-
kako ste prilagodilili kucnog ljubimca na dolazak prinove???
zanima me imate li iskustva sa reakcijama vasih kunih ljubimaca(pas) na dolazak prinove....kako su protekli prvi susreti.....ima li ljubomore kod psa i kako ju izrazava??
-
mi smo s tim počeli u osmom mjesecu prošle godine, kad smo došli s mora (toma je rođen u siječnju ove godine). učili smo ga da se vozi u gepeku, umjesto na stražnjem sjedalu; da ne smije skakati na kauč i krevet i puuuunooo smo "pričali" s njim - doći će mala beba i tako.
kad smo došli iz bolnice, prvo sam ja ušla u stan da se pozdravim s njim, a onda smo unijeli bebu i dali da ga ponjuši.
nikada nije bilo nekih ljubomornih ispada, ali nas je (mene i malog) u početku dosta ignorirao. ali od pvog dana ga je čuvao od svih, ako toma ostane sam u sobi, on odmah ode do njega i čuva ga, uvijek je s nama u sobi, a mali ga jednostavno obožava. nedavno ga je počeo dirati, čupati i max to dobro podnosi (imali smo probe sa nećacima - oni su ga stvarno dobrano znalia izžnjarati), ali i pazimo i pokušavamo od početka učiti maloga kako da ga dira.
u svakom slučaju, jedan lijep odnos koji se mijenja iz dana u dan 
sretno s prinovom
-
Najvažnije je da unaprijed razmislite da li će se psu dnevni raspored mijenjati ili ne. Npr, da li nakon dolaska bebe više neće smjeti u neke prostorije, na krevet, kauč.. Ako da, onda te promjene treba uvesti što prije, da ih pas ne poveže sa dolaskom djeteta.
Upoznavanje; mislim da nije tolko presudno. Važno je da generalno ne "skrivate" prinovu od psa, ali o vama ovisi da li će prvi susret proteći tako da pas prinovu samo vidi, ponjuši, polizne, provede neko vrijeme pored nje.. I da, prema našem iskustvu, ja sam dosta zanemarila pse prvih par tjedana, ali je zato mm intenzivnije uskakao pa se osjetno više s njima družio i mazio, da se ne osjete zapostavljeni (množina.. jer ih imamo tri
)
Naravno da će pas biti znatiželjan tko je to novi došao u kuću i treba mu se omogućiti da vidi o kome se tu radi. Uglavnom, pratite kako pas reagira. Mislim da nije stvar u tome što je u kuću došao netko novi nego da li se razina pažnje prema psu mijenja. Ako se mijenja, naravno da će pas biti nezadovoljan. I još ako tu promjenu doživi vremenski povezano sa dolaskom bebe, logično je da će lošije uvjete povezati sa bebom. Dakle, ne pološiti uvjete psima i sve pet 8)
Malo se raspisah.. Ak ćeš imat još pitanja il nedoumica, slobodno
-
Mi nista od navika nismo mijenjali,a kad smo dosli kuci drzala sam malu na rukama i zajedno smo ga pozdravili.Prije nego sam rodila namjestila sam krevetic i stavila kolica u sobu koja smo povremeno vozikali tek toliko da se privikne na zvuk.povremeno je znao pokazati ljubomoru kad smo je nosili tiho cvileci,ali tada smo ga pozvali i mazili.Spavao je kraj kindica i naseg kreveta.Svaku novu stva i njenu igracku dala sam da prvo ponjusi i vrlo je brzo shvatio da to ne smije dirati.Prekrasan je to pas,no ama bas nikad ne ostaje sa djetetom bez nadzora.
-
hvala puno na vasim iskustvima...nadam se da ce se i nasa Loly brzo prilagoditi Emi....
-
mi smo se dosta bojali kako ce to ispasti jer i on je beba od 15 mj.
dosta razigran, voli skakati i igrati se, sve zivo lize
medutim je sve super, bas i nije zainteresiran, dode ponjusi ga i to je sve
ja mu kazem samo "ne lizati bebu" i on nece
nista mu nismo zabranili, ponekad spava ispod kinderbeta, a kad smo mi na kaucu on obavezno lezi meni na nogama ispred
jedino se trudi ukrasti mu igracke
e da, imas za kupiti tabletu da ga ocistis od nametnika i parazita, zove se drontal plus
ma ne brini sve ce biti super...naslusali smo se svega o tome kako bi bilo najbolje ga nekome pokloniti i sl... gluposti
-
Ne vjerujem da će moj pas biti ljubomoran jer već ima 2 djece ali imam drugi problem. Pas spava s nama u krevetu (dole kod nogu) i koliko god se trudila ne mogu ga odučiti od toga, (pokušavam od kad sam saznala da sam trudna). Znam da će beba spavati pokraj mene (kao i prva dva do nedavno) pa ne znam šta da radim.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma