-
Schwartzwald torta
Za Zoranu, a bogami i ostale.
Biskvit:
U jednoj zdjeli izmiksati:
5 dag maslaca
20 dag secera
1 vanilin
6 zutanjaka
u drugoj pomijesati:
15 dag brasna
10 dag gustina
6 dag kakaa
1 prasak za pecivo
u trecoj izlupati 6 bjelanjaka malo posoljenih.
Zatim bjelannjcima dodavati zlicu po zlicu iz drugih zdjela i mijesati rukom, NE MIKSEROM. Ispeci na 190 stupnjeva. Ohladjeno izrezati na tri lista.
Nadjev:
50 dag visanja staviti da se cijedi u cjedilo. Soku dodati toliko vode da bude ukupno oko 1/2 l. Zakuhati sok i dodati 1 zlicu gustina vrhom punu, razmucenu u malo vode. Cim se zgusne dodati visnje i iskljuciti, ostaviti da se hladi.
Izmiksati 1 l slatkog vrhnja u slag.
Na koru nastrcati strcaljkom debele koncentricne krugove slagom. Izmedju ispuniti visnjama. Zatm omazati tortu ostatkom slaga i ostaviti da prenoci u frizideru.
-
Ja imam još polovicu u hladnjaku, pa tko voli
-
Nisam neki stručnjak za kolače, pa ne mogu ovako od oka procijeniti ono što me zanima, da li bi se ta torta svrstala u one lakše, ljetne ili one teške, bakine torte za hladne zimske dane? Pitam jer mi zvuči osvježavajuće, a neki sam dan pripremila klincima neki kolač, dosta težak, nisu ga htjeli jesti.
-
lagana je. a kad prenoci u frizideru, savrsena.
-
Schwartzwaldica nabrzaka (za mame s malim bebama)
1 pak. kupovnih tamnih biskvita za tortu
1 bittermandel aroma za pečenje (Ruf)
1 nadjev od višanja (Podravka)
1/2 ili 1 l šaga u tetrapaku (Hola ili koji nađete) + 1-2 kremfixa
malo čokoladnih mrvica ili ribane čokolade za ukrašavanje
Par kapi bittermandel arome umutite u malo vode. Time poškropite svaki biskvit a možete ih i premazati uz pomoć kista za pečenje. Nemojte pretjerivati s aromom jer će kolač imati okus Karbofixa a nemojte ni previše natapati biskvit, dovoljno je da samo malo zamiriši. Umutite šlag. Slažite tortu biskvit-nadjev-šlag-biskvit-nadjev-šlag-biskvit pa je izvana "ožbukajte šlagom". Ako vam dolaze gosti dajte si truda pa je "upicanite" preostalim šlagom i pospite čokoladom i svi će se čuditi kako ste pored male bebice stigli još peći i Schwartzwaldicu. Tajnu im nemojte odati! Nije "prava" ali može proći, fina je i neće vam trebati više od 15-20 minuta da je napravite čak i ako niste previše spretni.
Eto... Dijete mi je palo s kreveta i sada dok mirno spava ja morala doći na ovaj forum koji nema puno veze s odgojem da se malo smirim.
-
Ah, Sunac, pa biti će još toga.....
-
sunac, a može li umjesto te arome malo ruma? Kako ti se čini, da li bi pasalo?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma