Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Schwartzwald torta

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Schwartzwald torta

Za Zoranu, a bogami i ostale.

Biskvit:

U jednoj zdjeli izmiksati:
    5 dag maslaca
    20 dag secera
    1 vanilin
    6 zutanjaka

u drugoj pomijesati:
    15 dag brasna
    10 dag gustina
    6 dag kakaa
    1 prasak za pecivo

u trecoj izlupati 6 bjelanjaka malo posoljenih.

Zatim bjelannjcima dodavati zlicu po zlicu iz drugih zdjela i mijesati rukom, NE MIKSEROM. Ispeci na 190 stupnjeva. Ohladjeno izrezati na tri lista.

Nadjev:

50 dag visanja staviti da se cijedi u cjedilo. Soku dodati toliko vode da bude ukupno oko 1/2 l. Zakuhati sok i dodati 1 zlicu gustina vrhom punu, razmucenu u malo vode. Cim se zgusne dodati visnje i iskljuciti, ostaviti da se hladi.

Izmiksati 1 l slatkog vrhnja u slag.

Na koru nastrcati strcaljkom debele koncentricne krugove slagom. Izmedju ispuniti visnjama. Zatm omazati tortu ostatkom slaga i ostaviti da prenoci u frizideru.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja imam još polovicu u hladnjaku, pa tko voli

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nisam neki stručnjak za kolače, pa ne mogu ovako od oka procijeniti ono što me zanima, da li bi se ta torta svrstala u one lakše, ljetne ili one teške, bakine torte za hladne zimske dane? Pitam jer mi zvuči osvježavajuće, a neki sam dan pripremila klincima neki kolač, dosta težak, nisu ga htjeli jesti.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lagana je. a kad prenoci u frizideru, savrsena.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Schwartzwaldica nabrzaka (za mame s malim bebama)

1 pak. kupovnih tamnih biskvita za tortu
    1 bittermandel aroma za pečenje (Ruf)
    1 nadjev od višanja (Podravka)
    1/2 ili 1 l šaga u tetrapaku (Hola ili koji nađete) + 1-2 kremfixa
    malo čokoladnih mrvica ili ribane čokolade za ukrašavanje

Par kapi bittermandel arome umutite u malo vode. Time poškropite svaki biskvit a možete ih i premazati uz pomoć kista za pečenje. Nemojte pretjerivati s aromom jer će kolač imati okus Karbofixa a nemojte ni previše natapati biskvit, dovoljno je da samo malo zamiriši. Umutite šlag. Slažite tortu biskvit-nadjev-šlag-biskvit-nadjev-šlag-biskvit pa je izvana "ožbukajte šlagom". Ako vam dolaze gosti dajte si truda pa je "upicanite" preostalim šlagom i pospite čokoladom i svi će se čuditi kako ste pored male bebice stigli još peći i Schwartzwaldicu. Tajnu im nemojte odati! Nije "prava" ali može proći, fina je i neće vam trebati više od 15-20 minuta da je napravite čak i ako niste previše spretni.

Eto... Dijete mi je palo s kreveta i sada dok mirno spava ja morala doći na ovaj forum koji nema puno veze s odgojem da se malo smirim.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ah, Sunac, pa biti će još toga.....

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

sunac, a može li umjesto te arome malo ruma? Kako ti se čini, da li bi pasalo?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •