Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: kako ste prilagodilili kucnog ljubimca na dolazak prinove???

melani25

Početno kako ste prilagodilili kucnog ljubimca na dolazak prinove???

zanima me imate li iskustva sa reakcijama vasih kunih ljubimaca(pas) na dolazak prinove....kako su protekli prvi susreti.....ima li ljubomore kod psa i kako ju izrazava??

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi smo s tim počeli u osmom mjesecu prošle godine, kad smo došli s mora (toma je rođen u siječnju ove godine). učili smo ga da se vozi u gepeku, umjesto na stražnjem sjedalu; da ne smije skakati na kauč i krevet i puuuunooo smo "pričali" s njim - doći će mala beba i tako.

kad smo došli iz bolnice, prvo sam ja ušla u stan da se pozdravim s njim, a onda smo unijeli bebu i dali da ga ponjuši.

nikada nije bilo nekih ljubomornih ispada, ali nas je (mene i malog) u početku dosta ignorirao. ali od pvog dana ga je čuvao od svih, ako toma ostane sam u sobi, on odmah ode do njega i čuva ga, uvijek je s nama u sobi, a mali ga jednostavno obožava. nedavno ga je počeo dirati, čupati i max to dobro podnosi (imali smo probe sa nećacima - oni su ga stvarno dobrano znalia izžnjarati), ali i pazimo i pokušavamo od početka učiti maloga kako da ga dira.

u svakom slučaju, jedan lijep odnos koji se mijenja iz dana u dan

sretno s prinovom

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Najvažnije je da unaprijed razmislite da li će se psu dnevni raspored mijenjati ili ne. Npr, da li nakon dolaska bebe više neće smjeti u neke prostorije, na krevet, kauč.. Ako da, onda te promjene treba uvesti što prije, da ih pas ne poveže sa dolaskom djeteta.

Upoznavanje; mislim da nije tolko presudno. Važno je da generalno ne "skrivate" prinovu od psa, ali o vama ovisi da li će prvi susret proteći tako da pas prinovu samo vidi, ponjuši, polizne, provede neko vrijeme pored nje.. I da, prema našem iskustvu, ja sam dosta zanemarila pse prvih par tjedana, ali je zato mm intenzivnije uskakao pa se osjetno više s njima družio i mazio, da se ne osjete zapostavljeni (množina.. jer ih imamo tri )

Naravno da će pas biti znatiželjan tko je to novi došao u kuću i treba mu se omogućiti da vidi o kome se tu radi. Uglavnom, pratite kako pas reagira. Mislim da nije stvar u tome što je u kuću došao netko novi nego da li se razina pažnje prema psu mijenja. Ako se mijenja, naravno da će pas biti nezadovoljan. I još ako tu promjenu doživi vremenski povezano sa dolaskom bebe, logično je da će lošije uvjete povezati sa bebom. Dakle, ne pološiti uvjete psima i sve pet 8)

Malo se raspisah.. Ak ćeš imat još pitanja il nedoumica, slobodno

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi nista od navika nismo mijenjali,a kad smo dosli kuci drzala sam malu na rukama i zajedno smo ga pozdravili.Prije nego sam rodila namjestila sam krevetic i stavila kolica u sobu koja smo povremeno vozikali tek toliko da se privikne na zvuk.povremeno je znao pokazati ljubomoru kad smo je nosili tiho cvileci,ali tada smo ga pozvali i mazili.Spavao je kraj kindica i naseg kreveta.Svaku novu stva i njenu igracku dala sam da prvo ponjusi i vrlo je brzo shvatio da to ne smije dirati.Prekrasan je to pas,no ama bas nikad ne ostaje sa djetetom bez nadzora.

melani25

Početno

hvala puno na vasim iskustvima...nadam se da ce se i nasa Loly brzo prilagoditi Emi....

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi smo se dosta bojali kako ce to ispasti jer i on je beba od 15 mj.
    dosta razigran, voli skakati i igrati se, sve zivo lize
    medutim je sve super, bas i nije zainteresiran, dode ponjusi ga i to je sve
    ja mu kazem samo "ne lizati bebu" i on nece
    nista mu nismo zabranili, ponekad spava ispod kinderbeta, a kad smo mi na kaucu on obavezno lezi meni na nogama ispred
    jedino se trudi ukrasti mu igracke

e da, imas za kupiti tabletu da ga ocistis od nametnika i parazita, zove se drontal plus
    ma ne brini sve ce biti super...naslusali smo se svega o tome kako bi bilo najbolje ga nekome pokloniti i sl... gluposti

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne vjerujem da će moj pas biti ljubomoran jer već ima 2 djece ali imam drugi problem. Pas spava s nama u krevetu (dole kod nogu) i koliko god se trudila ne mogu ga odučiti od toga, (pokušavam od kad sam saznala da sam trudna). Znam da će beba spavati pokraj mene (kao i prva dva do nedavno) pa ne znam šta da radim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •