Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Schwartzwald torta

  1. #1
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno Schwartzwald torta

    Za Zoranu, a bogami i ostale.

    Biskvit:

    U jednoj zdjeli izmiksati:
    5 dag maslaca
    20 dag secera
    1 vanilin
    6 zutanjaka

    u drugoj pomijesati:
    15 dag brasna
    10 dag gustina
    6 dag kakaa
    1 prasak za pecivo

    u trecoj izlupati 6 bjelanjaka malo posoljenih.

    Zatim bjelannjcima dodavati zlicu po zlicu iz drugih zdjela i mijesati rukom, NE MIKSEROM. Ispeci na 190 stupnjeva. Ohladjeno izrezati na tri lista.

    Nadjev:

    50 dag visanja staviti da se cijedi u cjedilo. Soku dodati toliko vode da bude ukupno oko 1/2 l. Zakuhati sok i dodati 1 zlicu gustina vrhom punu, razmucenu u malo vode. Cim se zgusne dodati visnje i iskljuciti, ostaviti da se hladi.

    Izmiksati 1 l slatkog vrhnja u slag.

    Na koru nastrcati strcaljkom debele koncentricne krugove slagom. Izmedju ispuniti visnjama. Zatm omazati tortu ostatkom slaga i ostaviti da prenoci u frizideru.

  2. #2

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ja imam još polovicu u hladnjaku, pa tko voli

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    678

    Početno

    Nisam neki stručnjak za kolače, pa ne mogu ovako od oka procijeniti ono što me zanima, da li bi se ta torta svrstala u one lakše, ljetne ili one teške, bakine torte za hladne zimske dane? Pitam jer mi zvuči osvježavajuće, a neki sam dan pripremila klincima neki kolač, dosta težak, nisu ga htjeli jesti.

  4. #4
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    lagana je. a kad prenoci u frizideru, savrsena.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    bel
    Postovi
    92

    Početno

    Schwartzwaldica nabrzaka (za mame s malim bebama)

    1 pak. kupovnih tamnih biskvita za tortu
    1 bittermandel aroma za pečenje (Ruf)
    1 nadjev od višanja (Podravka)
    1/2 ili 1 l šaga u tetrapaku (Hola ili koji nađete) + 1-2 kremfixa
    malo čokoladnih mrvica ili ribane čokolade za ukrašavanje

    Par kapi bittermandel arome umutite u malo vode. Time poškropite svaki biskvit a možete ih i premazati uz pomoć kista za pečenje. Nemojte pretjerivati s aromom jer će kolač imati okus Karbofixa a nemojte ni previše natapati biskvit, dovoljno je da samo malo zamiriši. Umutite šlag. Slažite tortu biskvit-nadjev-šlag-biskvit-nadjev-šlag-biskvit pa je izvana "ožbukajte šlagom". Ako vam dolaze gosti dajte si truda pa je "upicanite" preostalim šlagom i pospite čokoladom i svi će se čuditi kako ste pored male bebice stigli još peći i Schwartzwaldicu. Tajnu im nemojte odati! Nije "prava" ali može proći, fina je i neće vam trebati više od 15-20 minuta da je napravite čak i ako niste previše spretni.

    Eto... Dijete mi je palo s kreveta i sada dok mirno spava ja morala doći na ovaj forum koji nema puno veze s odgojem da se malo smirim.

  6. #6

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    678

    Početno

    Ah, Sunac, pa biti će još toga.....

  7. #7
    devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    sunac, a može li umjesto te arome malo ruma? Kako ti se čini, da li bi pasalo?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •