Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 58

Thread: Opet o trudovima

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    kiki

Default Opet o trudovima

Po zadnjoj menstr.termin mi je 11.07. no s obzirom da je plod od prvog uzv-a veći za tjedan dana dr. su rekli da je termin tjedan ranije.E sada u prvoj trudnoći nisam stigla do trudova jer sam imala planirani carski pa neznam kako to izgleda a sada ćemo probati prirodno.Ovu noć počela sam osjećati jake bolove kao prije menstr. u donjem dijelu trbuha i stomak bi mi bio tvrd kao kamen pa bi popustilo pa opet i danas čitav dan osjećam te kontrakcije malo jače.zanima me da li je to naznaka da se bliže i pravi trudovi,mislim ne danas ali u kraćem periodu- u roku par dana?

Ne znam da li je to kod tebe naznaka da se blize pravi trudovi, ali ja sam takve bolove imala tjedan dana prije termina, a po UZV-u mi je beba bila "naprednija" za dva tjedna, tako da sam po tome trebala roditi i tjedan dana prije no sto su ti bolovi poceli.
    A rodila sam dva tjedna nakon termina. :/
    Ne znam sta da ti kazem...
    U svakom slucaju zelim ti da ti uspijesan VBAC

melani25

ja ti takve kotrakcije osjecam nekih deset dana, osim toga osjecam i bol duboko u stomaku, a imam i pojacan iscjedak...
    u srijedu sam bila na pregledu, otvorena jedan prst....
    ali od pravih bolova jos uvijek nista
    u ponedjeljak idem na ctg pa cemo vidjeti...

Eto kod mene isto tako (simptomi kada i kod vas cure!)...isto bih svaki dan trebala roditi, a ne na termin....
    No evo još uvijek smo u komadu....tako da sam i ja zajedno s vama zbunjena! :?

Balarosa's Avatar

Čini mi se da ste sve vec rodile Meni je termin 13.7. tj. sutra, ali ne primjecujem gotovo nikakvu razliku u odnosu prije tjedan ili mjesec dana? Povremeno imam bolove slicne menstrualnima i to je sve; trbuh mi je visoko, beba je zivahna, cini se da nema namjeru van. Sutra idem na pregled... zna li netko kakva je procedura nakon prenasanja, hocu sad morati svaki dan u rodiliste ili? U Rijeci sam, ne znam da li je to bitno.

I još jedna stvar - ima li netko ideju kako da se opustim pri pregledu? Bez obzira na doktora koji me pregledava, uvijek se isto mucimo i oni i ja jer se ne znam opustiti tj. tocno znam sto krivo radim, ali cim krene rukom prema meni sam sva u grcu... ima li netko neki trik?

Osoblje foruma mamma san's Avatar

Duboko udahneš i izahneš neposredno prije pregleda. Izdahom otpustiš mišiće.
    PS
    Nisam niti ja bolja.

luce2006's Avatar

balarosa, jedino ovo sta je mamma san napisala, ali znan kako je to sve nemoguce pa ja iman svoj jedinstveni postupak-sva se ukocim, trpim i ponavljam u sebi sad ce bit gotovo, sad ce bit gotovo

thalia's Avatar

Quote Originally Posted by Balarosa
    Čini mi se da ste sve vec rodile Meni je termin 13.7. tj. sutra, ali ne primjecujem gotovo nikakvu razliku u odnosu prije tjedan ili mjesec dana? Povremeno imam bolove slicne menstrualnima i to je sve; trbuh mi je visoko, beba je zivahna, cini se da nema namjeru van. Sutra idem na pregled... zna li netko kakva je procedura nakon prenasanja, hocu sad morati svaki dan u rodiliste ili? U Rijeci sam, ne znam da li je to bitno.

I još jedna stvar - ima li netko ideju kako da se opustim pri pregledu? Bez obzira na doktora koji me pregledava, uvijek se isto mucimo i oni i ja jer se ne znam opustiti tj. tocno znam sto krivo radim, ali cim krene rukom prema meni sam sva u grcu... ima li netko neki trik?
    Ides na polikliniku. Vruce je i ceka se dugo. Nema milosti za trudnice. Pregled ovisi o doktoru koji radi. Moras dolazit svaki drugi dan. Ja sam na kraju dolazila oko 13 sati, jer bih ionako dolazila na red oko 14. Samo se onda spremi na svađu s babom na prijemu.

Natipkat cu vise kasnije, sad mi beba spava na ruci.

Nakon amnioskopije ces krvariti, to ti kazem da se ne prestrasis. Opusti se koliko mozes, taj pregled nije najugodniji na svijetu.

p.s. i moj je skakao po tibi do zadnjeg trena

marta's Avatar

probaj zvizdat ako znas dok te pregledavaju. to moze pomoci.

Balarosa's Avatar

Quote Originally Posted by thalia
    Ides na polikliniku. Vruce je i ceka se dugo. Nema milosti za trudnice. Pregled ovisi o doktoru koji radi. Moras dolazit svaki drugi dan. Ja sam na kraju dolazila oko 13 sati, jer bih ionako dolazila na red oko 14. Samo se onda spremi na svađu s babom na prijemu.

Natipkat cu vise kasnije, sad mi beba spava na ruci.

Nakon amnioskopije ces krvariti, to ti kazem da se ne prestrasis. Opusti se koliko mozes, taj pregled nije najugodniji na svijetu.

p.s. i moj je skakao po tibi do zadnjeg trena
    Pusa Svenu

Amnioskopiju ce mi sigurno raditi, bez obzira na otvorenost? Kakav je to tocno pregled tj. zasto je neugodniji od obicnog?

Kad sam zvala polikliniku rekli su mi da moram stici tamo do 11, mislila sam doci sto ranije, to onda nema smisla? Nadala sam se da brzo ide, zar samo jedan doktor radi? Super ce biti po ovom vremenu, uzet cu si 2 litre vode i sendvice I vjezbati zvizdanje za pregled

thalia's Avatar

Pa radi jedan doktor, koji je i dežuran u rađaoni, tako da se zna dogoditi da ga dugo, dugo nema. To se meni dogodilo. A to što su ti rekli da dođeš do 11... Mah, neću ni trošiti riječi. Kažem, ja došla i požalila. Na kraju je muž trčao na patologiju trudnoće moliti da tamo napravim ctg, jer je bilo neizdrživo. Dođi oko 11 za prvi puta.

Amnioskopija je pregled kad ti stavljaju cjevčicu u rodnicu, u cjevčicu malu žaruljicu (čini mi se) i gledaju boju plodne vode, da ne bi slučajno bila mekonijska. Neće ti raditi amnioskopiju dok ne vide koliko si otvorena, jer ako nisi, nema smisla. Meni su prvu radili s 1 cm, a zadnju s 5 cm otvorenosti i nije mi bilo razlike. Neugodna je i bok. I pregled će ti biti neugodniji nego inače ginekološki. Ne govorim ti to da te plašim, nego da se pripremiš. Ako možeš, opusti se. Ne traje zauvijek i ovisi o doktoru. Gledat će koliko si otvorena i to je u najmanju ruku neugodno. Ja sam isto mislila samo kako je to za dobrobit bebe.

I još nešto, meni je to potaklo trudove, tako da ti držim fige

Sven se zahvaljuje na pusi

Balarosa's Avatar

Pa radi jedan doktor, koji je i dežuran u rađaoni, tako da se zna dogoditi da ga dugo, dugo nema. To se meni dogodilo. A to što su ti rekli da dođeš do 11... Mah, neću ni trošiti riječi. Kažem, ja došla i požalila. Na kraju je muž trčao na patologiju trudnoće moliti da tamo napravim ctg, jer je bilo neizdrživo. Dođi oko 11 za prvi puta.
    Skroz sam zatvorena tako da mi ipak nisu to radili... bio je dežuran doktor Vlašić i bio je bas ok, ima njeznu ruku pa nije bilo tako strashno kako sam se bojala. Bila nas je gomila trudnica, trbusi svih vrsta Čekala sam tri sata, ali pripremila si me za to pa me je dosta brzo proslo. A od trudova jos uvijek nista...

thalia's Avatar

Super, super . I za dr. Vlašića, odličan je.
    Drago mi je da je proteklo bez frustracija.

Balarosa's Avatar

Super, super . I za dr. Vlašića, odličan je.
    Drago mi je da je proteklo bez frustracija.
    Sutra opet moram ici, samo u rodiliste budući da je subota... vjerojatno su frustracije neizbjezne jer ce ovo izgleda potrajati, nista se ne mijenja... osim sto sam sve nervoznija i sve više mrzim telefon Trebala sam poslusati savjet s Rode i reci da mi je termin dva tjedna kasnije, bilo bi lakse i meni i svima okolo. Pitala sam jucer doktora ima li smisla da skakucem po lopti, rekao mi je da mogu slobodno... ali nema nikakve koristi da se otvorim ako ne dobijem trudove, zar ne? Samo ce me jos na drip poslati...

marta's Avatar

naravno da ima koristi. najbolje je kad se otvoris a trudove ne osjetis.

Balarosa's Avatar

Quote Originally Posted by marta
    Ali ako se otvorim bez trudova, sto onda? Zar to nije indikacija za drip?

Balarosa, ne brini, ja sam u rodilište došla 6 ili 7 `prstiju` otvorena, a tek su mi počinjali prvi lagani trudovi. I rodila sam nekih 5 ili 6 sati polije dolaska tih laganih trudova, a nisam bila dripana. Puno toga ovisi o tijeku otvaranja.

Šaljem ti za tvoga malog !

thalia's Avatar

Ja sam bila 6 cm otvorena s laganim trudovima i molila sam da mi ne daju drip. I nisu.

Balarosa's Avatar

Quote Originally Posted by ovca_i_janje
    Balarosa, ne brini, ja sam u rodilište došla 6 ili 7 `prstiju` otvorena, a tek su mi počinjali prvi lagani trudovi. I rodila sam nekih 5 ili 6 sati polije dolaska tih laganih trudova, a nisam bila dripana. Puno toga ovisi o tijeku otvaranja.
    Šaljem ti :heart: za tvoga malog :angel: !
    Hvala na ovim kapima optimizma :) Zao mi je sto se nismo vidjeli na stolicama, mi smo kasno dosli, vidjela sam na forumu da ste vi bili ranije...

Kako je sad prošao termin, tako me brinu nove stvari :) Ne znam zasto, ali ocekivala sam se da ce bebac doci na vrijeme ili cak uraniti i kako ce sve ici normalno, bez intervencija i puno pregledavanje... Idem ja skakutati, mozda se nesto pokrene :)

Balarosa's Avatar

Ja sam bila 6 cm otvorena s laganim trudovima i molila sam da mi ne daju drip. I nisu.
    Super... kad pricam uzivo s mladim mamama, skoro sve su rodile s dripom, bolje da samo ovdje citam Ti si rodila na stolčiću, zar ne? Ima li i to kakve veze s postupcima uz porod? I da li su iste babice i doktori(ce) prisutne na svim vrstama poroda ili svatko radi svoje?

thalia's Avatar

Pa samo dođi s napisanim planom poroda u kojem piše da ne želiš drip. Niti epiziotomiju, ako nećeš.

Ja sam rodila na stolčiću i sigurna sam da su primalje za stolčić druge od onih koje ne rade stolčić. Ali poštovat će tvoje želje u svakom slučaju.

Kod mene je bilo drugo, kad je počelo bolit, a ja kenjkava kakva jesam, počela sam molit da mi daju epiduralnu. Sva sreća bila sam već previše otvorena.

Onda mi je na stolčiću bilo jako teško jer mi nije išlo pa sam tražila da rodim na krevetu. Tu se moj muž snašao i tražio primalju da me praktički tjera na stolčić. I je i hvala joj zbog toga milijun puta svaki dan mog života.

Uglavnom, za stolčić se ne daje drip, ne moraš na klistir (ja sam ga uzela, nije bilo strašno i mislim da mi je olakšalo) i ne režu te u 99% slučajeva.

Sretno

thalia's Avatar

Edit: Doktor je onaj koji je dežuran i to je to... Doktorica koja je bila meni nije bila oduševljena mojim izborom, ali ničim me nije ometala. I bilo je smiješno kad je shvatila da ja prihvaćam činjenicu da ona ne prihvaća moj izbor. Sasvim smo se fino slagale poslije .

to nije indikacija za drip, barem ne opravdana indikacija. Zene mogu roditi, a da ne osjete uopce snaznije trudove (iako nije tako cesto)
    Ima jako malo, ako uopce i ima, indikacija za drip (za ubrzavanje trudova).
    Drip se u bolnicama prvenstveno koristi zbog bolnicke rutine, da se "stvar" sto prije zavrsi. To je umjetni oksitocin kojemu je funkcija da ubrza trudove, tako da "pomogne" tvojem prirodnom oksitocinu.Ali nosi toliko problema sa sobom, plus vrlo cesto nije efikasan plus ako je i efikasan, efikasan je za to da se dijete rodi prije jer tako nekome drugome vise odgovara.
    Mozes ga izbjegnuti. Samo reci NE! i ne daj da te prestrase

Nesto o indukciji i dripu ima na ovom topiku

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...25493&start=50

ovo je izvadak:

INDUKCIJA
    Većina bolnica ima rutinski odnos prema indukciji (induciraju nakon određenog broja tjedana…). Takav je stav lako prihvatljiv unutar konteksta industijaliziranog poroda; standardizacija je važan koncept industijalizacije.
    Suprotni stav bi bio selektivan pristup; nakon određenog tjedna trudnoće, stanje djeteta se redovito provjerava I ako je ono u redu, čeka se. Ali ovakav pristup se sukobljava sa pristupom industrijalizacije porođaja…

Da bi selektivni pristup bio moguć, potrebno je sljedeće:

1.znati kada se dogodilo začeće (od tada plus 9 mjeseci je otprilike “termin”)
    2.predložiti ženi da svaki dan (nakon termina) počne brojati koliko se puta tijekom dana beba miče
    3.jedna te ista osoba mjeri svaki dan maternicu (op.prev. time se može otkriti smanjivanje količine plodne vode)
    4.upotreba ultrazvuka; to je najkorisnija upotreba uzv. (da bi se provjerilo je li ima dovoljno plodne vode)
    5.napraviti test na mokraću kojim se mjeri količina hormona posteljice (nije uobičajen test i dosta je skup)

I dobro je imati na umu da termin nije ustvari termin, to je predvidjeno vrijeme, a nije apsolutno vrijeme kada se dijete treba roditi inace....:

10 posto poroda zapocinje prije termina
    2-3 posto poroda zapocinje oko datuma termina
    sve ostalo , dakle dobrih 87 posto poroda, zapocinje nakon termina

"Prekoracen termin" nije nesto samo po sebi opasno. Kao sto sam rekla, ona (jedna doula o kojoj je u tekstu rijec) sama je prekoracila termin s jednom kceri dobrih mjesec dana.
    Njezin savjet je da zena slusa sebe, ako je zabrinuta ili osjeca da nesto nije u redu, neka napravi ultrazvuk (bolje nego ici na indukciju). Michel (Odent)je o tom ultrazvuku pred kraj trudnoce rekao da je jedini uzv koji ima neke stvarne koristi. Nisu nista rekli o amnioskopiji, mislim da je to metoda poprilicno invazivna koja sama za sebe moze inducirati porod

Balarosa's Avatar

Pa samo dođi s napisanim planom poroda u kojem piše da ne želiš drip. Niti epiziotomiju, ako nećeš.

Ja sam rodila na stolčiću i sigurna sam da su primalje za stolčić druge od onih koje ne rade stolčić. Ali poštovat će tvoje želje u svakom slučaju.

Kod mene je bilo drugo, kad je počelo bolit, a ja kenjkava kakva jesam, počela sam molit da mi daju epiduralnu. Sva sreća bila sam već previše otvorena.

Onda mi je na stolčiću bilo jako teško jer mi nije išlo pa sam tražila da rodim na krevetu. Tu se moj muž snašao i tražio primalju da me praktički tjera na stolčić. I je i hvala joj zbog toga milijun puta svaki dan mog života.

Uglavnom, za stolčić se ne daje drip, ne moraš na klistir (ja sam ga uzela, nije bilo strašno i mislim da mi je olakšalo) i ne režu te u 99% slučajeva.
    Ja sam jako kenjakava i sve me uvijek boli... jedino je dobro sto se epiduralne bojim više od poroda. Klistir mi ne smeta, a i nadam se porodu u vodi, tamo je obavezan. Samo, ja sam nekako romanticno zamisljala kako ce ti trudovi poceti lijepo i po redu doma, muz i ja cemo pricekati da se ubrzaju uz kavicu i sladoled, onda cemo lezerno u rodilište i sve tako nekako smireno... a sad se uz svaki pregled bojim da ce me zbog neceg zadrzati tamo i da ce pokvariti sve moje brižno skovane planove Na plan poroda stvarno obracaju paznju? Mi smo ga pripremili najviše zato da se muž i ja dogovorimo i da on zapamti sto bih ja jer ne vjerujem da cu biti bas za raspravu tamo, ali nisam ga ni mislila nositi...

marta's Avatar

klistir nije obvezan za porod u kadi. ja ga nisam dobila niti mi je trebao. mislim da nije ni Juanita.

mamma Juanita's Avatar

tak je, nisam ni ja.
    al to valjda zato što su procijenili da nema vremena za taj smiješni ritual.

pa kad im vi dodjete u zadnji cas, late se vaznijih stvari

Balarosa's Avatar

Quote Originally Posted by Saradadevii

Nesto o indukciji i dripu ima na ovom topiku

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...25493&start=50
    Puno hvala, ovo je odlican thread, iako pomalo frustrirajuci.

Balarosa's Avatar

klistir nije obvezan za porod u kadi. ja ga nisam dobila niti mi je trebao. mislim da nije ni Juanita.
    Isto nisi stigla ili su te pitali o stolici? Na tecaju su rekli da je uz kadu obavezan, a buduci da ga ne dozivljavam kao nesto strashno (dobila sam ga jednom zbog operacije) nisam uopce puno o tome razmisljala.

Default Re: Opet o trudovima

A kako uopće krenu trudovi, u kojim razmacima? Od početka pa do pred sam izgon...

marta's Avatar

Quote Originally Posted by mamma Juanita
    al to valjda zato što su procijenili da nema vremena za taj smiješni ritual.
    isto i kod mene. a imala sam i prirodni doma.

Default Re: Opet o trudovima

Quote Originally Posted by Astralis
    A kako uopće krenu trudovi, u kojim razmacima? Od početka pa do pred sam izgon...
    To je jako individualno. Meni je u 2 u noći puknuo vodenjak, u pol 3 sam osjetila prvi trud, u 3 sam imala trudove u razmaku od 50 sekundi, a u 4.23 sam rodila, no carskim rezom. To je vrlo rijetka situacija, da u roku od pol sata od prvog truda prvorotkinja ima trud na trud, no eto, dešava se. Sva sreća da sam otišla u rodilište kad mi je pukao vodenjak, iako nisam imala trudove.

Mene je, zapravo, malo strah ovaj put jer ja ne znam kakav je osjećaj kad ti doma pukne vodnjeka, kakav je osjećaj kad doma počnu trudovi, mjerenje razmaka između njih, kada krenuti u bolnicu...........jer sam prvi put kao bila naručena za indukciju iako nisam dobila drip na kraju pa sam u bolnicu došla bez trudova i s vodenjakom.

Sad me malo frka. kako sam po prirodi paničar bojim se da neću odoljeti da s prvim trudom ne odem u bolnicu, a znam da je to najgore što si mogu napraviti.

Dakle, pravi trudovi su oni koji počinju odostraga, s leđa i kad se počnu pojavljivati u pravilnim razmacima?
    I kad drugorotka treba ići u bolnicu? Kad su na svakih 10-ak minuta?

lara01's Avatar

Branka, ni ti ni ja nemamo mira danas

Da li vam se događalo (pretpostavljam da je) i šta bi to moglo biti ako vas jako presječe na dnu trbuha?
    Dva puta u proteklih sat vremena s razmakom od pola sata preživjela sam (doslovno preživjela jer mi je prvi put bol bila tako jaka da su mi suze krenule na oči) te kontrakcije/ trudove/ stezanje/ bolove.
    Stvarno ne znam koji izraz bi to najbolje opisao.
    Danas cijeli dan me leđa grozne bole, u dva navrata poslijepodne sam imala i proljev, pa si mislim i mislim i nadam da je to možda to

lara
    jel to možda onako kako je marinna spominjala, kao bol u predjelu jajnika?
    Jer i mene zna tako zaboljeti da mi suze dođu na oči i prestane nakon par minuta ako legnem. Doduše, jučer me čopilo u autu.
    Danas sam prvi put rekla docu i kaže da se to možda tijelo lagano prirpema. Možda stvarno jesu neke kontrakcije

lara01's Avatar

Quote Originally Posted by branka1
    jel to možda onako kako je marinna spominjala, kao bol u predjelu jajnika?
    pa da. Samo nikada do sada nije trajalo tako dugo i nije tako jako boljelo.
    I meni se smiri odmah kad legnem.

lara,kod mene su tako krenuli prvi trudovi.

ja se stalno nadam da ćeš javiti da te zabolilo i da nećeš ići na carski

branka,pravi trudovi se kod mene nisu javljali u pravilnim razmacima i nisu počinjali u leđima već u trbuhu pa se lagano širili odostraga.
    bez brige,prepoznat ćeš ih.

e da,kod drugog poroda sam krenula u bolnicu kad je razmak između trudova bio 4 minute,a rodila sam 4 sata nakon dolaska.
    pa ti sad budi pametna.

Da, baš.
    Misliš da ću ih prepoznati?

lara01's Avatar

[quote="dolega"]
    ja se stalno nadam da ćeš javiti da te zabolilo i da nećeš ići na carski
    quote]

Tome se i ja nadam cijelo vrijeme, ali trenutno ništa od toga :/
    Noć prošla najnormalnije.
    Idemo sada na ctg.

A zar nije pucanje vodenjaka znak da se odmah krene u bolnicu radi povećane opasnosti od infekcije?

marta's Avatar

sansa od infekcije je povecana nakon jedno 24-36 sati od pucanja vodenjaka. to kod nas neces dozivjeti. osim ako ne ostanes doma.

Jel to znači da nije nužno da odmah po pucanju vodenjaka krenem u rodilište ako nemam trudove?

marta's Avatar

ako ti je voda bistra ili mlijecna u biti ne moras odmah ici. osobno mislim da je bolje cekati doma. i jos malo na pp.

branka, bolje je cekati trudove doma, ako ti je voda bistra. U bolnici si tada pod povecanim rizikom za drip

Ali ja ne znam kakva mi je voda.
    Samo me zanimalo je li me doc prošli put htio odmah drugi dan nakon termina na indukciju jer je u povijest bolesti napisao mliječna plodna voda.

Inače, jedno pitanje. Poznavajući svog doca koji je inače jako predostrožan, malo me začudilo kad mi je jučer rekao da dođem na pregled tek 02.08.(dva dana prije termina.). Mislila sam da će me htjeti vidjeti barem jednom tjedno. Rekao je da je sve apsolutno ok i da nema potrebe da me previše pregledava, da ni to nije dobro (s čime se i ja slažem, ali mi je čudno za njega), ako bude što prije, vidimo se, ako ne onda tada.

E sad, svi na ljetnim trudnicama svako malo idu na CTG, neke će i na amnioskopiju, moja frendica koja je 12 dana dulje trudna nego ja i sutra joj je termin zadnja dva tjedna valjda svaki drugi dan ide na CTG.
    Ja po ovome neću ni jednom na CTG.
    Pa sad me zanima jel to ok (kažem, s obzirom da imam osjećaj da svi stalno idu na taj vražji CTG)
    A i bit ću malo bezobrazna, sorry, ali ako im je CTG konstantno dobar, a i dalje ga rade svaki drugi dan, nije li to način privatnika da još malo i dodatno zarade?

ma voda ti je ok, zasto ne bi bila?
    opusti se i ne misli ni na vodu ni na ctg...
    dijete dodje kada je spremno, ne kada mu brojka kaze da treba doci.

kakav CTG svaka dva dana, dva tjedna prije "termina"??!! :shock:

Stvarno svasta....dodje mi to kao horror prica, nakon one koju sam danas procitala o porodu na zadak , kod kuce i to jos 20 dana nakon "termina". A babica (nezavisna) je sve lijepo smiruje (nakon sto su je bolnicke otkantale za porod kod kuce zbog zatka) i vodi na predavanja Ine May Gaskin.

marta's Avatar

branka, imam troje djece, nikad nisam bila na ctg-u osim na porodima, a amnioskopiju mi je doktor htio napraviti jednom u prvoj trudnoci jer sam prenijela 4 dana. al nije morao napraviti pregled plodne vode jer sam ja bila skroz otvorena, a glavica u zdjelici.

Hvala vam.
    Ionako mi je u cilju da me što manje diraju.
    Stvarno ne znam zašto tu moju frendicu naručuje tako često, a s bebom joj se sve ok. Samo jedno jutro CTG nije bio dobar pa ju je naručio i popodne, ali tada je sve bilo ok. Beba je valjda spavala

Page 1 of 2 12 LastLast