Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: ribizli

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    438

    Početno ribizli

    što radite sve od njih?imam ih dosta.prošle godine sam radila neki džem sa želinom.dobro mi je ispalo.
    kako bez želina?mislim,da mi ne ispadne tekući pekmez na kraju?
    sok,tj.sirup?prošle godine mi je taj pokušaj totalno propao.kako ga vi radite?nemam sokovnik.
    znam da mogu potražiti recepte i na guglu,ali bih htjela čuti vaše prokušane ideje

  2. #2
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    mi od ribizli jedemo najbolju vocnu salatu na svijetu i to u neogranicenim kolicinama

    visnje iz kojih su izvadjene kospice i posute secerom ostaviti da prenoce a onda dodati ribizle + borovnice+ maline
    uzeti najvecu kasiku koju imate i jesti do iznemoglosti

  3. #3
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    znam da nisi trazila recept za vocnu salatu ali nisam mogla odoliti

  4. #4

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    438

    Početno

    a misliš da neću i to isprobat?

  5. #5

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    moj sin je danas pekao omlet i unutra ubacio ribizle.
    sce je pojeo i kaže da je bilo odlično

  6. #6
    kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb/Jarun
    Postovi
    2,990

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa
    moj sin je danas pekao omlet i unutra ubacio ribizle.
    sce je pojeo i kaže da je bilo odlično

  7. #7
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa
    moj sin je danas pekao omlet i unutra ubacio ribizle.
    sce je pojeo i kaže da je bilo odlično
    Kreativan kuhar. Na mamu.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    118

    Početno

    Jučer sam radila štrudlu od jabuka i ribizla.. za prste polizati.
    Od samih ribizla nije dovoljno sočno i prekiselo je! A jabuke štrudli daju sočnost. Kombinacija je mrak.. a da ne velim kak dekorativno izgleda!

  9. #9

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    696

    Početno

    Damske mušice iliti Damen kapritz kako stoji u kuharici moje mame.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    580

    Početno

    Posložiti red beze kora, pa ribizle, pa šlag, i tako još jednom. Ostaviš u frižideru da se dobro ohladi i onda uživaj. Pravo ljetno osvježenje.

  11. #11
    jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    1,568

    Početno

    muffinsi?

  12. #12

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Citiraj sabaleta prvotno napisa
    Damske mušice iliti Damen kapritz kako stoji u kuharici moje mame.
    A da napišeš recept?

  13. #13
    devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Obavezno preporučam kocke od jogurta - recept sam stavila i na topicu "nešto za ljetne dane", ali ću ga i tu kopirati

    KOCKE OD JOGURTA

    Sastojci:

    4 jaja
    2 čaše šećera
    2 čaše jogurta
    1 čaša ulja
    3 čaše brašna
    1 vrećica praška za pecivo
    limunova korica

    Upute:

    Žumanjke sa šećerom pjenasto izmiješati, zatim dodati jogurt, ulje, brašno s praškom za pecivo i naribanu koricu limuna.

    Dobro izmiješati, a na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.

    Smjesu izliti u namazanu i pobrašnjenu tepsiju (ova količina mi je bila za onu veliku, dublju crnu tepsiju koja se kupi zajedno sa pečnicom) pa peći oko 25 minuta na temperaturi od 200 stupnjeva.

    Prije pečenja, po želji, na vrh složiti očišćeno voće (stavila sam ribizle, a općenito najbolje paše bobičasto voće - ribizli, maline, kupine).
    Jučer sam radila s malinama i isto je ispalo sjajno. Njam! Dobar tek!

  14. #14

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    438

    Početno

    Citiraj jadro prvotno napisa
    muffinsi?

    mafine sam radila,mmmm....

  15. #15

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    438

    Početno

    a pokušala sam ih i u pekmez pretvoriti.bezuspješno.
    radila sam bez želina,da bude kakti bez kemije,pa je ostao tekuć.
    sutra ću ga prekuhat pa dodat želina.valjda bude kaj

  16. #16

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    696

    Početno

    Buco, to si i meni dogodilo, samo ja sam radila s onim Fix-om (tako nekako se zove)

  17. #17

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    438

    Početno

    ipak je uspjelo,nakon dorade,naravno.dodala sam još voća jer mi je ono bilo preslatko,prokuhala sve zajedno,dodala želina,i dobila super džem!

  18. #18

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    438

    Početno

    btw,radila sam kombinaciju maline+ribizl.fino je..
    sabaleta,koja je razlika između fixa i želina?


    i dajte žene neki recept za sirup radit..znam da vas ima s receptima

  19. #19
    Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Za džem/marmeladu/slatko/itd. od ribizla ne treba želin jer ribizl sam po sebi sadrži puno pektina pa se sam želira, treba ga samo malo dulje kuhati.

  20. #20

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    696

    Početno

    Nemam pojma za razliku između fixa, želina, žeksa. Znam samo da se pekmez zgušnjava zbog pektina.
    Taj sport kuhanja pekmeza sam prepustila bakama, jer u vrijeme kad je voće spremno za kuhanje u mom stanu je koma vruće.

    OT: jel i vi naslov topica čitate rizibizi ili sam samo ja zrela za 1. razred?

  21. #21

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    438

    Početno

    samo si ti zrela za prvi razred

  22. #22

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    438

    Početno

    Citiraj Anvi prvotno napisa
    Za džem/marmeladu/slatko/itd. od ribizla ne treba želin jer ribizl sam po sebi sadrži puno pektina pa se sam želira, treba ga samo malo dulje kuhati.
    ja to nemam ni volje ni vremena nakuhavat,bog da da uopće radim zimnicu


    a kolko bi se to dulje kuhalo?ja to kuham 5 min uvrh glave od trenutka kad šećer zavri u voću

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •