Citiraj korason prvotno napisa
Na hrani se moze jako puno ustedjeti ( naravno ne naustrb kvalitete hrane!). Ja imam datoteku s idejama za rucak uz pomoc koje sastavljam tjedni menu (pazim da jela budu raznovrsna jer bismo inace svaki dan jeli pizzu osim ponekad kad bismo jeli spagete)
Ajde, please, stavi koji primjer jelovnika, jer je mm-u i meni u zadnje vrijeme želja sastaviti tjedne jelovnike i kupovati namirnice planski, a nikako da krenemo s tim.

Inače, mi od početka godine u jednu excell tablicu pišemo svaki, i najmanji, trošak. Zanimljivo je vidjeti na što se sve troši lova i na koje strane bez veze curi, a na kojim stvarima štedimo, a ne bismo trebali.

Uglavnom se i mi pridržavamo stvari već navedenih u ovom topicu, ali štednja nam ovisi i o tome u kojem se gradu trenutno nalazimo. Kad smo duže u Zg, idemo u kupovinu namirnica u neki veći i povoljniji centar, dok se to u Beču ne isplati, pa kupujemo u kvartovskim trgovinama. Isto tako, u Zg imamo smočnicu, pa možemo i napraviti nekakve zalihe, dok je u Beču nemamo, pa kod kuće imam minimalne količine hrane (što ne znači da se povremeno nešto ne uspije pokvariti ).

Nešto što nitko nije naveo, a mislim da je dosta važno - provjerite kakve imate ugovore s telekomunikacijskim kompanijama. Jako puno love se može uštedjeti promjenom tarife ili providera za mobitel, fiksni telefon i internet. Osim toga, otkad imam flat-rate (znači, surfam koliko želim, a plaćam uvijek isto) uopće ne kupujem ni novine, ni časopise. Osim što ih nemam vremena čitati, ono što me zanima bez problema nađem na netu.