(ah kako sam ga dobro uspjela odgojiti o važnosti vožnje u sjedalici ), ali kad bismo stali, on bi se uvijek otkopčao, jer kao dovoljno je velik da to može sam. Mene je to užasavalo i kupila sam novu sjedalicu, maxi cosijevu. Već nakon prve vožnje, on ju je sasvim elaegantno otkopčao i izašao iz auta :shock: , ja sam ostala zatečena jer sam mislila da je definitivno stvar u kvaliteti kopče.
    Sad vidim da nije. Pojasevi su uvijek propisno zategnuti ali on svejedno otkopča. Valjda je dovoljno snažan(on ima 3 godine ali je sitan i mršav-13 kg).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •