Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Izdajanje

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Izdajanje

Beba ima 8 dana... Spava po 3 sata i svako toliko i jede. Medjutim ja se moram izdajati svakih sat ipo do dva. Radim li dobro? Strah me upale pa izdajam svaki put sve do kraja.
    Pitam se kako ce se to onda iizregulirati prema bebinim potrebama, ako ja izdajam i dojim vise nego treba. Molim savjet!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prije nego li se jave savjetnice samo: NIKAKO SE NE IZDAJATI DO KRAJA, STIMULIRAŠ SVE VEĆU I VEĆU PROIZVODNJU. Ako se već izdajaš sada, čini to tako da samo malo popusti punoća, postepeno sve manje i manje. I pogledaj topike o masažama i kupusu, oni bi trebali smanjiti napetost cica. I svakako nazovi SOS telefon!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nisam savjetnica za dojenje, ali evo koliko sam ja skuzila iz iskustva i iz savjeta drugih:
    Ako su grudi prepunjene mlijekom, treba izdojiti tek toliko da grudi ne budu pretvrde! Niti slucajno se ne preporuca izdajanje do kraja ili u nekoj velikoj kolicini! Previse mlijeka upravo i jest problem tih prvih dana, tjedana.. i ako se dalje izdajas tijelo ga dalje toliko stvara.
    Prvih 10, 15 dana je i meni bilo najteze i 10.og dana sam dobila upalu! Do tada su grudi stalno bile pretvrde i ja bi mrvicu izdojila da mu omeksam dio oko bradavice da moze lakse uhvatiti, ali nista vise od toga! ALI... svi su me pilili s tim izdajanjem (pa i doktor), pa sam se noc prije izdojila do kraja. Zamisli.. probudih se slijedeceg jutra sa upaljenom desnom dojkom. Boljelo je i peklo dok je papao... bilo je grozno... dojila sam ga i plakala.. ali proslo za 2 dana! !

Znaci, izdajanje dok ne omeksa, ali nista vise od toga! Takoder, pomazu oblozi od kupusa koji sprjecavaju da se zacepe kanalici, a i u nekoj mjeri lagano smanjuju proizvodnju mlijeka. Znaci uzmi list kupusa, malo ga omeksaj da ne bude tvrd i da se moze lakse staviti na dojku i drzi ga bar 2 sata (mijenjaj listove). Takoder, vruuuci oblozi pomazu da se ne zacepe kanalici i da cice omeksaju (ja sam ih stavljala prije dojenja da mu lakse ide), pa evo..

Sretno!
    Anita

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ovo ti je link do clanka na portalu o prepunjenosti dojki...
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1795

A i ima puno drugih clanaka o dojenju na portalu, samo pogledaj sve linkove kad procitas gore navedeni.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Izdajanje

Citiraj Mum2Be prvotno napisa
    Beba ima 8 dana... Spava po 3 sata i svako toliko i jede. Medjutim ja se moram izdajati svakih sat ipo do dva. Radim li dobro? Strah me upale pa izdajam svaki put sve do kraja.
    Pitam se kako ce se to onda iizregulirati prema bebinim potrebama, ako ja izdajam i dojim vise nego treba. Molim savjet!
    bok mum, sad vise nisi to be

cestitam na bebici i cestitam na spavanju i 'urednom' dojenju...

zasto se moras izdajati svakih sat i pol, dva? jel su ti dojke pretvrde i napete i bolne?
    ako nisu, nema potrebe za izdajanjem, odnosno, jedino ako su napete i tvrde i dijete ti ne moze uhvatiti bradavicu kako treba, onda bi se trebala izdojiti malo prije podoja, da dijete moze uhvatiti bradavicu...
    inace, mozes stavljati hladne obloge na dojke izmedju podoja, ako su ti tople i osjetljive ali ih ukini 15tak minuta prije podoja....

kako bebica, koliko ima mokrih i pokakaknih pelena u 24 h, kako vam ide, jesu ti bradavice ok? jel joj dajes jos ista osim dojke?

imate li nocne podoje i koliko podoja u 24 h? jel imate svako tri sata podoj i po noci?

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ovo je da vise nisi pametan, patronazna kaze do posljednje kapi a ovdje upravo ciatm sto ste mi i vi preporucile! Ali moja patronazna je rekla i 10 min jednu, pa da podrigne, pa 10 min drugu i to je to. Nju uglavnom vise ne slusam!
    Probati cu sad onda cisto da ne budu tvrde... Hvala!

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mum
    ovako, najbolje je dijete hraniti na zahtjev i podoj da traje bez vremenskih ogranicenja, i davati jednu dojku unutar 2,5 do 3 sata...nakon toga dajes drugu....znaci ako je sad jela desnu, pa je za sat vremena opet gladna, dajes mu opet desnu....
    tako ce sigirno doci do zadnjeg masnog mlijeka koji mu je potreban za rast.....

vidim da se interesiras za izdajalicu, ako nisi odvojena od bebe, nece ti trebati, pusti bebu da doji koliko i kad hoce a tako male bebice trebaju dojiti 8-10 puta u 24 h...

kakvo je stanje s pelenama?

pokusaj ne davati bocicu dok se ne ustali dojenje, nema smisla izdajati se pa davati u bocicu ako beba moze direktno iz dojek posisati mlijeko...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm, tesko mi je pratiti te po forumu

vidim da ste imali problema i sa bradavicama...
    soor je digjagnosticiran kod bebe, zar ne?

najbolje bi zbilja bilo da nazoves neku od savjetnica na sos telefon, jer je ipak najbolje rijesiti probleme 1 na 1

i samo polako, sve pocetne teskoce su rjesive i treba vremena i tebi i bebi da se uhodate u dojenju

eto

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Re: Izdajanje

Citiraj Mum2Be prvotno napisa
    bok mum, sad vise nisi to be

cestitam na bebici i cestitam na spavanju i 'urednom' dojenju...

zasto se moras izdajati svakih sat i pol, dva? jel su ti dojke pretvrde i napete i bolne?
    ako nisu, nema potrebe za izdajanjem, odnosno, jedino ako su napete i tvrde i dijete ti ne moze uhvatiti bradavicu kako treba, onda bi se trebala izdojiti malo prije podoja, da dijete moze uhvatiti bradavicu...
    inace, mozes stavljati hladne obloge na dojke izmedju podoja, ako su ti tople i osjetljive ali ih ukini 15tak minuta prije podoja....

kako bebica, koliko ima mokrih i pokakaknih pelena u 24 h, kako vam ide, jesu ti bradavice ok? jel joj dajes jos ista osim dojke?

imate li nocne podoje i koliko podoja u 24 h? jel imate svako tri sata podoj i po noci?
    [i]

Sat nakon dojenja postanu vruce, napete i bolne. Ako je njemu tada vrijeme, malo se izdojim i ostatak on pojede. S tim da pojede obje dojke!?
    Presvlaci se prije svakog podoja i pelene su uvijek mokre i pokakane, nekad vise nekad manje pokakane... Mislim da je to u redu.
    Bradavice su koma, bol je pri svakom njegovom pocetnom hranjenju. Nakon sto povuce par puta, bol se smanji.
    Vec sam ranije napisala da on ima gljivice pa ih imam vjerovatno i ja, koristimo nistatin kapi. A ja bi najradije stavila Purelan da ranice zacijele..
    I imamo svako 3 sata podoj po noci i po danu.
    Eto otprilike je tako kod nas.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo on jos spava, a meni su dojke vec prepune, tvrde, vruce, pa sam kako ste rekle izdojila samo malo da omeksaju. To me se cini ok i logicno jer znam da sto vise izdajanja, vise i mlijeka. Samo me strah da ne nastanu cvorici ako je sad to opet ostalo sve unutra. Ne bi jos htjela upalu..

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i hladni oblozi izmedju podoja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •