Citiraj sorciere prvotno napisa
mim, pa zar nije zabranjena šora onima ispod 10 godina u tkd-u? :/
Hm... meni nije bila zabranjena, a ni M. nije. Možda su to interna klupska pravila jer su obično klinci nižih kategorija i pojaseva još jako mali. Moja ima dobrih 38 kila pa je to sasvim ok.

Kaj se malih gubitnika/pobjednika tiče M. to prihvaća jako smireno ako nije riječ o nepravdi. Nju u bilo kojem obliku ne može shvatiti koliko god se ja trudila. Normalno je da bude suza, da klinci misle kako su negdje trebali biti pohvaljeni/nagrađeni/što god, ali uz objašnjenje i utjehu to se brzo zaboravi. Važno je ostati realan. Ja ne hvalim M. ako vidim da nije uložila trud. Ako se trudila, a nije joj uspjelo onda obično hvalim taj trud i tražim ono dobro kaj je napravila, ukažem na propuste i kažem da će biti bolja kad da sve od sebe. Naše pravilo je: trudi se koliko god možeš. Ako ne budeš najbolja-nema veze, važan je uloženi trud. Mislim da je za djecu važno da steknu realnu sliku o sebi pa zato ne želim M. "hraniti" nekom lažnom hvalom i ona to cijeni. MM je od onih koji bi pohvalili sve kaj napravi, ali onda ona trči meni i pita: "Mama, daj mi ti reci kak je to STVARNO bilo?".