Ajde, please, stavi koji primjer jelovnika, jer je mm-u i meni u zadnje vrijeme želja sastaviti tjedne jelovnike i kupovati namirnice planski, a nikako da krenemo s tim.korason prvotno napisa
![]()
Inače, mi od početka godine u jednu excell tablicu pišemo svaki, i najmanji, trošak. Zanimljivo je vidjeti na što se sve troši lova i na koje strane bez veze curi, a na kojim stvarima štedimo, a ne bismo trebali.
Uglavnom se i mi pridržavamo stvari već navedenih u ovom topicu, ali štednja nam ovisi i o tome u kojem se gradu trenutno nalazimo. Kad smo duže u Zg, idemo u kupovinu namirnica u neki veći i povoljniji centar, dok se to u Beču ne isplati, pa kupujemo u kvartovskim trgovinama. Isto tako, u Zg imamo smočnicu, pa možemo i napraviti nekakve zalihe, dok je u Beču nemamo, pa kod kuće imam minimalne količine hrane (što ne znači da se povremeno nešto ne uspije pokvariti).
Nešto što nitko nije naveo, a mislim da je dosta važno - provjerite kakve imate ugovore s telekomunikacijskim kompanijama. Jako puno love se može uštedjeti promjenom tarife ili providera za mobitel, fiksni telefon i internet. Osim toga, otkad imam flat-rate (znači, surfam koliko želim, a plaćam uvijek isto) uopće ne kupujem ni novine, ni časopise. Osim što ih nemam vremena čitati, ono što me zanima bez problema nađem na netu.