Citiraj molly prvotno napisa
Rodila sam u kadi. Porodaj mi je bio najljepsi dozivljaj u mom zivotu. Boravak u bolnici s bebicom mi je takoder bio predivan. MM je veoma sretan sto je sa mnom docekao bebicu. Doktori i med. sestre su mi genijalni. Nikada necu zaboraviti sestru Silvanu koja mi je omogucila porodaj kod njih, a ni Kseniju koja mi je vodila porodaj. I u predradaonici, i sa bebama su bile divne sestre kojima nazalost nisam saznala imena...pa dobra doktorica koja me pazljivo i njezno sivala nakon episiotomije...
Draga molly, kako si najfriškija mama iz riječkog rodilišta, pitala bih te par praktičnih pitanja. I ja sam se zaljubila u to rodilište jer je jedino u RH iz kojeg stižu priče kao tvoja. Zanima me: kada si otišla u RI na pregled prije trudnoće, koliko vremena treba da se obave svi testovi za porođaj u kadi, da li si putovala u RI kad su trudovi već počeli ili si bila tamo, da li muž može biti uz tebe bez potvrde i da li si možda imala plan poroda (i da li se poštivao)? Ispričavam se na prilično dosadnim pitanjima, i hvala ti na trudu...