-
Rodilište u Rijeci?
Čeka me još neka dva mjeseca do drugog poroda, a o odabiru rodilišta sam počela razmišljati još prije začeća. Mada mi se nakon prvog poroda u Vinogradskoj činilo da je sve proteklo skroz dobro, najteže od svega mi je bilo što sam SVOJU bebu mogla držati u rukama tek kad to odredi bolnička procedura
. ( Kasnije sam još shvatila da sam bezveze, čim mi je puknuo vodenjak, odmah dobila drip
, kao da se nije moglo pričekati da MOJ hormon pokrene trudove. Kod nekih žena umjetni oksitocin blokira njen prirodni i izgleda da se i meni to desilo: trudove smo cekali sljedeca 4 sata i malo je falilo da me posalju na carski rez. Srećom, u zadnji čas (po njihovom) je krenulo
, ali su tada trudovi postali preintenzivni, pa su mi dali nesto protiv bolova
. Ipak, kad je jednom krenulo, sve je islo brzo i kroz manje od 3 sata rodila sam (uz prisustvo muža, za koje nisam ni sanjala koliko može značiti) moju malu pikulu
:D . Tada sam, naravno, bila u oblacima i dugo vremena nisam uopće razmišljala da je porod mogao proći i drugačije, bez tih glupih intervecija koje izazivaju jedna drugu.Sad nakon 3 godine imam i puno više iskustva i znanja, dosta toga zahvaljujući i RODI.
E, sad: ja bih najradije doma, ali to u ovakvim našim okolnostima (bez mogućeg nadzora babice) ne dolazi baš u obzir. Mislila sam i na Postojnu, jer me jako privlači ideja poroda u vodi, ali sam odustala kad sam skuzila da oni preferiraju završiti porod na suhom. Do sada sam nekako najbolji dojam stekla o riječkom rodilištu. Zvala sam ih i ljubazna sestra Lela kaže da se trude sve prepustiti da bude što prirodnije ( na moj upit o rutinskom davanju dripa), da uglavnom "vodene porode" i dovršavaju pod vodom (naravno, ako želiš možeš izaći), da pupkovinu režu kad prestane pulsirat, da bebu odmah stavljaju na prsa i da imaju 24satni rooming-in ( što mi je na vrhu ljestvice prioriteta.
E, jesam se raspisala...A sad napokon i pitanje: ima li netko od forumašica tko ima nekog friškog vlastitog iskustva s KBC Rijeka, jer ovo su zasad samo moji dojmovi.
Još mi preostaje sve dobro tempirati i biti bar 10 dana prije termina u Rijeci.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma